Kamervragen VVD over veehouder in Biddinghuizen: „Stoppen is nooit de enige optie”

DEN HAAG - VVD-Kamerlid Thom van Campen heeft schriftelijke vragen gesteld over de situatie rond melkveehouder Anje Grin uit Biddinghuizen. „Stoppen is voor de VVD nooit de enige optie”, schrijft hij.

Deel dit topic

Reacties

+18
magerehein
Verkiezingstijd zo te lezen
Weidezicht
+3
demelkboer
Het enige wat van campen met de veehouderij heeft is dat hij de "als het kalf verdonken is" tactiek toe past
hypotheekboer
Toch niet best als je de vragen leest die die man stelt. Lijkt erop dat hij werkelijk maar nauwelijks idee heeft van het effect van het beleid dat hij er met de coalitiegenoten doordrukt.
oubi
De familie wil dat er een andere boer op komt die dichter bij natura2000 zit; alleen ben ik bang dat het voor een ieder onbetaalbaar wordt om te verplaatsen naar die dure poldergrond. Als je nu al niet in de polder zit ga je er ook niet meer komen, of je moet voor woningbouw duur zijn uitgekocht..
de hoef
Ik kan nog niet helemaal volgen waarom hun nu ineens willen verkopen, er staat toch nergens dat ze niet verder mogen
demelkboer
@de hoef zal wel op de pas melding zitten. Maar belangrijkste is: ze hebben nog maar 1 koper. Bank gaat nooit meer een koper financieren daar. Grond overigens geen probleem daar.

Die 1e koper geeft alleen voor gebouwen met vee bestemming geld en dat isxbij dit top bedrijf niet markt conform.
demelkboer
@demelkboer verkopen wilden ze sowieso al een dezer jaren ivm leeftijd en geen opvolging
+1
Tjonger
@demelkboer wat is dan het probleem nu ze zo,n verhaal ophangen.
+1
demelkboer
@Tjonger dat ze minder geld beuren dan wanneer ze ging concern konder verkopen
Paul1993
Tjonger
@demelkboer en jij denk dat op die grond met bijbehorende prijs er ooit weer een melkveehouder op komt. Heb het beste met ze voor maar dat konden ze zelf ook wel bedenken dat grond daar zo weg is naar akkerbouwers maar alle gebouwen bestemd zijn voor caravans. Denk dat in de regio waar @Noorderling Zit je het ook zo moet bekijken hoe jammer dan ook maar je moet wel realistisch blijven
de jonge
@Tjonger dr mogen geeneens caravans in, het moet worden afgebroken!!!
pieta
@de jonge Er mogen heus wel caravans in. Gewoon niet meedoen met de opkoopregeling. Je verkoopt het vee en de fosfaatrechten. Grond naar akkerbouw.
demelkboer
@pieta dat ga je met caravans niet weer verdienen
pieta
@demelkboer Ik mag toch aannemen dat je op je 65 e niet meer op 0 staat. Natuurlijk is het jammer dat zo'n bedrijf gesloopt zou gaan worden.
+2
de jonge
@pieta de problemen voor een ander ""Oplossen"is altijd zo makkelijk he, , kijken of iedereen die nu zo laconiek doet, ook zo reageert als het hemzelf overkomt. Misschien hadden deze mensen geen opvolger qua eigen kinderen maar wilden ze in de toekomst wel met iemand anders in een maatschap om het voor henzelf rustig af te bouwen en hun levenswerk te zien voortzetten, en ook dat wordt nu ontnomen... je weet het niet. Sommige mensen hier zijn gewoon grote egoisten blijkt wel weer
+1
pieta
@de jonge Ik heb echt wel begrip voor dat ze hun levenswerk graag voortgezet zien worden. Maar ik heb zelf al 2 keer een boerderij gekocht van een boer op leeftijd. En ze komen heus wel een keer kijken maar mijn ervaring is dat ze toch vlug andere dingen hebben die hun bezighouden.
En ik weet ook niet of ze niet voort kunnen zetten. Vergunningstoestand in combinatie met financieringsmogelijkheden.
+2
de jonge
Quote Reactie van @pieta:
En ze komen heus wel een keer kijken maar mijn ervaring is dat ze toch vlug andere dingen hebben die hun bezighouden.

zie je nu zelf niet dat jij ook hetzelfde doet als de staat constant doet? jij denkt ook voor een ander en baseert daar een beslissing op die dan ook voor de rest zo moet gaan zijn. Wie zijn wij om te bepalen hoe deze mensen zich moeten zouden gaan voelen en wat ze moeten gaan doen, Deze mensen ervaren dat zo als zij vertellen, en het lijkt me erg zat om in hun schoenen te staan en dan is er ook nog zo,n geval (iets met 1993 ofzo) dat meent (als ik zijn reacties goed interpeteer) dat je op je 65ste geen recht meer van spreken zou moeten hebben als je nog een bedrijf hebt, die heeft blijkbaar nog niet zoveel over normen,waarden en respect voor ouderen meegekregen.
+3
pieta
@de jonge Een maatschappij dat ben je samen, niet alleen. Dan gebeurt er af en toe eens iets voor het algemeen belang waar een individu het niet mee eens is. Ik vind het ook van de zotte hoe en wat er gebeurd. Maar als je als 65 jarige gaat vertellen hoe erg een beroepsverbod is dan vind ik dat niet het beste voorbeeld.
de jonge
@pieta jij bent nu dus aan het discrimineren op leeftijd, hoeveel zijn er wel niet die alle dagen nog op de boerderij komen zelfs nog melken en dik in de 80 zijn. En er zijn ook nog zat die nog steeds op oudere leeftijd praktiserend veehouder zijn, en dat algemeen belang?? op moeten tuffen voor een probleem op papier??, kom op zeg.
Paul1993
@de jonge 80?
Dat is categorie zorgboerderij
de jonge
@Paul1993 en wie ben jij om dat te beoordelen,als jij daadwerkelijk nog maar 30 bent kun je ook als ik in jou logica verder de toko aan de staat gaan verkopen want met 30 kun je nog zat andere kanten op dan de landbouw... nou??? stop je met je bedrijf? of denk je dat de rest van de boeren niet zonder jou zou kunnen...
matt
@de jonge je hebt toch wel door wie hij is ?
de jonge
@matt nou nee om eerlijk te zijn niet,maar tot nu toe heb ik niet de neiging te zeggen dat het mij een strak plan lijkt om met zo 1 een biertje te drinken. Man man,Het lijkt me meer zo"n type toe die staat te toeteren hoe geweldig hij wel is en zijn vader ? (of andere hulp) ach ja die is er nog wel alle dagen en die doet nog wel wat,maar dat stelt eigenlijk niets voor want hij is heer en meester, totdat diegene wegvalt dan staan ze te miepen.
+2
matt
@de jonge dat 1993 loopt ongeveergelijk gelijk met het aantal,namen dat hij hier al gehad heeft 🙂
Loopt de zaak maar wat op te naaien,lekker laten lullen.
Erco
@de jonge gekke Ronald loopt weer te stoken 😉🤦🏼‍♂️
de jonge
@Erco en ik zei de gek trapte erin :😁
pieta
@de jonge Ik zeg dat ik het niet het beste voorbeeld vind. Niet meer dan dat er hopelijk betere voorbeelden zijn van hoe erg een beroepsverbod is. Ze kunnen denk ik wel in loondienst jongveeopfok gaan doen voor iemand.
+1
hypotheekboer
@pieta als ik het goed begrijp willen deze mensen graag rustig afbouwen op het jongveebedrijf in Nunspeet en mogelijk een opvolger van buiten de familie wat vooruit helpen. Dat zou dan met het beroepsverbod niet meer kunnen.

Veel oudere boeren moeten er niet aan denken met een zak geld achter de geraniums te gaan zitten als het bedrijf verkocht is. Worden ze doodongelukkig. Denk dat dat bij hun ook zo is.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @pieta:
Dan gebeurt er af en toe eens iets voor het algemeen belang

Proest!
George
Quote Reactie van @pieta:
Ik heb echt wel begrip voor dat ze hun levenswerk graag voortgezet zien worden.

Waarom? Als eigen kinderen niet willen interesseert me het helemaal niks dat er een einde aan komt. Zorg dat mijn kinderen het goed hebben en dat ik er zelf ook nog van kan genieten. Aan alles komt een keer een eind. Zo gehecht ben ik niet.
+1
pieta
@George Ik ben er ook niet aan gehecht maar sommige anderen zijn dat wel. Daar heb ik begrip voor. Hier regeert de euro meestal. 😁
George
Quote Reactie van @pieta:
Hier regeert de euro meestal.

Uiteindelijk is dat bij de meeste zo.
+2
slagakker
@de jonge Ze hebben echt al wel langer geweten dat dit eraan kwam. Dit is niet onverwacht aan komen waaien. Ook ik had 2 jongens die het niet gaan doen.Vergunning (NB) in orde emmisiearme stal alles in orde en toch besloten om 2 jaar geleden zelf te stoppen. Was beslist niet leuk maar je moet niet wachten tot de overheid komt dan vis je altijd achter het net. Fosfaat en stikstof verkocht en geheel nieuw bedrijf gestart buiten de landbouw in dezelfde gebouwen. Bestemming gewijzigd en paperassen geregeld en draaien weer en niet gaan zitten janken. Ooit gaat iets anders dan jezelf wil en dan moet je keuzes maken en dat dat niet altijd leuk is weet ik ook wel. Ben nog steeds ondernemer en heb het nu uitstekend naar mijn zin. Dus zo kan het ook.
de jonge
@slagakker en omdat jij het zo hebt gedaan moet een ander dat ook maar? ik weet niet of jij de filmpjes hebt gezien maar het kwam voor hun als donderslag bij heldere hemel. Jij hebt de keuze zelf gemaakt en bij hen word de keuze door een ander gemaakt, maar blijkbaar willen jullie het grotere verhaal hier niet achter zien... wat hen overkomt kan een ander net zo goed overkomen... en dat maakt niet uit of je nu 60 bent of 40, gaan jullie hier straks bij 40 jarigen zitten toeteren dat diegenen niet moeten zeuren omdat ze nog jong genoeg zijn om wat anders te beginnen? het gaat erom dat je levenswijze door de staat wordt geregeerd, chinese praktijken gaat het naar toe, en degenen die het allemaal prima vinden wat hier met dit gezin gebeurd, meld jezelf dan aan en ga een ander niet in de weg zitten,of word het ineens een ander verhaal als het degene zelf overkomen gaat.
+1
slagakker
@de jonge Ik snap de ellende echt wel wat dat gezin doormaakt neem dat maar van mij aan. Maar kijk nu vooral vooruit en haal het maximale eruit. En ik weet dondergoed wat het betekend om te stoppen dat is niet leuk zeker als het je levenswerk is, ook ik heb 40 jaar geboert. Maar zorg dat je bedrijf EN je gezin hier niet aan onderdoor gaan. Kijk naar de mogelijkheden die er zijn. En een democratie hier in nederland geloof ik al lang niet meer.Communisme komt terug alles gecontroleerd door de staat en iedereen gelijk inkomen dat is wat links wil. Inderdaad chinese toestanden . Wen er maar vast aan.
Vdejong
Quote Reactie van @slagakker:
Maar kijk nu vooral vooruit en haal het maximale eruit

Juist, regeren is vooruit zien.
Johannushoeve cv
@pieta lnv koopt geen gebouwen en grond . Enkel productie rechten.
overstekend wild
@Tjonger volgens mij bepaald de verkoper naar wie het toe gaat en niet jij. En dat hoeft helemaal niet perse de gene te zijn die de hoogste prijs bied.

Het raakt deze mensen dat zo'n modern, up to date bedrijf wat iemand weer mooi kansen kan bieden en hun levenswerk is, met een pennenstreek verruïneerd word om een drogreden
+2
de jonge
@demelkboer wat een reactie, wat voor ongelofelijke egoist ben je dan om zo,n reactie te plaatsen als je ziet wat dit met mensen doet. Vraag me af of jij ook nog zo stoer praat als ze bij jou aan de deur komen om te vertellen dat het gedaan is met je bedrijf. hartvannederland.nl/nieuws/politiek/…
demelkboer
@demelkboer maar dit geldt nu natuurlijk voor elke pb er. Nb vergunning of niet. Er is voor je bedrijf nog maar 1 koper. Voor een oud afgetrapt bedrijf zal dat nog best een redelijk aanbod zijn. Dat is in de markt vaak ook niet het meeste meer waard. Voor een mooi courant bedrijf zo als dit is het een heel slecht aanbod.

Dit was natuurlijk bij een verplaatsing regeling een heel mooi bedrijfvoor iemand om.naar toe te gaan. Je snapt nu wel dat als de overheid zo met dit soort bedrijven omgaat je van de verplaatsing regeling niks hoeft te verwacht. Verder lijkt mij extensieveren op grind van 150000 per ha ook een moeilijk verhaal
matt
@de hoef ze behoren tot de groep,pasmelders die niet gered worden.
de hoef
@matt zoals ik het lees, willen ze stoppen het hoefde van niemand ,
+2
jan 10
Quote Reactie van @de hoef:
Ik kan nog niet helemaal volgen waarom hun nu ineens willen verkopen, er staat toch nergens dat ze niet verder mogen

Elk mens kan wat overkomen..
Er is een geweer op hun gericht en met de rug tegen de muur,geen comfortabele positie,daar wil je niet in terecht komen.
oubi
@jan 10 ze mogen doormelken tot hun 75e of langer. Stoppen is geen verplichting.
Dat ze valse pas-melder zijn kan ook een eigen gekozen risico zijn.
jan 10
Quote Reactie van @oubi:
ze mogen doormelken tot hun 75e of langer. Stoppen is geen verplichting.Dat ze valse pas-melder zijn kan ook een eigen gekozen risico zijn.

Tja en je bedrijf staat dan 10 jaar stil...
Ik moet er niet aan denken.
pieta
@jan 10 Op die leeftijd en zonder opvolger maakt het toch niets uit al staat je bedrijf stil.
+1
jan 10
Quote Reactie van @pieta:
Op die leeftijd en zonder opvolger maakt het toch niets uit al staat je bedrijf stil.

Zijn gewoon fitte 60 ers,willen nog leuk door boeren,en zelf bepalen hoe ,wanneer en waarom ze stoppen.
Wel of geen opvolger,maakt niet uit,zijn er nog zat op die leeftijd die nog volop investeren, zijn de echte doordouwers/ondernemers,en weten dat stilstand achteruitgang is,dat moet jij als ex boekhouder toch weten :😬
pieta
@jan 10 Op die leeftijd en zonder opvolger maakt het toch niets uit al staat je bedrijf stil.
+1
demelkboer
Even ter verduidelijking. Ze kunnen er ook voor kiezen om terug te vallen op de situatie van voor 2011. Dus 1994 of 2000. Dan kunnen ze het bedrijf verkopen met een vergunning van laten we zeggen 100mk plus jongvee. Maar dat kost ze geld
de jonge
@demelkboer dat geldt dan toch ook voor de pasmelders? die kunnen dan ook terugvallen op oude referenda, probleem opgelost?
demelkboer
@de jonge volgens mij kan iedereen terug vallen op 1994 / 2000 bestaand gebruik. Met aantal koeien x 13 kg.
demelkboer
@demelkboer alleen dat klopt natuurlijk vaak niet meer met de feitelijke situatie. Je valt nooit verder terug dan situatie bestaand gebruik
de jonge
@demelkboer nou dan zou nu iedereen moeten ophouden met ""zeuren"" als ik sommige zogenaamde collega boeren hier lees nav het verhaal van deze boer. En dan moeten ze maar gewoon accepteren dat ze dan terug moeten naar die jaren als ze geen nb vergunning hebben. Zo simpel is het dan toch? En zo krijgt de staat steeds zijn zin omdat er totaal geen eenheid in de sector is, zo nu en dan word er een groepje geofferd , tot ze ook zelf aan de beurt zijn....
Paul1993
@sorry 64 en 65 jaar
Geen opvolger
Financiën op orde
Wat een zeurderige bejaarden
Paul1993
@Paul1993 65 jaar
Beroepsverbod
Eindelijk met pensioen is ook prima
Plek maken voor extensivering najk lid
+2
hypotheekboer
@Paul1993 kun jij ons voorrekenen hoe een najk lid zo'n bedrijf gefinancierd krijgt? Niet. Geen bank die nog in zulke bedrijven stapt. Enige koper is dus overheid.
En hoezo financiën op orde? Kun jij ze in de portemonnee kijken? Staat nog een redelijk nieuwe stal. Zal waarschijnlijk nog wel een beetje financiering op zitten.
Domme opmerking van je dus.
+2
jan 10
Quote Reactie van @Paul1993:
64 en 65 jaarGeen opvolgerFinanciën op ordeWat een zeurderige bejaarden

Wel een domme opmerking!
Paul1993
@jan 10 verplaatsen van dit bedrijf betekent belastinggeld geven aan pensioengerechtigden
Laten we een leeftijdsgrens van 60 jaar nemen vanwege doelmatigheid
+3
jan 10
Quote Reactie van @Paul1993:
verplaatsen van dit bedrijf betekent belastinggeld geven aan pensioengerechtigdenLaten we een leeftijdsgrens van 60 jaar nemen vanwege doelmatigheid

Verplaatsen,slopen van dit bedrijf is krankzinnig,25 km van natuurgebied,terwijl ze emissie arme vloer hebben en en hun stikstof komt hooguit 500 mtr rondom hun stal neer.Maar daar hebben de heren en dames in den Haag geen oren naar,vliegvelden zijn belangrijker...
En de boer moet kapot.
de jonge
@Paul1993 als ik je opmerkingen zou lees, krijg ik haast de neiging om te denken dat je er in de buurt woont en zelf zit te azen op de grond.... Zitten alle ouwe mensen je zo in het pad jonge? wat heb je het er toch moeilijk mee.
demelkboer
Dit bedrijf is te verkopen aan een boer due er plus minus 100 a 120 koeien wil melken. Bestaand gebruik 1994 2000. Daar is nog steeds een nb vergunning voor te krijgen. Alle de ammoniak van na bestaand gebruik is illegaal. Bij 120 koeien is het ook geen piek belaster meer.

Als Piet en anje graag willen dat het door gaat moeten ze dus verkopen voor een prijs van een mooi courant bedrijf van 120 koeien. Maar dan beuren ze veel minder. En dat willen ze blijkbaar niet. Er is best toekomst voor dit bedrijf maar dat gaat anje en Piet geld kosten.

Of ze kiezen voor uitkoop regeling en dan is het cashen en slopen.
+2
hypotheekboer
@demelkboer Laten we er even vanuit gaan dat er nog wat financiering op dit bedrijf zit wat afgelost moet worden en laten we aannemen dat de grond erfpacht is. Je hebt gebouwd voor 240 en je krijgt maar betaald voor 120. Denk je nou echt dat er kopers zijn als ze weten dat het met 120 koeien ophoudt?
Beetje naïef.
demelkboer
@hypotheekboer dus het is een centen kwestie. Dan moet je niet zo principieel verhaal haan houden in de media
+2
hypotheekboer
@demelkboer of het een centenkwestie is kan ik niet beoordelen. Uit het verhaal concludeer ik dat deze mensen hun levenswerk graag voortgezet hadden willen zien en daarbij ook nog graag een opvolger van buiten de familie een beetje op weg zouden willen helpen en zelf rustig afbouwen.

Bekijk het ook eens door de bril van de belastingbetaler. Hoeveel geld gaat de overheid hier verbranden met een bedrijf waarvan het effect op de Natura 2000 op papier maar relatief beperkt is en in werkelijkheid niet te meten is, terwijl deze mensen gewoon volgens de toen geldende regels gehandeld hebben? Dan wil je toch nooit weer belasting betalen als er zo mee omgegaan wordt.
de Tank
@hypotheekboer 'hun levenswerk graag voortgezet hadden willen zien '

Iedereen maakt zijn eigen levenswerk, waarom zou je dat van een ander voort willen zetten. Nu heb ik zelf niets met het sentiment van bedrijfsopvolging/voortzetten van mijn bedrijf. Zelf van akkerbouwbedrijf veehouderij gemaakt. 99.9 % kans wordt het weer akkerbouw en krijgt hetgeen ik opgebouwd heb(beton en steen) een andere functie of gaat plat. Ik vind het een logisch gevolg van veranderende omstandigheden en geen interesse in melkvee bij mijn kinderen. Dat ze het in de openbaarheid brengen vind ik goed omdat het de onzinnige uitwerking van het beleid in beeld brengt.
cornelissen
@hypotheekboer Enig idee ,hoeveel grond er bij dit bedrijf zit ?, want voor een beetje grondgebondenheid heb je bij 240 stuks melkkoeien nogal wat grond nodig. En als er maar grond bij zit voor 120 melkkoeien,staan ze niet in de rij om veel geld voor de overige stalruimte te geven.
demelkboer
Melkboer16
@demelkboer oei, zelfs de kinderen zijn voor hun dertigste al multi-miljonair.
duitser
@Melkboer16 wie zegt dat dat eigendom is?
Raal
@demelkboer zonder derogatie houdt het met 120 koeien inclusief jongvee ook wel op bij 100 ha
verwijderd
demelkboer
@Melkboer16 heb ik ook niet. Ze kunnen zat geld beuren. Alleen ze willen het voor de maximale prijs verkopen. En dat gaat nu niet lukken. Maar dan moet je niet zo principieel jammer op alle media kanalen.

Principes zijn pas principes als ze geld kosten
+1
demelkboer
Een mooi optie zou zijn het bedrijf met vergunning voor 120 koeien (bestaand gebruik) door te schuiven naar een verplaatsen. Super ruime stallen mooie portie grond. Dierwelzijn top extensieve geen piekbelaster meer en ern legale situatie. Overheid past verschil bij bij piet en anje tussen 120 en 250 koeien.

Iedereen blij zo je zeggen. Maar dit wil de overhied niet. Boeren moet kaltgestellt werden
cornelissen
Quote Reactie van @demelkboer:
Overheid past verschil bij bij piet en anje tussen 120 en 250 koeien.

En dan de fosfaatrechten inleveren? Kunnen ze ook wel zelf verkopen.
demelkboer
@cornelissen aan overheid verkopen. De verplaatsen neemt zijn eigen mee neem ik dan aan
demelkboer
@cornelissen maar wij hoeven hier niet over te discussiëren. Gaat niet gebeuren
demelkboer
@demelkboer dan wil iedereen maat werk en kan de overheid die generieke regeling wel inn de prullenbak gooien
Paul1993
Opkoopregelingen zijn opengesteld.
Opkoop van bedrijven zonder vergunningen is mogelijk.
Opkopen van pasmelders is mogelijk
Beroepsverbod lbv geldt alleen voor Nederland.
Pak het geld vd lbv en begin in een ander land opnieuw wanneer je graag perspectief wilt.
Dan kun je met het geld vd fosfaatrechten/varkensrechten/ kippenrechten een mooie start maken.
de jonge
@Paul1993 wat let je, ga lekker naar het buitenland en laat degenen die wel om familie etc geven en dus hier willen blijven mooi zitten met een toekomst. maak de weg vrij dan voor die anderen, of wil je dat iedereen gaat zodat jij kunt blijven zitten
Paul1993
@de jonge Ik heb geen advies nodig.
de jonge
Dat is jou mening@Paul1993
slagroomvla
Quote Reactie van @Paul1993:
Ik heb geen advies nodig.

Zelfkennis het begin van alle wijsheid!

Wat laat jij jezelf kennen (en nog een paar prikkers) als het om het mooie bedrijf van de familie Grin gaat, de afgunst druipt eraf...
Paul1993
@slagroomvla Het simpele feit dat deze Pasmelder ineens een piekbelaster is wekt interesse.
Het feit dat dePasmelding van de familie Grin gedaan is voor invoering van de pas op 1 juli 2015 zou genoeg moeten zijn voor de familie , alle adviseurs, lto en Tom van Campen om eens achter de oren of op hun bolletje te krabben.
De VVD maakt politiek gebruik van een vervelende situatie.
Van Campen weet dat de politiek deze zgn pasmelder niet gaat helpen
Hij weet dat dit bedrijf volgens EU wetgeving niet opgekocht mag worden
Hij weet dat dit bedrijf geen recht heeft op staatssteun om te verplaatsen, te innoveren of wat dan ook.
Wanneer je dat weet, vertel dan even het eerlijke verhaal ipv ze een niet houdbare oplossing aan te reiken.
Ik vind het beschamend wat er gebeurt.
weurding
@Paul1993 wij ook niet van jou denk ik
Paul1993
@weurding Tip: probeer van denken te komen naar zeker weten.
+1
weurding
@Paul1993 ik weet het ook wel zeker, sprak in de wij vorm, kan nu eenmaal niet voor een ander beslissen
Paul1993
@weurding Waarom gebruik je de “wij” vorm?
weurding
@Paul1993 omdat het forum openbaar is, en denk ik, ipv wij
Vdejong
Quote Reactie van @de jonge:
laat degenen die wel om familie etc geven

dus emigranten geven niet om hun familie?
weurding
@Vdejong als je relatie er mee slecht is en je vertrekt daarom geef je wel om ze😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vvd , melkveehouder , kamervragen , den haag , biddinghuizen en grin geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
79
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
0