Melkveehouder Van Wijk wil toekomstbestendig bedrijf

Jeroen van Wijk uit het Utrechtse Odijk heeft een melkveebedrijf. Daarnaast is hij bestuurlijk actief bij LTO Noord-afdeling Utrecht. Hij is hard opzoek naar manieren om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken, maar daar heeft hij provincie Utrecht voor nodig.

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Man levert aan Leerdammer denk ik met de term volhoudbaarheid 😄
+1
HansBa
Vaag verhaal, door de fosfaat regelgeving kan hij geen 1,2 maar een miljoen melk leveren en is daardoor niet rendabel. Denk dat hij sinds 2015 beter voor 20 koeien geleidelijk fosfaat had bij kunnen kopen dan het hele bedrijf om te gooien naar natuur inclusief. Waarvoor hij de provincie zo keihard nodig heeft zie ik ook niet of wil hij subsidies of zo.
cornelissen
@HansBa Het ademt de geest, dat alle vergunningen niet geheel in orde zijn Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat hij natuurgrond van de provincie wil huren. Het is allemaal voor mij niet geheel duidelijk in het filmpje
HansBa
@cornelissen iets van; als ik nou natuur inclusief wordt(wat dat dan ook mag zijn) krijg ik dan mijn benodigde vergunningen.
+2
Noorderling
Het laatste wat je moet willen is je afhankelijk maken van de overheid, voor zover dat mogelijk is.
Minder betrouwbaar kun je het niet krijgen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouder en melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0