Johan Vollenbroek eist ook sluiting Tata Steel

Quote:
Tata Steel veroorzaakt schade aan alle stikstofgevoelige natuurgebieden in Nederland. Vooral in het Noord-Hollands Duinreservaat gaat het om astronomische hoeveelheden. Met een depositie van 337 mol is Tata Steel daar verantwoordelijk voor de helft van de overbelasting. Ter vergelijking: dat is 37 keer meer dan de belasting die 3600 boeren uit de PAS-rechtszaken samen op dit gebied leggen.

Johan Vollenbroek eist sluiting van Tata Steel. De natuurvergunning van het bedrijf moet per direct worden ingetrokken, wat betekent dat er voor het staalbedrijf geen plaats meer is in Nederland. Een eerste verzoek hiertoe is door een advocaat neergelegd bij het provinciebestuur van Noord-Holland.

,Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) eist sluiting van Tata Steel. Haar raadsman heeft afgelopen dinsdag bij de provincie Noord-Holland een formeel verzoek ingediend om de natuurvergunning in te trekken. “Voor deze megavervuiler is in Nederland geen toekomst. Tata Steel dient te gaan nadenken over sluiting van haar bedrijf in IJmuiden.” aldus voorzitter Johan Vollenbroek.

Dat Tata Steel enorm veel uitstoot, staat buiten kijf. Zowel voor CO2 als voor stikstof is het bedrijf met afstand de grootste vervuiler van Nederland. Ook komen er veel kankerverwekkende stoffen vrij bij de productie. Zie bijlage 2. Wat hierin meespeelt is het verouderde productieproces, dat niet c.q. beperkt voldoet aan de Europese eisen m.b.t. het gebruik van de best beschikbare technieken.

Tata Steel veroorzaakt schade aan alle stikstofgevoelige natuurgebieden in Nederland. Vooral in het Noord-Hollands Duinreservaat gaat het om astronomische hoeveelheden. Met een depositie van 337 mol is Tata Steel daar verantwoordelijk voor de helft van de overbelasting. Ter vergelijking: dat is 37 keer meer dan de belasting die 3600 boeren uit de PAS-rechtszaken samen op dit gebied leggen.

Deel dit topic

Reacties

+2
wimpie61
Hoe maken we Nederland kapot
Daar is die Vollenbroek wel lekker mee bezig
Nu milieudefensie ook al een groot aantal bedrijven voor de rechter dagen o.a Friesland/Campina als ze de CO2 en stikstof uitstoot niet snel verminderen
Terwisscha
@wimpie61 in wat voor zin maakt Vollenbroek Nederland kapot dan? Zit toch gewoon achter de grootste stikstof uitstoters aan? Nu Tata Steel. Paar weken geleden Schiphol
+1
Zwaagdijk
@Terwisscha mensen moeten toch aan het werk? We moeten toch wat verdienen met zn allen? Stel je voor Schiphol decimeren, tata steel weg. Boeren decimeren. Dan ook maar de Maasvlakte decimeren want die boten vervuilen ook. Waar zijn we mee bezig??
Terwisscha
@Zwaagdijk ik snap die vergelijking van @wimpie61 niet. Vollenbroek is een milieu activist en milieu defensie een onderdeel van de overheid zijn 2 heel verschillende instanties. De overheid heeft een bepaald beleid voor ogen en hij aast op dingen waar hij de groot uitstoters op kan pakken.
Hoe hij tegenover de boeren is, houdt ik niet bij. Maar Schiphol terug dringen in vluchten zodat de vergunning weer dekt van '94 vindt ik niet zo gek. Als de landbouw aan stikstof reductie moet doen, dan ook andere sectoren en groot vervuiler. Iedereen het zelfde behandelen alleen vinden ze dat nogal lastig.
Zwaagdijk
@Terwisscha iedereen hetzelfde behandelen. Dat ben ik met je eens.
Maar werkgelegenheid behouden is belangrijk. En dat lijkt totaal te worden vergeten. We kunnen niet meer terug. Krimp is voor economie geen optie. Krijg je gedonder van.
Zwaagdijk
@Zwaagdijk En bij vollenbroek is procederen een winstmodel. De 1 melkt koeien. De ander doet dit hij doet dat.
Terwisscha
@Zwaagdijk dus alles moet groter om de werkgelegenheid een boost te geven? Dan loopt het op een gegeven moment ook spaak. Er komen immers steeds meer mensen in dit land die allemaal een baan willen hebben.....
+3
Zwaagdijk
@Terwisscha nou oké, dan houden we het bij hetzelfde. Dus niet groter ook geen krimp. Ik vraag me wel af waar u u geld mee verdient? En of dat ook terug kan na het nivo van 1994. ??
+8
Boerbakje
@Zwaagdijk Misschien een tip voor Vollebroek.
Het inwonertal van Nederland ook terug brengen naar 1994.
Alles opgelost!
j h p
@Terwisscha En dat is nu net het probleem.
+1
Johannushoeve cv
@Terwisscha hoe denk jij de schulden die nu worden gemaakt te kunnen aflossen als er in nederland niks meer verdient wordt ? De rente zal niet eeuwig negatieve kunnen blijven .
Terwisscha
@Johannushoeve cv zeg, moet ik mij hier verantwoorden of zo?
Een kritische discussie is prima en interessant,
Maar het moet ook een keer klaar zijn.
En nee ik zou niet weten hoe die schulden afgelost moeten worden als er niks meer verdient wordt.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Terwisscha:
Er komen immers steeds meer mensen in dit land

