Anti lto onderwerp verwijderd?

Normaliter, als de moderator vind dat een bepaalde organisatie die pretendeert belangenbehartiger te zijn, te negatief wordt benaderd worden deze reacties verwijderd. Zijn er te veel negatieve reacties dan wordt blijkbaar het hele onderwerp verwijderd....gisteren gebeurd....
Wat zijn dat voor praktijken? Vrijheid van meningsuiting staat hier steeds meer onder druk... of heeft iemand een andere verklaring? Heeft de auteur het topic verwijderd? Of de moderator?

Deel dit topic

Reacties

+16
Grasbaal
Er zijn hier mensen die er geheel anoniem heel veel lol in hebben om bepaalde belangenbehartigers zwart te maken met suggestieve geknipte en gekleurde teksten die niet altijd op de waarheid berusten. Dat geeft alleen maar negativiteit en daar bouw je helemaal niets mee op.

Wij willen daar in ieder geval niet aan meewerken en onze dure server ruimte daaraan te verspillen. Dat soort topics gaan er dus zsm vanaf. Probeer dat maar eens op andere plekken en kijk hoe ver je daar mee komt. Er is hier echt heel veel mogelijk maar ieder mens heeft zijn grens.
+1
Melkboer16
@Grasbaal duidelijke taal, niet alleen belangenbehartigers maar ook afnemers van produkten
+4
Realisme
@Melkboer16 ja ik vind dat we A-ware best wat positiever kunnen benaderen😉
Erco
@Grasbaal als een een Pro LTO is ( en dat niet alleen) dan is t Co het wel. Verbaasd me niks
Zoeteke
@Grasbaal wat is er niet waar co .graag antwoord
Zoeteke

(klik om te vergroten)

Wat is er niet waar co
+5
Bennie Stevelink
Quote:
Vrijheid van meningsuiting staat hier steeds meer onder druk..

“Vrijheid van meningsuiting” geeft geen recht op vrijheid van liegen en ophitsen.
+29
robbies
@Bennie Stevelink wie bepaalt wat de waarheid is? Jij? Co? Je kunt je ogen sluiten voor zaken die je niet bevallen, maar dat wil niet zeggen dat ze niet gezegd mogen worden. Ik zie en lees hier ook weleens dingen - ook van jou - die ik als opruiend zou kunnen ervaren. Het is een keuze wat je ermee doet
Putjeschepperr
@robbies zo is het precies
+5
robbies
@Putjeschepperr geef me dan verdorie een plusje!!
+1
Twentsch Land
Bennie Stevelink
@robbies
Quote:
wie bepaalt wat de waarheid is? Jij? Co?

Dat bepalen de feiten. En hier ligt dus het probleem van de complotdenkers en ophitsers: ze gaan selectief en soms bewust leugenachtig om met de feiten.
+3
robbies
@Bennie Stevelink
Quote:
soms bewust leugenachtig om met de feiten

En de overheid niet?
+1
Twentsch Land
Dat is idd zo.

Maar door de overheid worden we ook voor de gek gehouden met bepaalde zaken en er zijn ook behartigers die gewoon in die trein meegaan en doen dit ook selectief....niet misschien op een wappie manier maar op een woppie manier, intern nagenoeg het zelfde.

@Bennie Stevelink
+2
Melkboer16
@Bennie Stevelink eens maar dat is het gevolg dat prikkers hier anoniem mogen prikken! In mijn dagelijks leven kom ik ook wel eens van die wappies tegen en daar is vaak van alles mee misgelopen. Ze schelden overal op terwijl de oorzaak van hun vaak mislukte leven bij zichzelf of hun opvoeding ligt.
+8
robbies
@Melkboer16 gelukkig weten we allemaal wie jij bent....
Melkboer16
@robbies een aantal prikkers weten wie ik ben. Ik doe hier ook nooit uitspraken die ik in het dagelijks leven niet zou doen.
Ben hier ook redelijk anoniem en dat wil ik zo houden maar ga in je eigen omgeving maar eens na: ze trekken de holocaust in twijfel, lopen van de ene populist naar de ander, trekken de 9-11 aanslagen in twijfel en zijn tegen alle vaccinaties 💉.
Wappies zijn in de hele omgeving wel bekend en zoeken elkaar op en proberen mee te liften op de boerenprotesten.
+2
robbies
@Melkboer16 je verwijt anderen anoniem te zijn. Terwijl die ook gewoon in kleine kring bekend kunnen zijn
+9
weurding
@Melkboer16 joh, sta hier met eigen naam, maar trek ook de coronaspuit in twijfel en zie ook steeds meer uitkomen van de waarschuwingen over het beleid van de wef, lift echter nergens op mee
+7
de jonge
@Melkboer16 hahah die wappies, die het 2 jaar geleden al hadden over de wef,wat als complot werd afgedaan. Wel zelfs in de veldpost word al aandacht aan de wef gegeven, zijn dat ook wappies dan of ben je te eigengereid om toe te geven dat ""die"" wappies wel degelijk gelijk hadden.
Grasbaal
@Noordoost hier ben ik het wel mee eens, teveel stress is niet goed voor de mens (net als veel meer teveel dingen).
+1
robbies
@Grasbaal niet te snel oordelen Co. Er zijn mensen met daadwerkelijk klachten na vaccinatie. Was vanavond bij Dit is de dag op Radio 1. nporadio1.nl/fragmenten/dit-is-de-dag/…

Ook de wappies van @Melkboer16 hebben niet altijd ongelijk.
+5
pieta
@robbies Ik zeg altijd maar je gelooft de regering blind op Covid en van het stikstofverhaal van de overheid klopt niets. Geloof je niet alles van Covid ben je een wappie, geloof je niet in het stikstofverhaal dan ben je... ?
+1
robbies
@pieta nuances zijn aan beide kanten ver te zoeken. Ik heb keurig mijn vaccinaties gehaald, maar rationeel denkend is het haast onmogelijk om op zo'n korte termijn goed werkende vaccins te ontwikkelen. Ik geloof ook best dat de natuur lijdt, maar trek zeer in twijfel dat de oorzaak uit onze veestallen komt.
+1
pieta
Quote Reactie van @robbies:
rationeel denkend is het haast onmogelijk om op zo'n korte termijn goed werkende vaccins te ontwikkelen

