Mooi vooruitzicht

Als de veestapel met enkele 10tallen procenten wordt ingekrompen,komen er vooral voor de intensieve bedrijven,een paar goede jaren aan. Minder aanbod van vlees en melk zal de prijs opstuwenen en  door minder mestoverschot zullen de afzetkosten hiervan dalen. 

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
10 tallen procenten is nogal wat.

Maar door bufferstroken en verdwijnen derogatie blijft mest afzetten nog wel een dingetje.
+8
kanniewaarzijn
Helaas, we leven niet op een eiland. Wat hier minder wordt geproduceerd, wordt uit het buitenland wel geproduceerd.
+2
HansBa
Laat de omzet van die laatste tiental procenten nu net je winst zijn, dan wordt het er niet beter op met alleen een besparing op mestafzet. Vaste kosten blijven hetzelfde of stijgen met de inflatie mee.
+1
Jawis
Die ene procent die nederland produceert doet geen pijn op de wereldmarkt.
royale
Begrijp niet waarom je intensieve bedrijven benoemt. Overigens zie ik nog geen vermindering van mestoverschot. Door bufferstroken heb ik 3% minder ruimte, derogatie afschaffing is ook een ramp en als ik verneem dat er mogelijk plekken komen in Nederland waar bemestingsvrije stroken langs beken komen....dan heb je die inkrimping hard nodig om de gemaakte mestoverschot niet te laten stijgen! En waar zitten voornamelijk die intensievere bedrijven?
Mogelijk moet je nog mest afzetten en preek je voor eigen parochie?
Noorderling
@royale
Intensieve bedrijven brengen komende tijd verhoudingsgewijs het minst extra mest op de markt.
Extensief is straks nog 1koe per hectare, wat voor invloed lage afvoerkosten dan hebben op je resultaat is mij een groot vraagteken.
Onder het motto, leedvermaak is ook vermaak, lager wordt het niet...
+3
de Tank
Of er goede jaren aankomen heeft vooral met mijn gezondheid en die van degene die ik liefheb te maken, geen idee wat dat brengt de komende jaren.
+3
pieta
@de Tank Niet te veel gaan relativeren he!. Je gaat lijken op die prikken uit, ik meen, Hommerts. Die kon ook alles relativeren en ineens had ie zijn hele boerderij verkocht. 😁 Van mij mag je overigens gerust je boerderij verkopen.
+1
robbies
@pieta ik vond de Tank daar inderdaad ook al veel op beginnen te lijken
+1
pieta
@robbies Van Ittersum volgens mij. 😁
+2
robbies
@pieta hij leest nog mee. Maar kan me nog een mooie discussie met hem herinneren dat ik zei dat hij al verder op weg was naar de uitgang dan dat hij zelf door had. Toen gaf hij aan recent een flinke verplichting aangegaan te zijn en dus absoluut niet ging stoppen. Een jaar later had ik toch gelijk. En daar heeft hij natuurlijk ook het volste recht toe. Laat dat duidelijk zijn
Twentsch Land
Of hij deed die investering omdat bij verkoop het dubbel en dwars terug kwam.

Maar hij het niet nodig vond om jou op dat moment al op de hoogte te brengen van zijn plannen.

@robbies
+2
robbies
@Twentsch Land kan ook. Maar ik vind mijn versie mij beter passen
+1
pieta
Twentsch Land
+1
de Tank
@robbies Ik kon mij ook wel vinden in zijn bijdragen. Ik heb gewoon niets met, als dit en als dat. Dan pak ik gezondheid er maar even bij, ieders perspectief kan morgen anders zijn.
Vdejong
Quote Reactie van @de Tank:
Ik heb gewoon niets met, als dit en als dat.

Tegenovergestelde van Bennie.
robbies
@de Tank Een forum is niet precies de plek om alles maar weg te relativeren. ik probeer in het dagelijks leven ook niet te zwaar aan alles te tillen en probeer alles in de tijdsgeest te zien. iedere generatie heeft zijn uitdagingen en dit zijn de onze, maar op een forum mag je best wat discussieren.
de Tank
@robbies Het ging mij vooral om de kwalificatie van goede jaren, ik wil best discussiëren of intensieve bedrijvenwel of niet een voordeel hebben bij krimp.
+1
de Tank
@pieta Ik relativeer inderdaad eerder dan dat ik mijn toekomst probeer te voorspellen. Dit is overigens niet nieuw. In korte tijd (te)jonge familieleden en vrienden verliezen versterkt dat wel.
+1
pieta
@de Tank Druk maken kan ik mij hooguit over de korte termijn planning zoals wanneer kuil ik het gras in. 😁
hans-hans
@pieta ik ben niet te stoppen vandaag
+2
casev2
Voor intensieve bedrijven word het een bloedbad, en een ellebogengevecht voor de gunsten bij een grondeigenaar waar nog een paar kuub strond aangevoerd kan worden .....
+1
Braboboer
Op naar de 9 miljard mensen die gevoed moeten worden 🤑 🤑 🤑
+1
Albert Altena
Als er mensen zijn die de zeer hoge melkprijs van de afgelopen tijd kunnen verklaren door de binnenlandse markt.
Dan pas heeft die markt invloed.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , vlees , mestoverschot en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0