Ook in Frankrijk stijgt melkprijs, biologisch daalt

De melkprijs in Frankrijk lag in maart 2022 met 39,5 cent per liter maar liefst 22,7 procent hoger dan in maart 2021. De prijs voor biologische melk daalde juist met 1,2 procent naar 45,3 cent. Voor specifieke melk voor streekproducten werd in februari 2022 gemiddeld genomen 8,8 procent meer betaald dan in februari 2021. Dit is 16,5 procent van alle opgehaalde melk.

Bron

Ook in Frankrijk stijgt melkprijs, biologisch daalt
nieuweoogst.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
aldert
Is er ook nog actueel nieuws ? Bijv. dat de bio prijs stijgt , zou mij beter uitkomen.
pieter p
@aldert Het zwarte schaap is en blijft Sodiaal, met de gangbare en bio prijs is het knude.
stefan56breizh
@pieter p Carhaix draait nog steeds?
pieter p
@stefan56breizh Dat denk ik wel maar is bijna geheel overgenomen door Sodiaal, de chinezen betaalde de rekening niet zodoende werd de fabriek in bijna eigendom Sodiaal. Of we daar nu blij mee moeten zijn. In het canton Montauban de Bretagne houden al 28 boeren op met melk leveren aan Sodiaal, de melkfabriek draait nu al zwaar onder haar capaciteit.
bio boer
@aldert hoe kan het dat bio in noord west europa stijgt naar 57/60 cent en in frankrijk daalt ? Mijn fabriek geeft aan dat er de verkoop bio goed loopt ze wilden eigelijk wel meer bio melk hebben zochten nog wel een boer er bij

Ook gevraagt komen fransen straks niet onze markt verpesten daar weren ze niet bang voor de fansen kunnen geen nederlandse kaas maken zeiden ze

Maar 45 cent zou ik het nu echt niet kunnen doen met voer prijsen van 600 euro per ton voor eenvoudige voer soorten zonder eiwit grondstoffen
Fendt280S
Bij ons is terra lacta gestopt met bio melk te verwerken. Alles gaat het gangbare circuit.
pieter p
@Fendt280S Een melkfabriek vlakbij Rennes vorig jaar, Triballat deed het andersom, boeren die niet naar bio overstapten werden niet meer opgehaald.
aldert
@Fendt280S Hadden die boeren geen bio contract dan ?
+1
Fendt280S
@aldert Hoe de contracten precies zitten weet ik niet. Terra lacta is een paar jaar geleden begonnen met een tweede ronde bio melk. De tweede ronde is nooit als biomelk verwerkt omdat de afzet niet op orde was. Die boeren worden wel betaald als bio. Sinds kort gaat ook onze ronde gangbaar weg met als argument dat de kosten te hoog zijn, maar als ik de tank chauffeur mag geloven zijn er ook transport problemen door te weinig chauffeurs. Het verschil is nu 1 cent bij ons, we krijgen net zo veel als vorige jaar momenteel, 42 centen.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's frankrijk , melk , melkprijs , biologisch en streekproducten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!