Het afnemen van latente ruimte moet absuluut een breekpunt zijn in de onderhandelingen, is duidelijk dictatuur

De overheid is zogenaamd zoekende naar stikstofruimte, voor zogenaamde vastgelopen projecten elders, met als doel kleine boeren bedrijven de toekomst onmogelijk maken.

Bedoel daarmee, pak eens de echte intensieve vervuilers aan zoals grootschalige bio industrie verkeer, industrie en verschillende andere sectoren zonder de juiste vergunningen. Zie i.p.v. onschuldige gezinsbedrijven

We leven in een dictatuur.

Deel dit topic

Reacties

+1
groeier
Gevolgen voor toekomstperpectief?
Hierin schuilt een gevaar voor met name de melkveehouder die als gevolg van de invoering van het fosfaatrechtenstelsel de stalcapaciteit nog niet volledig benut.

Dit is niet de enige situatie wat latente ruimte betreft, waardoor bedrijven met dieren hard geraakt kunnen worden.
groeier
Boeren, denk om uw latente ruimte!!Bedrijven onteigenen zal de overheid niet zomaar lukken, daarom, BOER LET OP JE KIPPEN
+1
de jonge
@groeier mij is altijd wijsgemaakt dat latente ruimte,ruimte inhoud van een vergunning waarvan de capaciteit niet is gerealiseerd, dus bv een vergunning van 200 koeien terwijl er een stal staat met 100 boxen, dan is er voor 100 latente ruimte, ook al staan in die stal van 100 die wel is gerealiseerd bv 70 koeien,blijft de latente ruimte van die 200 vergunde koeien, 100 koeien. Dit klopt dus niet??
groeier
@de jonge
Ja dat is wel even een verschil, dat je de dieren ook daadwerkelijk in de stal gehad hebt, of je nog nooit die aantallen gehouden hebt.
Braboboer
@groeier

Zorgen dat de stal vol staat, hoef je daar niet over na te denken 😉
groeier
Quote Reactie van @Braboboer:
Zorgen dat de stal vol staat, hoef je daar niet over na te denken

Kan zijn dat je door verschillende redenen, of op gezondheidsgebied even niet kan boeren een tijdje, maar dat bv wel een jonger familielid klaar staat om het bedrijf mee over te nemen.
Jean-PierreK
@de jonge de latente ruimte kunnje weer opsplitsen in onbenutte capaciteit en niet gebruikte ruimte...
Tommie1
@Jean-PierreK gerealiseerde en niet gerealiserde capaciteit bedoel je.
+2
Kars
@groeier eerst 8.3% afvatten en dan latente ruimte. Amehoela mee dat volk.
Maar vind wel verschil tussen iemand die stal capaciteit wel heeft maar niet benut en tussen die wel grote vergunning hebben maar nooit gaan realiseren.
ross
Poos geleden heeft rechter omtrent emissie arme vloer een opmerkelijke uitspraak gedaan om uit de inpassen te komen .de rechter zegt namelijk dat er op de bedrijven latente ruimte aanwezig moet zijn om de schommelingen van de werking van vloeren op te vangen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overheid , toekomst , bio , stikstofruimte , latente emissieruimte en boeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
2.578