da's idd een heel groot probleem
Porky
@Terwisscha misschien moet jij eens nagaan hoe het financieel bij milieu defensie in mekaar steekt, als de overheid morgen geen ene euro subsidie meer verstrekt aan deze raddraaiers (wat ik trouwens niet begrijp) dan ligt heel milieu defensie op zn gat, totaal onbegrijpelijk dat al die miljoenen subsidie van de overheid gebruikt word om tegen die zelfde overheid te procederen, hoe verzinnen ze het, kun je nagaan wat een klodder verstand dat daar in den haag zit.
+1
Boerbakje
@Porky Ngo' worden gebruikt om de bevolking rijp te maken voor toekomstig beleid.
Ze vervullen wel degelijk een rol in het geheel vandaar de subsidie.
de jonge
Quote Reactie van @Terwisscha:
Vollenbroek is een milieu activist en milieu defensie een onderdeel van de overheid zijn 2 heel verschillende instanties.

in mijn beleving maak je daar dus juist een denkfout...het kunnen wel 2 verschillende instanties zijn,maar ze kunnen wel eens hetzelfde doel hebben..
+2
slagakker
@Terwisscha Nieuws niet gevolgd zeker? Shell en Unilever gaan al uit nederland vertrekken en tata steel gaat ook wel, schiphol wordt nu helemaal door air france naar frankrijk gedaan. We houden alleen nog transport en vieze vakantiegangers over.Werkeloosheid gaat stijgen ,overheids tekort. En wie gaat dat betalen ,juist de mensen die zich nog kapot werken. Nou succes.
+1
Terwisscha
@slagakker de werklozen zullen stijgen ja maar toch komen er massaal mensen uit het buitenland naar NL omdat er mensen zijn die hier bepaalde werkzaamheden niet willen verrichten.
+6
Nevergiveup
@Terwisscha Dat komt ook door al 20 jaar fout beleid , een met handen werkende vakman mag wat mij betreft 2x zoveel verdienen als een gemeente amptenaar , maar juist omdat de 10 cijfers en 26 letter gegeten laptop freeks over betaald worden , en dit de scholieren voorgehouden is hebben we nu niet anders meer in vooral Vernederland.

Maar de wal gaat het schip keren !
+1
Cowboy3
@Nevergiveup Die beroepsgroep die nog >80 uur in de week werk voor een habbekras die willen ze ook nog als eerste wegjagen uit dit land.😎
Nevergiveup
@Terwisscha En dat immigranten dat werk moeten gaan doen is ook een dood lopende weg , dat kan iemand met een jlein beetje visie toch ook wel aan zien komen .

Straks een heel land vol met linkse , rechters , niks nutten die elkaar de hersens in slaan
Terwisscha
@Nevergiveup als het een fout beleid is, waarom houdt het dan al 20 jaar stand? Dan had het toch al lang fout moeten gaan?
+2
Achso
@Terwisscha en dat doet het niet dan?? Overheidstekort gigantisch, immigratiedrama, Industrie loopt weg uit NL. Duurt even voordat de zaak implodeert.
+4
cornelissen
Quote Reactie van @Terwisscha:
als het een fout beleid is, waarom houdt het dan al 20 jaar stand?

