Het grote gelijk van links: De openlijke afkeer van andersdenkenden

De kloof. Zelden was hij zichtbaarder dan in de geschrokken, verontwaardigde, boze en ook zure reacties op de monsteroverwinning van BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen. Wat gaat er schuil achter die afkeer? „De gevestigde orde kijkt neer op de BBB-kiezer, die zich afvraagt waarom er niet wordt geluisterd.”

Deel dit topic

Reacties

+6
Grasbaal
De linkse elite slaat echt op hol:


wotan2
@Grasbaal Hier in Frankrijk was vorige week een radiospot te horen van de Europese unie. Mijn Frans is nog steeds niet top, maar de eind boodschap was: het Klimaatprobleem wacht niet op de democratie. WOW
cornelissen
Quote Reactie van @wotan2:
het Klimaatprobleem wacht niet op de democratie. WOW

Ik heb Ed Nijpels ook al eens op de radio horen verkondigen: Het klimaat is te belangrijk om het aan de democratie over te laten. Kennelijk heeft men bij de VVD geen moeilijkheden met zulke uitspraken.
+1
Braboboer
@Grasbaal

Bij jongeren zijn de hersenen nog in ontwikkeling en die missen de nodige levenservaring om verstandige (politieke) keuzes te maken.

Zo kun je ook wel zeggen stemrecht vanaf je 30e dan krijg je ook een heel andere verhouding.
+3
Albert Peters
Anders denkeden worden op dit forum ook niet erg welkom geheten weet ik uit ervaring
Maar ik blijf er wel naar kijken
+1
newholland6640
@Albert Peters

Klopt bio wordt regelmatig verguisd hier
+7
Erco
@newholland6640 ik denk dat dat vooral komt doordat juist bioboeren denken dat zij de wijsheid in pacht hebben. Niet allemaal maar wel veel. De rest is "niet goed bezig" wij wel. Naast elkaar gaat prima. Net als veganisten en vleeseters maar ze hoeven t niet schreeuwerig te benadrukken
+1
newholland6640
@Erco

Weinig aan toe te voegen.
Ik denk dat onderling er over bioboeren net zoveel vooroordelen bestaan als gangbaar
Jannus
@newholland6640 Anders denkende moet je lezen als zijnde doorontwikkeld 😬
Jaap40
@Jannus....doorontwikkeld.... dat moet nog blijken. Op lange termijn kunnen concurreren met andere producenten wordt een ingewikkelde opgave.
weurding
@newholland6640 stel je effe niet aan😄 niks meer dan gangbaar
newholland6640
@weurding

Dat is precies wat ik zeg toch?😂
weurding
@newholland6640 reageerde op je 1e reactie😄
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Albert Peters:
Anders denkeden worden op dit forum ook niet erg welkom geheten weet ik uit ervaring

Mag ik vragen wat je onder andersdenkend verstaat?

Juist denken zoals links, of denken zoals mensen die kijken wat er gaande is, kritisch zijn op wetenschap, en juist daarom wetenschap waarderen en op basis daarvan een werkende methode aanbieden?
Albert Peters
@jammermaarhelaas ieder die links denkt deugt niet word mij hier regelmatig verteld hierMaar AOW komt van de pnda dat we nog een koningshuis hebben is dankzik Joop Den Uyl en Wouter Bos heeft de banken overeind gehouden in de vorige crisisen zo zijn er nog veel meer linkse goede zaken geweest
Jannus
Quote Reactie van @Albert Peters:
de banken overeind gehouden

Genationaliseerd en dus met ons geld en dat zal opnieuw op tafel moeten komen maar hebben ze ervan geleerd gezien de situatie nu in de bankwereld
+1
Theo61
@Albert Peters Niets is meer zoals het was Albert ! Aow komt van de pvda, iets waar jij al 10 jaar geluk mee heb, wij moeten nog een aantal jaren werken maar dat word door links onmogelijk gemaakt en we moeten maar zien hoelang we door moeten gaan voordat wij aow krijgen.
pieta
Quote Reactie van @Albert Peters:
Wouter Bos heeft de banken overeind gehouden in de vorige crisisen