Dat was voor ons de reden ze niet te halen. Ik geloof wel in Corona/Covid. Veel minder in de betrouwbaarheid vd vaccins, objectieve adviesgeving van OMT, Gedoe met mondkapjes, dansen met janssen etc . Dat er wat misging in beleid snap ik maar sommige dingen vond ik alle perken te buiten gaan.
robbies
@pieta ik heb 1x positief getest op covid, mezelf 1 dag niet lekker gevoeld en dat was t. Anderen zijn er nu nog ziek van. Ik denk dan maar dat de vaccinaties gewerkt hebben. Heb van de spuiten verder geen last van gehad
pieta
@robbies Wij zijn ook 1 keer positief getest. Ook een dag ziek geweest. En we hebben nu natuurlijke weerstand. Wie zal het zeggen. Ik ben niet op zoek geweest naar Covid. Mijn eigen redelijk aan de regels gehouden. En vertrouwd op mijn weerstand.
+2
Albert Altena
@pieta Pieta. Voor de individuele mens is de benadering van Covid totaal verschillend dan die van de overheid.
Voor ons als mens kun je best een risico nemen als je gezond bent, want slechts 1 op de duizend kwam terecht op de IC.
Voor de overheid betekend 1 op de duizend op elke miljoen mensen duizend x 18 is 18000 mensen op de IC.
+1
pieta
@Albert Altena Ik heb er niet zo'n strakke mening over. Ik heb voor mezelf de risico's afgewogen. Ik ben gezond, niet dik en wij waren allemaal veel thuis. Wonen in het buitengebied. Dus ja, de kans dat je het oploopt is al klein en de kans op weinig problemen ook nog klein.
+1
Albert Altena
@pieta Dat is mijn betoog niet.
Ik geef uitleg aan het feit dat overheid anders tegen de problematiek aankijkt dan het individuele gezonde mens.
+1
pieta
@Albert Altena Juist daarom kon ik vaak het overheidsbeleid niet volgen. Neem als voorbeeld maar de mondkapjes. Als je zo met een onderwerp aan de gang gaat dan verlies je al je geloofwaardigheid.
Albert Altena
@pieta Tja. Achteraf dom.
Hoe is dat ook alweer? Een koe in de kont kijken?
+4
pieta
@Albert Altena Daar ben ik het niet mee eens. Bij de eerste lockdown had eenieder nog wel begrip. Maar daarna begon het zwalken. Dat schrijf ik nu maar vond ik toen al. Dus dat is niet de koe in de kont kijken. Wat velen dachten, het OMT wordt beïnvloed door de politiek, blijkt waar te zijn.
Albert Altena
@pieta Je vond het toen al?
Sommigen schreven het al!
Maar dat zijn meestal mensen die overal tegen zijn.
Als ze geen gelijk hebben hoor je ze niet en wel, dan gaan ze rechten om hun gelijk.
de jonge
@Albert Altena aaah zoals bv een vollenbroek bedoel je? met "" mensen die overal tegen zijn""?
+1
pieta
Quote Reactie van @Albert Altena:
Maar dat zijn meestal mensen die overal tegen zijn

Het is de tijd van cancellen. Vind je wat anders je wordt wappie genoemd. Ik heb er ook wel eens wat discussie over gehad in persoon.
+3
overstekend wild
@Albert Altena je kan alles wel voor je zelf recht proberen te lullen, dat moet je zelf weten. Feit is gewoon dat er totaal geen objectieve informatie beschikbaar was in de mainstream media (staatsomroep) en met een kritische houding had je kunnen zien dat mensen bang gemaakt werden door bijvoorbeeld elk uur na het journaal de hoeveelheid IC patiënten te noemen of het aantal besmettingen. Ook in de linkse leugen shows van oa het vriendinnetje van Kaag zat er nooit een evenwicht pannel aan tafel. 1 kritische YouTuber tegen over 3 man politiek/omt. Als er al überhaupt al iemand te vinden was die het durfde om nuance aan te brengen want je werd direct verketterd.
+1
pieta
Quote Reactie van @overstekend wild:
1 kritische YouTuber

Bedoel je Famke Louise van Herstel NL?
+1
Albert Altena
@overstekend wild Nou moet je niet beginnen over de linkse staatsomroep of iets dergelijks, want daar ben ik het met je eens.
Mijn informatie komt van direct betrokkenen op de IC die maandenlang alleen het achterwerk van patiënten te zien kregen.
overstekend wild
@Albert Altena ook daarbij is denk ik nog wel wat nuance aan te brengen. Ja ik ontken echt NIET dat er mensen heel heel ziek zijn geworden en zelfs overleden!! En de IC zal echt voller gelegen hebben dan normaal.
Maar dat een ziekenhuis meer betaald krijgt voor een Corona patiënt, iedereen die opgenomen word ook voor andere aandoeningen en positief test word aangemerkt als Covid patiënt ook al hebben ze geen klachten.
Mona Keijzer zich niet meer met de leugens van Liego de Jonge kon verenigingen.
Vies spel
arie.j
Quote Reactie van @pieta:
Dat was voor ons de reden ze niet te halen. Ik geloof wel in Corona/Covid. Veel minder in de betrouwbaarheid vd vaccins, objectieve adviesgeving van OMT, Gedoe met mondkapjes, dansen met janssen etc . Dat er wat misging in beleid snap ik maar sommige dingen vond ik alle perken te buiten gaan.

Met stoom en kokkend water en vervolgens geen al te veel eindeloze testen kan er veel Pieta. Zeker als er wat aan verdienen valt
Het is al weer 50 jaar geleden dat ze op de maan rond wandelden, toen had ik ook een oma die het de eerste tijd niet wilde geloven. En als het toen niet gebeurt was zou heel de jeugd en vele ouderen ieder voor gek verklaren die vertelde dat het technisch toen al zou kunnen.
En verder wat betreft Covid zijn er gewoon de besmettings en sterfgevallen die werden bijgehouden.
Alleen al het feit dat vanaf het begin iemand met vaccin gemiddeld knap minder ziek werd.
+2
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
Alleen al het feit dat vanaf het begin iemand met vaccin gemiddeld knap minder ziek werd

Er zijn ook feiten over bijwerkingen. Er zijn ook feiten over oversterfte. Die oversterfte willen ze (bijv: Omtzigt) onderzocht hebben. Dat blijkt allemaal heel moeilijk te zijn. Privacy en dergelijke. Dit is natuurlijk volop voer voor een andere theorie.
+4
George
Quote Reactie van @arie.j:
Het is al weer 50 jaar geleden dat ze op de maan rond wandelden, toen had ik ook een oma die het de eerste tijd niet wilde geloven. E

Ja en nu na 3 pogingen vliegen ze er onbemand heen. Eerste 2 keer ging mis en nu is het dus gelukt. Onbemand welteverstaan en zijn we 50 jaar verder. Je zou het toch ook niet meer geloven dat ze er 50 jaar geleden geweest zijn . 😂
ronald73
Quote Reactie van @George:
en nu na 3 pogingen vliegen ze er onbemand heen. Eerste 2 keer ging mis en nu is het dus gelukt. Onbemand welteverstaan en zijn we 50 jaar verder. Je zou het toch ook niet meer geloven dat ze er 50 jaar geleden geweest zijn .

Tsja, er gaan verhalen idd verhalen te ronde dat het in scene is gezet. De NASA zou het niet aandurven dat als de missie faalde dat de hele wereld live op televisie te zien zou zijn hoe astronauten de dood zouden vinden.
Twentsch Land
Verhalen bestaan altijd al over allerlei onderwerpen.....soms zijn ze waar en soms zijn ze niet waar.

Dat de maan bestaat is waar, het is nogal ver weg en van hieruit is niet te zien of er mensen lopen, dat betekent niet dat er geen mensen kunnen lopen ......

Er zijn ook mensen die heilig geloven in God terwijl ze die ook nog nooit hebben gezien.
Maar God moet haast wel bestaan want hoe kan anders het heelal zijn ontstaan ?

Ik heb dan altijd de vraag waar God vandaan komt 😉

@ronald73
ronald73
@Twentsch Land Wat overblijft is dat je dan maar op je gevoel af moet gaan (oh nee, dat mag niet van de wetenschappers) 😉
George
Quote Reactie van @ronald73:
Tsja, er gaan verhalen idd verhalen te ronde dat het in scene is gezet.

Amerikaanse Propaganda.
+5
cs-agrar
Quote Reactie van @pieta:
Ik geloof wel in Corona

geloof ook in de griep, ook geen spuit voor nodig
+1
weurding
@cs-agrar diegene die echt ziek werden kwamen ook uitgebreider in beeld dan diegene die amper last hadden
+1
Twentsch Land
Het blijft een breed verhaal met een groot grijs gebied ..... vaccinaties kunnen altijd bijwerkingen hebben ... mijn vader heb ik vaak genoeg ziek gezien van de griepspuit en een ander familielid had een paar dagen na de Corona vaccinatie een trombose been en staat nog steeds onder controle .....maar in het grijze gebied ! Hoeveel zullen door de Corona vaccinatie juist Corona hebben overleeft .....@robbies
+2
robbies
@Twentsch Land dat maakt niet uit. De twijfel die sommigen hadden, blijkt legitiem en niet alleen de alternatieve nieuwskanalen berichten erover. Wie het in twijfel trekt of trok, verdient niet de kwalificatie wappie.
Grasbaal
Quote Reactie van @de jonge:
hahah die wappies, die het 2 jaar geleden al hadden over de wef,wat als complot werd afgedaan. Wel zelfs in de veldpost word al aandacht aan de wef gegeven

Wat vind je van de reactie van het WEF zelf op het betreffende artikel?

(klik om te vergroten)

Reactie WEF woordvoerder op artikel in Agraaf
Nevergiveup
@Grasbaal Dat is nu nog eens een duidelijk en geloofwaardig , eerlijk stukje kranten knipsel ......
Realisme
@Grasbaal doet me denken aan de taakomschrijving van ambtenaren. Het uitwerken en uitvoeren van beleid dat politici hen opgedragen heeft. Als landbouw weten we onderhand wel dat de ambtenaren feitelijk meer sturing geven aan het hele proces dan de 2de kamer. Vind dat krantenknipsel een nietszeggende reactie van een nietszeggende organisatie die stiekem toch best veel praat.
+1
de jonge
@Grasbaal verdiep je maar eens in de wef, je zult verteld staan, dit is een reactie van de slager die zijn eigen vlees keurt
+3
cs-agrar
Quote Reactie van @Grasbaal:
WEF

wel beetje apart dat politiek wef zogenaamd niet kent, maar dat dezelfde figuren er steeds wel bij opduiken, en het gerelateerde boek bijna een op een in wetgeving cq richting over gaat. Maar ja, zal wel allemaal toeval zijn..
de jonge
@cs-agrar laat ze maar eens een paar uur rondneuzen op weforum.org
Bennie Stevelink
@Grasbaal de WEF is vergelijkbaar met een studieclub van boeren. De studieclub schrijft niets voor. Heeft geen controle over de deelnemers maar is gewoon een platform waar inzichten gedeeld worden en waar deelnemers soms iets met elkaar afspreken.
+2
de jonge
@Bennie Stevelink C:\Users\User\Documents\afspraak politiek wef foodhubs.jpg wat zei je bennie?
+4
cs-agrar
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
de WEF is vergelijkbaar met een studieclub van boeren

slaap zacht Bennie...
+1
jordi 1455
@Grasbaal Ik denk dat een hooft media van een organisatie nooit iets negatiefs over de organisatie zeggen waarvoor die werkt.
Grasbaal
@jordi 1455 een persvoorlichter zal er ook niet om heen draaien lijkt mij. Waarom zullen ze?
Nevergiveup
@Grasbaal Dat weet U toch ook wel , het is all for the 💰
+1
pieta
@de jonge Stonden ook al berichten over op de app van RFC. Waarom ze dingen niet mochten weten, waarom ze lid waren etc etc. Bleken ze geen lid te zijn. 😁 Dat vond ik wel lachen.
+1
Freddie1
Quote Reactie van @Melkboer16:
eens maar dat is het gevolg dat prikkers hier anoniem mogen prikken!

Wie ben jij dan? Wat doe jij hier dan?
Arnold1988
Waar ging het verwijderde over?
Over de grote hoeveelheid varkensboeren die pasmelder zijn?
Realisme
@Arnold1988 waarschijnlijk over jou bericht aangaande de G8 boerenuitverkoopclub
Realisme
@Arnold1988 of was dat jou bericht niet🤷🏼‍♂️
Jawis
@Arnold1988 dat lto boeren onder de rivieren voor de bus gooide
Arnold1988
@Jawis beter voor de bus dan voor de trein
Boven de rivieren zie ik andere patronen
+6
Bartlehiemboer
Gelukkig ben ik ook alom bekend...
Ik was het dus niet.
Probeer ook altijd netjes te blijven.
Hoewel ik net met aanmelding 2 verwijderde reacties zie staan....
Ach, zo is het tegenwoordig. Heb me er maar bij neer gelegd. Maar zwijgen zal ik niet.
Twentsch Land
Dat is een goede instelling.

