Milieuclub MOB eist verbetering Friesland voor vervuilde wateren

LEEUWARDEN (ANP) - Voorman van milieuclub Mobilisation for the Environment (MOB) Johan Vollenbroek schrijft dat de kwaliteit van de Friese wateren niet voldoende is. Alle 24 waterlichamen die aan de Kaderrichtlijn Water (KRW) moeten voldoen, zijn volgens de organisatie ernstig vervuild. Vollenbroek roept de provincie en het Wetterskip Fryslân op direct de geldende richtlijnen na te komen.

De insectenbestrijdingsmiddelen imidacloprid en methylazinfos zijn volgens Vollenbroek in Friese wateren aangetroffen. Imidacloprid mag sinds 2018 niet meer buiten worden gebruikt en methylazinfos is helemaal verboden in Nederland. “Onze conclusie is dat Friesland een provincie is waar insecten in het algemeen, en met name bijen in het bijzonder, niet (meer) welkom zijn.”

In de brief van MOB staat dat een groot deel van de vervuilende lozingen wordt gedaan door boerenbedrijven. Vollenbroek schrijft dat biologische boerderijen hier een oplossing voor zijn.

Deel dit topic

Reacties

+6
Vantveen
´´Imidacloprid doodt insecten zoals vlooien en mieren. Het zit daarom in anti-vlooienmiddel en anti-mierenmiddel.´´
cjw73
@Vantveen had net overleg met enkele collegaboeren, lto en het wetterskip fryslan, zij gaven ook duidelijk aan dat dat door vlooienbanden en dergelijk komt. Maar heb overzicht gezien van de concentraties, maar forse overschrijding, kan ik je nu wel vertellen.
Frans1
@cjw73 Dan kan het wetterskip dhr Vollenbroek ook wel even uitleggen waar dat vandaan komt, en dat zijn wijzende vingertje niet terecht is. Waarom gebeurt dat niet?
+1
cjw73
@Frans1 hadden we het vanmiddag ook over, maar de 2 personen die er waren zeiden hetzelfde als wat wij boeren steeds roepen, zijn aandacht is alleen op de boeren gericht, verder begint hij nergens over.
+1
-Jan-
@cjw73 Hij is dementerende,Geef hem een vlooienband en het jeukt hem niet zo
+1
de jonge
Och och die mob wat zijn ze weer goed bezig, in dienst van??? waarom horen we ze niet over dingen die wel degelijk invloed hebben,bv radioaktief koelwater lozen in japan,en wat willen ze in nederland ook alweer volop hebben,allemaal datacenters waarvan het koelwater er ook niet schoner uitkomt dan erin gaat,maar daar horen we mobje niet over
...nos.nl/l/2487779/
komelker 2
Tijdens de sneekweek kakken de Hollandsche kakkers hier het hele Sneekermeer vol.
+1
aldert
@komelker 2 Allemaal maar een drollenvanger aan dan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , friesland , bijen , boerderijen , fryslân , leeuwarden , insecten , johan vollenbroek , nederland en gebruikt geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0