MOB richt pijlen op ‘valse PAS-melders’ - Boerderij

De actiegroep Mobilisation for the Environment (MOB) heeft haar pijlen gericht op zogenoemde ‘valse PAS-melders’, zoals een bedrijf in Reeuwijk,

Deel dit topic

Reacties

de jonge
Wösten maakt onderscheidt tussen ‘echte’ en ‘valse’ PAS-melders: “Echte PAS-melders zijn de bedrijven die netjes eerst een PAS-melding hebben ingediend en op basis daarvan zijn uitgebreid.” Dat gaat om bedrijfsuitbreiding van na de invoering van het PAS, 1 juli 2015. Uitbreidingen van voor die datum kunnen volgens Wösten niet met een melding worden gelegaliseerd. Die boeren hadden toen al over een vergunning moeten beschikken.
de jonge
@de jonge hoe maakt hij dit nou?
bio boer
@de jonge die pasmelders zijn er genoeg hier in de regio op de eerste dag van de pas zijn er veel aanvragen gedaan
+4
oubi
@bio boer en dat zijn meest 'valse' pasmelders; die hebben eerst gebouwd, alle waarschuwingen in de wind geslagen, geen eigen verantwoordelijkheid genomen en nu wil van de Tak voor deze melders de hele landbouw opofferen aan de 'Landbouwakkoordtafel' om wat geregeld te krijgen voor deze melders. Later zal dan blijken dat het toch één of andere regeling toch niet kon maar dan heeft de LTO voor de landbouw al te veel weggegeven. Zo gaat het gebeuren.
Tak: bezint eer ge begint.
Je heb niks te zoeken aan de onderhandelingstafel; als je niet wilt wat hun zeggen dan gaat de overheid toch met haar plannen door. Dus er is geen enkele ruimte om wat voor de Landbouw te winnen.
bio boer
@oubi hier heeft de provincie friesland de nb vergunningen niet zo serieus genomen zij vaak van een nb vergunning is niet nodig terweil het wetterlijk wel nodig was een catogorie heeft toch later pasmelding gedaan op advies van adviseurs later na de komst van zaken van de mob is de provincie pas wat serieus vergunningen gaan verlenen
Veen veerhouders hier ver van de natuur 2000 gebieden hebben ook helemasl geen verguning ook geen pasmelding gedaan
Nu door de 25 km zone konden ze ook geen verguning krijgen door exstern saderen door de komst van nieuwe stikstof gevoelige natuur is de 25 km zone weer opgeheven alleen provincie friesland vergund geen stallen met emissiearme vloer ook niet met exstern salderen dus het is zootje
+1
de jonge
@bio boer ja dat heb ik ook wel begrepen,en daarom ook wel eens geopperd,dat er bedrijven tussen zitten die dus voor een deel van de koeien onterecht fosfaatrechten hebben verkregen,verschillende boeren hadden op 1 juli en na 1 juli de vergunning in verhouding tot het aantal dieren namelijk volgens mij niet op orde om daarvoor fosfaatrechten te krijgen,maar dat terzijde. maar ik kan er nog niet uitkomen hoe ik het nu moet lezen, dus bedrijven na 1 juli die eerst hebben aangevraagd en toen uitgebreid kunnen volgens hem een vergunning krijgen en alles wat daarvoor heeft uitgebreid dus ook in bv 2014(ik noem maar een jaartal) zonder goede vergunning en die vergunning hebben aangevraagd na 1 7 2015 behoren volgens hem geen vergunning te krijgen?? als ik het zo goed begrijp hoe zit het dan met die bedrijven ? horen die straks toe aan de zgn piekbelasters? en hoe zal hij dat gaan controleren mbt vergunning en dieraantallen op bepaalde datums?
bio boer
@de jonge ken ook bedrijven hebben in 2010 stal voor 120 koeien gebouwd zondervergunning was niet nodig volgens provincie friesland zitten nu nog zonder
cornelissen
Quote Reactie van @bio boer:
was niet nodig volgens provincie friesland

Hopelijk hebben ze er een schriftelijke bevestiging van, van de provincie
bio boer
@cornelissen zal vast via brief verteld zijn of idereen die brief bewaard heeft 🤷‍♂️
hans1980
@bio boer Zulke bedrijven bestaan
Maar ik zou ze niet durven aan te geven
Heb genoeg aan ons zelf
Ben niet zo van het verklikken
Honden

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Gladiool2010
Lef.
familie pelle
Hier heeft blondje alias waakhond al een tijdje over gememoreerd.
Honden
arie.j
Het zal er m.i. toch om gaan of je als bedrijf een schriftelijke bevestiging van de gemeente hebt.
Wanneer een gemeente illigale activiteiten legaliseerd (welke dan ook), dan is het met ingang van die datum legaal, toch?
paul1
@arie.j niet de gemeente maar de rechter heeft het laatste woord..
Noorderling
Quote Reactie van @arie.j:
Wanneer een gemeente illigale activiteiten legaliseerd (welke dan ook), dan is het met ingang van die datum legaal, toch?

