Je zult maar de Sjaak zijn

Deel dit topic

Reacties

+1
Arnold1988
Lto heeft wel begrip
Dat is altijd fijn
Snappen ze ook wat de consequenties zullen zijn wanneer anderen geen inspraak hebben?
Zelf snel naar de hoofdtafel rennen en dan roepen: Doe Mee!!!
Daar komt ellende van
Is niet erg
Lto zoekt zelf de confrontatie
Beetje hardleerse types

(klik om te vergroten)

+2
HenkjanOtten
@Arnold1988 dacht ik al.
Treffend.
foodlog.nl/artikel/…
newholland6640
@HenkjanOtten

Waardeloos artikel waarbij je op je klompen aanvoelt dat jan cees en spithoven er van langs krijgen.
Jan-T
Laat gaan als je zegt dat je op komt voor de agrarisch sector laat het dan ook aantoonbaar zien.
Maar deze CDA sjaakt heult met de vijand.
Dit kan niet goed gaan en zal ook tot de orde moeten worden geroepen, Hoe jammer het ook is.
+1
klant
@Jan-T helemaal mee eens zie hem daar nog in stroe staan de popie jopie uithangen, meent ie helemaal niks van.
Arnold1988
@klant wat zei hij om Stroe?
Freddie1
Quote Reactie van @Jan-T:
Maar deze CDA sjaakt heult met de vijand.Dit kan niet goed gaan en zal ook tot de orde moeten worden geroepen, Hoe jammer het ook is.

Klopt helemaal wat je zegt, dit is een aardige vergelijking:
+4
HenkjanOtten
Ik vind dit best wel triestig. Wat je ook van Lto vind, met alle vakgroepen, en regio's zijn en blijven ze de grootste vertegenwoordiger van de sector. Ze zouden wel gek zijn als ze zich wat laten gezeggen door een clubje niet-leden. Correctie moet komen vanuit de organisatie of anders gewoon opzeggen. Heb van mijn lto bestuur gehoord dat vandaag of gisteren de brede vergadering was met alle vakgroepen en ze unaniem akkoord gegaan zijn met de plaats van LTO aan de hoofdtafel en de vakgroepen en vakbonden aan de sectortafels. Pov ook.
Dit stukje maakt misschien duidelijk waar het om gaat.
foodlog.nl/artikel/…
Arnold1988
@HenkjanOtten Eigen vlees afkeuren zou ook een te grote stunt zijn geweest.
+7
Vario512
@HenkjanOtten LTO zorgt ervoor dat John en Jan Cees niet meer kunnen procederen.

Dat is het grote probleem.
Realisme
@Vario512 snapt dhr Otten nog steeds niet of zijn eigen belang is groter
richard-de-wolff
@Vario512 hoe doen ze dat? Zou kwalijke zaak zijn
+13
jan-cees
@richard-de-wolff Vario heeft gelijk als LTO,Najk en NMV en POV en Agractie een landbouwakkoord sluiten dan is er de kans dat de rechter partijen niet ontvankelijk verklaard in iedergeval daar waar het leden van die organisaties betreft.
Daarnaast is het van belang dat de representiviteit van die organisaties in beeld komt.
Dus hebben ze met elkaar genoeg ledenbedrijven om namens de sector een akkoord te kunnen sluiten.
Dat laatste is sterk aan het afnemen. NMV kleine 1500 nog was 2500. Agractie kleine 200 trekken wel grote broek aan voor kleine club.
Najk kent geen bedrijfsleden dus dat is nul POV 2000? en LTO??? Ik doe een redelijke gok hooguit 8500 wat we op basis van Wob nu in beeld hebben kunnen krijgen .
Daarmee vertegenwoordigen ze met elkaar hooguit 14.500 bedrijven en dan ga ik nog maar niet zeuren over dubbellidmaatschap.
Volgens CBS zijn er in 2022 circa 52.000 land en tuinbouw bedrijven. Daarmee vertegenwoordigen de organisaties aan de tafels bij Piet die het ook niet ziet slechts 27% van de boeren- en tuindbouwbedrijven in Nederland.
Dat is dan weer niet genoeg om bindende afspraken te maken.

