Rutte, de stikstof modellen kloppen ook niet..........

Rutte: ’Modellen kloppen niet, platteland krijgt te weinig geld’
Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
Updated 29 min geleden33 min geleden in BINNENLAND

ROTTERDAM - Volgens premier Rutte moet er meer geld naar het Nederlandse platteland. In aanloop naar een ingelast kabinetsberaad over de BBB-verkiezingszege zegt hij dat de ’modellen die we in Nederland hebben – om geld te verdelen – weinig rekening houden met het feit dat er ook gebieden zijn waar op een groter landoppervlakte minder mensen wonen’.

Dat stelt Rutte maandagavond tijdens een persconferentie met de Duitse bondskanselier Scholz. De twee regeringsleiders praten in Rotterdam over Nederlands-Duitse samenwerking. Scholz kampt net als Rutte met problemen binnen zijn coalitie. Op dinsdagavond overleggen Rutte en de vicepremiers over de genadeloze afstraffing van de coalitie bij de Statenverkiezingen.

Dat crisisoverleg zal niet alleen over het stikstofbeleid gaan, meldt de premier. „In dit kleine land zijn er grote verschillen ten aanzien van hoe mensen beleven of ze onderdeel zijn van de gemeenschap”, aldus Rutte. „Dat moeten we ook met elkaar onder ogen zien.”

Rutte plaatst vraagtekens bij de economische modellen voor de verdeling van overheidsgeld. „Ik was vanochtend in Groningen. Uiteraard om te praten over de afwikkeling van de verschrikkelijke aardbevingsschade. Die gesprekken komen op bredere thema’s. De aanrijtijden van het openbaar vervoer op het platteland, of er nog politieauto’s rijden, toegang tot scholen.”

Daar ziet Rutte het misgaan: „Je merkt dat de modellen die we in Nederland hebben – om geld te verdelen – weinig rekening houden met het feit dat er ook gebieden zijn waar op een groter landoppervlakte minder mensen wonen. Mensen die nog steeds wél gebruik willen maken van deze belangrijke voorzieningen.”

De herverdeling van belastinggeld zal een rol spelen bij het kabinetsberaad op dinsdagavond, aldus de premier. „Ik zeg niet dat dat het enige antwoord is op de verkiezingsuitslag, maar het is een aspect”, zegt Rutte. „Daar gaan we morgen over praten.”

telegraaf.nl/nieuws/1726010065/…

Deel dit topic

Reacties

-Jan-
Ze blijven draaien op een heet zadel
+3
PieropdenAcker
Met geld los wantrouwen niet op
+1
Nevergiveup
Der Doctrineur sprecht
PieropdenAcker
nos.nl/l/2469105/

Het Landbouwakkoord moet leiden tot een duurzamere agrarische sector. Adema wil daar miljarden euro's insteken, maar daarover is nog veel discussie in het kabinet.
+1
PieropdenAcker
Wanneer BBB alleen in Groningen de grootste was geworden zou ik de uitleg van Rutte begrijpen.
Feit is dat in alle provincies de BBB de grootste geworden is.
En dat is een enorme dreun voor Rutte 4.
Niet alleen in Groningen is er iets aan de hand
Niet alleen in Groningen hebben burgers massaal tegen het huidige kabinet gestemd.
Nederland is klaar voor een nieuwe bestuurscultuur.
Nederlanders worden Ozo moe van het eindeloos elkaar in de haren vliegen door politici. Uren en dagen kunnen ze “vergaderen” zonder ook maar iets te bereiken.
Daarvoor hebben we ze niet gekozen
Nederlanders willen politici die problemen oplossen en goede wetten maken.
Nederlanders IN ALLE PROVINCIES!!! hebben gehoor gegeven aan de oproep:

STEM ZE WEG!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's Vervoer , onderdeel , groningen , platteland , stikstof , scholen , stikstofbeleid , rotterdam , geld en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
2.237