@Bartlehiemboer
verwijderd
pieta
@Zoeteke Wat wil je hier mee zeggen en wie zitten er in de G8?
Albert Peters
Hier zou bijna alles gezegd kunnen worden MAAR NIET ANONIEM
verwijderd
de jonge
@de jonge vanaf 42 minuten...
pieta
@de jonge Ik heb gekeken. Maar wat was daar nou te zien?
+1
de jonge
@pieta hubs.... ook de akkerbouw is met een paar jaar afgewaardeerd, ze zijn al zo ver in ontwikkeling.. sla kweken in 16 dagen van zaadje tot oogsten etcetc, biefstuk uit de printer het gaat gewoon allemaal door..
Arnold1988
😀
Freddie1
Ik ben zelf geen lid meer van ze, maar daar gaat iedereen zelf over, lid zijn is een keuze en geen verplichting.
Om iets positiefs te zeggen: ik vond Trienke Elshof samen met Bart Kemp bij op 1 wel super hoe zij samen Tjeerd hebben aangepakt als het ware.

Maar LTO is een grote organisatie met veel onderdelen en mensen, daar gaan dingen goed maar er gaan ook dingen fout.
Ik vind dat beide besproken mag worden, zolang dat binnen bepaalde grenzen blijft natuurlijk.
cornelissen
@Freddie1 Ik vindt ,dat ze wel wat opener mogen zijn ,dat ze zelf fosfaatrechten hebben aangevraagd met alle ellende van dien voor sommige betrokkenden. En een paar maanden voor de aanvraag van rechten vertellen ,dat er voldoende ruimte is ( 20% , onze fosfaatmaneger K.Romijn) De vraag is of je dan oprecht bezig bent , nog los van de voorkennis van ingewijden.
+3
Melkboer16
@cornelissen tsjonge, het is bijna kerst 7 jaar later. Ga hulp zoeken anders is de kerstboom nog niet veilig bij jou in huis.
Er heeft na invoering van de superheffing in 1984 jarenlang een boertje op het Binnenhof gestaan blijkbaar. Vraag eens of jij dat stekkie mag overnemen.
Jij moest wat schakelen maar vele collega’s hebben het niet overleefd en die hadden ook volgens de regels gehandeld.
Ik hoor je alleen maar over je bedrijf klagen maar als je een gezin hebt en die zijn gezond tel dan je zegeningen en dank God op je blote knieën dat je zo gelukkig “KAN “ zijn/bent
+1
slagakker
@Melkboer16 Hier kan ik het alleen maar helemaal mee eens zijn.Als het 7 jaar na datum nog zo hoog zit klopt er iets niet.Laat het los en ga verder.
+7
cornelissen
@slagakker En @Melkboer16 Het blijft kennelijk voor sommigen pijnlijk om aan het complete mismanagement van LTO te worden herinnerd, vertolkt door K.Romijn met zijn early warning.
Waarbij ik dus ook twijfel aan de oprechtheid,(want zo onnozel kun je toch niet zijn), gezien de geringe tijd tussen zijn uitspraak ,dat er ruimte was voor 20% groei en het bellen naar ministerie met het verzoek om fosfaatrechten in te voeren.
Ik blijf gevraagd en ongevraagd bij tijd en wijle het noemen. Het mag niet vergeten worden en misschien voorkomt het in de toekomst ,dat er door toedoen van lto melkveehouders op zeer onrechtvaardige wijze de armoede in getrapt worden.
Bennie Stevelink
@cornelissen
Quote:
en het bellen naar ministerie met het verzoek om fosfaatrechten in te voeren.

Je bent de boel weer aan het verdraaien, zoals je al langere tijd doet.
Eind 2014 was al duidelijk dat de invoering van productierechten onvermijdelijk was. Juist omdat iedereen wist dat er productierechten ingevoerd zouden worden werd door veel boeren hals over kop de bouw van een nieuwe stal opgestart. Ze gingen er vanuit, dat ze net als met de invoering van het melkquotum, productierechten zouden krijgen op basis van stalcapaciteit. Niet-gegroeide boeren zouden ze wel laten inleveren, net als met de in voering van het quotum. In feite was het een grote graai partij.

Er werden zoveel nieuwe stallen gebouwd dat ze bij LTO allang wisten dat daar onmogelijk rechten voor gegeven konden worden. Ze zagen dat deze boeren zichzelf in moeilijkheden brachten. Om dit af te remmen hebben ze eerst bewust gelogen door te zeggen dat er nog tijd genoeg was voor uitbreiding. Daarna hebben ze de minister gevraagd op te schieten met de productierechten, ook weer om te voorkomen dat nog meer boeren zichzelf in moeilijkheden brachten.
robbies
@Bennie Stevelink
Quote:
Om dit af te remmen hebben ze eerst bewust gelogen door te zeggen dat er nog tijd genoeg was voor uitbreiding. Daarna hebben ze de minister gevraagd op te schieten met de productierechten, ook weer om te voorkomen dat nog meer boeren zichzelf in moeilijkheden brachten.

En wat is dan het verschil met wat Cornelissen zegt? En als alles al zo duidelijk was voor jou, waarom ben je dan niet wat gegroeid ipv te permitteren dat niet-groeiers door de graaiers benadeeld werden?
+1
Bennie Stevelink
@robbies
Quote:
En wat is dan het verschil met wat Cornelissen zegt?

Cornelissen zegt dat LTO boeren bewust in moeilijkheden heeft gebracht. Ik zeg dat LTO heeft geprobeerd zoveel mogelijk boeren uit de moeilijkheden te houden.
Arnold1988
@Bennie Stevelink Dat is een interessante stelling.
Waaraan kunnen we zien dat de lto geprobeerd heeft zoveel mogelijk boeren uit de moeilijkheden te houden?
+4
robbies
@Bennie Stevelink dat kun jij net zo min bewijzen als Cornelissen zijn claim. Jullie zijn het in ieder geval eens dat er zaken onder de pet zijn gehouden, met welke intentie dan ook.

Ik vind dat persoonlijk volksverlakkerij van de bovenste plank als je je achterban iets anders voorspiegelt dan de werkelijkheid.
+2
pieta
@robbies Wat zou volgens jou wel een verantwoorde keuze geweest zijn? Mijn idee daarover is dat LTO in 2013/2014 gewoon tegen (ik denk Sharon Dijksma) had moeten zeggen: voer asjeblieft per direct een regulering op dieraantallen in.
Kerst 2014 zaten ze al in een onmogelijke positie.
+5
George
@pieta LTO , NZO , RFC , Rabo en consorten zaten allemaal zwaar fout en een ongelooflijke misvisie wat ze er op nahielden. Europees geregelde quotering moest en zou verdwijnen terwijl grote landen als Duitsland en Frankrijk dit niet zagen zitten. Maar de wereld moest gevoed worden want de bevolkingsgroei evenals de welvaart in de wereld zou flink toenemen en als we het hier niet molken deden ze het ergens anders wel luidde hun visie. 😂 😂 RFC riep kom maar op met die melk en de toekomst werd zonnig ingezien met op veel plaatsen dubbel zo grote stallen als er voorheen stonden. 1 April 2015 werd zelfs Bevrijdingsdag genoemd terwijl er gemiddeld minstens ruim €600000- €700000 aan quotumwaarde verdampt was. En ja na 3 maanden was de lol al over achteraf want toen kwam er een peildatum , RFC wist niet met welke onzinnige eisen en maatregelen ze de melkstroom konden inperken en leden/melkleveranciers weg moesten jagen , eerst in België maar later ook hier. Om er vervolgens een jaar of zes later er weer achter te komen dat er toch wel erg weinig leveranciers en leden overblijven om de financiering van de onderneming te dragen en de capaciteit vol te benutten. Ik blijf het herhalen , wat een misvisie . Ongelooflijk wat een misvisie hadden die bestuurders. Totale overbetaalde dwazen.
Arnold1988
@George correct
Maar jij mag twee keer cashen
1keer quotum
1 keer dierrechten
Elk nadeel heeft zijn voordeel😎
George
Quote Reactie van @Arnold1988:
1 keer dierrechten