Die was op dat moment minister. Dat is wat anders dan dat hij ze persoonlijk overeind heeft gehouden. Ik vind overigens dat links op sommige zaken wel goede punten inbrengt maar teveel zaken waar ik me niet in kan vinden. Zoals migratie bijvoorbeeld. Daar moet gewoon beleid(lees: regulatie op aantallen) op komen.
George
Quote Reactie van @pieta:
Zoals migratie bijvoorbeeld. Daar moet gewoon beleid(lees: regulatie op aantallen) op komen.

Inderdaad grenzen sluiten en geen meer binnen of ben ik dan weer te resoluut? Ik ben voor het weg reguleren , terug naar eigen land en het liefst in grote aantallen. Hier een groot AZC en een grote puinhoop.
+2
Albert Peters
@George grenzen sluiten,?
Het zijn MENSEN presies dezelfde als wij Mensen die alles riskeren voor een betere toekomst Ze zijn alleen onder mindere omstandigheden geboren
+2
Kars
@Albert Peters om te profiteren van onze welvaart. Die komen hier echt niet om te werken.
Ik ken een syrier, luie rothond. Als ie moest werken had ie in zijn rug, maar sportschool showde ie mee.
Lekker naief denken over je nieuwe medelanders
Jullie zijn rijk land zei ie vaak genoeg.
Me moeder zei, hebben gvd hard voor moeten werken.
Albert Peters
@Kars ongelofelijke kletskoek
Kars
@Albert Peters ohw dus jij beweert dus dat het niet waar is. Het was me eigen zus die tijdje met een syrier iets gehad heeft. En jij gaat mij vertellen dat ik uit eigen ervaring kletspraat vertel. Abd Alkader Abd Alwahed. Ik weet niet of dat alledaagse naam voor je is. Maar in syrie wel
+1
weurding
@Albert Peters ongelofelijke
George
En het zijn niet alleen Syriërs . Algerijnen en ik weet niet wat voor gespuis het allemaal is , zelfs Russen las ik deze week in de krant over rechtszaak van een steekpartij in het AZC. Er gebeuren rare dingen goed 1 kilometer vogelvlucht van mij vandaan. Dagelijks rijden er wel politiewagens met sirene heen , allemaal geweldig volk daar. Was voorheen een Duitse kazerne en toen die in 1963 naar Budel kwamen was dat best wel even slikken met de oorlog nog kort in het geheugen kwamen de moffen weer terug in ons dorp. Maar het bracht enorm welvaart met zich mee en nu verlangen we weer terug naar die tijd dat de Pruisen in ons dorp waren. Maar dit wat er nu zit is gewoon verschrikkelijk.
+2
de Tank
@Kars Ik ken een Syriër die doet meer voor zijn medemens dan de meeste Nederlanders. Dat betekent niet dat ze allemaal zo zijn, zo realistisch ben ik wel.
+1
mlkvhoudr
@Kars weet je ook gelijk waar die last van zn rug gekregen heeft ...
+1
Tommie1
@mlkvhoudr hahahahaha
Jannus
@mlkvhoudr Als je hem roept om het te vragen krijg je kramp in je tong
Nevergiveup
@Albert Peters Kan echt niet begrijpen wat U de Nederlanders aandoet !

Waarom wilt U altijd iets van een ander weggeven wat niet van U is ?

En dat heeft niets met mensen helpen te maken , dat kan namelijk op vele manieren en plaatsen , gepast netjes en zelfs veel beter als nu gebeurd ....maar niet allemaal in het volle nederland , waar nu elke dag mensen sneuvelen , veelal door die hier van orgine niet woonden.

