Meerderheid provinciale CDA-lijsttrekkers keert zich tegen stikstofbeleid van kabinet: '2030 is absoluut onhaalbaar'

Meer dan de helft van de provinciale CDA-lijsttrekkers is uitermate kritisch over de landelijke stikstofplannen. De deadline van 2030 komt veel te vroeg en ook moet het kabinet met meer geld over de brug ofkomen, vinden ze. "24 miljard euro is te weinig."

Deel dit topic

Reacties

+14
bio boer
Telaat 👋
+18
T60401
Zieltjes winnen is weer begonnen. Als de verkiezingen dan weer geweest zijn dan zijn ze het weer vergeten.

Vorige week stond er in de krant dat stallendeadline in brabant van tafel moest. Was een harde eis. In december konden ze het van tafel vegen maar toen lag enkel cda dwars.
Tommie1
adrian
@T60401 Tja. De verplichting om stallen in Brabant aan te passen is een erfenis uit de vorige coalitie. Toen CDA er niet in zat. Afgelopen 4 jaar heeft CDA hoog spel gespeeld en is er 2 keer een crisis geweest in het provinciehuis. Met als inzet het stallenbeleid. Het is duidelijk dat het CDA de sleutelrol heeft gespeeld om de deadline te verschuiven. Zonder inzet van het CDA hadden wij onze stallen inmiddels aan moeten passen (met juridisch niet houdbare systemen) of moeten stoppen.
CDA Brabant valt dus niet zoveel te verwijten. Zat er in Den Haag maar zoveel daadkracht bij het CDA...
Nevergiveup
@T60401 16 Maart zijn ze het weer vergeten 🖕
+18
labella
Ik trap er niet meer in! Heb gezien wat het cda de afgelopen jaren voor de boeren gedaan heeft, namelijk geen ene fuck!
+11
Weidezicht
Het gaat niet om 2030, het moet gewoon helemaal van tafel. Maar is nu enkel verkiezingspraat.
+2
George
Te laat inderdaad , ik moet er niks meer van hebben .
+1
stefanus
In onze boeren gemeente heeft cda zichzelf al opgeheven, beste besluit ooit.
demelkboer
Hier stemt niemand in de buurt meer CDA................
+1
jan 10
CDA heeft nog heel wat goede bestuurders onder zich,om nu al te zeggen dat het nix wordt is te vroeg,ze hebben zich altijd bewezen de afgelopen 40 jaar,misschien tegen beter weten hoop ik dat ze zich zelf weer terug vinden en van het heilloze stikstof pad af gaan.
Ze zitten in de regering en kunnen nog aan de knoppen draaien,maar tis 5 over 12....
+7
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan 10:
en kunnen nog aan de knoppen draaien

Kansen genoeg gehad!
+6
Frans1
@jan 10 ijdele hoop. Als die intentie er werkelijk was was er wel eerder weerstand geboden, en niet alleen wat populistische praatjes en je dan ff later achter het coalitieaccoord verschuilen. CDA heeft zn agrarische achterban laten vallen als een baksteen
+1
stefanus
@jan 10 5 VOOR 12 was er nog beetje hoop maar ik zie dat je die ook niet meer hebt.
Jawis
@jan 10 wat een onzin.... welke bestuurders zijn dat dan....ik heb geen enkele gehoord toen ze hun bek hadden moeten opentrekken.... ja ene derk boswijk die ons ook nog belazerde met zn oude vrouwtje....
+1
Twentsch Land
Robbies schreef onlangs !

CDA overheid niet te vergelijken met CDA lokaal Gem/Provincie.....ik denk dat dat ook wel weer waar is, ondanks landelijk wel aanstuurt hoeft dat niet te betekenen dat lokaal blind volgt. In met name agrarische gebieden zou BBB samen met CDA wel eens een aanvulling kunnen zijn.
Jannus
Quote Reactie van @Twentsch Land:
In met name agrarische gebieden zou BBB samen met CDA wel eens een aanvulling kunnen zijn.

Denk ik zelf ook,veel BBBérs zijn teleurgestelde oud CDAérs die goedgelovigheid die CDA hanteren op het dossier landbouw en natuur,met de nadruk op NATUUR dat nu uitgekristaliseerd wordt als zijnde het ondergeschoven kind van de landbouw rekening waar het CDA de oude roots aan verdiend heeft en nu de BBB de verbinding zoekt vanaf het platteland
Jawis
@Twentsch Land hadden ze alsnog kunnen laten horen zoals vvd achterban daar was nog iets van reuring.....
stefanus
@Twentsch Land Landelijk cda heeft landbouw ingeruild voor land vol bouwen, daar ontkom je als lagere overheid niet aan.
+1
HansBa
@Twentsch Land ben het wel met Robbies eens maar landelijk zou een afspiegeling moeten zijn van lokaal en niet zoals nu andersom. Tijd zat gehad om dat te herstellen. CDA en ook VVD landelijk heeft de landbouw verkocht in het coalitie akkoord aan D66 om maar te kunnen regeren. Mijn stem zijn ze kwijt.
+4
George
CDA , laat dat Christelijk maar voortaan weg en de D staat tegenwoordig voor Duivels.
+6
demelkboer
@George zolang Hugo de J. Nog minister is. Is het Cda niet meer te vertouwen. En als ie weg is ook niet meer. Kerel wat heeft die man de kluit bedonderd
de jonge
@demelkboer en dan te bedenken dat de beerput nog lang niet open is gegaan...
de jonge
@demelkboer die joba is ook zo'n apart geval.
+1
Jan-T
Het CDA gaat geen deuk in een pakje boter slaan.
Het is passe en wachten op betere periode voor deze visieloze meelopers partij.
Het is klaar voor de 1e 10 jaar.
Eerst vervanging van de huidige kliek wappies.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stikstofbeleid , brug , geld en stikstofplannen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0