De ‘stikstofkaart’ blijkt uit de fantasie van het ministerie ontsproten

De inmiddels beruchte ‘stikstofkaart’ blijkt een compleet van de realiteit losgeraakt verzinsel van het ministerie zélf te zijn, waar zowel provincies als het RIVM helemaal niet achterstaan. Na een rondgang bij enkele experts en provincies mogen wij dat nu wel stellen. Diverse provincies hebben al laten weten de stikstofkaart in de prullenbak te gooien: in […]

Deel dit topic

Reacties

+9
Frans1
Maw, de ambtenaren hebben vrij spel. Schandalige vertoning. Laat ze het ministerie maar leegvegen ipv het platteland
+1
t zal wel
@Frans1 en jij geloofd dat....
+3
Stadsboer
Gisteren in Op1 is meerdere malen gevraagd aan de heren de Groot/van Campen ‘is de stikstofkaart nu van tafel? Daarop is met veel gedraai geantwoord. De kaart is niet van tafel.
kanniewaarzijn
"Het RIVM maakte de kaart voor de minister, maar distantieert zich er ook van. Het RIVM zegt opdracht te hebben gekregen van het ministerie om deze kaart zo in te kleuren en heeft in een bijbehorend rapport in talloze "disclaimers" getracht de ernst en en betekenis van de stikstofkaart te ontzenuwen".

Wat moeten we hier nog mee?????
+1
rene-de-jong
"prullenbak te gooien: in ieder geval Gelderland, Drenthe, Friesland, Flevolan"

Dat zal best maar genoemde Provincies hakken er met hun eigen bijl niet minder op los.

Dit hebben we dinsdag j.l. van gedeputeerde Fokkinga gehoord met zijn 'Friese aanpak' of beter Vieze aanpak, want hij volgt uiteindelijk gewoon de overheid zo zij hij.

Al deze Provincies gaan te werk o.b.v. hun BEREKENDE schade aan de natuur, dat ze géén monitoring hebben snappen ze niet eens.
Alle echt ALLE gebiedsanalyses zijn theoretische aannames van schade en dat is met de 'quick scan' (uit PSN) net zo, die mag de naam monitoring ook niet dragen (plicht uit WSN).

De gehele kermis (genaamd stikstof crisis) is opgehangen aan deze theoretische aanname van schade.

Een theoretische aanname die we monitoring noemen; zouden ze zelf ook met een kansberekening pillen gaan halen bij de dokter.
rene-de-jong
@rene-de-jong zojuist een antwoord mail gehad van (een medewerker/loopjongen ?) Provincie Friesland, niks prullenbak, ze verwijzen doodleuk naar 'het rijk' voor commentaar op de zienswijze.

Ammehoela, de zienswijze is ook gericht aan alle provincies
bio boer
Den haag is er ook alleen maar op uit om het nog erger temaken zo wil van der wal nog paar exstra stikstof gevloelige natuur gebieden toevoegen zo dat het probleem nog wat groter wordt
+1
Bartlehiemboer
@bio boer
Wat wij hier ook maar niet begrijpen...

Er staat dus zwart op wit dat er een (akker) boer uitgekocht is in de polder en dat er een asielzoekers centrum voor terug komt.
Stel er komen 400 asielzoekers in.
Stoten die mensen dan niet meer uit dan waar die boer voor uitgekocht is?

Misschien is de vraag wel onnozel, Maar wij weten het antwoord niet en kunnen het ook niet terug vinden.
Noorderling
@Bartlehiemboer
flevoland.nl/getmedia/…

4700 kalveren doen vast wat meer dan 400 mensen.
Bartlehiemboer
@Noorderling Ja, dat is. hmm zat er zoveel? Toch een vervelend verhaal.
+2
bio boer
@Noorderling wat mijn boeren hard wel zonde vind is dat ze op die mooie grond verkwanselen in Flevoland
Hans van Bergen
@Noorderling Je kunt beter dingen zeker weten. Een mens is vergelijkbaar, qua mest productie, met een varken dus 1.6 kg nh3. Vleeskalveren staan op 2.5 wat ik zo snel zie
Noorderling
@Hans van Bergen jij trekt nooit de wc door?
EJveld
@Noorderling Is dat het bedrijf wat verkocht is? Staat nog niet in het kadaster namelijk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's rivm en Stikstofkaart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!