Klavers en kruiden vervangen kunstmest in grasland

Steeds meer melkveehouders omarmen kruidenrijk grasland. De opbrengsten van het land en de melkgiften in de stal zijn vaak goed. Het management lijkt wat ingewikkelder. Zeker als het om bemesting en onkruidbestrijding gaat.

Deel dit topic

Reacties

klant
Het wordt 1 grote teringbende dat kruidenrijk grasland.
BertK
@klant Ervaring?
grös
@BertK
Commentaar van de buren denk ik, en opa vond het niks.
Jannus
@grös kost tijd en geduld en discipline

(klik om te vergroten)

+1
bio boer
@Jannus de klaver helpt nu lekker met droge weer
klant
@grös je krijgt veel onkruid een open zode waar onkruid veel kans krijgt de zode wordt niet mooi dicht geen draagkracht in natte perioden
t-nijland
Gewoon BLUE N spuiten van corteva. Dan neemt grasland ook net als klavers stikstof uit de lucht op. Moet ik wel zeggen dat mijn koeien met kruidenrijk gras een aantal liters meer gaven. Al vinden ze engels raai wel lekkerder
grös
@t-nijland
Dat doorschietende Engels raai vinden ze minder lekker. Klavers vreten ze hier sowieso als eerste er tussenweg. En de rest van dat bladerspul vreten ze uiteindelijk ook wel.
Tenminste als ze productief kruidenrijk grasland bedoelen, die kruiden zijn allemaal cultivars. Geen wilde planten.
Huppel
@grös we hebben er best veel smalle weegbree in staan, maar dat blijft toch wel wat langer staan en schiet op een gegeven moment helemaal door.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , grasland , management , kunstmest , bemesting , melkveehouders , kruiden , vervangen , onkruidbestrijding en kruidenrijk grasland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0