Op een of andere manier leren we maar nooit TE veel niet goed is , of dat nu de wolf , Das , Geld of immigranten zijn, er komt bij TE veel een keer zijde.
Albert Peters
@Nevergiveup wat er volgen jou weggeven word is net zoveel van jou als van mij dus geef ik niets van een ander weg Ik betaaler zeker voldoende aan mee
Nevergiveup
@Albert Peters U claimt op 75 jarige leeftijd een recht van mij af ?

U lijkt Poetin wel , die claimt ook wel eens wat ....
+2
Nevergiveup
@Nevergiveup Als miniem voorbeeld kan ik het volgende vertellen.

Hier vlak bij mij zijn import komen wonen , deze mensen gaan de honden in mijn weiland uitlaten , ik heb tot drie x toe gevraagd dit niet te doen omdat het geen openbaar land is en ivm. Neospora bacterie in honden ontlasting.

Hier word voor de hond honden belasting betaald ondanks dat deze feitelijk nooit 1 meter op gemeente grond komt. Ik heb daar geen probleem mee , en nooit moeite genomen om het aan te vechten.

Deze mensen luisteren niet en gaan tot heden ten dage gewoon met de hond het weiland in , ze claimen het !

Ik draag eigenlijk honden belasting af voor mensen die de hond niet op eigen kunnen uitlaten , en de gemeente zet daar faciliteiten voor op om de uitwerpselen in te kunnen doen.

Dit kleine claim voorbeeld zie ik door de hele gemeenschap heen gaan , of het nu zwarte piet in het kinderfeest is , de drie odeur van kale Tjeerd , de eindeloze decimeer regelingen voor de boeren. En eigenlijk nu ook de afbraak in het dorp door buitenlanders waar nu voor de tweede x een heling plek is opgerold op een afgelegen plaats in het veld , gestolen e- bike's etc. En niet te vergeten de doden die hier uit de rivier gevist zijn en ook nog één begraven in boomgaard (poolse).

Ik zal voor de immigranten en voor het land een aanzienlijk bedrag op brengen via mijn bedrijf aan belasting, (denk 10 tal x meer dan dhr. Albert Peters) Dat daar echte vluchtelingen mee geholpen worden vind ik fantastisch.

Maar dan wil ik ook beschermd worden en dat de echte mooie dorpscultuur en mijn leefomgeving behouden blijft !
mlkvhoudr
@Nevergiveup stroomdraadje er langs
+4
pieta
@Albert Peters Los van dat er zowel goede als slechte tussen zitten kunnen we in Nederland gewoon niet onbeperkt mensen toelaten. Dat staat los van dat je deze mensen niet kunt helpen.
+1
Frans1
@pieta idd,dan blaas je het sociale stelsel op, want het wordt onbetaalbaar
Albert Peters
@pieta nogmaals je MOET dez mensen helpen opblazen ofniet
+2
Weidezicht
@Albert Peters blijft moeilijk om er beleid op te maken. Een gedeelte moet je helpen, maar vele jongemannen uit veilige landen moeten gewoon z.s.m. retour. Ik snap dat ze wat beters zoeken, maar vele landen hebben zelf perspectief genoeg als ze gewoon de mouwen opstropen. Helaas roept nederland het gedeeltelijk over zich af omdat we onze jongelui allemaal opleiden voor nutteloze baantjes, en we dus arbeidsmigranten nodig hebben om het echte werk te doen. Vergeet ook niet dat we in nederland ook hele volkstammen hebben die hun geld verdienen aan het vluchtelingenprobleem. Die gaan het teveel aan foute import niet tegenhouden.
+1
pieta
@Albert Peters Ik vind moeten nogal een groot woord. Maar helpen kan ook uit iets anders bestaan als hier laten komen.
Nevergiveup
@pieta Er zijn mensen die zeggen dat we vluchtelingen niet helpen maar dat doen we al jaren met miljarden en zijn er 1000 den mensen elke dag 24 uur mee bezig , maar we worden overwoekerd.
robbies
@Albert Peters wat houdt je tegen? Alle kamers al vol in je huis?
weurding
@robbies in ruil voor verpleging in de toekomst 😊
@Albert Peters Ik vind het zeer goed dat je erna blijft kijken , maar ook met andersdenkende in discussie blijft , doe ik ook .
kanniewaarzijn
Waarom niet gewoon iedereen die niet links stemt verbieden te gaan stemmen? Anders hebben we nog de drempel van leeftijdsdiscriminatie te nemen 😁
mlkvhoudr
Linkse mensen hebben toch ook gewoon altijd gelijk.....
+1
weurding
@mlkvhoudr links eet , en poept ook, soms komt er wel eens shit uit de verkeerde opening, maar over het algemeen zijn ze vrij gelijk aan rechts
+1
mlkvhoudr
@weurding ik snap de hysterie over bbb ook niet ze zijn op sommige punten rechts op andere links.

Boeiuh
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ik snap de hysterie over bbb ook niet

Ik wel; ze willen de macht vasthouden.
+1
Weidezicht
Een boer is gemiddeld ook niet extreem links of rechts. Die benaderd alles met boerenverstand en dat is wat bij veel politici compleet ontbreekt. En links doet er alles aan om dat boerenverstand weg te zetten als oud, dom en rechts.
Kars
[@
jammermaarhelaas
Als werkelijke argumenten ontbreken gaat men op de man/vrouw spelen, alles om het eigen kaartenhuis te stutten.
+1
Grasbaal
Deze slaat helemaal op hol, humor?

+1
Twentsch Land
Zoals al eerder is gebleken.....het gevaar komt van links.
spotmelker
@Grasbaal type wat achteraan stond toen het gezond verstand werd uitgedeeld.
+1
George
@Grasbaal

Wat een ongelooflijk stom kutwijf.
Jannus
@Grasbaal Dit slaat helemaal door,deze griet zal bij het opstaan van een dictator wel eens aan de lijve kunnen gaan voelen wat vrijheid van mening betekend.
+1
jammermaarhelaas
@Grasbaal

Mij valt steeds weer op hoe hard bepaalde linkse mensen tegen de ander tekeer kunnen gaan.
Zouden andersdenkenden dezelfde woorden gebruiken tegen linkse mensen, dan is het land te klein.
kanniewaarzijn
Ik denk dat dit persoon geen EMDR- therapie nodig heeft, maar een heel ander soort therapie.
Nevergiveup
@weurding Het is toch geen buitenlander die dit schrijft en al de weelde in Vernederland genoten heeft zonder er aan bij te dragen ...
+3
George
@weurding

Wat moeten we met zo'n schrijvende Turk die er Erdogan bij haalt van zijn eigen land en dit gaat vergelijken met mensen die op de BBB stemmen. Wat een halve garen. Een column van lik me vestje en zoiets krijgt een plek in de krant om zulke onzin te schrijven.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @George:
Wat moeten we met zo'n schrijvende Turk

Hetzelfde als met al die andere "ontwikkelde deugmensen" die, bij gebrek aan argumenten de medemens die niet hetzelfde denkt als zijzelf, wegzetten als laag opgeleid en onderontwikkeld: NEGEREN!
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
wegzetten als laag opgeleid en onderontwikkeld: NEGEREN!

En hieronder wat een onzin, de humor van Koot en Bie was juist geliefd door alle lagen van de bevolking, tijdloos geweldig (misschien toen sommige ouderen niet):

Quote:
De grappen en creaties van Van Kooten en De Bie spraken voornamelijk een intellectueel publiek aan en boden een kritische blik op de samenleving en de politiek. pzc.nl/show/…

marcsterreborn
@Grasbaal het overlijden van Wim de Bie markeert het einde van een mooi tijdperk. Ik word er weemoedig van. Nu horen wij bij de oudere generatie Co....
-Jan-
@Grasbaal Onrust is van alle tijden behalve bij de slapenden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bbb geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN