Jos Verstraten: ‘Verlies derogatie heeft grotere impact dan stikstofdossier’

€˜Voor de melkveesector als geheel heeft het verlies van derogatie een grotere impact dan het stikstofdossier.’ De openingswoorden van Jos Verstraten tijdens de themamiddag Bemesten zonder derogatie zetten de aanwezigen meteen op scherp.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Nederland zit nog boven het gewenste percentage, maar als het collectieve doel niet meer gehaald wordt, dan kan er zo maar vanuit Brussel een verplichting per bedrijf komen om gras te telen.

Dat is wat anders dan blijvend grasland claim voor bedrijven met veel blijvend grasland.
+1
Braboboer
Ik neem aan dat alle LTO bestuurders uit solidariteit en goede voorbeeld allemaal het bouwplan gaan omgooien naar 100% blijvend grasland.
Kars
Dat werkt wel blijvend grasland op zandgrond. En dan zeker nog beregeningsverbod erbij 🤣. Hoef je kruidenrijk niet te zaaien dat komt wel vaneigens
+1
bio boer
@Kars drijf er de spot maar mee kan zo maar waarheid worden over aantal jaar
Het geluk van kleigrond is dat met beetje geluk je grasmad 30 jaar goed blijft
newholland6640
@Kars

Dan haal je met kruidenrijk stuk meer van je land dan engels raai
Als dan dat grasland ook nog vol engerlingen zit zal er weinig gras overblijven
pieta
@kees-van-tiggelen Maar je hebt dan wel volop bodemleven. 😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bemesten en derogatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN