Adema: gegevens van boeren openbaar maken kan niet worden tegengegaan

Gegevens over dieraantallen en adressen openbaar maken veroorzaakt onrust onder boeren. Landbouwminister Piet Adema begrijpt dit, maar de Wet open overheid biedt volgens hem geen ruimte om dit tegen te gaan. Dit meldt hij in antwoord op schriftelijke Kamervragen.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Het is enkel nuttig voor de vollenbroeks en Wöstens van Nederland
+3
Groen1
@hans1980 Landbouwminister Piet Adema begrijpt dit, maar de Wet open overheid biedt volgens hem geen ruimte om dit tegen te gaan." Paint it black
apel
Tja dan moet pietje de wet aanpassen
+2
kanniewaarzijn
Alsof ze verder overal zo open over zijn...
+3
Henk2
Als er gewobt wordt wat ze zelf niet bekend willen maken wordt er doodleuk de boete betaald die staat op het niet inwilligen van het wob verzoek.
Waar een wil is is een weg
Melkboer16
Als LTO dit nou ook ff als hard-punt inbrengt alsmede het regelen van alsnog derogatie dan kunnen we zaken doen dunkt mij.
Ik ben wel heel benieuwd wat Rutte en vd Wal voor kunstje geflikt hebben gisteravond.
+1
Weidezicht
@Melkboer16 sjakie is cda, cda heeft straks een nieuwe leider nodig als wopke etuit gewipt is. Dus cda heeft stalorders om sjakie te laten zorgen voor een landbouwakkoord, en om sjakie dan vanuit het cda daarvoor te belonen, krijgt hij erebaantje bij cda.
+1
ceessie
Lijkt me het beste als alle gegevens over Rutte en zijn kabinet ook openbaar worden! Ik wil wel weten wat ze allemaal bezitten.
de jonge
@ceessie ik denk ook niet dat mevrouw van der wal bij de verkoop van haar stulpje alles doneert aan bv de mensen in groningen met aardbevingsschade...
+1
HansBa
Wordt echt eens tijd om digitaal te gaan staken. De overheid eist maar gegevens op en verschuilt zich daarna achter de wet open overheid pfff

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's piet , overheid , kamervragen , dieraantallen , boeren en piet adema geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1.596