Komt als complicerende factor bij dat er een stichting is met de naam Stichting Stikstof Claim.

Deze SSC gaat zorgvuldig vastleggen welke bestuurders en medewerkers aan welke tafels deelnemen en ook in welke gebiedsprocessen.

Al deze lieden worden hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de benadeling die aangeslotenen bij SSC kunnen oplopen vanwege hun bestuurlijke dwalingen.

Dus Sjaak van der Tak,Hans van der Heuvel, Henk Bleker, Erwin Wunnink, Roy Meijer, Jos van Straaten, en Trienke Elshof en de hele verdere leden van het onbenullen legioen zoals Herman Zonderland ze altijd keurig netjes benoemd zijn straks zelf de Sjaak bij domme afspraken.

Bestuurdersaansprakelijkheid verzekeringen dekken dergelijke akkevietjes niet zeker niet als er eerder waarschuwende signalen zijn geweest.

Waarvan akte bij dezen.

Iets om over na te denken de mooie feestdagen.
+2
Arnold1988
@jan-cees Al deze lieden worden hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de benadeling die aangeslotenen bij SSC kunnen oplopen vanwege hun bestuurlijke dwalingen.

Dat is erg goed nieuws!!
Maak de lijst vooral niet te kort.
Dan komt er vanzelf een einde aan de blamagebelangenbehartiging🙏
+1
pieta
Quote Reactie van @jan-cees:
Erwin Wunnink

Ter voorkoming van vormfouten cq procedurefouten wil ik je even melden dat je hier waarschijnlijk de heer Erwin Wunnekink bedoelt.
+1
etlohcsco
@jan-cees prefect verwordt
+1
klant
@jan-cees super laat ze maar zweten die plucheplakkers
+3
Bennie Stevelink
@jan-cees krijgsheren vechten niet tegen de vijand van buiten maar tegen andere bestuurders binnen eigen land. Daarmee verzwakken ze het land en helpen ze de vijand van buiten. Wanneer houdt dit eindelijk eens op?
+1
newholland6640
@Bennie Stevelink

Als bij jullie de ogen open gaan denk ik
+2
jan-cees
@Bennie Stevelink kom tot nu toe weinig strategen en vechters tegen verder heb ik altijd mijn eigen strijdperk gekozen en de wijze waarop ik het gevecht aanga
Daar heb ikzelf mijn gezin en heel veel boeren baat bij gehad en nee niet alles lukt
Maar veel wel
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
niet tegen de vijand van buiten maar tegen andere bestuurders binnen eigen land.

Het is treurig genoeg dat het nodig is!
+1
Freddie1
@jan-cees Super verwoord, die belangenbehartigers doen alsof ze alles kunnen maken en een ruime vertenwoordegingsgraad hebben, Henk Bleker vindt ik ook zo'n onbenul. Hij is jaren verantwoordelijk geweest als staatssecretaris van LNV en heeft vele fouten gemaakt betreffende het stikstofdosier.

Nu zit hij aan de andere kant van de tafel(s) en moet/mag hij de belangen van de melkveehouders verdedigen aan verschillende "tafels".
+3
marcsterreborn
@jan-cees jij hebt toch meer in je mars dan zulke dreigementen uiten. Kom op man. Zet je nou eens in om de sector echt verder te helpen.
En kun of wil je dat niet, hou je dan afzijdig en laat het over aan de melkveehouders...
+3
jan-cees
@marcsterreborn Marc wat ik doe en waarom zit een goede afstemming met aantal melkveehouders. Verder nogmaals de vraag mij de maat nemen mag mar wat heb je zelf gedaan en wat doe je bijdragen aan echte oplossingen behalve beetje prikken??
+3
de Tank
@jan-cees Gewoon doorgaan met wat bij je past. Volgens mij laat je je niet door iemand weerhouden daarin. Uiteindelijk doen de meesten van ons dat en dat gun ik een ieder ook. Daarmee is ook duidelijk dat boeren nooit op 1 lijn komen. Dat is niet erg maar wel goed om te beseffen. Vanuit dat oogpunt(ieder op 1 lijn krijgen) zie ik ook geen enkel nut mij daarvoor in te zetten. Wat ik er van zie en snap doe jij nuttig werk. De boel goed opschudden en mensen wijzen op de onvolkomenheden van wetenschappers en bestuurders. Sommigen zullen jouw methode polariserend vinden. Die verscheidenheid tussen boeren bestaat gewoon, je brengt het hooguit aan de oppervlakte.
Johannushoeve cv
@marcsterreborn het is net hoe je er tegen aan kijkt . Voor de een is het een dreigement en voor de ander een waarschuwing.
+3
HenkjanOtten
@jan-cees ahh zo kennen we je weer!!

Regel 1: Kleineer je tegenstander.

Regel 2: Maak je tegenstander verdacht.

Regel 3: Positioneer jezelf en de jouwen consequent als Messias.

Niet op inhoud, respect of argumenten, maar guerrilla.
Oja, nog ééntje: spaar degenen in je inner circle die geïnfiltreerd zijn en je later nog wilt gebruiken.

Bah, wat een verziekte sector
newholland6640
@HenkjanOtten

De dag dat lto de fosfaatrechten zag als een overwinning heeft de lto afgedaan.
+4
Realisme
@HenkjanOtten je laatste conclusie deel ik ook. Maar om eerlijk te zijn dragen we daar allemaal, inclusief de overheid, aan bij want wij zijn de sector en de overheid probeert ons uit elkaar te spelen om maar een handtekening van de sector te krijgen. Jij volgt als een blind paard LTO en neemt mensen de maat die juist het tegenovergestelde doen. Wat maakt jou dan?

Van mij mag lto aan tafel gaan zitten en zetten ze overal een handtekening onder als het maar niet namens de sector is. Ik heb ze geen volmacht gegeven om namens mij te beslissen en zal daarom bij schade deze ook verhalen op diegene die dat toegebracht hebben. Vind jij dat een hele gekke gedachte?
Johannushoeve cv
@HenkjanOtten wat doe je dat nog in deze sector?
+1
Albert Altena
@HenkjanOtten Hebben de leden de voorzitter gekozen of is hij er neergezet?
jan-cees
@HenkjanOtten vertel waar is jouw inhoud tot nu toe? Ik zie alleen maar personen proberen aan te vallen zonder inhoud. Benieuwd naar je gedachten over KDW en Aerius en de onderbouwing van het stikstofbeleid en wat je allemaal aan nieuws hebt te brengen.
Wat heb je allemaal uitgezocht wat enige waarde heeft in het hele stikstofdossier?
+1
cs-agrar
@jan-cees jij gaat er met zulke uitspraken iig niet voor zorgen dat de sector met een geluid spreekt... Je zal gerust goede dingen doen maar communicatie van jou is puur brandhout, dat komt je inzet niet ten goede
George
@cs-agrar
Toch heeft ie gelijk.
cs-agrar
@George schrijf toch niet dat ie ongelijk heeft
jan-cees
@cs-agrar De tijd van lieve zoete broodjes is al redelijk tijdje voorbij in dit dossier. Dan kun je er maar beter helder in zijn en tot nu toe doen we dat nog redelijk netjes. Zeker gezien het gepruts door wat Herman Zonderland zo mooi het onbenullenlegioen noemt.
De meest bestuurders zwemmen de stikstoffabeltjesfuik in.
De overheid en Wur,RIVM en TNO samen met B Ware en Erisman zorgen de verhaaltjes dat er ellende is in de natuur en dat de landbouw daarvan de veroozaker is.
Zodra je gaat meten kom je in de natuur kom je de grote hoeveelheden stikstof in de bodem en het grondwater niet tegen.

Nieuwe internationale onderzoeken die aantonen dat niet de landbouw voor 90% voor de Nh3 verantwoordelijk is voor de emssie maar voor 44% en daarmee voor de depositie op de natuur circa 20% ipv 41 % (29 november gepubliceerd in Nature)
Inhoud doet er voor LTO NMV en NAJK niet toe die gaan graag mee in de stikstoffabeltjesfuik zonder zich te verdiepen.