Vergunning wil niet zeggen dat iets legaal is, papiertje is vandaag de dag niets meer waard.
Greetje
Vroeger of later zullen dergelijke bedrijven voor de rechter komen, dan zullen we het zien
Honden
@Greetje ja valse pas melders
Valse staatssteun
Valse fosfaat rechten
Gaat nog leuke worden daar in Brabant
cornelissen
Quote Reactie van @Honden:
Valse fosfaat rechten

Dat valt niet te ontkennen, ver weg de meeste pas melders hadden de gebouwen al in gebruik voor de pas melding ,die mogelijk was vanaf 1 juli 2015. Dus zonder alle benodigde vergunningen, want anders doe je geen pas melding. Nu heb ik geen moeite met de legalisatie van de pas -melders, maar doordat lto het fosfaatrechtenstel heeft aangevraagd bij het ministerie ( begin juni 2015) en een overgangsregeling heeft tegengehouden( samen met meeloper nmv) zijn de melkveehouders met onomkeerbare verplichtingen op de peildatum voor de fosfaatwetgeving (met alle vergunningen wel in orde ) en vaak ook nog geheel grondgebonden voor de uitbreiding compleet de armoede ingetrapt. En dat onrecht was niet nodig geweest,.Laten we dat nooit vergeten en natuurlijk de hele smerige rol van lto hierin, los nog van alle wel of geen voorkennis.
Gladiool2010
191/169
Gladiool2010
169

(klik om te vergroten)

+3
bio boer
Nou nou alle nicknamen komen ook weer van stal
Met zulke collegas heb je geen vijanden meer nodig die het geweldig vinden dat pasmelders steets verder in de shit komen
hans1980
@bio boer Vindt ik ook
Hier vroeger ook al eens het advies gekregen om een PAS melding te doen
Toch eigenwijs een Nb vergunning aangevraagd
Maar dat was toen wet
Ga niet andere boeren aangeven
Daar hebben we de MOB al voor
Gladiool2010
@bio boer Lnv helpt de helft niet.
Goed of fout?
bio boer
@Gladiool2010 lnv help niemend
Snap best dat het zuur was dat je nog aan het bouwen was tijdens de pijldatum het had ook beter geweest dat het anders werd aangepakt vooral eerder er is gewoon telaat ingegrepen waar door er op de pijldatum al teveel was zo geen koek over was om teverdelen zelf veehouders gekort het is inmidels al bijna 8 jaar verder hoe lang wil je nog door etteren over dat het stelsel oneerlijk is ingevoerd en er boeren tehard zijn getroffen of moeten we het ook nog hebben over de invoering melkquotum ?
Gladiool2010
@bio boer We zijn een heel eind op de goede weg
Derogatie wordt afgeschaft
Valse pasmelders aangepakt
Komt vanzelf ruimte voor echte ondernemers
Blijf rustig en tel af en toe tot tien voordat je reageert.
Twentsch Land
Echte ondernemers

Met de plannen die er zijn blijven ook die op het punt waar ze zijn .... meer zal alleen bestaan door aankoop elders en alleen op die locatie indien de overheid het toestaan ivm voorkeursrecht.


