De helft van de boerderijen moet verdwijnen óf krimpen, om de boeren mild te stemmen

Meer overblijvende boeren, meer vee op het land en in de stal én lagere kosten. Dat alternatief legde het ministerie van Financiën op tafel om de stikstofdoelen te behalen. Toch besliste het kabinet anders en gaat het mes dieper in de veestapel, zodat iedereen deelt in de pijn en niet alleen de boeren rond natuurgebieden.

Deel dit topic

Reacties

BertK
"Toch moeten volgens berekeningen van het ministerie tussen de 5.300 en 11.200 boerenbedrijven stoppen om de stikstofdoelen te halen."

Begin eerst maar eens op nieuw met de juiste uitgangspunten. 5.300 stoppen en 200 halveren of 11.200 stoppen en 17.600 halveren zit beetje veel tussen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stal , vee , boerderijen , natuurgebieden , veestapel en mes geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0