De overheid WUR RIVM TNO en Erisman verkondigen de waarheid en hebben niet weerlegde kennis denken ze.
De spade een stukje dieper steken doen ze niet ze zijn liever lui dan moe
+2
arie.j
Quote Reactie van @jan-cees:
Waarvan akte bij dezen.Iets om over na te denken de mooie feestdagen.

En wie vertegenwoordigd de boeren dan???
Jij soms? Dan zul je toch wel heel snel moeten zorgen voor een eigen club met veel aanhang
Zit er niet in, dus ben je ook echt niet veel meer dan eenling die maar wat roept.
Alles en iedereen afkraken is niet zo moeilijk.
Je bent tegenwoordig vooral goed het negative
En dat zonder dat er ook maar een boer iets mee opschiet.
cornelissen
Quote Reactie van @arie.j:
En wie vertegenwoordigd de boeren dan???

Lto heeft de fosfaatrechten ook geregeld voor de sector ,na daarvoor recente uitspraken tegen rechten te zijn. Hadden wij , (althans ik) ,lto maar nooit gehad, want door deze rechten zijn melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum compleet de armoede in getrapt.
Met heel dit stikstof overleg heb ik geen enkel vertrouwen in lto, doelen staan immers al vast.
Proberen nog wat via de politiek te regelen of anders juridisch.
arie.j
Quote Reactie van @cornelissen:
Lto heeft de fosfaatrechten ook geregeld voor de sector ,na daarvoor recente uitspraken tegen rechten te zijn. Hadden wij , (althans ik) ,lto maar nooit gehad, want door deze rechten zijn melkveehouders met onomkeerbare investeringen op de peildatum compleet de armoede in getrapt.Met heel dit stikstof overleg heb ik geen enkel vertrouwen in lto, doelen staan immers al vast.Proberen nog wat via de politiek te regelen of anders juridisch.

Dus pootjes in de lucht en overgave aan deze regering? Dat is het beste?
de Tank
@cornelissen Hoe kom je in die situatie verzeild geraakt dan? Heeft lto die investeringen voor je geregeld?
arie.j
Quote Reactie van @de Tank:
@cornelissen Hoe kom je in die situatie verzeild geraakt dan? Heeft lto die investeringen voor je geregeld?

Enige verschil zou wellicht kunnen geweest zijn dat hij op peildatum i.p.v. fosfaatrechten, dierrechten tekort was gekomen. Of dat echt veel verschil had gemaakt voor hem weet ik niet.
Maar wie denkt dat er zonder fosfaatrechten niets gekomen was op die peildatum, die is wel erg naief.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan-cees:
Deze SSC gaat zorgvuldig vastleggen welke bestuurders en medewerkers aan welke tafels deelnemen en ook in welke gebiedsprocessen.Al deze lieden worden hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de benadeling die aangeslotenen bij SSC kunnen oplopen vanwege hun bestuurlijke dwalingen.

Goed bezig!
+3
familie pelle
@HenkjanOtten wat een flutartikel van iemand die duidelijk weinig van de materie snapt, net als jij.
Vraagje henkjan, lto en najk waren groot voorstander van de wsn waardoor er nu onhaalbare doelen liggen voor boeren rondom natura 2000 gebieden. Leg mij eens uit waarom deze boeren nog enig vertrouwen moeten hebben in deze organisaties die een bom onder hun bedrijven heeft gelegd?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @HenkjanOtten:
zijn en blijven ze de grootste vertegenwoordiger van de sector.

Na wat creatief rekenwerk van de WUR (je weet wel, die universiteit waar ze alles op bestelling leveren).
Realisme
@HenkjanOtten wat valt er te procederen als er een sectorconvenant ligt gesteund door hooguit een kleine meerderheid? Of maken we het transparant en mogen alle actieve landbouwers zich uitspreken over het landbouwakkoord? Wel met een bindende uitslag natuurlijk
+1
newholland6640
@HenkjanOtten

Allang geen lid meer maar lto lijkt nog steeds te beslissen
+4
George
@HenkjanOtten
Heel die LTO en vakgroepen en alles wat er aan hangt mogen ze van mij per direct opheffen. Allemaal baantjesjagers waar we niks aan hebben en geen enkel belang dienen dan alleen voor zichzelf.
Freddie1
Quote Reactie van @George:
geen enkel belang dienen dan alleen voor zichzelf.

