Politie Fryslân en minister Yeşilgöz roepen op niet te speculeren over schietincident in Heerenveen

Politie Fryslân laat zich nog niet uit over het schietincident van dinsdagavond rond het boerenprotest in Heerenveen. De politie roept op om ‘niet op de zaken vooruit te lopen’ en het onafhankelijk onderzoek van de Rijksrecherche af te wachten.


Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Wat we tot nu toe hebben gezien hebben we gezien, laat maar zien wat jullie in huis hebben, tegenwoordig alle politie auto’s uitgerust met camera’s en vaak de agenten nog body camera’s.......jullie zullen vast wel beelden hebben.
producent
telegraaf.nl/nieuws/1428037159/…

Coalitiepartijen willen geen nieuw Kamerdebat over boerenrellen
In de Tweede Kamer lijkt geen meerderheid te zijn voor een spoeddebat over een uit de hand gelopen boerenprotest dinsdagavond in Heerenveen. Agenten schoten daar gericht op relschoppers die volgens de politie met trekkers op ze in wilden rijden.

BBB-leider Caroline van der Plas en FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren riepen direct op tot een nieuw spoeddebat. De coalitiepartijen zien daar evenwel weinig in, zo valt te horen. De Kamer sprak vorige week ook al urenlang over het grimmige karakter van de boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet, die vooral de landbouwsector hard raken.

"Het optreden van de politie wordt onderzocht, door de Rijksrecherche, zoals altijd. Pas daarna is de Tweede Kamer aan zet", twittert VVD-Kamerlid Ingrid Michon. Zij bestrijdt wel alvast de lezing van Van der Plas dat de politie op boeren heeft geschoten. "Boeren? Een roekeloze trekkerbestuurder die de bevelen van de politie negeert en de politie in gevaar brengt!"

Uiterlijk 15 maart 2023 is het afgelopen met dit stelletje
+2
labella
Ik weet genoeg!!
+2
Jawis
We hoeven niet te speculeren.......
Twentsch Land
nos.nl/l/2435611/

Uiteenzetting Heerenveen.
+2
Wolswinkel
Voor de desbetreffende agent een euuuhmeeeuuuhm; beroepsverbod? Hals! Voor hem geldt een verdenking van poging tot doodslag of erger.

Als je niets meer hebt dan dit probeer dan ook niets meer uiteen te zetten NOS.. Het is zo duidelijk als wat, het is slechts stuitend(maar inmiddels niet meer verwonderend) hoezeer de media op/in overheidshanden is..

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's politie , heerenveen , fryslân , en boerenprotest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0