Boeren in Nederland gaat weer veel leuker worden

ALBERT JAN MAAT ...We zijn veel te bescheiden geweest...

door PATRICIA BOON

DEN HAAG – Nederlandse boeren hebben goud in handen. „Voordat dat echter in klinkende munt kan worden omgezet, moet er nog wel wat gebeuren”, vindt Albert Jan Maat, voorzitter van de Landen Tuinbouworganisatie LTO Nederland.[/b]

Nederland bevindt zich in een unieke situatie. Wereldwijd is in 2050 maar liefst 50% meer voedsel nodig dan nu. „Wat daarvoor nodig is, is efficiënte landbouw. Nederland is daar heel goed in. Ons land met zijn beperkte ruimte levert 7% van de productie in Europa, dus we weten waar we het over hebben. We kunnen dan ook een mooie rol van betekenis spelen om te helpen het wereldvoedselprobleem op te lossen”, aldus Maat.

Lees het complete artikel inde Telegraaf van vandaag

Deel dit topic

Reacties

anonymous_373
Tjonge jonge, wat een mooie woorden toch weer. Had ik zelf niet kunnen bedenken. Blijkt maar weer, er is altijd licht aan het einde van de tunnel.
anonymous_336
nou nou nou,
Vraag het de gemiddelde vleesvarkenboer denk niet dat hij het veel leuker vindt
anonymous_78
>>Niet alleen bepaalde instellingen, ook sommige agrariërs zullen op een andere manier moeten gaan denken. „In de >>glastuinbouw is de onderlinge solidariteit nog steeds ver te zoeken. Er zijn daar grote telers met wel 100 hectare kassen >>en telers met 5 hectare. In die branche moet veel meer rekening met elkaar worden gehouden.

zijn melkveehouders wel solidair of zou het daar ook ikke , ikke zijn
Karsjen Tamminga
Dat kan per weg /buurte verschillen theoWeet ik uit mijn AB ervaring
anonymous_8
Ook op dit prikbord ken ik voorbeelden van melkveehouders waar enige solidariteit ver te zoeken is..
anonymous_13
gaan wij het wereldvoedsel probleem oplossen??? dacht het niet, want de mensen met honger hebben namelijk geen geld om voedsel te kopen.
Aldus;geen geld, geen handel, dus hebben wij geen afzet. Wanneer gaan we dat nu eens inzien???
anonymous_78
>>gaan wij het wereldvoedsel probleem oplossen???

marianne even lezen , in 2050 wie van de prikkers is dan nog boer ?
janlookamp
theo Schreef:
-------------------------------------------------------
> >>gaan wij het wereldvoedsel probleem oplossen???
>
> marianne even lezen , in 2050 wie van de
> prikkers is dan nog boer ?
inderdaad het zou voor ons beter zijnalshet boeren iets eerder leuk zou worden ,want als ik 80 ben hoeft het van mij niet meer voor de dagelijkse kost
anonymous_749
nou ik hoop op mijn 70ste toch wel dat ik een opvolger op de boerderij heb of dat ik de boerderij heb kunnen verkopen en dat ik dan genoeg over heb om me oude dag te kunnen genieten
George
Pas op je 70ste? Je mag toch wel iets eerder met pensioen hoop ik. Je moet niet alleen op je oude dag gaan genieten , je moet alle dagen genieten.
anonymous_8
Dat zijn wijze woorden. Daarom is eerder met pensioen gaan ook niet nodig.
cs-agrar
nou Bram, is te hopen voor je dat quotum dan nog bestaat, kan je het mooi verkopen! Zoals de huidige vooruitzichten leken te liggen is je pensioen, en jaaaaaaaaaaaaren arbeid van een op andere dag niks waard, wel of niet afgeschreven!
George
Als je zo denkt CS moet je eigenlijk je hele melkquotum verkopen. Maar dan is het vaak , ja maar je moet toch iets en wat moet ik dan gaan doen en blabla. Velen durven die stap niet aan terwijl het voor sommige mischien wel gunstiger zou zijn dan doormelken.
cs-agrar
Dat is zo George, maar denk dat het pesion van Bram nog ff op zich laat wachten, ver voorbij 2015, en dan hoop ik voor hem, en de anderen natuurlijk, dat er een quotum te verkopen is.
George
Tja ik ben ook nooit voorstander van het afschaffen van quotering geweest , alleen heb ik tijdens de koopoptieovereenkomst van dat park wat nu in de ijskast staat eieren voor mijn geld gekozen en het quotum verkocht.
anonymous_13
denk je dat dat ze tegen die tijd de armoede opgelost hebben, ik hoop het wel maar ik geloof het niet.
frank b
Onze Verslaggever Schreef:
-------------------------------------------------------

> DEN HAAG – Nederlandse boeren hebben goud in
> handen. „Voordat dat echter in klinkende munt
> kan worden omgezet, moet er nog wel wat
> gebeuren”, vindt Albert Jan Maat, voorzitter van
> de Landen Tuinbouworganisatie LTO Nederland.

Maat heeft 't zo nu en dan door. Nu de rest nog. En als er nog heel wat moet gebeuren, moeten we dan wachten totdat LTO eindelijk de neus omheeft? Dan wordt 't wel 2075.
Farmer_
2075, roze bril op?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , lto , stal , europa , duurzaam , fokvee , overheid , boer , telegraaf en economie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1