@Gladiool2010
Gladiool2010
@Twentsch Land Kansen zijn er genoeg.
Je moet ze zien.
+3
bio boer
@Gladiool2010 ik heb het geluk dat ik met al die zaken weinig tedoen heb
Geen fosfaat knelgeval groei gerealiseerd in melkquotum tijd
Geen pasmelder
Geen Derogatie

Maar je nog druk maken over fosfaatrechten die zijn gegeven aan veehouder die niet de juiste vergunning hadden die hebben geen schuld dat ander nog aan het bouwen was tijdens pijldatum en geen of minder rechten kregen
Het is beetje van ik heb niet gekregen dus een ander gun ik het ook niet
Ze wilden gewoon even snel en goedkoop groeien je kan ook groeien in het melkquotum tijd
Of gewoon met becheiden stappen in plaats meteen verdubbelen
Is altijd nog eigen ondernemens keuzes wat je doet met grote inversteringen kan goed gaan maar ook fout
Was je helfjaar eerder was je grote winnaar met je goedkope groeistap terweil anderen altijd groeiden met productie rechten er was ook groep die waren laaste jaar of jaren van melkquotum al aan het groeien moesten daar productie rechten voor kopen of leasen dat was ook gok somigen klaarde ze voor gek voor die laaste jaren 🤷‍♂️
cornelissen
Quote Reactie van @bio boer:
hoe lang wil je nog door etteren over dat het stelsel oneerlijk is ingevoerd

Je mag het best blijven noemen, zelf land er voor moeten verkopen om rechten te kopen , ruim 300.000 euro aan rechten gekocht en jaarlijks nog een 10.000 euro huren en dat voor grondgebonden uitbreiding en alle vergunningen in orde. Zal voor jouw wel een lachertje zijn, maar voor iemand die 80 koeien heeft en wil uitbreiden naar 120 koeien met grondaankoop is dit een hele ,maar m.i. niet onverantwoorde financiële opgave.
Ik weet natuurlijk ook wel, dat lto met hun leugens en meeloper nmv op het gebied van fosfaat dit niet meer oppakken, , maar ik blijf deze smerige streek benoemen.
En natuurlijk zijn de meeste min of meer oprechte "valse 'pasmelders, maar ik neem aan ,dat je het stuk in het FD van ik meen oktober 2022 ook hebt gelezen en dan mag je echt aan de oprechtheid van sommige twijfelen.
Gladiool2010
@cornelissen (Z)lto laat betreffende bestuurders lekker doorrommelen.
Is een keuze die ze zelf maken.
bio boer
@cornelissen in melkquotum tijdperk zat je daar ook mee de overheid dat meteen duidelijk moeten zijn nu is er onnodig veehouders geraakt in het begin was het verhaal van Sharon Dijkstra heel anders toen zij ze dat grondgebonden veehouders meer rechten zou krijgen ook hier is voor veel geld gekocht maar onze melkprijs was beter

Als jij nu de zelfde stal zou bouwen was je 3 ton meer kwijt aan bouwkosten
familie pelle
@bio boer
Quote:
. Nou nou alle nicknamen komen ook weer van stal
Met zulke collegas heb je geen vijanden meer nodig die het geweldig vinden dat pasmelders steets verder in de shit komen

Dat krantenartikel van honden/ waakhond/ blondje kan van mij niet vaak genoeg getoond worden. De genoemde personen zijn stout geweest en daar hebben heel veel boeren voor moeten bloeden.
+1
bio boer
@familie pelle hoe veel boeren hadden voorkennis? Denk je die paar die het meschien wisten dat die er niet waren het heel anders was geweest ? Denk het niet die paar koeien maakten echt geen verschil van 8% korting of jaren 20% afroming of ruimere knelgevallen regeling
Al helemaal niet als het ook nog nederlandse koeien waren echt niet alles was duitsvee
Gladiool2010
@bio boer Tsjechische koeien
Deense koeien
Etc
Etc
En de Verweij truc
Meerdere ubn nummers
Dieren verplaatsen op 2 juli is dubbel cashen
Levensnummers invoeren van koeien die er nooit geweest zijn
Mooie hobby’s
+1
bio boer
@bio boer hoe groot was de groep met voorkennis en daar ook nog na hadelde ?
Zijn het 10 /100 of 1000 ?
Moet daar nu veel grotere groep voor bloeden om je het zelf ook zwaar hebt of gehad
familie pelle
@bio boer
Quote:
. hoe veel boeren hadden voorkennis?

Wat doet dat er toe. Er zijn veel boeren die netjes gewacht hebben op de vergunning. Vaak zijn ze 8,3 % gekort, en kunnen dadelijk ook nog enkele 10 -tallen % inleveren voor boeren die niet volgens de regels gehandeld hebben.
Gladiool2010
De ober komt altijd aan het einde
Of de (M)ob-er in dit geval
Te huur voor de vieze klussen
Johan laat zich graag betalen
Weiger je, dan wordt je aangepakt
Domme keuzes maak je vaak zelf.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's reeuwijk , boerderij en mob geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN