Afgeschoten Drentse wolf doodde in een halfjaar meer dan honderd schapen

De wolf die eerder deze maand werd afgeschoten bij het dorp Wapse doodde in zes maanden tijd zeker 103 schapen.Uit gegevens van overheidsorganisatie BIJ12 blijkt dat de jonge mannetjeswolf ook een geit en pony doodde, meldt RTV Drenthe.De wolf werd op de vroege ochtend van zondag 9 juli doodgeschoten op last van de burgemeester. Een boer had geprobeerd het dier met een hooivork en schep te verdrijven toen hij zijn schapen aanviel en was daarbij door de wolf in zijn arm gebeten.Nu blijkt uit dna-onderzoek dat het dier in de maanden voor zijn dood betrokken was bij negentien aanvallen in de regio en daarbij dus meer dan honderd dieren doodde. Dat gebeurde deels in de buurt, zoals in Wapserveen. Maar ook iets verder weg, tot aan Beilen, Dwingeloo en in Appelscha in Friesland toe. Op 28 februari doodde de wolf bij een aanval in Dwingeloo vijftien schapen.6500 volt hield wolf niet tegenUit de gegevens blijkt ook dat de wolf zich lang niet altijd iets aantrok van wolfwerende maatregelen. Op 10 februari en op 21 januari viel het dier schapen aan die achter een hek stonden met zes stroomdraden.Het ging om een wolfwerend raster met een hoogte van 120 à 130 centimeter hoog, met daarop een spanning tot 6500 volt. Ook op de ochtend dat hij werd doodgeschoten 'passeerde' de wolf een door de provincie goedgekeurd wolvenraster.Het Openbaar Ministerie (OM) is bezig met een onderzoek naar de rechtmatigheid van het afschieten van de wolf. De politie heeft onlangs ook een aantal telefoons in beslag genomen van betrokkenen.Het OM is nog op zoek naar een filmpje dat van het bijtincident met de schapenhouder is gemaakt. Volgens LTO Noord-voorman Dirk Bruins wordt dit filmpje door de familie van de schapenhouder bewust niet naar buiten gebracht. "Bepaalde personen vinden altijd dat er iets fout is gegaan en zullen de beelden niet geloven of zeggen dat ermee gerommeld is. Zulke beelden gaan bovendien een eigen leven leiden", aldus Bruins.Beelden en belhistorieDierenrechtenorganisaties hebben de politie gevraagd om de onbewerkte beelden van het incident veilig te stellen. Zij willen ook inzicht in de belhistorie, de berichten en het foto- en filmmateriaal van alle aanwezigen op het terrein rond het incident.Eerder deden vier dierenrechtenorganisaties aangifte tegen de gebeten schapenhouder en de burgemeester, Zij zeggen dat het niet de wolf is die de boer aanviel, maar de boer de wolf. Ook willen ze weten waarom de burgemeester niet heeft gebeld met wolvendeskundigen voordat hij het besluit nam om de wolf dood te laten schieten.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Dan had ie zijn 9 levens al lang gehad
+5
Weidezicht
Waarom gaat dirk bruins vertellen dat de familie filmpjes heeft, die anderen graag willen hebben?
grös
@Weidezicht
Telefoons zijn al in beslag genomen, van iedereen die er bij geweest is..
1 kreeg na aandringen dag later de simkaart terug.. STASI praktijken
Dezeeuwseboer
In het schaap stond dat zen vader en moeder ook al erg waren. Voor 70.000 euro aan schadevergoeding door die rot beesten
Dezeeuwseboer
@Dezeeuwseboer samen 320 dieren gedood ook koeien en kalfjes
+4
kanniewaarzijn
@Dezeeuwseboer Maar FANTASTISCH dat we het vinden!!! Stelletje idioten!
+4
weurding
@Dezeeuwseboer en voor de prijs van wat lood kun je het voorkomen, pure winst
Dezeeuwseboer
@weurding precies jij snapt het
grös
@Dezeeuwseboer
In Duitsland is een "probleemwolf" afgeschoten met iets van 300 slachtoffers op naam.
+4
Marco69
Wat loopt die OM ineens hard, in andere ernstige delicten hebben ze geen tijd. Valt op in zaken die de publieke aandacht hebben trekken ze alles uit de kast. Ook kan ik mij niet onttrekken aan het feit dat zaken aangaande boeren /jagers voorrang krijgen. Bekladden kantoor FvD of snelweg bezetten Xrebllion ,stalbezetting door Meat the victims. Wordt geen actie op ondernomen of komen weg met een fopstrafje.
Justitie OM heeft bepaalde politieke voorkeuren dat kan er toe leiden dat mensen recht in eigen hand nemen.
+4
Kars
Mooi dat ie opgeruimd is! Weg met die rommel
weurding
Nieuwe dreiging komt ook

(klik om te vergroten)

+1
Albert Altena
Wat is nu de beste reactie op de stelling van Extintion dat de wolf maar enkele honderden schapen doodt en de boeren wel miljoenen slachtingen doen!
+2
weurding
@Albert Altena bij leven en bewustzijn uit elkaar worden getrokken of een snelle dood, zit wel wat verschil in
Erik1979.
@Albert Altena dat het klopt, maar boeren laten doden voor eten en proberen het zo goed mogelijk voor het dier te doen. De wolf slacht ze af uit plezier met heel veel leed.
richard-de-wolff
@Albert Altena de keuze van wel of geen eten
Jean-PierreK
@Albert Altena , bij ons is eens een droge koe aangevallen door waarschijnlijk een hond. Daarna zag je bij die groep koeien stres iedere keer als ze een hond zagen. Zelfs als die gewoon aangelijnd op de weg was.

Daarnaast 100 schapen daar kunnen veel mensen een half jaar shoarma van eten.
Julius
@Albert Altena Het woord boeren vervangen door consumenten.
Nevergiveup
@Albert Altena schade aan de veehouder
Nevergiveup
@Nevergiveup dat boeit ze wel niets totdat ze zelf geraakt worden in de portemonee

Tevens wordt goed fokmateriaal niet geslacht
Kars
@Albert Altena dat verhoudingsgewijs een wolf meer dood per mond dan de mens.
+3
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
de beste reactie op de stelling van Extintion dat de wolf maar enkele honderden schapen doodt

Dat de wolf niks toevoegt in dit land. alleen ellende en veel kosten.
grös
@Albert Altena
Een wolf verwond en traumatiseerd ook andere dieren in de kudde. Die dieren lijden veel meer en lang.
weurding
Voedselveiligheid komt door toenemende populaties wild toch ook in gedrang bij evt voedselbossen

(klik om te vergroten)

de jonge
Hoeveel vreet zo'n wolf dan wel per dag? de wolvenliefhebbers gaan er namelijk altijd nogal prat op dat ze alleen doden om te eten, of is dit een wolf met een geestestoornis geweest, ja ook dat excuus word zelfs gebruikt.
Grasbaal
Quote Reactie van @de jonge:
de wolvenliefhebbers gaan er namelijk altijd nogal prat op dat ze alleen doden om te eten

De Wolf doet eigenlijk hetzelfde als sommige honden die in een koppel schapen terecht komen (met bloederige gevolgen):

"De wolf bijt schapen, maar eet ze niet op", legt hij uit. "De wolf jaagt niet op schapen om ze op te eten, maar omdat hij het leuk vindt. Dit kan leiden tot iets wat we 'surplus killing' noemen." Een verschijnsel waarin een roofdier meer doodt dan hij kan opeten.

Meer: gld.nl/nieuws/7912031/…
+1
de jonge
@Grasbaal zo draaien ze nu het verhaal ja,maar bij de eerste wolven was de reactie voor 99% dat je aan het roodkapjesyndroom leed als je vertelde dat een wolf meer afmaakt dan hij op kan.
+4
Albert Altena
@Grasbaal Als er hier een hond een schaap doodt wordt ie direct afgemaakt.
Met de motivatie: "Eens bloed geroken niet meer te redden".
casev2
@Albert Altena moet je wel weten welke hond het was. Hier ook eens een aanval gehad met 2 zwaargewonde en 5 verzopen schapen, maar de hond is nooit gevonden...
weurding
Krijgen ook nog heel wat op hun conto

nu.nl/301865/video/…
+1
Vdejong
Geen wonder dat er een klimaatverandering is. Dit is de wereld op z'n kop.
Achso
@Vdejong soms hoop je gewoon dat AI de zaak overneemt..
+2
casev2
Zolang deze krengen zich niet bevinden in de driehoek DenHaag - Amsterdam - Hilversum zal er niks veranderen!

Ik neem aan dat er in oost europa nog wel een paar wolven te koop zijn bij zo'n fokker, waar de huidige wolven ook vandaan komen..... Ik zeg: Ophalen en laat maar los in de haagse waterleidingduinen, amsterdamse bos, of op de hei bij hilversum!
weurding
Vraag me wel eens af wat al die dna onderzoeken kosten, hier vanmorgen melding in dorp veulen aangevallen en zoveel verwondingen dat het arme beestje uit zijn lijden moest worden verlost

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's familie , zondag , schapen , friesland , dieren , politie , schep , spanning , drenthe en Burgemeester geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
35
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0