Stikstofoverleg Gelderland dreigt spaak te lopen

Het Gelders Landbouw Collectief dreigt de deelname aan het stikstofoverleg op te schorten als Gelderland geen ruimte krijgt van Den Haag voor een eigen aanpak. Ook is voor het collectief gedwongen opkoop en onteigening onbespreekbaar.

Deel dit topic

Reacties

+2
jan w
@Bennie Stevelink
Blijkbaar kan men toch wel samenwerken. Als men maar wil. En waar een wil is is een weg.

Met vriendelijke groet,

LTO Noord
Nederlandse Melkvee Vakbond (NMV)
Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV)
Nederlandse Vereniging Pluimveehouders (NVP)
Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK)
Agractie
FDF
Netwerk Grondig
Melkboer16
@jan w de onderste 3 voegen niks toe en springen bij het minste of geringste uit de kruiwagen.
En trouwens als die lompe Vd Oever LTO afbrandt via social media heb je daar toch wat uit te leggen naar je partners aan de onderhandelingstafel
+3
Jawis
@Melkboer16 ha weer een lto lid....
+2
hypotheekboer
@Melkboer16 iets met een knuppel en een kippenhok. Is soms even nodig om buiten de Haagse burelen van LTO de zaak in beweging te krijgen. Redelijk gelukt deze keer lijkt me. Nu ook nog alle VVD afdelingen meekrijgen.
+1
Nevergiveup
@Melkboer16 joh je lijkt wel helemaal niet blij.

beetje op de teentjes getrapt ......
+1
Jawis
@Melkboer16 wie is eigenlijk uit de kruiwagen gesprongen? Weet je nog??? Landbouwcollectief?????? S.kk.l
Melkboer16
@hypotheekboer idd ik steek ff de lont in het kruitvat.
Maar ik meen het wel
hypotheekboer
@Melkboer16 had het met die knuppel en kippenhok niet over jou maar over V.d. Oever. Jammer van je opmerking, voegt niks toe. Ieder doet het op zijn manier, kun je het mee eens zijn of niet, maar denk ook niet dat die onderste 3 jou dan vertegenwoordigen maar wel belangen van anderen. LTO heeft zo nu en dan een zetje nodig om niet aan de vergadertafel te blijven hangen waar soms toch niks te bereiken valt. FDF kan dan juist LTO ff kracht bijzetten om sterker terug te komen.
jan-cees
@Melkboer16 en wat leg jij uit bij alle stomme streken van de lto ers die hier eerst dapper vertellen dat je vooral moet blijven praten terwijl je als trekezel dient voor overheid om je collega’s af te voeren?
Diverse keren gewaarschuwd uiteindelijk toch de keutel ingetrokken en ondertussen zoeken naar argumenten en lichtpuntjes om snel weer declarabele uurtjes door lto projecten te kunnen laten maken door boerengoed aan te wijzen als piekbelaster. Ipv eerst eens keertje zorgen voor goede meetdata
Melkboer16
@jan-cees waar het mij om gaat is dat eenheid belangrijk is.
We streven allemaal hetzelfde doel na en ik meer de indruk dat fdf en netwerk Grondig tegen ons vechten.
Jij zal het allemaal wel beter weten immers jij hebt de NMV opgericht maar toen er wat bereikt moest worden koos je toch voor LTO. Dat was toen de beste zet die je maken kon voor je collega’s maar ook voor jezelf.
NMV heeft in zijn bestaan nog niks bereikt en had net zo goed vakgroep melkveehouderij kunnen heten.
FDF was goed om aan de ketting te rammelen maar heeft met die dwaze geurilla-strijder uit Friesland het paard van Troje binnengehaald.
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
NMV opgericht maar toen er wat bereikt moest worden koos je toch voor LTO. Dat was toen de beste zet die je maken

Tja ik vond dat dan weer zijn allerslechtste zet ooit!
Melkboer16
@George nee dat was een meesterzet!!
Voor de sector en zichzelf!
Voor de sector is @JanCees goud waard incl wat ie achter de schermen kan doen. Politiek vind ik zijn keuzes wat minder gelukkig al heeft hij goed werk gedaan bij Ja21.
sorry
@Melkboer16
fdf en lto , koester het ,een actiepartij en een partij die ten alle tijden kan aanschuiven bij lnv
+1
jan-cees
@Melkboer16 voor mijzelf had ik het beste geen lto voorzitter kunnen worden het heeft mn bedrijf bijna 5 jaar nagenoeg stilgezet en serieus geld gekost ging meer uit aan arbeid dan inkomsten.
NMV heeft begin jaren best veel bereikt door bv discussie over riooloverstorten en waterkwaliteit te starten en inzichtelijk te maken dat de grote watervervuilers niet de boeren zijn.
Verder heeft NMV in het mestdossier veel boventafel gehaald Herman Zonderland en Klaas Wolters en Tette Hofstra hebben door hun vele graafwerk helder gemaakt dat de veehouderij naast het produceren van voedsel ook een belangrijke verwerker is van reststromen uit de voedselindustrie en Klaas en Herman beide veel boventafel gekregen op het gebied van ammoniak. En bijvoorbeeld behoud koudmerken.
Allemaal dingen waar lto verstek liet gaan en laat gaan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , onteigening , gelderland , den haag en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0