Leerdammer raakt steeds meer boeren kwijt

Leerdammer raakt steeds meer boeren kwijt

“Dweilen met de kraan open”. Zo omschreef een medewerker van Leerdammer een paar weken geleden zijn werk. “Leerdammer doet er alles aan om het vertrouwen bij zijn boeren terug te winnen, maar keer op keer hebben we last van het slechte imago van Lactalis”

Met enige regelmaat is Lactalis negatief in het nieuws. Onder Leerdammer boeren worden deze berichten over Lactalis driftig gedeeld. Vorige maand meldde Boerenbusiness dat Lactalis een boete had gekregen van de Roemeense concurrentie waakhond.

boerenbusiness.nl/melk/artikel/…

Een week later werd bekend dat Lactalis in Spanje de boeren dwong om ruim onder de kostprijs te werken.

inspanje.nl/spanje/20133/…

Lactalis wordt door dit soort berichten diep gewantrouwd. “Moeten wij binnenkort ook onder de kostprijs werken? wordt dan aan mij gevraagd”, aldus de gefrustreerde medewerker van Leerdammer.

Wat Leerdammer ook niet helpt is de starre houding die wordt ingenomen in het conflict over de leveringsvoorwaarden. Een groep boeren heeft bezwaar aangetekend tegen een aantal onderdelen van de leveringsvoorwaarden. Als reactie daarop betaalt Leerdammer een deel van de kwantumtoeslag niet uit.

Tegen deze achtergrond is het niet vreemd dat steeds meer boeren Leerdammer verlaten, en dat nieuwkomers zich niet melden.

Deel dit topic

Reacties

+5
Braboboer
Genoeg keuze als je weg wilt.
cjw73
@Braboboer nou??? Is de rest zoveel beter...
Melkboer16
@cjw73 net wat je wilt? Als er een paar zijn die heel veel beter zijn moet je toch vraagtekens gaan zetten. Rouveen zou ik zo blindelings naartoe willen en een paar jaar geleden Cono ook nog maar die is het afgelopen jaar behoorlijk door het ijs gezakt.
Vorig jaar ging er nog een busje met boeren uit Twente naar DOC maar daar hoor je ook geen hosanna-verhalen meer van.
Eentje daarvan heeft wel een nieuwe trekker gekocht
+1
labella
Quote Reactie van @Melkboer16:
Rouveen zou ik zo blindelings naartoe wille

inderdaad, ik was er in 2009 mee bezig om naar Rouveen te gaan en heb nog altijd spijt dat ik toen bij Leerdammer gebleven ben.
Greetje
@labella Dan had je nog wel wat langer door moeten melken om de inkoop premie terug te verdienen😉
labella
@Greetje Nee, die had ik dan al dubbel terugverdiend!
+2
Van-Epscheuten
@Melkboer16 door het ijs gezakt vind ik niet de goede term. Cono zit in het topsegment qua afzetmarkt, is niet gek dat de hoge prijzen van 2022 daarin niet gehaald worden. Langjarig prima betaler volgens mij.
+1
Melkboer16
@Van-Epscheuten daar heb je gelijk aan. Het kan dus verkeren ook met DOC maar toch hoop ik dat foliekaas nooit de prijszetter gaat worden.
+1
de Tank
@Van-Epscheuten van elke cent die FC in 2022 meer betaalde dan Cono gaat er een halve naar de belasting, dan heb ik die cent liever in jaren dat het hoogste belastingtarief niet bereikt wordt.
JohnDeere4440
@Melkboer16 Die trekker is al van de kuil gevallen
Melkboer16
@JohnDeere4440 je meent het? Van een bult afvallen is bij ons ook wel eens gebeurt maar van een kuil?? 😂😂
cjw73
@Melkboer16 nou net wat ik zei. Want nu noem je welgeteld 1. Bij de rest kom je van de regen in de druppels.
+1
labella
Tja, gek hé!!
Hans van Bergen
Melkveehouder zit nog steeds bij leerdammer toch die lto ers durven toch niks
+4
Realisme
@Hans van Bergen nee die zit daar niet meer. Smaakte de azijn vanmorgen?
Erco
@Realisme hij drinkt het elke ochtend. Ik vrees dat het dan gaat wennen...
+1
mlkvhoudr
@Erco vroeger kwam die 1 keer in de 4 weken even foeteren en ik maar denken wat er nog meer volgens dat schema gaat😎

hans zegt soms best per ongeluk zinnige dingen, dat die vandaag zelfs de plank niet kon vinden om de plank mis te slaan zullen we dan maar wijten aan t warme weer
Erik1979.
@mlkvhoudr hij zegt regelmatig zinnige dingen. Is mooi als die regelmatig schrijft. Houdt het levendig.
mlkvhoudr
@Erik1979. saaie mensen zijn er al genoeg van mij mag hans best ontzettend domme dingen en af en toe wat zinnigs zeggen blijven afwisselen. Ik lig er geen seconde wakker van
Erco
@mlkvhoudr de thermostaat staat swinters dan ook wel eens op 32 graden zeker 🤭😁
weurding
@Hans van Bergen is geen lid LTO ook
+1
Erco
@Hans van Bergen jij bent wel van de insinuaties he? Vraag t hem en je wist genoeg
+4
mlkvhoudr
@Erco dat is de rijke tak van de familie ik kan niet zoveel letters betalen😉
Hans van Bergen
@Erco Ah ok ik moet volgens jouw van aldeze anoniempjes bijhouden wat ze allemaal doen. Menno heeft daar nooit iets over gezegd ook nu houdt hij het bij een zoekplaatje. Maar ondertussen FDF onderkotsen dat moet sowiezo kunnen?
+1
HansBa
Lever aan Leerdammer, geen problemen mee. Korte lijntjes en weinig controle/bemoeizucht. Afgelopen winter de melkprijs nog vergeleken met DOC maar deed elkaar niets. Herken me dus niet in bovenstaande.
Greetje
@HansBa Dacht dat ze zelfs nog wel wat boven DOC zaten nu, zijn er trouwens meerdere hier die van de winter de switch van Dalfsen naar DOC gemaakt hebben
HansBa
@Greetje is bedrijfsafhankelijk. DOC heeft vet en eiwit prijs gelijk, leerdammer eiwit prijs veel hoger. Melk je hoog eiwit zoals hier ben je bij leerdammer beter af. Ben je vet melker dan waarschijnlijk doc. Over mei 46,5 cent excl. btw hier bij 3,7 eiwit.
mlkvhoudr
@HansBa ik zit dan niet meer bij leerdammer dus ik wou mij ook maar stil er over houden, het belangrijkste is dat je ergens zit waar de kans aanwezig is dat er een goede melkprijs uitrolt, het zou mij niet verbazen als we ons met onze uiterwaardengrond nog gaan verbazen hoe ver we richting biologisch gedwongen gaan worden, dus wat dat betreft zou ekoholland altijd nog kunnen 😆😉
+1
newholland6640
@mlkvhoudr

Elke winter wat extra voedingstoffen uit het water. Vochtige grond, ideaal voor bio. 😉
+1
HansBa
@mlkvhoudr Ben zelf geen fan van biologisch, maar als mijn zoon in de toekomst die kant op wil is mij prima. Hou zelf van volle uiers, een volle tank en rekening courant. Heb er wel een paar percelen bij die alleen bemest worden met vaste mest, dat bevalt wel prima.
Mooi hooi voor de droge koeien wat daar vanaf komt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vreemd , onderdelen , spanje , waakhond , leerdammer , kostprijs , lactalis , leveringsvoorwaarden , concurrentie en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0