Hopeloos frustrerend, dat werking van de vloeren in twijfel wordt getrokken’

Emissie-arme vloeren overtuigen wel degelijk in de praktijk. De branche komt in het geweer tegen alle onrust die over de vloeren is ontstaan. Krimp van de veestapel ligt daardoor op de loer, stellen Eric van den Hengel en Mark Thomassen.

Dikke meetrapporten liggen op tafel bij Eric van den Hengel van het Innovatieplatform Duurzame Veehouderij, de branchevereniging van fabrikanten van emissie-arme systemen en meetbureaus en Mark Thomassen, commercieel directeur van Proflex Betonproducten in Mill. Lang hebben zij getwijfeld om naar buiten te treden over de twijfel die door de media, in boerenkring en bij overheden is ontstaan over de werking van emissie-arme vloeren in de melkveestallen. ‘Want je wilt niet nog meer rumoer’. Maar nu willen ze hun verhaal kwijt. Zij zien boeren aarzelen om die speciale vloeren te laten leggen, want waarom extra geld uitgeven als het toch niet werkt?

Meer: melkvee100plus.nl/management/…

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Boeren zouden achter deze simple techniek moeten staan ipv zich er tegen afzetten!
Rene2001
@hans1980 Het is iid simpel
Te simpel tov huidige wetgeving
hans1980
@Rene2001 niet vloeren worden getoetst voor hun werking , zoals artikel schrijft laatste 5% uitstoot kun je niet met natte vingerwerk bepalen daar hoort een goed protocol bij!
Vloeren worden goed getoetst maar men zaait twijfel en sommige boeren trappen op het systeem.
Zal voor sector veel uitmaken of wel of niet deze emissie wordt teruggedrongen.
Rene2001
@hans1980 lees even je reacties voordat je ze plaatst
Ik snap er weinig van
hans1980
@Rene2001 Dit Ronald

(klik om te vergroten)

Kars
@hans1980 simpele techniek?. Waardeloze techniek. Kopros dat werkt, goedkoop en effect? Geen dure waardeloze.roosters met mestrobots.
Mag jij mij is vertel dat stront door een klepje kan vallen en gas tegen wordt gehouden 🤣🤣🤣🤣🤣 man man hoe naief kun je als boer zijn. Mja het was de enigste manier om uit te breiden. Maar praat niet over dat boeren overtuigd waren van de werking. Het ging voornamelijk om uit te breiden
hans1980
@Kars ok doe maar pellet dan naar gemeente voor een paar spanten erbij
Dirk van Zetten
@hans1980 dat onderzoek wat nu gedaan is klopt natuurlijk ook niet. Je kunt geen conclusies trekken op basis van een dataset afgevoerde mest, dit kont van intensievere bedrijven, deze bedrijven voeren scherper waardoor er minder stikstof in de mest zit. Ook zijn er mogelijk minder bedrijven die minder weiden, ook minder stikstof in mest. Als norm voor werking de stikstof waarde van afgevoerde mest is, zou je meer stikstofverliezen in je voeding van voordeel zijn.
Maw weer conclusie op matig onderzoek
+1
hans1980
.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

BertK
@hans1980 Als het handmetingen geweest zijn, waren de totaal aantal metingen te klein om een betrouwbaar rapport te kunnen maken. Minimaal een jaar continu meten van concentratie en luchtverplaatsing geeft een idee, maar ook dan zijn er valkuilen. Niet alleen meten wat de stal uitgaat, maar ook wat er met de 'verse' lucht de stal inkomt. De luchtstroom kan door omgeving voorin de stal anders zijn dan achterin (bomen, andere gebouwen etc.). Veel lastiger allemaal dan het lijkt, een paar handmetingen zeggen dan net niks.
hans1980
Van onder naar boven lezen
+1
Braboboer
De betonboeren zijn niet blij, de koeienboeren wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's werking , veehouderij , veestapel , geld , boeren en emissie-arme geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0