Melkveehouders planten 20.000 bomen

Melkveehouders in Utrecht, Overijssel en Friesland hebben afgelopen winter 20.000 bomen geplant. Het is een initiatief van drie boeren en kenniscentrum VKON. Zij willen met het project 'Boeren met bomen' collega's inspireren en motiveren om voederbomen en voederhagen aan te planten.

Deel dit topic

Reacties

grös
Kleine bomen/struiken kosten tussen de 0,60 en 1,50. Er zit meer werk in het planten, en eventueel water geven in een droge zomer.
+1
weurding
Elders zagen ze knotwilgen bij de grond af, omdat 2 jaarljjks onderhoud te duur is of te veel werk, alles mag wijken voor het geld, maar o wee als je als particulier wat verwijderd

(klik om te vergroten)

grös
@weurding
Tennet zaagt hier de eiken ook zomaar om als ze 10 meter van de hoogspanningkabels staan, en dat zonder de gemeente/ grondeigenaar/boer te vragen, hout nemen ze ook zo mee.
weurding
@grös die masten stonden er waarschijnlijk eerder
grös
@weurding
Weet ik niet, maar ze kwamen laatst vertellen dat we de begroeiing onder de masten zelf weg moesten halen, want zo waren de regels pfff.
+1
tok achterhoek
Zolang ze de boeren proberen kapot te maken, plant ik geen boom
PieropdenAcker
@tok achterhoek collega’s tekenen braaf landschapselementen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's winter , friesland , bomen , melkveehouders , overijssel , boeren en Utrecht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.103