Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord en noemt het PAS

De Vlaamse regering heeft na een wekenlange politieke crisis en boerenacties een stikstofakkoord bereikt. Vlaanderen moet net als Nederland maatregelen treffen om de te hoge stikstofuitstoot terug te dringen om de natuur te sparen. Daarvoor trekt de regering 3,6 miljard euro uit.

Deel dit topic

Reacties

Nevergiveup
Tuut tuut , dat is snel
producent
msn.com/nl-nl/gezondheid/…

Vlaanderen heeft een stikstofakkoord met soepeler vergunningsregels
Wat niemand meer had verwacht, is dan toch gelukt. De Vlaamse regering bereikt een akkoord over stikstof. In dat akkoord wordt een gelijkwaardige behandeling in het toekomstige vergunningenkader voor landbouw en industrie verzekerd vanaf 2025. Vanaf dan zullen landbouwers ook het extern salderen kunnen toepassen. “Het akkoord dat we hebben bereikt, is juridisch robuust en wetenschappelijk onderbouwd”, verzekerde minister-president Jan Jambon (N-VA).......................
cs-agrar
Het is een akkoord met inlegvel, zoals ik begrijp, waar ze onder veel zaken welke voor de boeren positief uit zouden kunnen pakken, weer uit kunnen. Het is net Nederland, het praatje van Remkes, of zoals het NL-akkoord dreigt te worden. Veel praten, maar oude wijn in nieuwe zakken en niets veranderd

vrt.be/vrtnws/nl/…
jvt
@cs-agrar Juist, onder veel vlaamse collega's leeft het gevoel dat het afgelopen weken vooral veel politiek toneel geweest is. Cd &v nog veel tegengas voor de buhne, maar vooraf meeste al geregeld. CD&V geeft aan onderzoeken is een standaard iets, stelt niks voor terwijl de Wever, NVA zegt dan uitkomsten ongewis zijn. Nu tilt men dadelijk deze onderzoeken over de verkiezingen heen, verantwoordelijken bij CD&V krijgen in die tijd leuke baan bij EU of burgemeesterspost en trein denderd gewoon door. Met het verhaal erbij dat er in Nederland tenminste serieus geld wordt vrijgemaakt, de 3,6 miljard in vlaanderen gaat grootste deel op aan natuurhersel, adviesbureau's, enz enz. Opkoopregeling varkens vlaanderen gisteren ook direct rond gemaild, 150 euro per mestvarken en 40 euro per vierkante meter stal slooppremie, dat bij stallen tot 31 jaar oud, oudere stuk minder, kortom een magere regeling waarbij enkel bedrijven waar de bank stuurt aan mee zullen doen, bedrijven met een bedrijfshoofd van 60 jaar plus en bedrijven waar men meerdere takken heeft en men wellicht i.c.m. arbeidsbehoefte in zal zetten op maar 1 tak.
Antbo
@jvt stukje uit mail BB
Deze avond zond de VLM een mail naar alle varkenshouders die volgens hun gegevens in aanmerking komen voor de vrijwillige stopzettingsregeling varkens.

Dit zijn de varkensbedrijven met een impactscore hoger dan 0,5%.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natuur , sparen , vlaanderen , stikstofuitstoot , stikstofakkoord en nederland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0