De combinatie PVDA GroenLinks wil het voorkeursrecht op alle landbouwgrond, dieren en emissierechten gaan toepassen


Deel dit topic

Reacties

+6
George
Dan zijn we helemaal klaar.
+10
Jannus
@George Mark van de Oever zat er toch wel erg dichtbij met zijn betoog maar werd als vloeker in de pastorie gezien
+4
Kars
@George dan ben ik klaar, ga niet werken voor communisten. De ware aard van groenlinks komt nu bovendrijven.
+3
matt
Een gestuurde voedselgemeenschap,de hongerwinter komt nog weer terug
Met deze dwaze aan het roer!
+5
Braboboer
CPN kan zijn naam veranderen in GroenLinks, het blijven communisten!
+4
jan 10
Stel idioten.
+7
Twentsch Land
Daarom richten we een nationale grondbank op die bij bedrijfbeeindiging het recht van eerste koop heeft....daarna verpachten we het !!!

Is gewoon een regeling die bewerkstelligt dat de overheid de grond in handen krijgt .... feitelijk communisme !
+3
Vdejong
Quote Reactie van @Twentsch Land:
.... feitelijk communisme !

Zelfs bij kittens duurt het niet zo lang voor de ogen open gaan.
de jonge
@Vdejong een superopmerking:💯
demelkboer
Ik raad jullie aan je bedrijf althans je gronden in ern stichting onder te brengen
+7
de jonge
Nog steeds mensen die beweren dat het allemaal wappiepraat is? you will own nothing?? of beginnen de luikjes open te gaan dat oa fvd de partij is in de politiek die hier steeds voor heeft gewaarschuwd en dat dat mijnsinziens de reden is waarom er met alle macht geprobeerd is ze monddood te maken. Iemand gisteren ook het commissiedebeat gezien?? wat deed gideon het goed he..
+7
de jonge
+2
hans1980
@de jonge topper deze!
+1
familie pelle
@de jonge
Quote:
. Nog steeds mensen die beweren dat het allemaal wappiepraat is? you will own nothing?? of beginnen de luikjes open te gaan dat oa fvd de partij is in de politiek die hier steeds voor heeft gewaarschuwd en dat dat mijnsinziens de reden is waarom er met alle macht geprobeerd is ze monddood te maken.

Waarom vergroot je een visie van GroenLinks / pvda zo uit alsof het al beleid is, ondersteunt door alle politieke partijen behalve fvd? Of zeg je het omdat dat dat electoraal slim is? Deze achterlijke visie van GroenLinks/ pvda heeft namelijk niets te maken met de wappietaal van fvd. T is wappietaal van GroenLinks/ pvda, meer niet.
+1
de jonge
En dit wil volt, een hele rare partij in mijn ogen..nos.nl/l/2489302/….
+1
de jonge
@de jonge och de belastingdienst wil ook al nieuw stelsel...nos.nl/l/2472657/
+2
de jonge
+3
Bekkink
De droom van herr Frans krijgt gestalte.
Jaren 30 komen er weer aan
+1
de jonge
Was allemaal wappiepraat....ad.nl/buitenland/….
stefanus
Toch wel jammer voor hun dat BBB de grootste is in de eerste kamer dus dat wordt nog wel een tijdje wachten voor dit sprookje uitkomt.
+1
de jonge
@stefanus mwahhh ik weet niet goed wat ik van bbb moet denken, provinciale verkiezingen hebben ze juist veel met pvda groen links gevormd, en stikstof willen ze ook door laten gaan....autoluw maken van bepaalde gebieden zijn ze ook voorstander van...
+1
Groen1
@de jonge "ik weet niet goed wat ik van bbb moet denken, provinciale verkiezingen hebben ze juist veel met pvda groen links gevormd, en stikstof willen ze ook door laten gaan....autoluw maken van bepaalde gebieden zijn ze ook voorstander van..."
zegt genoeg
+2
familie pelle
@de jonge
Quote:
. provinciale verkiezingen hebben ze juist veel met pvda groen links gevormd

Wat lul je nu weer? In welgeteld 3 van de 12 provincies zitten pvda en gl.
de jonge
@familie pelle ist zo?? ik kom ergens anders op... groningen zit pvda in, drenthe zit pvda in, overijssel is pvda en groen links, utrecht is pvda en groen links, noord holland is pvda en groen links, zuid holland is pvda en groen links, noord brabant is pvda en groen links, limburg is pvda... dus in 8 van de 12 is een samenwerking met pvda/groen links.
familie pelle
@de jonge je had het over combi pvda En gl.
de jonge
@familie pelle nee, als dat er zo staat heb ik dat verkeerd uitgedrukt. ik bedoelde pvda of groen links of pvda/groen links. en de combi pvda groen links zit alsnog op 5 dus bijna de helft
pieta
@de jonge Vlug op FvD gaan stemmen. Die maken helemaal niets klaar. Luistert niemand naar.
de jonge
@pieta je kunt ook direct op een pvdd of fransie en tjeerd jesse en consorten gaan stemmen. mooi achter de kudde aanlopen gaan, dan komt het vast allemaal goed...:😂
+3
pieta
@de jonge Ik zie het nog steeds zitten met BBB.
de jonge
@pieta dat mag, maar ik mag toch wel schrijven wat mij opvalt? pvda/groen links is voor de landbouw en de rest van het land nu niet bepaald een keuze voor welvaart en vrijheid naar mijn gedachte, al helemaal niet met die frans t. dus mede daarom vind ik de keuze in de provincialen om veel met pvda en groen links coalities te vormen bijzonder. Het wil mij ook niet aan dat van der plas het slecht met ons voor zou hebben,maar bepaalde handelingen qua stemmingen etc had ik anders verwacht, maar een partij die op alle punten aan iemands verwachtingen zal voldoen is er volgens mij nooit dus is het het logischt degene te kiezen die voor iemands belangrijkste prioriteiten het dichtst bij komt
+1
pieta
@de jonge Het CDA doet in de provincie/lokaal ook goede dingen, in Den Haag niet. Zo kan dat met GL/PvdA ook zijn. Daar zitten in de provincie ook maar gewoon dorpsgenoten van elkaar in. En dan liggen de meningen niet perse altijd mijlenver uit elkaar.
de jonge
@pieta en toch horen ze allemaal van dezelfde partij als 1 mond te praten en te beslissen?
+1
pieta
@de jonge Ik ga er vanuit dat in die provincies GL/PvdA heel wat stemmen hadden. ALs je elkaar dan kunt vinden in een coalitie, zodat een groot deel vd inwoners worden vertegenwoordigd, dan is dat gewoon goed.
bio boer
Ze kunnen wel voorkeurs recht hebben ze zullen maar zelden de grond ook echt willen hebben is toch niet tebetalen voor de overheid
+2
de jonge
@bio boer ooo echt... ze zijn toch allang bezig met landjepik kijk maar naar de bufferstroken, en wat heeft dat ze gekost? geen ene rooie rotcent.
bio boer
@de jonge buffer strook heb ik nog gewoon eigen dom is nog niks van de staat bij
+5
de jonge
@bio boer in feite heeft de staat je benutting nu toch in gebruik genomen of juist uit gebruik gehaald? Als jij in een koopwoning zit en je mag een bepaald gedeelte door 1 of andere bedachte reden niet meer gebruiken, is het op papier nog jou woning maar in de praktijk deels van de staat want zij bepalen je gebruik of juist geen gebruik.
bio boer
@de jonge toch zie ik het niet zo zwart wit je kunt de sloot ook dempen dan kun je die grond weer bemesten en glb krijg je er nog wel over ze leggen alleen een beperking op dat je niet mag bemesten verder mag je er nog alles mee doen
bio boer
@bio boer je kunt er bloemen zaaien of kruiden stroken van maken kun je vergoeding voor krijgen hier

Dan kun je het ook vinden van al je grond de overheid bepaald hoe veel mest er op mag
+3
de jonge
@bio boer ben je echt zo naief? wel eens van een waterschap gehoord en het dempen van sloten zonder vergunning?
bio boer
@de jonge vraag je toch vergunning verbreed je ergens anders weer sloot
bio boer
@de jonge ik wel bufferstroken hebben ze niet bedacht om grond afrenemen maar voor waterkwaliteit of het nut heefd kun je over discussiëren
de jonge
@bio boer okee dus als ze straks ipv 3 meter naar 6 meter bufferstrook willen kan ik za naar jou toe sturen zodat jij mijn meters erbij wilt nemen begrijp ik uit je reactie? jij hebt er blijkbaar geen moeite mee.
bio boer
@de jonge nee dat zeg ik niet tuurlijk ben ik er niet blij mee zeg alleen dat het niet is bedacht om grond aftepakken zijn gewoon milieu maatregels
+1
de jonge
@bio boer haha milieumaatregels? we hebben toch allemaal al kantstrooiers op de kunstmeststrooier,, de mest rijden wij hier niet in de sloot.. als je het wilt hebben over milieu kun je je beter even gaan verdiepen in chemours nos.nl/l/2489588/
de jonge
@de jonge bijzonder he dat nu heel nederland niet op de kop staat. Ook geen mob oid gehoord....
de jonge
@de jonge dus het pvda was op de hoogte maar ze deden er niets mee.... zegt genoeg toch? En dan durven zulke partijen te praten over milieu en gaan ze ons grondgebruik afpakken... PvdA-fractievoorzitter Wouter van der Spoel snapt de boosheid van Schilt richting Chemours, maar benadrukt dat het lekken uit een vertrouwelijk overleg niet is goed te praten.
+1
Weidezicht
@de jonge hier in den haag hebben ze de sloot met de allerhoogste pfas waarde ooit gemeten. Het waterschap weet het al een aantal jaren, het onderzoek naar de bron is volledig verprutst (alle gegevens zoek) en daarna is het waterschap het vergeten. Jaja. Is mooie brede sloot tussen industrieterrein en woonwijk, waar gevist en gespeelt wordt.
de jonge
@Weidezicht we weten toch eigenlijk al hoe de hazen gaan lopen als we massaal blijven stemmen op de gangbare kliek, als je kijkt naar de afgelopen jaren en de stikstof. alles word bij de boer gelegd ook al geven ze toe dat rekenmodellen etc niet kloppen.
+2
Nevergiveup
De staat heeft de zak bijna leeg ,
Confisqueren komt dichterbij ...
+1
Nevergiveup

(klik om te vergroten)

+1
Nevergiveup
Extreem linkse communistische partijen met kabouter plop
+1
demelkboer
@Nevergiveup dit sentiment leeft niet alleen bij links.......

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond , pvda , groenlinks en dieren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
53
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0