Waar zijn de 400 miljard aardgasbaten?
Porky
@cornelissen asiel/geluks zoekers en ontwikkelings hulp
de jonge
@Terwisscha tata steel heeft toch al een beetje aangegeven uit nederland te willen gaan? dus ga er maar vanuit dat johan dit zogenaamd gaat winnen en van de fabrieken en een klm etc waar de politiek zelf ook belangen heeft gaat ie het niet winnen,, zo lijkt het net naar de burger en de landbouw toe of is de mob zo eerlijk en gaat het ze echt om de natuur...
Nevergiveup
Vollenbroek heeft met deze inzet niet zo lang meer te gaan denk ...
+4
bio boer
Inport van staal dan ook maar verbieden ??
Of gooien we de vervulling over de schutting bij een ander
Noorderling
@bio boer
Nimby, wat je niet ziet dat is er niet schijnt.
+1
bio boer
@Noorderling kunnen we beter kijken hoe we schoner kunnen produceren zonder dat tekoste gaat van de concurrentie positie bij voorbeeld inport heffing op producten die vervuilender worden geproduceerd
+15
Henk2
Allemaal luchtfietserij.
Zo langzamerhand blijft er alleen nog onzinberoepen over van coaches en dienstverlening.
Nederland stort zichzelf in het armoederavijn.
+1
Limootje
@Henk2 hoe sneller hoe beter, komt men misschien tot andere inzichten.
verwijderd
Porky
@achterhoeker2 klopt ,en als je anders denkende bent als dat zij zijn dan deug je niet, zij hebben de wijsheid in pacht en zullen nederland wel eens even redden, hebben er totaal gn moeite mee om de hele economie om zeep te helpen en honderdduizenden werklozen op hun geweten te hebben , dat tuig(want dat is het) hebben er totaal gn moeite mee Nederland te ruïneren en aan de bedel staf te helpen en van Nederland een ontwikkelings land te maken,WIE stopt deze idioten v het te laat is?
ted9
@achterhoeker2 Klopt rond tata is alles wat wit moet zijn zwart door de uitstoot van vuile stoffen wat een smeer zaakje.
+2
Porky
@Terwisscha heb het vermoeden dat jij heeeeel erg links georiënteerd bent, want of dat er nou 200.000 zonder werk lopen of 2 miljoen ,het zal jouw een rotzorg zijn, misschien eens uit je bubbel komen en je eigen af gaan vragen ; wie zorgt er straks voor mijn uitkering als de boel failliet is? Want jij praat er wel heeeeel erg makkelijk over om de boel maar de slopen en naar de klote te helpen.
Terwisscha
@Porky maar net hoe je het interpreteert. Gaat met dit beleid van de overheid niet alles naar de kloten dan?
Mag je mij uit leggen hoe je de werk gelegenheid een boost wil geven. De bedrijven kunnen niet veel groter meer omdat er bijna geen ruimte meer is. Elke m² wordt wel ergens voor gebruikt.
de jonge
@Terwisscha vooral voor woningbouw en toch nog meer industrie namelijk. er zou al een groot probleem opgelost zijn als ze het vluchtelingenprobleem anders zouden oplossen... en dan hebben we het nog niet eens over jesse zijn klimaatvluchtelingen wat de nieuwe hype gaat worden om die allemaal hier ook nog heen te willen halen..
+1
Achso
@Terwisscha daarom moet Nederland dat doen waar het goed in is: intensief en precies. Niet van alles verkwanselen.
Porky
@Terwisscha de overheid ja, en wie is of zijn de overheid? De linkse leugen regeeerd, alles wat hun niet bevalt of niet in hun straatje past word genegeerd of weggemoffeld, onderzoeken die negatief uit pakken v links worden weggemoffeld en nt openbaar gemaakt, en dan een grote bek hebben over "achter kamertjes politiek" ja dat is onze overheid heden ten dagen, nou flinke jongens hoor, grote bek open gooien en de boel slopen, en als alles op zn gat ligt en is vast gelopen zijn ze niet thuis , melden zich ziek of treden af, en de gewone man kan bloeden voor hun lucht fietserij, dan ben je flink , een schande is het, het ergste is ook nog dat "ze denken" dat ze gelijk hebben, stakkers zijn het , die de mensen die er hard v moeten werken en vooruit willen in het leven in de ellende storten.
+1
Porky
@Terwisscha de werk gekegenheid een "boost" geven? Wat zou je er van denken als er eerst eens 50 % van allerlei onzinnige regels geschrapt werden, werk gelegen heid zit m echt niet altijd in groei hoor, hoeveel bedrijven nokken er mee omdat ze niet meer met die regel geving kunnen leven, misschien moet ook jij eens leren iets minder GROOT te denken ,want groot is niet per definitie beter hoor, en jij praat er wel over dat er geen ruimte meer is omdat elke vierkante cm bezet is door de bedrijven en daardoor aangepakt moet worden ,maar je praat niet over de ongebreidelde import van dik 100.000 geluks zoekers ieder jaar, die ook consumeren en bakken vol geld kosten ,en waarvan ik durf te beweren dat zeker Eén derde nooit de taal gaat leren en tot hun dood van onze voorzieningen gaat profiteren en er geen enkele actie v hun kant tegen over staat, dat denk ik, maar oke ,ik ben denk rechts, en zal daarom dan ook wel weggezet worden als "rassistich", want dat zegt links als je anders denk als zij.
Terwisscha
@Porky graag dan even een paar berichten terug lezen. Daar komen de asiel zoekers / buitenlandse werknemers ook even naar voren. Ik reageer op de reactie van dhr. Zwaagdijk, die zegt dat de krimp van de economie een no go is. En dat het eerder moet groeien. Graag eerst even goed lezen voordat er dingen door elkaar gehaald worden.
grondlozeboer
@Terwisscha maar wat is de oplossing dan wel?
+1
BoerBart
@grondlozeboer
Niet groter, groter, grootst.
Niet rijker, rijker, rijkst.
Wel in harmonie met je omgeving ( medemens) en de natuur ( onze weides/akkers/boomsingels en sloten) goed voor je vee zorgen en hiermee zorg dragen voor ons voedsel.
Terwisscha
@BoerBart juist!
Porky
@BoerBart kort en bondig ,helemaal juist gezegd.
cs-agrar
Quote Reactie van @Terwisscha:
hoe je de werk gelegenheid een boost wil geven