Die fosfaatrechten zijn niet zoveel waard en zo hard telt dat jongvee ook niet aan. Ik heb niet zoveel fosfaatrechten hoor.
+3
de Tank
Quote Reactie van @George:
misvisie

Daarom is het beter je eigen visie te vormen, zijn de credits of de miskleun niet alleen financieel voor jezelf. Beter jezelf bij een mispeer even goed aankijken dan levenslang verzuurd op anderen afgeven die het toch niet op gaan lossen voor je.
+1
George
@de Tank Dat heb ik ook altijd gedaan. Ik moet niks hebben van de LTO visies. 😂
MTSTAMMINGA
@Bennie Stevelink boerderij.nl/kolencentrale-is-geen-knelgeval/

Vind ik een goede vergelijking van Willem Bruis @Bennie Stevelink
En zijn conclusie is juist !!!!
+1
Grasbaal
@MTSTAMMINGA inderdaad, als een investering zomaar waardeloos kan zijn, wie durft er dan nog te investeren ? (net als de mensen die dure roostervloeren hebben gekocht)

Quote:
De Eemshavencentrale heeft tenminste nog tot 2030 respijt. We hadden het kunnen weten. Dus moeten we op de blaren zitten. Alleen de overheid niet: die is onschuldig. Ik vraag mij wel af hoe de regering nu nog kan denken dat er ook maar iemand zou willen investeren in twee nieuwe kerncentrales in Zeeland.

Quote Reactie van @Grasbaal:
als een investering zomaar waardeloos kan zijn, wie durft er dan nog te investeren ?

Begin je ook het licht te zien? En het gaat niet alleen maar om roostervloeren, maar ook om complete stallen ten tijde van de invoering van het fosfaatrechtenstelsel en nu ook weer met de PAS-melders. Er is in Nederland te weinig rechtszekerheid, het beleid is te wispelturig en dit leidt uiteindelijk tot risicomijdend gedrag en stagnatie, dat probeer ik hier al jaren duidelijk te maken!
+3
de jonge
@Bennie Stevelink dus als ze hebben gelogen naar hun leden en zelf ondertijd de stal wel volgeklapt hebben,soms zelfs zonder passende vergunning en daarop fosfaatrechten hebben gekregen, dan durf jij te redeneren dat de lto zoveel mogelijk boeren heeft geprobeerd te redden? weet je wel wat je zegt?
+4
Jawis
@Bennie Stevelink wat zit jij de boel hier te verdraaien...
Juist omdat we moesten produceren voor de wereldmarkt moesten we uitbreiden en schaalvergroten....alleen degene die lijntjes hadden bij melkfabriek en lto wisten dat er ook daadwerkelijk vee in moest op 2 juli.
Je verspreekt je hier lelijk. Niemand behalve lto rfc wisten wat er komen ging.
Vandaar dat in friesland toen heel veel gebouwd is op tijd door de mensen met lijntjes..
Anders had iedereen de stal wel vol gehad 2 juli....
de Tank
@Jawis we kunnen concluderen dat mensen die naar lto luisterden en niet zelf nadachten in de problemen zijn gekomen.
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Jawis:
Anders had iedereen de stal wel vol gehad 2 juli.

De koeien waren er niet in Nederland,kwamen per auto vol uit buiten land De eerst auto vol al onder de qoutering !!
de Tank
@MTSTAMMINGA Er is inderdaad heel verschillend mee omgegaan. Los van wat LTO wel of niet gezegd heeft. Ik ken boeren die stallen bij gehuurd hebben, al voor het afschaffen van quotum. Die tot het laatst quotum bijgekocht en gehuurd hebben vanwege de kans dat er iets van dierrechten zou komen. De ruimte in Nederland is al jaren beperkt en ik snap dan degene ook niet die grote uitbreidingsplannen hadden door blind te varen op wat Lto gezegd zou hebben, dan heb je niet echt in de gaten dat de landbouwlobby in Den Haag al jaren aan het afbrokkelen was. Het is eten of gegeten worden. Is dat leuk? Ik vind van niet.
+2
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
In feite was het een grote graai partij.

Kijk eens aan! Dat is toch ook precies wat Cornelissen al jaren betoogt?

Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Er werden zoveel nieuwe stallen gebouwd dat ze bij LTO allang wisten dat daar onmogelijk rechten voor gegeven konden worden.

Aha! Hier is dan toch eindelijk het bewijs voor de voorkennis geleverd! Als je als organisatie dan ziet dat een groot aantal boeren zich in moeilijkheden brengt dan ga je volgens mij communiceren dat het niet verstandig is nog meer nieuwe stallen te bouwen. Dan ga je dus rondbazuinen dat er grenzen zijn aan de groei! LTO heeft dat niet gedaan.

Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Ze zagen dat deze boeren zichzelf in moeilijkheden brachten.

LTO ---> Landbouw Teloor- en Ondergang.

Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Om dit af te remmen hebben ze eerst bewust gelogen door te zeggen dat er nog tijd genoeg was voor uitbreiding.

Terwijl ze dus wisten dat dat niet zo was. Besef je wel dat de opmerkingen die je hier plaatst juridische gevolgen kunnen hebben? In hoeverre heeft de LTO een zorgplicht richting haar leden en de plicht haar leden van juiste informatie te voorzien?

Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Daarna hebben ze de minister gevraagd op te schieten met de productierechten,

Het "telefoontje" zoals Cornelissen dat noemt.

Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
ook weer om te voorkomen dat nog meer boeren zichzelf in moeilijkheden brachten.

