Mark van den Oever rekent donderdag op duizenden mensen bij boerenprotest

Farmers Defence Force wil donderdag weer met tractoren naar Den Haag om te demonstreren. "De tractoren gaan voorop in de strijd", zei FDF-voorman Mark van den Oever maandagavond in
Apeldoorn waar de boerenorganisatie vergaderde over de aankomende actie.

Van den Oever zegt duizenden mensen te verwachten op donderdag. "De motivatie is hoog", weet de FDF-voorman. Volgens hem geldt dat niet alleen voor boeren maar ook voor burgers. De Tweede Kamer debatteert die dag over het klappen van het landbouwakkoord.

Prijsgeven
Hoe de demonstranten met de trekkers in Den Haag willen komen, laat FDF aan de deelnemers zelf over. "Als ze er maar komen." Van den Oever wilde nog niet prijsgeven waar FDF precies wil demonstreren. Verdere details moeten volgens hem nog besproken worden en moeten deze week duidelijk worden.

Bij een boerenprotest in maart in het Haagse Zuiderpark mochten twee tractoren aanwezig zijn. Voor de rest had de gemeente de voertuigen in de stad verboden. Boeren die toch probeerden met de trekker Den Haag in te gaan werden tegengehouden door de politie.

Deel dit topic

Reacties

+2
hans1980
П??πŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸšœπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘ŠπŸ‘Š
+6
Grasbaal
Quote:
De FDF zet specifiek in op het CDA om de stekker uit dit falende kabinet te trekken, waarbij het ze niet uitmaakt of het Wopke of Hugo is die de knoop doorhakt. De boosboeren voegen zich daarmee bij de toeslagenouders, beefgroningers en een groeiende groep weldenkende Nederlanders die inziet dat de problemen in dit land niet worden opgelost met de huidige kapitein aan het roer. geenstijl.nl/5171226/boerenprotest-is-terug/

Verwacht van het CDA geen wonderen, die gaan de stekker er echt niet uittrekken:

Quote:
Met nieuwsgierigheid kijken VVD en D66 intussen naar het CDA. Die partij wilde voor de zomer heronderhandelen over de stikstofkoers van het kabinet.

Verwacht mag worden dat het beruchte jaartal 2030 om de stikstofdepositie te halveren op voorspraak van het CDA wordt opgeschoven naar 2035, zoals dat inmiddels ook vanuit provincies wordt geopperd. Om een feest voor oppositie en media te voorkomen, wil de partij dit zoveel mogelijk discreet uitonderhandelen bij de vormgeving van de landbouwmaatregelen van Adema in september.

Maar voor de rest van de koers zijn de christendemocraten niet geneigd nog langer naar de pijpen van LTO te dansen, klinkt in de partij. Het is een niet mis te verstaan signaal dat het CDA het algemeen belang breder gaat bezien dan dat van de boerenachterban die toch al grotendeels naar BBB is vertrokken. Dat zal D66 bevallen.

Of het het CDA veel zal opleveren is een tweede, hoewel een provocerend interview van de partijleider en het aangekondigde openbreken van het regeerakkoord dat eigenlijk ook niet heeft gedaan. Zo bezien blijft het CDA experimenteren met de koers, in de zoektocht naar overleven.

Bron: Wouter de Winther - Telegraaf
+3
labella
Quote Reactie van @Grasbaal:
Verwacht van het CDA geen wonderen, die gaan de stekker er echt niet uittrekken:

Het CDA verhaal is over en uit!
Hans van Bergen
@Grasbaal Wouter de whinteher die weet het ineens??
hans-hans
@Grasbaal mensen die dicht bij een AZC zitten hebben het ook heeeeeeel zwaar was een filmpje op youtube met een waslijst wat ze allemaal in ter apel deden (Wilders verteld )
tis best triest zijn verhaal
+1
de jonge
@hans-hans de reactie van die Dilan Yeşilgâz-Zegerius ook in en in triest.... o o o wat zijn ze er druk mee, er zijn wel 10 van de 27?? personen uitgezet na die busrel na een versnelde procedure. zo zo en die andere 17 dan !!!! je zou zulke mensen er verplicht een maand tussen moeten kunnen zetten, zonder beveiliging en priveleges,gewoon het echte leven..,kijken of er dan wel wat aan gedaan kan worden.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
Verwacht van het CDA geen wonderen,

die wilden ook pas onderhandelen als lb-akkoord al in kannen en kruiken was, lekker veilig. cda heeft ene de Jonge, die is veel te gek met zn baantje, en vooral de aandacht, die gaat de zet niet geven, boswijk praat wel veel, maar is ook aardig geindoctrineerd dat er werkelijk grote problemen zijn.. Ene Verhagen, ook cda verbonden, heeft wel belang bij boeren dr uit trappen. Die zal ook niet ff bellen met de partijtop van ho maar.
+1
HansBa
@cs-agrar juist, wat is die de Jonge gek op aandacht. Boswijk overigens ook. Zat gisteravond nog weer bij op 1. Vertelde dat het CDA na de de zomer met een oplossing zou komen bla bla. Nu de stekker uit dit kabinet ging niet gebeuren en was geen oplossing , ook niet voor de boeren. Met excuus dat pas melders dan meer te maken kregen met de MOB etc.
Wordt echt tijd dat dat oude vrouwtje is weer bij hem langs gaat, alleen nu met hooivork!
+2
bio boer
Het is hier nog muis stil in de actie ap groepen πŸ™ˆ als dat voor bode is van de opkomst komt er weinig uit het noorden of ik zit in de verkeerde ap groepen 😁
bio boer
+1
hans1980
@bio boer Die man (mark) heeft ZO GELIJK!!
cjw73
@bio boer heb ook nog niemand gehoord.
Bartlehiemboer
@cjw73

Hier ook niet.

Friese boeren denken nog wel weg te komen met al wat komen gaat.

Nu kijk ik ook verder.

Maar nogmaals, wij hebben het nog nooit zo goed gehad als nu....(oke er mag wat regen komen)

Velen hier zeggen: waarom zal ik naar Den Haag gaan? Laten er maar een paar boeren ophouden word ik alleen maar beter van.

(Bord voor de kop)
cjw73
@Bartlehiemboer ach een deel van de boeren stopt de komende 10 jaar zeker. En dat heeft niks met regelgeving te maken.
Als je alleen naar de leeftijd en het gebrek aan opvolgers kijkt weet je genoeg.
+1
Willem123
@bio boer Noordelijke boeren liggen hier nog te slapen .
bio boer
@Willem123 @Bartlehiemboer
Kun je na gaan dat ze denken het gaat mij niet hard raken dus geen moeite van mij
Hoe kun je dan nog wat van bugers verwachten dat die moeite nemen voor je
zo heeft politiek vrij baan zijn wij minderheid
nu ben ik zelf ook geen protest boer wat dat betreft heb je niks aan mij in oorlogs tijd duik in onder 🀣
+4
familie pelle
T moment is verkeerd. Protesten te vaak. De redenen te vaag. T wordt 1 grote mislukking. Fdf trekt een te grote broek aan en dat is niet voor het eerst. En ik vind dat erg jammer omdat fdf voor mij wel een meerwaarde had.
+3
de hoef
Quote Reactie van @familie pelle:
omdat fdf voor mij wel een meerwaarde had.

het begin was goed, maar het is een oproerkraaier geworden, niemand die nog warm of koud wordt van hem,
dat geld trouwens overal voor, het is klaar met de boeren in dit land, pas je aan of stop ,
+2
Bennie Stevelink
Als het landbouwakkoord doorging zou het grootste protest ooit gehouden worden.
Nu gaat het landbouwakkoord niet door en nu gaan ze ook een protest houden omdat dit β€œhΓ©t beslissende moment is”. Donderdag wordt gewoon de onderhandelingen over het landbouwakkoord geΓ«valueerd. Er wordt nergens over beslist.
Wie donderdag naar Den Haag toert staat voor lul want je kunt niet aan het publiek uitleggen waarvoor je komt.
+1
Hans van Bergen
@Bennie Stevelink Iedere voorspelling die jij ooit gedaan hebt had jij het mis. Dus goede kans dat dat nu weer is
Nevergiveup
@Bennie Stevelink ze houden ook geen protest , ze gaan op gezoek om de evaluatie bij te staan....
+2
Boertjebastiaan
CDA gaat de stekker er nooit uittrekken. Dan is het voor hun ook over en uit. De enige die op moet stappen is adema. Die zit er niet voor de landbouw heeft hij al eens gezegd.
Brussel is hij nog nooit geweest!!,
Hij moet alleen het linkse beleid verkondigen.
Laat dit kabinet maar klappenπŸ‘πŸΌπŸ™ŒπŸΌπŸ‘πŸΌπŸ™ŒπŸΌπŸ‘πŸΌπŸ™ŒπŸΌ We gaan een zware tijd tegemoet
cjw73
@Boertjebastiaan kabinet valt niet. Rutte heeft superlijm. Hooguit wordt adema geslachtofferd, maar zelf dat betwijfel ik. Kabinet kan alleen verliezen en dat weten ze zelf ook maar al te goed.
nitevd
Quote Reactie van @Boertjebastiaan:
CDA gaat de stekker er nooit uittrekken. Dan is het voor hun ook over en uit.

Dat zie je niet goed. "Over en uit" voor het CDA is het pas echt over 1,5 jaar bij de 2e kamerverkiezingen als ze nu geen daad stellen bij openbreken regeerakkoord en D66 antiboer-beleid steunen in 2e en 1e kamer. Maar als het CDA de rug recht houdt en (desnoods) het kabinet rond de zomer laat vallen, kan het CDA met een goed en eerlijk verhaal nog heel wat zetels wegsnoepen bij BBB en VVD in de herfst.
nitevd
Quote Reactie van @Boertjebastiaan:
CDA gaat de stekker er nooit uittrekken. Dan is het voor hun ook over en uit.

Dat zie je niet goed. "Over en uit" voor het CDA is het pas echt over 1,5 jaar bij de 2e kamerverkiezingen als ze nu geen daad stellen bij openbreken regeerakkoord en D66 antiboer-beleid steunen in 2e en 1e kamer. Maar als het CDA de rug recht houdt en (desnoods) het kabinet rond de zomer laat vallen, kan het CDA met een goed en eerlijk verhaal nog heel wat zetels wegsnoepen bij BBB en VVD in de herfst.
-Jan-
Quote Reactie van @Boertjebastiaan:
We gaan een zware tijd tegemoet

(klik om te vergroten)

Bartlehiemboer
Verplaatsing debat?

GroenLinks-partijleider Jesse Klaver wil dat premier Mark Rutte en CDA-leider Wopke Hoekstra aanwezig zijn bij het debat aanstaande donderdag over het klappen van het Landbouwakkoord. Daarnaast eist de de GroenLinks-leider dat alle stukken vooraf aan het debat compleet zijn. Het concept-Landbouwakkoord werd vrijdag gedeeld met de Kamer, maar het eindverslag van gespreksleider landbouwonderhandelingen Chris Kalden komt na alle waarschijnlijkheid niet op tijd. "Als niet aan de eisen kan worden voldaan, wil ik dat het debat verplaatst wordt", vertelt Klaver bij het WNL-radioprogramma Sven op 1.
jhackert1986
Ik begrijp de zorgen van Mark
De timing van de actie is ongelukkig
Er is niets spectaculairs te beleven in Den Haag
Er worden vragen gesteld over het geklapte landbouwakkoord
Daar gaan antwoorden op gegeven worden waar we niets mee kunnen
Vvd, D66,CDA en CU geven elkaar zoals gewoonlijk rugdekking
Ze willen geen verkiezingen op dit moment.
hans1980
@jhackert1986 Niet gaan is doodvonnis
jhackert1986
@hans1980 heftig
Ik ga niet
Hoe laat ga ik dood?
hans1980
@jhackert1986 Als er één boer in Nederland een narcissist is ben jij die wel.

Stijden tegen lely sphere omdat jou stal daar niet geschikt voor is en jij een luchtwasser wil

Jij wilt ook geen GVE omdat je veel voer aankoopt
Etc etc

Het is geen tijd om enkel voor jezelf te Stijden omdat je toevallig geen piekbelaster bent.

Het gaat om 120 maatregelen die de landbouw Nederland uit pest..

Nee Ronald je gaat er niet dood van .

Zaai verdeeldheid en heers

En iedereen trapt erin.....
jhackert1986
@hans1980 Wat een grote mond heb je toch
Dat siert je niet
Ik moet donderdag werken
Kan geen vrij krijgen
Is dat een legitieme reden?
hans1980
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @hans1980:
Niet gaan is doodvonnis

ik denk zomaar dat je beter tijd kunt steken in het doorbladeren van die woo-verzoeken aangaande landbouwakkoord, en alles wat je daar vindt de media in helpen. Ze gebruiken daar in dat DH tegenwoordig best vaak de term klip en klaar, nou tis klip en klaar dat ze rechtstreeks op een algehele opruiming van veeboeren aansturen. De sierteelt en akkerbouw gaan het ook merken.
+5
Bartlehiemboer
Voor de boeren van Friesland...

Vanuit Heerenveen vertrekt een bus naar Den Haag donderdag rond 9.00 vertrek

Door een bedrijf besteld....

Nog tot 22.00 vanavond aanmelden.

Bij belangstelling stuur me even een Pb.
+2
MBMB
Bennie snapt het zoals gewoonlijk niet: wat een domme opmerking 'er wordt niets besloten'. Nee Bennie, je moet er zijn VOORDAT ze over ONS besluiten. Bennie laat zich nooit zien, alleen hier een beetje de FDF in de hoek zetten, die voor ONS ALLEMAAL strijden. Dat kan je niet van iedereen zeggen. Opkomen voor je bestaan is een PLICHT. Wij gaan, zoals altijd. Kan me niet schelen wie en hoeveel er komt, WIJ hebben laten zien dat we er wel zijn. Tot MORGEN!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's trekker , tractoren , burgers , politie , trekkers , tweede kamer , den haag , Demonstreren , farmers defence force en boerenprotest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
39
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0