LNV wilde keuze tussen Afrekenbare Stoffenbalans of grondgebondenheid

Het kabinet werkte aan een keuzemogelijkheid voor grondgebondenheid, waarbij boeren de keuze kregen om mee te doen aan de Afrekenbare Stoffenbalans of met de graslandnorm zoals is opgenomen in het concept-Landbouwakkoord. Dat blijkt tijdens het debat in de Tweede Kamer over het geklapte Landbouwakkoord. Op deze manier wilde Adema boeren zelf meer sturing geven om doelen te halen.

Meer: boerderij.nl/lnv-wilde-keuze-tussen-afrekenbare-st…

Deel dit topic

Reacties

jhackert1986
Listige
Narcistische
Vuilspuiters

Lnv liegt
‘’ De landbouwminister heeft in de onderhandelingen LTO meermaals gevraagd om met een eigen plan voor grondgebondenheid te komen. Het voorstel dat LTO had, was volgens Adema niet concreet genoeg. Grondgebondenheid werd volgens hem niet eens genoemd.’’
jhackert1986
@jhackert1986 Want er is een heel mooi rapport gemaakt door de lto en nzo

duurzamezuivelketen.nl/resources/uploads/…
klant
@jhackert1986 adema is een mooiprater niks meer en niks minder.
jhackert1986
Voor degenen met de ogen vol zand en de kop in de grond
Lto is weggelopen van de onderhandelingstafel
Terwijl alles wat ze graag willen in het landbouwakkoord staat
Het is slim gespeeld met maximaal resultaat
Braboboer
Quote:
De weg naar grondgebondenheid gaat wel door. SGP’er Roelof Bisschop is daar bezorgd over en vreest nieuwe knelgevallen, zoals bij het fosfaatrechtenstelsel. Adema had dat willen voorkomen. Hij wil daarbij niet dat boeren die jaren de mogelijkheid hebben gekregen om intensiever te produceren, nu geconfronteerd worden met grondgebondenheid.

Los van de overgangstermijn, wilde Adema naast de boeren gaan staan om te kijken wat nodig is voor hen om de omslag te maken. Vooral in intensieve gebieden, waaronder Noord-Brabant en de Gelderse Vallei wil Adema juist heel specifiek maatwerk leveren. “We hebben zorgplicht voor deze boeren. Dat realiseren we ons heel goed”, aldus Adema.

Op zich hoopvolle woorden voor de intensieven onder ons.

Jammer dat deze overheid onbetrouwbaar is en het waarschijnlijk bij deze mooie woorden blijft.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Braboboer:
mooie woorden

Tja, zorgplicht.....je wordt gewoon vermorzeld!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's sturing , lnv , grondgebondenheid , tweede kamer , boeren , afrekenbare stoffenbalans en graslandnorm grondgebondenheid geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0