Klopt helemaal, ze zijn alleen maar bezig om zich zelf in stand te houden, steeds minder leden maar hun baantjes komen niet in gevaar...
+1
pieta
Quote Reactie van @HenkjanOtten:
Correctie moet komen vanuit de organisatie of anders gewoon opzeggen.

De opzeggingen zijn wellicht de reden dat de correctie niet plaatsvindt? Ik was het een kleine 20 jaar gelden al niet eens met de koers van LTO. Veranderen deden ze (uiteraard) niet voor mij. Dus geen lid geworden. Mijn pa is wel altijd nog lid. Laatst nog een oorkonde en festiviteit gehad vanwege 50 jaar lid. Mijn pa(en ma) telt wel als lid maar heeft al 15 jaar geen belangen meer in de sector.
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
De opzeggingen zijn wellicht de reden dat de correctie niet plaatsvindt? Ik was het een kleine 20 jaar gelden al niet eens met de koers van LTO. Veranderen deden ze (uiteraard) niet voor mij. Dus geen lid geworden. Mijn pa is wel altijd nog lid. Laatst nog een oorkonde en festiviteit gehad vanwege 50 jaar lid. Mijn pa(en ma) telt wel als lid maar heeft al 15 jaar geen belangen meer in de sector

Maar dan is hij tegenwoordig donateur i.p.v. gewoon lid neem ik aan?
Zo niet dan zal hij toch echt wel op een of andere manier met je in een soort maatschap zitten
Of op een andere manier fiscaal een bedrijf hebben.
Leden zonder bedrijf zijn verplicht overgebracht naar "ambassadeur'
Dat was LTO op hun beurt weer verplicht door de belasting schreven ze.
Realisme
@arie.j Kan het zijn dat LTO zijn opzeggingen niet door verwerkt? Ik kocht pas een apparaat bij een bedrijf en daar kreeg ik ineens een korting op omdat ik als LTO-lid in het systeem stond bij hun. Inmiddels als 6-7 jaar geen lid meer.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Realisme:
@arie.j Kan het zijn dat LTO zijn opzeggingen niet door verwerkt? Ik kocht pas een apparaat bij een bedrijf en daar kreeg ik ineens een korting op omdat ik als LTO-lid in het systeem stond bij hun. Inmiddels als 6-7 jaar geen lid meer.

Of dat bedrijf had zijn zaakjes niet op orde, wie zal het zeggen.
Inzicht in fouten van anderen heb ik niet.
etlohcsco
@HenkjanOtten dat interesseert mijn geen ene reet . alles wat zij regelen geld dus allen maar voor de leden niet voor mijn . ik regel het zelf wel .
Weidezicht
Tja, een opinie van een anoniem iemand. Dan kan het ook tjeerd wel zijn, en zijn advies xal niet ons advies zijn.
+1
Albert Altena
Grote fout in mijn ogen is dat de LTO oplossing gericht wil zijn in de fantasierijke ecobijbel.
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
Grote fout in mijn ogen is dat de LTO oplossing gericht wil zijn

Als je geen oplossing wil, moet je geen enkele organisatie van boeren willen.
En je volledig overleveren aan de waanzin van welke politiek dan ook.
Boeren die alleen maar 'ik ben teugen' roepen, die hebben het voor hun bedrijf veelal al opgegeven
+1
Albert Altena
@arie.j Ik zie dat toch anders.
Als ik ergens onschuldig in ben, maar als ik toegeef één jaar krijg en anders twee.
Dan ga ik twee jaar zitten.
LTO gaat mee in het ideologische natte vinger beleid.
En als je mij een beetje kent ben ik echt niet iemand die alleen "teugen" roept.
Realisme
@arie.j door aan tafel te gaan geef je toe aan de waanzin van de politiek. Zij kunnen iedere keer een nieuw probleem creëren om ons als sector wat op te leggen als je jouw gedachtegang volgt.
Bennie Stevelink
@Realisme
Quote:
door aan tafel te gaan geef je toe aan de waanzin van de politiek. Zij kunnen iedere keer een nieuw probleem creëren om ons als sector wat op te leggen als je jouw gedachtegang volgt.