Nee, daardoor kwamen ze juist in moeilijkheden, omdat een groot aantal stallen halverwege de bouw was of nog niet vol. De investeringen en verplichtingen waren inmiddels onomkeerbaar geworden. Als LTO eerder had gecommuniceerd dat het geen goed idee was om volop stallen te bouwen was dat waarschijnlijk veel minder gebeurd. 1 april 2015 was bevrijdingsdag volgens hun.
de Tank
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
Dan ga je dus rondbazuinen dat er grenzen zijn aan de groei! LTO heeft dat niet gedaan.

20 % werd gezegd(ook door vriend tjeerd) en zoveel leveren we nu dus ook meer.
Quote Reactie van @de Tank:
20 % werd gezegd(ook door vriend tjeerd)

Die nu dus voorstander is van halvering.
Bennie Stevelink
@Ян де веехоудер
Quote:
Als LTO eerder had gecommuniceerd dat het geen goed idee was om volop stallen te bouwen was dat waarschijnlijk veel minder gebeurd.

Er werd hals over kop de bouw van nieuwe stallen opgestart juiste omdat ze wisten dat er productierechten kwamen. Hoe meer hier voor gewaarschuwd werd hoe meer en hoe sneller de bouw van nieuwe stallen opgestart werd. De reactie van de boeren was dus tegenovergesteld aan wat LTO zei.

Er schijnen zelfs boeren te zijn geweest die in 2016 nog begonnen zijn met de bouw van een nieuwe stal in de veronderstelling dat ze daar rechten voor kregen. Ze gingen er vanuit dat het net zo zou gaan als met de invoering van de fosfaatrechten voor varkens en kippen in 1984. Een boer die toen een vergunning alleen nog maar had aangevraagd kreeg daar fosfaatrechten voor. De boeren van 2016 hadden de aanvraag voor een bouwvergunning ingediend voor de peildatum, dus gingen ze er vanuit dat ze daar rechten voor kregen. Toen ze er geen rechten voor kregen melden ze zich als knelgeval.
+2
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
De reactie van de boeren was dus tegenovergesteld aan wat LTO zei.

Nee, de LTO had de leden voorgelogen dat er tijd genoeg was om uit te breiden, wel opletten wat je zelf schrijft Bennie. Als er dan toch zo nodig productierechten moesten komen, waarom dan het melkquotum afschaffen? De productierechten waren er al. LTO was groot voorstander van afschaffing van het melkquotum terwijl er in Nederland geen ruimte was voor groei.

Uiteindelijk heeft het eindeloze gezever over de stikstof van de LTO er toe geleid dat heel Nederland op slot is komen te staan. De oorzaak van de stikstofellende is de LTO, zij zijn erover begonnen! Later heeft Johan Vollebroek het stokje overgenomen.
Bennie Stevelink
@Ян де веехоудер ik zie hier veel halve waarheden en achterhouden van feiten.
Het begint er mee dat het melkquotum in Nederland zo duur was dat de helft van het kapitaal van een melkveebedrijf in quotum zat. Dat was op de langere termijn onhoudbaar. De oorzaak van deze hoge prijs was dat je in Nederland onbegrensd quotum kon kopen, los van de grond die je bezat. Dit was de wens van de zuidelijke boeren.

Men wilde na afschaffing van het melkquotum niet weer opnieuw een begrenzing die de kapitaal-intensiteit verdubbelde. Tegelijk begreep men dat er wel een begrenzing moest komen. Dit probeerde men te bereiken via grond: de melkveehouderij moest alleen nog grondgebonden groeien. Ook ZLTO was hiermee akkoord.
Toen kwamen de zuidelijke boeren in opstand die met de vuist op tafel sloegen. Het bestuur van ZLTO zwichtte voor de vuist-op-tafel-boeren en kwam terug op het akkoord.

ZLTO werd gesteund door Helma Lodders van de VVD-fractie. Waarschijnlijk vanuit een soort vrije markt fundamentalisme. Het resultaat was een patstelling in zowel de belangenbehartiging als de politiek. Er was geen enkele sturing meer.

Het is belangrijk op te merken dat achter deze patstelling een tegenstelling schuil gaat tussen zuidelijke en noordelijke boeren. LTO-Noord luisterde naar hun boeren. ZLTO luisterde eveneens naar hun boeren. Ze stonden lijnrecht tegenover elkaar.

De grootste oorzaak ligt bij de politiek die door toedoen van Lodders zijn verantwoordelijkheid niet nam. Begrenzing van de veestapel is een verantwoordelijkheid van de politiek, die ongeacht de patstelling tussen de zuidelijke en noordelijke boeren hier invulling aan had moeten geven.
+4
spotmelker
@Bennie Stevelink ging LTO hiermee niet op de stoel van de ondernemers zitten? Wat doet die ('fiscale') quotumprijs ertoe? Boeren beslisten zelf om te kopen en er was warme sanering. Kostprijs is in NL grotendeels te koppelen aan (aangeprate)ambitie, al willen we dat zelf liever niet zien.
Arnold1988
@Bennie Stevelink Lodders was degene die een voorhang? eiste bij de invoering van de wet grondgebondenheid
Is zijn degene doe door die vertraging ervoor gezorgd heeft dat er met voorkennis stallen gevuld konden worden omdat er geen relatie met grond in gebruik was?
+4
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
et begint er mee dat het melkquotum in Nederland zo duur was dat de helft van het kapitaal van een melkveebedrijf in quotum zat. Dat was op de langere termijn onhoudbaar

Als je het hebt over halve waarheden en/of leugens. Dit is de eerste. Op 1 april 2015 was iedereen ineens zijn quotumkosten kwijt. Maar er stond geen cent meer om op de bank. Los ff van dat het een europees systeem was hadden ze in NL gewoon strakke randvoorwaarden op moeten stellen die vooraf voor iedereen duidelijk waren en juridisch houdbaar. En dat stuk heeft LTO geheel laten liggen en/of geheel verkeerd ingeschat.
Wat er nu gebeurt is is dat de een zijn geld in stenen heeft gestoken, de ander in grond en wellicht nog wat andere opties. De grond werd van 2005/2006 rap duurder. Ieder had een eigen idee van klaar zijn voor de toekomst. Het resultaat is geworden ff vrijheid, grond duur, stallen die niet vol zitten en weer terug in een quoteringsysteem en de kostprijs(waar het mede om begon) sectorbreed niet gezakt was. Wat een fantastisch resultaat.
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @pieta:
Op 1 april 2015 was iedereen ineens zijn quotumkosten kwijt. Maar er stond geen cent meer om op de bank.

Hoe is de situatie bij bedrijfsovername? En boeren die willen groeien?
Er zijn veel boeren zonder opvolger. Als het quotum van die boeren allemaal overgenomen moet worden hoeveel geld vloeit er dan uit de sector?

Wat in de praktijk ging gebeuren is dat blijvende boeren zoveel geld moesten uitgeven voor quotum dat ze niet meer in staat zijn te investeren in grond. De grond van de stoppende boer gaat in dat geval naar boomkwekers waardoor er steeds meer grond uit de sector verdwijnt en de sector steeds intensiever wordt. Mest kan niet meer geplaatst worden en voer moet op steeds grotere afstand worden aangevoerd. De kostprijs rijst de pan uit.
+2
Arnold1988
@Bennie Stevelink gelukkig is alles opgelost met de invoering van fosfaatrechten
Nu vloeit er geen geld meer uit de sector
Een knappe prestatie wanneer je je hard gemaakt hebt voor afschaffing van melkquota
Twentsch Land
Met fosfaatrechten is niet alles opgelost !

Een knappe prestatie wanneer je je hard gemaakt hebt voor afschaffing van melkquota

dat was een ondernemers keus.

@Arnold1988
+1
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Als het quotum van die boeren allemaal overgenomen moet worden hoeveel geld vloeit er dan uit de sector?

Wat denk je dat een eventueel overaanbod met de prijs had gedaan?
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Wat in de praktijk ging gebeuren is dat blijvende boeren zoveel geld moesten uitgeven voor quotum dat ze niet meer in staat zijn te investeren in grond.

Tegelijk wil je het wel koppelen aan grond terwijl er dan genoeg bedrijven zijn die dan niets meer kunnen.
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
De grond van de stoppende boer gaat in dat geval naar boomkwekers waardoor er steeds meer grond uit de sector verdwijnt en de sector steeds intensiever wordt. Mest kan niet meer geplaatst worden en voer moet op steeds grotere afstand worden aangevoerd. De kostprijs rijst de pan uit.

Tegen boomkwekers kun je n u nog steeds niet op. Op het land vd boomkweker kan gewoon mest. En de kostprijs is ondanks al wat gedaan is toch de pan uitgerezen. Ik ben wel voorstander van een bepaalde grondgebondenheid. Maar niet perse die van bijv 18.000 kg melk per ha op de GDI. Ik zou het wel wat losser zetten.
+2
de Tank
@pieta Wel of geen quotum, de drive van de Nederlandse boer is zo groot dat voor productiemiddelen wel zoveel betaald wordt dat de kostprijs tov andere landen (te) hoog is. Als het geen quotum is, gaat het wel in grond zitten of hetgeen de productie beperkt. Ik vind het argument dat er door quotum teveel uit de sector vloeit dan ook niet steekhoudend.
+2
pieta
@de Tank De kostprijs werd als belangrijkste argument genoemd. Dat was pure onzin. Heb ik ze nog een keer of wat uitgelegd op ledenavonden. Ze wouden niet luisteren. Toen wouden ze me officieel lid maken(mijn pa is lid) en ik heb ze vriendelijk bedankt.
+1
de Tank
@pieta helemaal mee eens, kulargument. Ipv lidmaatschap lto ga ik ieder jaar op wintersport.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @pieta:
Op 1 april 2015 was iedereen ineens zijn quotumkosten kwijt.

eh nee, evt kosten die er aan gemaakt waren liepen door, maar de waarde was in een keer verdampt.
de Tank
@cs-agrar afschrijven kon tot 1 5 2015,waarde was toen 0. Verdampte dus niets. Dat sommigen er voor kozen om langere termijn af te lossen dan afschrijven kunnen ze alleen zichzelf aanrekenen.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @de Tank:
Verdampte dus niets

Het had in wezen altijd een grote restwaarde, die is in die nacht wel zeker verdampt door de beslissing quotumloos verder te gaan
pieta
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Dit probeerde men te bereiken via grond: de melkveehouderij moest alleen nog grondgebonden groeien

Mooi dat je daar in 2013/2014 mee bezig was maar dat had gewoon zowat 10 jaar eerder uitgezet moeten worden qua beleid. Je vindt het toch hopelijk niet gek dat de intensievere boer zich net voor bevrijdingsdag zich geen stok in het wiel laat steken.
Bennie Stevelink
Quote Reactie van @pieta:
dat had gewoon zowat 10 jaar eerder uitgezet moeten worden qua beleid.

Direct na invoering van het melkquotum had men de regel moeten invoeren dat je melkquotum mag kopen tot maximaal 18.000 liter per hectare. Alleen grond binnen een afstand van 5 km telt mee.
de jonge
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Alleen grond binnen een afstand van 5 km telt mee.

waar slaat dat nou weer op. Weer een prijsopdrijvend idee van je..
pieta
@Bennie Stevelink Ik kom zelf uit het zuiden. Ik ben blij dat die regel er niet was. Mijn pa had bijna 20 ha grond grond en uiteindelijk hadden we 900.000 kg melk op dat areaal. Wel hadden we los en enkel als losse pacht te krijgen ook nog 20 ha(het meeste hiervan kon je niet op naam krijgen). We kochten nagenoeg geen ruwvoer aan.
Maar je weet natuurlijk niet hoe het gelopen zou zijn als deze regel er wel was geweest.
+1
MTSTAMMINGA
@pieta Dat was eerst ook zo!!! Hebben indere tijd nog grond gehad op de veluwe (een jaar)
Wat waren we blij dat die beperking er af ging
En de melk stroomde na het zuiden,later na het noorden
pieta
@MTSTAMMINGA Ik denk dat 90% vd boeren blij was dat die beperking er af ging. En dan grond binnen 5 km. Dat zou me het gevecht wel geworden zijn.
+1
pieta
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
LTO was groot voorstander van afschaffing van het melkquotum terwijl er in Nederland geen ruimte was voor groei.

We zijn 20% gegroeid als sector he!
hans-hans
@Bennie Stevelink achter af zeggen dat ze dit en dat weten of hadden kunnen weten is heel vervelend voor die knelgevallen hoop dat je dat wel door hebt
persoonlijk vind ik het heel gemeen
als qoutum er af gaat om???
hadden ze gewoon Qoutum er op moeten houden was dat probleem er niet
MTSTAMMINGA
@Ян де веехоудер Denk er om zei LTO misschien wel langer tijd melken voor een kwartje toen geen mens wist wat er ging gebreuren alleen dat er wat ging gebreuren

Is nu met die stomme rente nu net zo !!
+1
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Denk er om zei LTO misschien wel langer tijd melken voor een kwartje toen geen mens wist wat er ging gebreuren alleen dat er wat ging gebreurenIs nu met die stomme rente nu net zo !!

Hier doel je naar mijn idee op bewegingen in de markt, de markt voor melk, de kapitaalmarkt. De discussie ging juist over het instellen van beperkende regelgeving, niet over het dalen of stijgen van marktprijzen. Dat er voor een kwartje gemolken is, is volgens mij ook gebeurd. Zonder invoering van een nieuw quotum was het dan aangekomen op de ondernemerskwaliteiten van de individuele ondernemer/boer. Nu bleek dat het daar helemaal niet om ging, maar dat het erom ging wie er bij de LTO het dichtst bij het vuur zat en op tijd wist dat er een nieuw quotum kwam met een peildatum.

De hogere rente kan nu wel opgebracht worden met de huidige melkprijs lijkt me.
+3
MTSTAMMINGA
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
er een nieuw quotum kwam met een peildatum.

We werden al in 2011 geloof ik gewaardschuwd door Sharon Dijksma Maar door een onbetrouwbaar overheid wisten we niet wat de toekomst brengen zou !
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
We werden al in 2011 geloof ik gewaardschuwd door Sharon Dijksma

Dijksma is pas op 18 december 2012 als staatssecretaris aangetreden. Wel bij de feiten blijven. Eerst nog een poosje inwerken, zoals dat gaat bij nieuwe bewindslieden en daarna is ze op de proppen gekomen met de wet Verantwoorde groei van de melkveehouderij. Op 1 april 2015 stond alles en iedereen in het teken van groei, want het was bevrijdingsdag.

Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Maar door een onbetrouwbaar overheid wisten we niet wat de toekomst brengen zou !

Jawel, dat wisten we wel. Als iedereen als een dolle gaat groeien, dan krijg je:
- te veel melk,
- te veel mest,
- te weinig voer
met de daarbij behorende marktprijzen.

Dat kon iedereen bedenken. Behalve dan bij de LTO, toen dit scenario werkelijkheid begon te worden, moest er ineens een nieuw quotum komen, dat opgehangen werd aan het stikstofplafond, omdat je nou eenmaal moeilijk kunt gaan roepen dat je uit bent op een communistische herverdeling van productiemiddelen, wat het afschaffen van het melkquotum en het invoeren van het fosfaatrechtenstelsel uiteindelijk wel gebleken is.
+1
Twentsch Land
Maak van Dijkstra in deze Bleker.

@Ян де веехоудер
+1
Daats
Twentsch Land
Ja klopt 👍🏻@Daats
+1
de Tank
@cornelissen je hebt alleen de signalen opgepikt die je wilde oppikken. Van buiten de landbouw zijn al decennia lang geluiden die de veestapel willen krimpen, waarom leg je daar je oor niet te luister? Iemand met een beetje voelsprieten en om zich heen keek(bouw grote stallen) kon bedenken dat het spaak ging lopen. Ik vermoed dat jij ook meer dan 20 % wilde groeien. En dan zoek je een zondebok zodat je je eigen verkeerde inschatting niet onder ogen hoeft te zien.

Melkproductie Nederland in 2014 12 mljrd, 2020 14,2 miljard... Bijna 20 %
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @de Tank:
Van buiten de landbouw zijn al decennia lang geluiden die de veestapel willen krimpen,

het zijn vooral grote geluiden van een kleine groep. Nadeel is dat die kleine groep nu net op die plaatsen zitten waar ze macht hebben.
de Tank
@cs-agrar de kunst is om goed in te schatten of het roepende in de worsten zijn of dat ze werkelijk een rol gaan spelen. Cornelissen schatte in dat de lobby van de landbouw sterker was dan wat uiteindelijk zou blijken.
+6
pieta
Quote Reactie van @de Tank:
het roepende in de worsten zijn

Zullen dan wel geen veganisten zijn! 😁
+1
de Tank
@pieta 😜heb ik iets raars gezegd?
Jawis
@Freddie1 dat is ook het probleem. Op regionaal nivo doen ze heel veel goed, maar die prutsers in de top vergallen het voor iedereen. Jammer dat de regiobestuurders geen vat hebben op zulke mensen...
cs-agrar
Quote Reactie van @Jawis:
Op regionaal nivo doen ze heel veel goed, maar die prutsers in de top vergallen het voor iedereen. Jammer dat de regiobestuurders geen vat hebben op zulke mensen...

dat hebben ze wel, de regiobesturen moeten nu goed aangeven hoe ver men mag gaan, en anders stapt dat bestuur op. Er is helemaal geen N-probleem bij de boeren, het probleem is instandhouding natuur, is geen woord stikstof bij.
Jawis
@cs-agrar ik merk er niks van......
+5
Melkboer16
Wat een gezever weer over de invoering van fosfaatrechten.
Iedereen heeft een beetje gelijk maar we zitten nu 7 jaar later en tussenbeide gingen de fosfaatrechten voor 120€/kg van de hand. Als de stal gebouwd is en het voer is er wat is dan nog het probleem. Dat er een grens aan de groei was had iedereen aan kunnen zien komen dunkt mij.
Hier scheelde het me 20% melkproductie maar we hebben ons er mee gered. @cornelissen moet maar blijven hangen in z’n shit, hij heeft heel goedkoop kunnen bouwen toen.
Tel je zegeningen als je het vergelijkt met de PAS-melders die misbruikt worden in de N-discussie
Kijk ook eens om je heen en op elk adres is wel eens wat wat de ondernemer lelijk gedwarsboomd heeft in z’n plannen.
+3
de jonge
@Melkboer16 het gaat cornelissen denk ik niet eens zozeer meer om het fosfaatdebacle, het gaat erom dat we met een onbetrouwbare overheid hebben te maken,met de fosfaatrechten waar ook echt wel koppen zijn gerold, en daartegenover waar ook veehouders zich hebben verrijkt met in feite onrechtmatig verkregen fosfaatrechten (die hebben rechten toegewezen gekregen,terwijl hun vergunning lang niet toereikend was), en nu de pasmelders aan de beurt zijn en misschien straks de nb met pasvergunning worden genaaid. En dan ga jj zeggen wat een gezever.... zeg je dat straks ook tegen de pasmelders als de nb met pasvergunninghouders aan de beurt zijn? wat een gezever? het getuigt in mijn ogen van weinig respect naar je collega veehouders toe.
+1
Marco de 1ste
@Melkboer16

"Kom maar op met die melk " RFC bevrijdingsdag Lto
Never forget.
Melkboer16
@Marco de 1ste en wat koop je er voor? Het is gebeurt en degene die door wilde heeft fosfaatrechten kunnen regelen.
Er is notabene 2 miljard kg melk bijgekomen, hoeveel had het dan nog meer moeten zijn? Voor nog eens 2 miljard is niet eens voer voor en dan hadden nog meer boeren het loodje gelegd.
In 1984 kwam de quotering en Coberco had toen net een nieuwe fabriek gebouwd in en die is zo weer dicht gegaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's druk en lto geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!