als er nu eens niet een 100.000+ per jaar naar NL komen, maar deze naar landen gaan waar er nog wel ruimte is, om te wonen en iets op te bouwen, laten we daar eens mee beginnen, lijkt alles al heel anders
+1
Achso
@cs-agrar daar komen ze net vandaan
+1
j h p
@Porky Is nog niet zo oud, moet nog veel ervaring opdoen/beleven.
Terwisscha
@j h p hoe steekt het dan inmekaar? U bent al een stuk ouder als mij en u heeft dan vast wel ervaring opgedaan.....
j h p
@Terwisscha Begin eerst maar eens te lezen van de periode Den Uyl en er na, zit er ook weer aan te komen met een fikse crises die volgens kenners/geleerden vergelijkbaar wordt met 29/30er jaren.
+1
@j h p Is al aan de gang , kijk maar hoe alles nu duurder wordt . Mag het niet zeggen of schrijven maar doe het toch vergelijk het maar met de periode 30 - 40 .
Deblonde
Johan Vollenbroek (en zijn organisatie) misschien wel de machtigste man van Nederland.
Reken er maar op dat er vanuit Den Haag en Hilversum naar gekeken wordt, dat er naar geluisterd wordt, dat hem wat ingefluisterd wordt, dat ze soms voor hem buigen en zelfs naar hem opgekeken wordt.
+4
de jonge
@Deblonde johan werkt in mijn ogen juist samen met de overheid, hij wint welke kant de overheid op wil en doet zo nu en dan even een rechtszaakje die hij dan verliest om de schijn op te houden.. waarom hoor je johan niet over de lege vliegtuigen die nu rondvliegen..
+2
Deblonde
@de jonge Achter de schermen gebeurt meer als wij kunnen zien
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BoerBart:
Hij blijft winnen.

Vind je het gek? Die "recht"ers horen bij hetzelfde activistische clubje.
BoerBart
@kanniewaarzijn
De gemiddelde rechter zal inderdaad geen BBB stemmen. Het is niet anders, maar uiteindelijk moet iedereen eten, juist dat zou op zo'n rechtenstudie onderwezen moeten worden.
+2
Kealtsje
De olifant in de kamer is natuurlijk de overbevolking. We kunnen eigen bevolking nu al niet voeden, laat staan brood en spelen voor 20 miljoen.
+1
George
Quote Reactie van @Kealtsje:
De olifant in de kamer is natuurlijk de overbevolking. We kunnen eigen bevolking nu al niet voeden, laat staan brood en spelen voor 20 miljoen.