Door aan tafel te gaan praat je mee over datgene waar het werkelijk om gaat: herinrichting van Nederland met meer ruimte voor recreatie en natuur en dus minder ruimte voor landbouw.
Door niet aan tafel te gaan blijf je de stikstof-leugen meespelen en zet je jezelf buiten spel in datgene waar het werkelijk om gaat.
+11
Johannushoeve cv
@Bennie Stevelink als het gaat om herindeling van Nederland zegt dat gewoon en trek je portemonnee maar kom niet dan met een lul verhaal over stikstof .
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @Johannushoeve cv:
als het gaat om herindeling van Nederland zegt dat gewoon en trek je portemonnee maar kom niet dan met een lul verhaal over stikstof

Dat ben ik helemaal met jou eens.
Albert Altena
@Johannushoeve cv Dat van het lulverhaal kan ik onderschrijven.
Voor de rest denk ik niet als individuele boer maar aan onze economie.
Het is onverantwoord om zo met financiën om te springen.
Laten we voorkomen dat we niet net als met energie voorziening aan het infuus van het criminele buitenland komen te liggen.
+2
de jonge
@Albert Altena tsja woonden we maar op de bijna grootste gasbel van europa he, dan waren we niet zo afhankelijk.. of wacht....
Realisme
+1
jan-cees
@arie.j Toch maar eens wat vaker je zelf informeren. Boeren en ook ik zijn niet alleen maar teugen. Heb je het verhaal van het Landbouwcollectief gelezen in 2019? Opgesteld door Aalt Dijkhuizen Wim Bussink en mijzelf.
Verder schrijf ik regelmatig bijdragen of spiekbriefjes voor diverse mensen in bedrijfsleven en politiek en zorg voor de nodige kamervragen en laat onderzoek doen en heb daartoe veel veel initiatieven uitgezet.
Ondersteun juridische procedures etc.

Daar heb ik blijkbaar geen LTO voor nodig.
Vertel mij eens welk onderzoek doet LTO naar de stikstoffabeltjes?
Welk bodemonderzoek in welke natuurgebieden is door LTO gedaan.
Welke stappen hebben ze gezet om te zorgen voor het wegnemen van de onzekerheden in het stikstofdossier?
+3
John Spithoven
Als ik nu alles hierboven leest.
Mensen zijn boos over een prive bezoek bij Sjaak thuis. Daar kun je wat van vinden
Mensen zijn boos over bijdrage JC waarin hij waarschuwt wat de rol is van bestuurders (terwijl ze wrs dat zelf niet door hebben)
Mensen zijn boos over het vormen van een landbouw akkoord.

Maarrrrrr, Alles heeft maar met 1 agenda te maken.....wat gebeurd er met jou en mijn eigendom, en wie heeft daar zeggenschap over. En die onwetendheid zorgt voor bovenstaand beschreven situatie, en terecht.

Wat houdt het landbouw akkoord is, wie zit er met welk mandaat, namens wie en met welke inbreng aan tafel. Wat zijn de uitgangspunten en de kaders die geschetst worden. Waarom is men daar niet duidelijk over? Is die boodschap te hard en niet gewenst?
Bij ons melden er heel veel veehouders, veel bestuurders, ook van veel afdelingen LTO, met allemaal 1 boodschap.....we weten niet wat ons te wachten staat. Zeer zorgelijk.

