VIDEO: Stal vol sensoren maakt effect stikstofmaatregelen tastbaar

Goed bezig

Quote:
Melkveehouders Roel Assies uit Zeewolde en Marijn van Aart uit Rutten doen mee aan een meerjarig onderzoek hoe de uitstoot van ammoniak en methaan kan worden...

Deel dit topic

Reacties

+1
Kars
En dan nog is de vraag is het nadelig voor de natuur. Wel goed idee kan Kopros ook lekker meedoen met hun middel. Kunnen rooster boeren en lely mooi hun zooi houden.
BertK
@Kars Aan alle kanten wordt geprobeerd te 'helpen' om een probleem op te lossen wat anders is dan voorgesteld. Kostprijsverhoging zonder extra opbrengsten.

Uiteindelijk blijkt dat NH3 dicht bij de bron valt en de rest onderdeel is van de grote wolk. Individuele depositie valt niet te bepalen om meer dan één km afstand. NH3 lost makkelijk op in neerslag en reist minder ver dan NOx . Wordt het een verhaal van alle stikstofbronnen korten, piekbelasters zijn degenen die op veel N2000 effect hebben, dus NOx bronnen? NOx en NH3 kan je niet gelijk behandelen!
spotmelker
Quote Reactie van @BertK:
NH3 lost makkelijk op in neerslag

Dit is een interessante 'wijsheid'. Heb je hier misschien info over welke reacties hierbij plaatsvinden?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's zeewolde , stal , ammoniak , methaan en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0