LTO-vakgroep Melkveehouderij wil geen dierrechtenstelsel

LTO-vakgroep Melkveehouderij is hoogst verbaasd over de Kamerbrief van demissionair landbouwminister Carola Schouten van vorige week vrijdag. Daarin zinspeelt de minister op de introductie van dierrechten. 'Wij zitten niet te wachten op weer een nieuw systeem', reageert vakgroepvoorzitter Wil Meulenbroeks.

Deel dit topic

Reacties

kanniewaarzijn
Tja, met dierrechten is het uit met de pret van creatief rekenen.
jg
Als er ergens onrust over blijft is het het fosfaatstelsel wel...... Hoeveel fosfaatrechten worden niet benut LTO en hoeveel rechten hebben als postadres het bejaardenhuis ?
Twentsch Land
Dierrechten kunnen ook wel een postadres bejaardenhuis hebben .... hoeft opzich ook niet erg te zijn.

@jg
jg
@Twentsch Land Geen dieren is geen rechten, ze zijn niet uitgegeven als pensioenvoorziening , wel als sturing van dieren en N.
jpls
@jg Denk je wel anders over als je bijna bij je pensioen bent.
jg
@jpls 'De sector krimpt gedwongen en moet naar geheel grondgebonden wat is dan de waarde .... ?
Jaap40
@jg denk dat daar inderdaad de sleutel ligt. Geen dieren is geen rechten. Zo is er redelijk eenvoudig een deel weg te strepen waar geen dieren op gehouden worden.
bio boer
@Jaap40 ik schaar mijn jongvee uit die man heeft nu geen dieren
+1
henk-fransen
Vakgroep is al lang op de hoogte. Maar ze spelen het spel met RVO mee
jg
@henk-fransen Vreselijk slap gelul van de vakgroep. Geen introductie van dierrechten gaat zeer nadelig uitpakken voor de blijvers in de sector ...... Garantie dat het N-plafond niet overschreden wordt is de basis voor nieuwe derogatie. Daar gaat Wil niet op in , populistisch geOH.
matt
@jg we gaan niet over het n plafond ,alleen maar over het sector plafond.
+3
matt
@matt zelfbedachte schotten.
+3
familie pelle
@matt
Quote:
. alleen maar over het sector plafond.

Ook niet. Iedereen zit elkaar alleen maar op te hitsen.
hans1980
Nou dat is dan weer uit de lucht , gelukkig
+6
George
LTO kan van alles willen of niet willen , maar ze spelen al jaren geen rol meer en hebben helemaal niks meer te willen of niet te willen. Zogenaamd de zelfbenoemde belangrijkste belangenbehartiger van agrarisch Nederland met de grootste misvisies ooit.
Leo,s vriend
@George Moet je even met @Cornelissen bellen, die is er van overtuigd dat de lto met 1 belletje naar ministerie de fosfaatrechten heeft ingevoerd. ZO veel macht dicht hij de lto toe.
+5
George
@Leo,s vriend
Ik bel niks , maar ik weet gewoon zoals ik het gevolgd heb dat LTO, RFC en Banken destijds velen op het verkeerde been hebben gezet. Je weet wel met het bekende riedeltje wat ik hier al vaak heb herhaald en ik waarschijnlijk nog vaak zal herhalen. Het Europese quotum moest weg want onder die quotering konden we niet profiteren van de groeiende wereldbevolking en groeiende welvaart in de wereld. Chinezen kwamen eraan , als we het hier niet melken dan doen ze het wel ergens anders , blablabla . En RFC zei kom maar op met die melk . April 2015 was het bevrijdingsdag. Echt bevrijdingsdag werd het genoemd 😂 en die bevrijding duurde tot maar liefst 2 juli 😂 😂 waarna de oorlog pas daadwerkelijk begon en eigenlijk nog steeds gaande is. RFC die uiteindelijk die melk toch niet kon gebruiken en er momenten waren dat ze leden liever kwijt dan rijk waren om vervolgens de laatste maanden weer te draaien dat ze weer melk kunnen gebruiken 😂 .
Man man man , wat een (mis)visies zijn er al voorbijgekomen , als je daar naar gehandeld hebt en hun blindelings hebt gevolgd ben je nu zo arm als een kerkrat.
+1
Leo,s vriend
@George Begrijp me goed, ik ben het helemaal met je betoog eens, maar lees mijn voorgaande eens, wie heeft er gelijk?
George
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Begrijp me goed, ik ben het helemaal met je betoog eens, maar lees mijn voorgaande eens, wie heeft er gelijk?

