Landbouwakkoord: alternatieve koeiennorm moet boeren over streep trekken, melkveehouders kritisch

Volgens melkveehoudersvoorman Bleker is de nieuwe koeiennorm ’geen wezenlijke verandering’, zegt hij tegen De Telegraaf. „Het wordt er niet anders en niet beter van. Er wordt dan nog gesproken over schuiven in jaartallen en wat schuiven tussen gebieden, maar veel melkveehouders komen gewoon in de knel”, aldus Bleker. „LTO speelt echt met vuur.”

Bleker, die eerder al aankondigde dat als LTO en het kabinet een GVE-norm zouden vaststellen hij alle melkveehouders in Nederland om een oordeel zou vragen, herhaalt dinsdagmiddag die boodschap. „Ook bij de graslandnorm zullen we breed peilen hoe dit bij boeren leeft. Ik denk dat ik het antwoord al wel weet”, zegt de oud-CDA-bewindsman die zich zegt te storen aan het ’dwingen en dreigen’ van het kabinet.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/150855005/…

Deel dit topic

Reacties

hans-hans

Deze zag ik ook
jhackert1986
Het lijkt wel een soort reclameboodschap

‘’Het bestuur van LTO heeft besloten om die belachelijke roddelstroom aan de voorkant in de kiem te smoren: de verschillende LTO-organisaties (LLTB, ZLTO, LTO Noord en de koepel LTO Nederland) zijn volstrekt eensgezind.”
+1
jhackert1986
Top van Henk🙏
Laat ze maar een poepie ruiken
+1
Dirk van Zetten
@jhackert1986 iedere vorm van gve norm is de doodsteek voor veel bedrijven. Ook de intensieve sectoren varkens, geiten en kippen worden op termijn hiermee de nek af gedraaid
cornelissen
Quote Reactie van @Dirk van Zetten:
iedere vorm van gve norm is de doodsteek voor veel bedrijven.

Niet iedereen denk zo voor zijn eigen bedrijf. Als er een fatsoenlijke gve norm was ingevoerd 10-15 jaar terug had dat voor verschillende bedrijven heel veel ellende en voor sommige de ondergang bespaard.
En dat heb ik hem dinsdagmiddag ook verteld.
Kars
@cornelissen. Denk jij werkelijk waar dat al zou elke melkveehouder grondgebonden zijn en intensief ook dat overheid ons met rust liet?
Ze willen je van de grond af hebben ipv dat je nog meer in bezit gaat krijgen. Ze hebben liefste melkquotum en productierechten, die lucht bracht hun goed geld op en was voor hun niks waard.
cornelissen
Quote Reactie van @Kars:
productierechten

Ja ,het is heel jammer ,dat lto de overheid het politieke speeltje heeft gegeven. Misschien dat ze daar zelf ook achter zijn ,want het verhaal van derogatie is al doorgeprikt. Mogelijk moedwillig door de overheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vuur , schuiven , lto , bleker , melkveehouders , telegraaf , peilen , boeren , trekken en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0