Damage control - Farmers Defence Force



Quote:
Soms moet je even een stapje terug doen strijders, als ondernemer.  Er ‘even boven gaan hangen’, er ff een rondje omheen lopen, ff terug gaan naar begin … schade beperken – damage control … Laten we dat eens doen bij het opgedrongen Landbouwakkoord. Landbouwakkoord.nl: “Het Landbouwakkoord richt zich op het perspectief van een economisch gezonde, […]

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Ok geen lid betekent dus dat je niet hoeft te houden aan het "landbouw akkoord " Intressant
jhackert1986
@hans1980 dat is fijn
Kun je lid zijn van de lto zonder jaarlijks voor je lidmaatschap te betalen?
Hoe zit het juridisch?
Wanneer je vandaag op zegt en wel betaald hebt voor het gehele jaar...
Ben je dan vandaag geen lid meer?
Of ben je dan op 1-1-2024 geen lid meer?
In het tweede geval ben je de Sjaak.
Of je moet vandaag je bedrijf omzetten naar een andere ondernemingsvorm bij de KVK?
hans1980
@jhackert1986 Eerst openheid hoeveel melkveehouders zijn lid?
jhackert1986
@hans1980 gaat niet gebeuren
+6
Grasbaal
@hans1980 ik blijf het toch wel bijzonder vinden dat de niet-leden zich aldoor heel druk maken hoeveel leden LTO heeft maar nooit de vraag komen hoeveel leden de collega belangenbehartigers hebben.
+4
Twentsch Land
Dat is van de ene kant ook wel zo maar van de andere kant gaat lto wel vaak voor een ieder op een bepalende en beslissende stoel zitten.

Ben van Mark nog niet zo’n fan maar soms heeft hij wel rake punten....hij doet zijn zegje maar bepaald niet....een wezenlijk verschil.

@Grasbaal
+2
Putjeschepperr
@Grasbaal zo bijzonder is dat niet want lto zit daar nog aan tafel en doet al jaren geheimzinnig over het aantal leden.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
nooit de vraag komen hoeveel leden de collega belangenbehartigers hebben.

volgens mij zijn daar al meermaals getallen van genoemd
weurding
@Grasbaal komt omdat men er zo moeilijk over doet bij LTO, zouden ze meer openheid geven was er ook meer vertrouwen
+1
de Tank
@hans1980 Ieder zal zich aan de wet moeten houden, niet aan een landbouwakkoord.
Raben
@hans1980 als LTO tekent , komt er gewoon een bindend overeenkomst die voor alle boeren gaat gelden , lid of geen lid
+2
Bennie Stevelink
Afspraken binnen het Landbouwakkoord gelden niet voor boeren die geen lid zijn van LTO?
Dus als binnen het Landbouwakkoord een GVE-norm per ha grasland is afgesproken van 2,8 moeten alleen de LTO leden zich daar aan houden?
Voor alle andere boeren geldt dan een GVE-norm van 1,7 per ha grond zoals de regering aanvankelijk wilde?
Ben ik blij dat ik nog LTO lid ben.
+1
hoest
@Bennie Stevelink is mooi dat jij blij bent, kans is alleen groter dat lto leden 1.7 mogen houden en de rest meer
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @hoest:
kans is alleen groter dat lto leden 1.7 mogen houden en de rest meer

Leg eens uit waar jij dat op baseert.

FDF voedt steeds de gedachte dat zonder akkoord alles bij het oude blijft. Dat zonder akkoord er geen veranderingen kunnen komen.
Iedereen kan toch met eigen ogen zien dat dit niet waar is: bufferstroken zijn er gekomen zonder landbouwakkoord. Afschaffing van derogatie eveneens. Opkoop van piekbelasters is al aan de gang zonder landbouwakkoord.
Laat je niet misleiden door FDF.
+2
hoest
@Bennie Stevelink al die dingen die je opnoemt zijn gebeurt terwijl ze met lto aan tafel zaten. Een geloof mij als fdf toendertijd niet het vuur aangestoken had was het nu nog heel wat slechter geweest en had Tjeerd met de niet zo grote intelligentie zijn zijn gehad en was de helft van het vee nu weet geweest.
Mijn eerste actieve herinnering aan lto stamt uit het mkz tijdperk en sindsdien heb ik hun nog niks anders zien doen dan boodschapper zijn van den Haag
+1
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @hoest:
al die dingen die je opnoemt zijn gebeurt terwijl ze met lto aan tafel zaten.

Dus als LTO niet aan het overleg over het landbouwakkoord had meegedaan waren deze maatregelen niet genomen en was nu alles nog bij het oude geweest?
+1
GJ Bosch
@Bennie Stevelink Het zou wel een interessant experiment zijn als LTO van de overlegtafel zou weglopen, en tegen de betweters van NMV, Agractie en FDF zou zeggen: laat maar eens zien hoe het beter kan.

Ik vrees het ergste
Twentsch Land
Een uitspraak die je volgens mij alleen kunt doen als je naast van de tak aan de onderhandelingstafel zit en alle in en outs tot in detail kent en weet.

@GJ Bosch
Grasbaal
Quote Reactie van @GJ Bosch:
en tegen de betweters van NMV, Agractie en FDF zou zeggen: laat maar eens zien hoe het beter kan.

Toch liggen hier er zeker kansen voor de kleine belangenbehartigers, belangenbehartiging is net als politiek. Zie oa PvdD, als splinterpartij begonnen in de Tweede Kamer maar krijgen toch ook regelmatig aangenomen moties er door. Maar om dat voor elkaar te krijgen blijven ze wel aan de Tweede Kamer tafel zitten.

Met alleen opzwepende video's en teksten naar de eigen achterban te sturen krijg je geen veranderen bij de tegenpartij voor elkaar.
+2
familie pelle
@GJ Bosch
Quote:
. Het zou wel een interessant experiment zijn als LTO van de overlegtafel zou weglopen, en tegen de betweters van NMV, Agractie en FDF zou zeggen: laat maar eens zien hoe het beter kan.

Daar ging het al mis. Nmv, pov en fdf waren gedegradeerd tot een bijzettafeltje. Agractie en lto hadden toen moeten zeggen, met het landbouwcollectief aan de hoofdtafel en anders niets.
T is gewoon weer slim gespeeld door lnv. De onlangs hier gepubliceerde woo documenten over hoe lnv belang heeft bij een sterk lto en ze ook om die reden maar al te graag in het zadel houdt ten koste van andere organisaties vind ik wel zorgwekkend.
cs-agrar
Quote Reactie van @GJ Bosch:
interessant experiment zijn als LTO van de overlegtafel zou weglopen

idd... nou ja erger kan het niet worden toch?
hoest
@Bennie Stevelink dan hadden ze iig niet kunnen zeggen dat het in overleg met de sector is gebeurd. Het is met lto heel simpel voor de bühne spartelen ze wat maar op het eind van de rit zetten ze hun kruisje. En als ik zie hoeveel den Haag inzet o het landbouw akkoord dan hebben die er wel belang bij. Is ook logisch dan kunnen ze er een avv van maken lukt dat niet dan moeten zij bij een rechter aantonen dat die boer zijn stikstof voor schade aan dat natuurgebied zorgt. Nou succes daarmee
apel
@Bennie Stevelink mss moet lto eens meer samenwerken en overleggen met andere partijen en niet hun eigen ding er door drukken. Compromissen sluiten en de rug recht houden.
+2
Bennie Stevelink
@apel
Quote:
mss moet lto eens meer samenwerken en overleggen met andere partijen

LTO probeert samen te werken zoveel ze kunnen. Keer op keer blijkt echter dat wanneer het moeilijk wordt andere partijen er tussenuit knijpen en veilig aan de zijlijn gaan staan. Dan staat LTO er weer alleen voor, zoals nu ook weer het geval is.
+1
hypotheekboer
@Bennie Stevelink iets met trekken aan een dood paard?
jhackert1986
@Bennie Stevelink Lto is de laatste week meerdere keren benaderd om samen te werken
Zelfs vandaag nog
Leesbevestigingen heb ik ontvangen maar contact opnemen met mij? Nee, dat is nog niet gebeurd
Zolang dat niet gebeurt is het ieder voor zich.
+2
jordi 1455
@Bennie Stevelink Uit de wobverzoeken bleek al dat de overheid de voorkeur had om met de LTO en Agractie te praten. In plaats van in solidariteit met de anderen uit de onderhandelingen te stappen, gaat de LTO door met praten en zitten ze zeiken dat de andere partijen terugtrekken. Dit is laag en dat de overheid zo graag met de LTO wilt onderhandelen laat ook zien hoe makkelijk de LTO is over te halen met een dode mus, want waarom zal de overheid gaan onderhandelen met een partij die moeilijk is te overtuigen als je met een makkelijk te overtuigen partij kan onderhandelen.