Dit weekend zal ik proberen uit te leggen welke stappen en lijnen wij zien, waar de grenzen liggen juridisch (want daar komt met heel dicht bij of gaan er over heen) en wat de outlook van een landbouw akkoord wordt. En die boodschap wordt niet leuk....en dan sta ik achter de boodschap van JC, maar begrijp ik ook de bijdrage van Bennie (de laatste paar bijdragen), die allebei dezelfde ondertoon hebben. Wat betekent het gepraat aan tafel voor mijn situatie.
theo-lamers
@John Spithoven het landbouwakkoord gaat maar over 1 ding duidelijkheid over hoe het verder moet in de landbouw. Stop is een keer met de illusie te wekken dat de hele landbouw verdwijnt en dat ons alles afgenomen zou worden. Ik ben ook geen fan van de sectorparijen maar ik wil wel graag een keer duidelijkheid over hoe verder in de toekomst.
+1
Twentsch Land
Of een keer snappen dat richting de helft moet verdwijnen en het grootste deel wat overblijft natuur boeren moeten worden zonder dat daar geen verdienmodel voor is terwijl tot op heden en al lange tijd is toegezegd !
En als het verdienmodel bedacht is zal het wel een vorm van indirect communisme zijn ..... zo afhankelijk worden van de geboden steun precies naar hun pijpen dansen en indien niet overleefbaar zal daar het voorkeursrecht klaar staan.

@theo-lamers]
Arnold1988
@Twentsch Land onzekerheid maakt mensen letterlijk gek
Daardoor kiezen ze liever voor een vernietigende zekerheid
Dat zie je nu bij het landbouwakkoord
Het is zo jammer dat boeren die huilend bij op1 zitten even het landbouwakkoord mogen sluiten
Wanneer er juridisch de mogelijkheid is ze aan te pakken dan is dat zeer goed
Ik vraag me wel af of die mogelijkheid er is
Anders geformuleerd: geloof er geen snars van
JC heeft altijd wel zin in een portie stoeien
Maar op welke basis denkt hij te gaan winnen bij aansprakelijkheidstelling van bestuurder?
De overheid gaat wetten en kaders stellen en niet Kemp, Bleker of vd Tak
John Spithoven
@theo-lamers dicht mij niet zoveel macht toe.....dat ik invloed zou kunnen hebben op het uitblijven van uw perspectief..... 🤨Perspectief creer je zelf.. tip wacht niet op van de Tak, dan kon het nog wel eens meer tegen vallen dan dat ik hier steeds duidelijker maak.
de Tank
@John Spithoven Perspectief creer je zelf..

👍👍👍
Noorderling
@theo-lamers
Alleen wat is een akkoord waard met een partij die bij voorbaat onbetrouwbaar is?
Daar zit mijn grootste angst.
Enige mogelijkheid is op hoofdlijnen, bereik je niets mee en op detailniveau over individuen of regios praten is een no go zonder dat diegene er zelf bij zijn. Ik zie er zo de oplossing nog niet in.

Laat provincies of wie dan ook maar bij boeren stuk voor stuk op de koffie gaan, wensen en prijzen op tafel gooien en er uit zien te komen. Of niet natuurlijk, is prijs te laag of mensen hebben principes. Ook prima.
Andere mogelijkheden zie ik niet
+5
jan-cees
@theo-lamers Theo je bent nog niet zo lang bestuurlijk actief en je hebt een heel beperkt beeld over welk spel er nu wordt gespeeld door politiek in samenwerking met de TBO's het gaat om honderduizenden ha boerengrond die de komende paar jaar richting TBO moeten gaan en HenK en Sjaak en Roy werken daar vrolijk aan mee.
En jij gaat het pas zien als het jezelf raakt en tot die tijd leef je in de het zal mij wel niet gebeuren bubbel.
theo-lamers
@jan-cees jij weet helemaal niks van mij, maar ik wil een keer duidelijkheid welke richting de overheid wil gaan maar jij vind dat blijkbaar een rare gedachte. Dat lto e.a aan tafel zitten wil niet zeggen dat ze ergens ook al aan meewerken. Ga jij aan tafel als ze je vragen of bedank je ervoor? En blijf je een beetje chaos creëren langs de zijlijn
+8
jan-cees
@theo-lamersEr is ook over jou wel wat te bekend dus weten we een beetje.
Zodra je aan tafel zit ben je gecommiteerd aan die tafel. Dat weet ik vrij zeker te zeggen omdat ik een kleine veertig jaar ervaring heb in het wereldje van belangenbehartiging.
Als de uitgangspunten om aan tafel te gaan geen enkel positief aspect in zich dragen en de tafeleigenaar/ samensteller keer op keer heeft bewezen afspraken niet na te komen dan ga ik idd niet aan tafel.
Jij stelt dat ik langs de zijlijn chaos veroorzaak.
Ik stel vast dat ik door het UvA onderzoek op te zetten door Staf mede op te richten en stikstofclaim idemdito en nu afgelopen week weer het laatste deel van de anderhalf jaar lopende fosfaatwob ik juist voor heel veel duidelijkheid en antwoorden zorg in de chaos die wordt veroorzaakt door LNV en overwegend luie jaknikkers

De wens tot duidijkheid bij jou en vele anderen is groot en begrijpelijk maar om die duidelijkheid te verkrijgen door een behoorlijk aantal collega’s op te hangen en mede de economische positie van de veehouderijsectoren sterk te benadelen is kinderlijk dom .
theo-lamers
@jan-cees zolang alles wat je boven tafel haalt niet in den haag komt hebben we er niet veel aan en die indruk heb ik nog niet. Ik persoonlijk vind jouw GVE plan een goed plan dus aan tafel kan iets positiefs brengen. Met het constant kleineren van de sectorpartijen bereik je ook niks want ik geloof niet dat ze zomaar tekenen
Noorderling
Quote Reactie van @theo-lamers:
Ik persoonlijk vind jouw GVE plan een goed plan dus aan tafel kan iets positiefs brengen.

bekijk het eens van een level hoger en haalt het dan iets positiefs uit zonder slachtoffers?
Voor een ander wat beslissen of klemzetten wat jezelf wel past is bij voorbaat een fout uitgangspunt, net als een landbouwakkoord, tabel 6 niet aanpassen of knelgevallen opofferen. Kan allemaal op dezelfde stapel: Ballast zonder doel en positief effect.
Vario512
Quote Reactie van @theo-lamers:
want ik geloof niet dat ze zomaar tekenen

Ik vind dat je een hele naïeve kijk op zaken hebt. De belangenbehartiging dacht met het steunen van de stikstofwet, dat de PAS-melders gered zouden worden. Dat was dus ook naïef, want er wordt geen enkele PAS-melder door de overheid gered. Hooguit een kleine financiële schadevergoeding, maar elke PAS-melder moet terug naar 1994.

Tjeerd de Groot heeft zelf gezegd: "we moeten een probleem creëren!!, anders krijgen we geen veranderingen (wensnatuur/ veestapel halvering) door gedrukt".
jan-cees
@theo-lamers De afgelopen 40 jaar heb ik geleerd dat je met vastbijten en blijven schudden je best wel wat in beweging kan krijgen.
Het huidige stikstofdossier ben ik nog maar sinds 2014 mee bezig.
Weidegang en grondgebondenheid en bv het dossier antibiaotica al ruim dertig jaar en daar werd ik ook eerst voor gek verklaard.
Iedereen die denkt dat in dit soort processen er snel duidelijkheid zal zijn of quick wins zijn die heeft het niet begrepen.

Voor alle veehouders die iets willen met vergunningen maar ook voor vergunningaaanvragen voor bouwactiviteiten ligt alles de komende paar jaar op zn gat.
De overheid heeft een juridisch monster gemaakt wat ze alleen maar kunnen onthoofden door Aerius los te laten.
We gaan kijken wat we de komende paar jaar gaan bereiken.
Wel weet ik dat iedereen die snakt naar duidelijkheid nog lang zal snakken en uitermate gefrustreerd zal raken in de juridisch onhoudbare gebiedsprocessen
Freddie1
Even een kerstgroet van onze ''Sjakie'':
Arnold1988
@Freddie1 Hij is niet in staat om ook maar 1 punt te benoemen wat lto dit jaar bereikt heeft.
Dikke klasse🙏🙏🙏

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
81
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
4.976