Ik weet het niet , ga geen personen hier schofferen. Maar dat er bij sommige gehandeld is met voorbedachte rade dat wil ik wel geloven. Ik ben nu eenmaal geen fan van LTO , ze hebben er mij te vaak langs gezeten en hebben teveel gladjakkers in de besturen gehad.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @George:
Het Europese quotum moest weg want onder die quotering konden we niet profiteren van de groeiende wereldbevolking en groeiende welvaart in de wereld.

De grootste misvatting was nog wel dat men dacht dat die gouden bergen van het ondernemerschap kwamen. Had men geweten waar dat geld dat tegen de plinten klotste werkelijk vandaan kwam, dan was het allemaal niet zo uit de hand gelopen. Nu zet men alles op alles om de schade te beperken....
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
dat geld dat tegen de plinten klotste werkelijk vandaan kwam

Er is nooit geen geld tegen de plinten geklotst.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @George:
Er is nooit geen geld tegen de plinten geklotst

Moet je ook niet letterlijk nemen George! 😁
cornelissen
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Moet je even met @Cornelissen bellen,

Mag, maar ik heb de informatie uit de Gelderlander, 4 april 2020. : Hoe boerenbevrijdingsdag eindigde in een bloedbad: ‘Door de falende democratie bloedt de sector’
gelderlander.nl/oude-ijsselstreek/…
George
@cornelissen
Goed artikel , kun je zien wat voor Koekebakkers met misvisies het allemaal waren. Het kan niet genoeg herhaald worden.
Leo,s vriend
@cornelissen Ja, dit heb je al zo vaak gepost, en nee, lto heeft het nooit Bevrijdingsdag genoemd, sterker nog, in een artikel(kan het even niet terug vinden) zei de voorzitter dat we niet te vroeg moesten juichen, er zou wel een andere beperking in de plaats komen..... Ja, helaas dat klopte.
+2
cornelissen
@Leo,s vriend Laatste artikel ,wat ik kan vinden van K.Romijn hierover is van 16 maart 2015. Inderdaad vergunningen en mogelijk grondgebondenheid moesten in orde zijn.
lltb.nl/nieuwsberichten/website/…
+2
Ynze Oenema
@Leo,s vriend dirk bruins van lto noemde het ook bevrijdingsdag op de regionale zenders.

Hele fosfaatgebeuren was regelrechte ramp mede door LTO
Hooibaaltje
@George hebben ze nog leden dan?
arjank110
Hier een link naar artikel veeteelt waarin het rapport van CDM is opgenomen
veeteelt.nl/economie/nieuws/…
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @arjank110:
veeteelt.nl/economie/nieuws/…

Tja....gebaseerd op de kringloopwijzer!! Voor de "deskundigen" is de theorie nog altijd belangrijker dan de praktijk en ze tellen vrolijk verder!
+2
Kars
@kanniewaarzijn me adviseur zei al. Met de kringloopwijzer kun jezelf extra fosfaatrechten toe gaan rekenen. Dat zei ie 2 jaar geleden al. Sjoemelwijzer.
+1
Noorderling
@Kars het is eten of gegeten worden, wil je boer blijven. Zo hard is het spelletje jammergenoeg ondertussen, tegenover de overheid knaagt mijn geweten in ieder geval niet heel snel, als ik optel wat ze mij gekost hebben inclusief gederfde inkomsten.
Noorderling
En ik wil helemaal niks, geen rechten en geen derogatie. Of begint het dan te kraken bij individuele bestuurders?
Als we ons nogmaals een slangenkuil in laten lokken valt er weer onnodig een grote groep boeren af.
hans1980
@Noorderling klopt vindt het correct dat LTO snel met visie komt
Geen nieuwe rechten
Geen prikdatum
Geen knelgevallen 3.0
+1
jg
@hans1980 Geen derogatie
+1
bio boer
@jg beter nu dan later met nog allemaal gekkigheden er bij of niet ?
+1
Hans van Bergen
@hans1980 Is er, behalve Bennie Stevelink en een koppel andere bejaarden, nog iemand geintresseerd in de mening van lto
sjuu
Het is net als corona en dat vaccineren, het draait uit op niks.
+3
oubi
Met de afschaffing van quotum verkeerde visie; met de PAS verkeerde visie en nu ook nog eens willen bemoeien met dierrechten!! Door het vacuum na afschaffing quotum zijn veel bedrijven verongelukt door te laag aantal fosfaatrechten (bijv. Beuling wat hier al genoemd is). Door boeren voor te houden dat PAS de oplossing voor alle problemen zou zijn, hebben heel veel op het verkeerde paard gewed (gratis stikstof uit de PAS) en zitten nu met de gebakken peren (ongeldige PAS-melding of PAS-vergunning vernietigd. Ze hadden in alle beleidsrichtingen met beide benen op de grond moeten blijven staan. Voorsorteerders zijn nu de spekkopers (voorsorteerder is synoniem voor voorkennis).

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij en dierrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0