De LTO beloofde na het afschaffen van het melkquotum bevrijdingsdag, maar nu zitten de boeren nog vaster geketend.
George
Quote Reactie van @jordi 1455:
De LTO beloofde na het afschaffen van het melkquotum bevrijdingsdag, maar nu zitten de boeren nog vaster geketend.

Wat een domme smeagles waren het toch , ongelooflijk! Zo nondemiljaars lomp.
Leo,s vriend
@jordi 1455 Lto heeft afschaffen melkquotum nooit Bevrijdingsdag genoemd. Romijn heeft in een interview gezegd dat sommigen het als Bevrijdingsdag zien, maar waarschuwde in dat zelfde interview dat er zeker andere belemmeringen zouden komen, en ja, helaas had hij gelijk.
George
@Leo,s vriend
LTO heeft gepleit voor afschaffing van EU quotering. Ze hebben alles op alles gezet om het afgeschaft te krijgen. En ze zaten gewoon hartstikke fout! En toch verdenk ik ze ook van die term , die kwam destijds veelvuldig voorbij.
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Keer op keer blijkt echter dat wanneer het moeilijk wordt andere partijen er tussenuit knijpen en veilig aan de zijlijn gaan staan.

eh nee, LTO is elke keer degene geweest die het landbouwcollectief om zeep hielp. Die gingen juist voor het eigen gewin. Vervolgens worden ze aan die zgn hoofdtafel gezet, en de andere partijen aan de bijtafel. Die bij tafel mocht inbreng leveren zodat de aangeschoven lto-man aldaar ook wat kennis en munitie kreeg. Die bijtafel stopte. De partijen aan die tafel hadden allang door dat het niets ging worden.
+2
Leo,s vriend
@apel Compromissen sluiten en de rug recht houden.
Vertel, onderhandelen is van beide kanten toegeven, rug recht houden is alleen je eigen wil doorvoeren.
+1
apel
@Bennie Stevelink sjaak heeft toch stevige uitspraken gedaan in Stroe. Wat is daar nog van over?
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
bufferstroken zijn er gekomen zonder landbouwakkoord.

gaan die er af mét akkoord dan? Al die grappen zijn niet eens onderbouwd. Zonder akkoord kan je dat nog aanvechten, met akkoord kan je niks, hang je in de strop. Harde toezeggingen vanuit DH, als ze er al komen, betekenen niets, hebbe we ondertussen wel geleerd.
hans-hans
@cs-agrar mee eens
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @cs-agrar:
Zonder akkoord kan je dat nog aanvechten, met akkoord kan je niks, hang je in de strop.

Dat is precies de reden dat dat akkoord er koste wat kost moet komen. En LTO trapt er in.
Bennie Stevelink
@cs-agrar
Quote:
Zonder akkoord kan je dat nog aanvechten, met akkoord kan je niks, hang je in de strop.

De huidige bufferstroken maken geen deel uit van het landbouwakkoord. De nog in te stellen bufferzones rondom N2000 gebieden wel.
Je kunt de bufferstroken dus gewoon juridisch blijven aanvechten.

Hoe ver ben je daar inmiddels mee? Al een procedure opgestart?
Hoe kansrijk acht jouw advocaat de procedure tegen de bufferstroken?
jordi 1455
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Hoe ver ben je daar inmiddels mee? Al een procedure opgestart?Hoe kansrijk acht jouw advocaat de procedure tegen de bufferstroken?

Daar is de LTO toch voor? Of zijn ze te druk met flirten bij Adema? Het is gewoon triest om te zien dat de LTO wilt onderhandelen met een overheid die fraudeleuze modellen gebruiken die niet kloppen.
+6
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
ik nog LTO lid

Nog lid? Ga je opzeggen? 😁
George
@pieta
Ik sta er echt van te kijken dat die club nog leden heeft , mijn verbazing is groot.
+1
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Ben ik blij dat ik nog LTO lid ben.

Jij bent al heel gauw blij

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's schade , farmers defence force en landbouwakkoord geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
41
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0