Ik merk er helemaal niks van , voedsel genoeg . De winkelschappen puilen uit van allerlei voedsel. Bakkers , slagerijen , supermarkten in overvloed vol voedsel.
+3
kanniewaarzijn
@George Geniet er nog maar even van, het is eerder weg dan je denkt.
bio boer
@paul1 intresant we komen toch al heel end met alleen voedsel niet verwacht alleen produceren we meer dierlijke voetsel dan we consumeren inporteren we plantaardig
bio boer
@bio boer in de stad leven ze op plantaardig eten wat hier helemaal niet verbouwt wordt soja avocado rijs daar worden bijna geen aardappelen met boerenkool meer gegeten
+1
kanniewaarzijn
@bio boer Lekkere slagersrookworst erbij: ze weten niet wat ze missen!
+2
bio boer
@kanniewaarzijn met spekjes en jus van stoofvlees
+1
George
@kanniewaarzijn
Er is nog meer dan genoeg.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @George:
nog

!!!
+1
matt
@kanniewaarzijn @George komt nooit meer echt genoeg 😀))
+3
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
!!!

Het zou voor ons boeren geweldig zijn als er voedselkrapte zou zijn. Maar ik ben niet meer zo naïef dat ik daar nog in geloof. Ook ik geloofde de media in 2012 toen er ook sprake was van voedseltekorten , graanprijzen gingen toen ook heel snel omhoog en ik ving een recordbedrag voor mijn korrelmais. Media schreef in 2012 dat graanproductie de vraag niet zou kunnen bijbenen tot 2020 en ik was me al aan het rijktellen , maar in 2013 stortte de prijzen voor graan gewoon weer in elkaar. Dus geniet nog even van die zogenaamde voedselschaarste en hoge prijzen.
Als de prijzen hoog zijn lokt dat gewoon productie uit wereldwijd en zijn de tekorten zo weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Dat heb ik toen wel gezien.
j h p
@George Ik zeg niet dat het niet weer omlaag gaat, what goes up, must come down, maar nu is er toch wel iets meer aan de hand in de wereld, waar we terecht gaan komen weet ik ook niet maar het kan wel eens heel interessant worden.
achterhoeker2
@j h p In de West Europa en delen van de VS is de trend naar meer kringloop cq biologische landbouw dat heeft consequenties voor de opbrengst dit in combinatie met de dure kunstmestprijzen voor de gangbare landbouw kan de opbrengst drukken.
Albert Altena
@achterhoeker2 Biologische kringloop kan alleen als wij de menselijke faces weer terug brengen naar het land.
+1
de jonge
@Albert Altena als je dan vervuilde grond wil hebben moet je dat doen... man man hoeveel zooi roep je dan wel niet over je af,met al die medicijn resten en chemisch afval wat klakkeloos door de mensen weggespoeld word wat dan op het land komt. laat ze dat maar in de natuurgebieden gooien kunnen ze zien wat voor geweldigs daaruit voort komt
+1
Albert Altena
@de jonge Juist. Dat is het punt wat bij de politiek ingewreven moet worden.
Verlies ontstaat niet bij de boer, maar bij de consument (riolering)
Johannushoeve cv
@Albert Altena zelfs dan niet . Je heb verlies van opslag in de mens en uitspoeling in de grond.
+3
George
@achterhoeker2
Het is voor de boeren een grote zege als de voedselmarkt krap is en we hogere prijzen voor onze producten gaan krijgen.
+1
Noorderling
@George
Geen ramp is de grootste ramp. Als exporteur en afhankelijk zijn van de wereldmarkt, moet het ergens anders slecht gaan wil het hier goed gaan.

Je kunt het ook als ontwikkelingshulp onder kostprijs weggeven, blijf je alleen ook geen boer mee.
Jaap40
@Noorderling in Argentinië hebben ze te maken met enorme hittegolf met als gevolg bijzonder lage opbrengst soja en andere granen.
Dit kan weleens de grote wissel worden.
achterhoeker2
@Jaap40 Die hitte en droogte wordt ook vaak opgeklopt om de termijnmarkt omhoog te kletsen.
Albert Altena
@Jaap40 Ja dat vegetariërs weer vlees moeten gaan eten voor de noodgedwongen eiwit voorziening.
Jaap40
@Albert Altena zou kunnen
Ik doel meer op nog meer opwaartse druk voor eiwit algemeen plantaardig en vlees
George
@Cowboy3
Het is er dus wel maar het personeel is gewoon thuis door de Omikron.
+1
@George Dat de mensen thuis zitten , komt niet door het verkoudheid griepje ( Omicron ) maar door de testen , die niet kan zien of je ziek bent of niet .
George
@Hans is Hobby boer Dat maakt verder niet uit waardoor ze thuis zitten maar wel dat er niet gewerkt wordt als ze thuis zitten. Vlees schappen raken leeg door dat personeel er door omicron niet is om te werken , niet doordat er geen vee of vlees is.
T60401
Quote Reactie van @George:
Vlees schappen raken leeg door dat personeel er door omicron niet is om te werken , niet doordat er geen vee of vlees is

Waarom gaan de vleesprijzen dan met een steile lijn omhoog? Wat gaan de prijzen dan worden als er weer voldoende personeel is om het te verwerken?
George
Quote Reactie van @T60401:
Waarom gaan de vleesprijzen dan met een steile lijn omhoog? Wat gaan de prijzen dan worden als er weer voldoende personeel is om het te verwerken?

Het is vooral het rundvlees wat duur is want varkens brengen niet veel op hoor ik. We moeten niet vergeten dat mestkalverhouderij door de corona nu wel al paar moeilijke jaren gehad hebben en ik ken er ook die de stallen leeg hebben gelaten. Dus zal daarvan het aanbod wel wat kleiner zijn geworden wat tot hogere prijzen lijdt.
Kealtsje
Ja, dat is zo. Toch moet jij ook iets gemerkt hebben van de (algemene) prijsstijgingen. De consequenties daarvan gaan nog komen. Blijft trouwens onverlet dat NL haar eigen bevolking niet zelf kan voeden.
+1
Albert Altena
Alle ijzer wat die Vollenbroek in bezit heeft afpakken.
Misschien begrijpt hij dan dat hij mede opdrachtgever is van Tata Steel
Bartlehiemboer
@Albert Altena Denk zo dat hij ook veel dierlijke producten of daaraan gerelateerde producten in gebruik heeft
Albert Altena
@Bartlehiemboer Daar gaat het in feite niet om.
Maar als dat gezegd wordt moeten wij op de kringloop van miljoenen jaren wijzen van Tata Steel en die van de veehouderij een jaarlijkse.
Raben
Valt me op dat niemand de kankerpercentages noemt in dat gebied die gelinkt worden aan tata steel , van mij hoeft tata steel niet weg , maar als de gezondheid van de omgeving zo erg gebukt gaat vanwege die uitstoot , dan mag er echt wel wat aan gedaan gaan worden .
Weidezicht
@Raben daar zijn wel wat cijfers van. GGD had daar nog wat van achtergehouden ofzo. Er was wat mee, is verleden jaar wat van in het nieuws geweest.
+2
kanniewaarzijn
@Weidezicht RIVM heeft inmiddels ook een rapport uitgebracht, dat het allemaal best meevalt met de stikstofuitstoot van Tata Steel. Een koe in de wei is enorm schadelijk voor de natuur en Tata Steel valt wel mee....
En onafhankelijk dat dat RIVM is joh!
j h p
@kanniewaarzijn De gemiddelde steenfabriek in NL gebruikt 10 milj m3 gas per jaar, geeft afhankelijk van de oven temperatuur 2000 tot 4000 kg (oven temp 1000 tot 2000 graden Cel) zuivere N uitstoot (naar NOx keer 1,2), en dat is alleen nog maar voor het verstookte gas, daar komt nog alle transport overheen, import klei en export stenen bv. Als je weet hoeveel TATA aan gas gebruikt kun je het ook zo uitrekenen, smeltpunt ijzer 1538 graden Cel.
j h p
@j h p TATA gebruikt jaarlijks 4,5 miljard kilo steenkool, is nog een stukje schadelijker geloof ik.
kanniewaarzijn
@j h p Kan je ze bij het RIVM even bijpraten dan?
cs-agrar
@Raben er moet eens gekekn worden wat ergens aan gedaan kan worden en wat voor effect het heeft. EN werkelijke getallen gebruiken. Vooral dat laatste gaan we als veesectoren zwaar de mist mee in. Alles in berekend, maar niets gemeten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's belasting en natuurgebieden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!