Landbouwminister Adema voelt niets voor nieuw overleg in najaar: ’Dit is het moment’

DEN HAAG - Landbouwminister Piet Adema gooit de deur hard dicht voor nieuwe onderhandelingen met boerenorganisatie LTO. Voorman Sjaak van der Tak suggereert in de tweede helft van dit jaar weer opnieuw te willen spreken over het landbouwakkoord, maar Adema zegt dat ’niet voor de hand liggend’ te vinden.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/1941038222/…

Deel dit topic

Reacties

+1
hypotheekboer
Adema toont zich in mijn ogen een slechte verliezer door te stellen niet verder te willen praten. Alles zo bekijkend had hij de sector bar weinig te bieden.

"De boeren hebben recht op zekerheid, duidelijkheid en rust." Zekerheid van een vijandig kabinet zonder geld, duidelijkheid dat die niks wil en tijdelijk even rust omdat ze nu zelf het huiswerk moeten maken.
BertK
@hypotheekboer de tijd van praten is voor het kabinet voorbij. Leveren!
klant
@hypotheekboer adema op zijn pik getrapt
+5
Braboboer
Pietje is al vertrokken dit najaar.
robotmelker
Trekpop Adema reageert op het gesprekje met Tjeerd... Logische dat hij door wil met die andere gesprekspartners.... Was toch een bak als die vandaag het gesprek niet meer aangingen... Met name het Najk mag men ook van verwachten dat die de knuppel door het hoenderhok smijten...
Overigens een applaus voor de tak dat hij daad bij het woord heeft gevoegd... En nu niet terugkrabbelen!!
royale
Quote Reactie van @robotmelker:
Was toch een bak als die vandaag het gesprek niet meer aangingen... Met name het Najk mag men ook van verwachten dat die de knuppel door het hoenderhok smijten...Overigens een applaus voor de tak dat hij daad bij het woord heeft gevoegd... En nu niet terugkrabbelen!!

andere gesprekspartners willen niet verder zolang LTO niet meedoet! Adema staat er alleen voor! Als hij vertrouwen wil, dan zal hij moeten bewegen!
+1
jhackert1986
Gooi het concept maar op tafel!!
jhackert1986
@jhackert1986

nu.nl/politiek/6268973/…

Chris Kalden, die de gesprekken leidde, zal de komende tijd nog een eindverslag opstellen. Ook zal de laatste conceptversie van het akkoord openbaar worden gemaakt.

Hoe lang laten ze Lientje wachten op de laatste conceptversie?
+7
j h p
Het enige wat deze regering wil is een handtekening onder de te behalen doelen, dan hebben ze de weg vrij voor de gebiedsgerichte aanpak en blijkt de opkoop regeling een duur toneelstukje van Russisch roulette voor de deelnemers.
Het grootste gevaar zit hem in een handtekening onder de doelen.
Het wordt mij nu wel heel duidelijk dat dit akkoord daarvoor bedoeld is en daar past geen perspectief in.
Het Grote doel van deze regering en de slinkse hobbyclubs is NL zo goedkoop mogelijk nieuw inrichten.
Kont tegen de krib en de hakken nog dieper in het zand, dan gaat de overheid hun plan heel veel geld kosten (wat er niet is).
jhackert1986
Piet, er zit verschil tussen is en was
Dit was het moment klinkt beter
apel
Ze zijn zelf het moment voorbij gelopen toen met het landbouwcollectief.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , lto , den haag , sjaak van der tak , piet adema , landbouwakkoord en nieuw geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0