BBB in Brabant als grootste partij aan de kant gezet

BRABANT – Tijdens de Statenvergadering op vrijdag 23 juni hebben VVD, Groenlinks en PvdA een motie ingediend: Aan de slag voor Brabant. Die is aangenomen met 21 tegen en 33 voor (een lid PS afwezig). Hierin spreken de 3 partijen uit om Erik van Merrienboer en Bert Pauli als formateurs aan te stellen met als opdracht te onderzoeken of VVD, GroenLinks, PvdA. SP, D66 en Lokaal Brabant voor de periode 2023-2027 samen een stabiel provinciebestuur kunnen vormen.

De 3 partijen stellen dat er op dit moment onvoldoende vertrouwen is in de BBB om het formatieproces vlot te trekken. En willen in het belang van Brabant een stabiel provinciebestuur vormen.

Deel dit topic

Reacties

+1
George
Zogenaamd in het belang van Brabant gaat deze linkse kliek ons domineren en decimeren met een waanzinnige stallendeadline. Ik heb de roostervloer in mijn jongveestal vervangen maar zal er door deze kwibussen misschien niet lang profijt van hebben , maar ik pas niks meer aan.
de hoef
@George zit volgens mijn idee , veel eigen schuld bij
+1
George
Quote Reactie van @de hoef:
veel eigen schuld bij

Ik denk het niet , de BBB overkomt wat Geert Wilders al jaren overkomt. Die Linkse kliek sluit je gewoon uit.
de hoef
@George ze waren zo wat rond, toen kwam bbb met andere voorwaarden begrijp ik
+3
George
Quote Reactie van @de hoef:
ze waren zo wat rond, toen kwam bbb met andere voorwaarden begrijp ik

We hebben er niet bijgezeten , dus we weten natuurlijk nooit hoe het allemaal gegaan is.
Ik vertrouw die Linkse Brabantse kliek voor geen meter.
+2
Mh12
@de hoef ik hoorde precies andersom, media en politiek is een slangenkuil, en heel moeilijk om te weten te komen wat waarheid is..... zie hoe lto neergezet wordt door onze goedbedoelde politici
+2
Braboboer
@de hoef

Het zou ook kunnen dat VVD groenlinks en Pvda elkaar zo vast hielden en het BBB erg moeilijk, danwel onmogelijk maakte om ook BBB punten in het akkoord naar voren te brengen.

Ik denk dat ze er nooit uit waren gemomen zonder dat BBB erg veel water bij de wijn zou moeten doen.

En dan krijg je hetzelfde als CDA dat de achterban er hart wegloopt.
+2
producent
Eigenlijk was de BBB kansloos in Brabant, de VVD staat voor de rijkere bevolking, de grote ondernemers en natuur en samen met de linkse partijen lukt ze dat al jaren. Het CDA is in de stemhokjes al afgestraft voor het beleid, 70 % van de VVD stemmers moet nog wakker worden.
jan 10
Hier in Utrecht ook niet gelukt,ervaring speelt een grote rol.
Tis net als met boeren,elk vak heeft ervaring en kennis nodig.
Gisteren statenvergadering in provinciehuis Utrecht meegemaakt(op de tribune vol met collega,s) ,ging helemaal over landbouw en de gebieds processen .
Opvallend hoe vooral de SGP en BBB voor de boeren op kwam,ook inbreng van andere partijen viel mij niet tegen.
+2
de jonge
@jan 10 sgp is in mijn ogen ook een boerenminded partij inderdaad

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's brabant , vvd , pvda , groenlinks , d66 , slag , bbb , nieuws en trekken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0