Vergaderboer: ‘Tevreden over de drempel’

€Wie niet tevreden is als het goed gaat, is nooit tevreden’. Dat dacht ik toen ik een college hoorde zeggen: “Veevoer en kunstmest zijn onbetaalbaar geworden. Om van gas en diesel nog maar niet te spreken.” Hij keek somber voor zich uit. We hadden het over de nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research.

Daarin stond dat het inkomen van veehouders afgelopen jaar tot recordhoogte is gestegen. Per arbeidskracht € 115.000. Dat is € 70.000 meer dan vorig jaar. Maar buurman sombermans zag alleen maar de hogere kosten. Die zijn natuurlijk ook gestegen, maar de opbrengsten dubbel zoveel. Vooral door de hoge melkprijs.

Bron

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkprijs , gas , kunstmest , veehouders , diesel , inkomen en Kosten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!