Wakker Dier start nieuwe campagne - 'Nederland heeft de koeien aardig in de kou laten staan'

Quote:
Melkvee kan last hebben van ontstekingen aan de uier, pijnlijke aandoeningen aan de poten en voeten, zoals kreupelheid of voetzweren. Zulk ongemak dat ontstaat door te leven en bewegen op harde, gladde stalvoeren. Het niveau van de klachten kan bij de juiste maatregelen in de stal omlaag worden gebracht.

Dat concludeert de Wageningen Live Stock Research in een vergelijkend onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Wakker Dier. Wageningen stelde op basis van reeds bekend onderzoeksmateriaal vast dat Nederlandse boeren vleeskippen, varkens en kalveren de afgelopen tien jaar een beter leven hebben kunnen bieden door verbeterde wetten en eisen van supermarkten. Melkveehouders en hun zuivelaars stonden in diezelfde periode grotendeels stil. Zo vertaalt Wakker Dier de resultaten. Anne Hilhorst van Wakker Dier zegt het als volgt: “Nederland heeft de koeien aardig in de kou laten staan.”

Deel dit topic

Reacties

+7
klant
Koematrassen diepstrooisel koeborstels waterbedden weidegang en weet ik het al niet meer. Gemiddelde koe in nederland heeft het beter als menig mens in de wereld.
+2
spotmelker
@klant inderdaad, als ik moet schijten moet ik altijd op een steenkoude wc-bril zitten, mijn koeien hoeven dat niet.
Frans1
@spotmelker geeft zo'n zooi als je dat niet doet😬
+2
spotmelker
@Frans1 als ik moet vraag ik mijn vrouw of zij niet eerst wil omdat ze anders in de mist zit. Dan heb ik een voorverwarmde bril 😄
+1
BertK
Alles kan altijd beter toch?
J Andringa
@BertK absoluut, zolang de opbrengstprijs er ook naar is.
+1
sorry
Potverdikkie...hebbe de jongens én meisjes van rfc op verkeerde paard gewed...

het is nu wachten op de overtreffende stap...
+4
sorry
Tja daar zit je dan met je koekompass en koealeurt....van zuivelanaal
+1
Greetje
@sorry Het is een buisinessmodel, dierenactivisme. Zolang er nog dieren zijn, zijn er activisten.
Jean-PierreK
Er zijn twee smaken tegenwoordig: niet goed en fout.
nporadio1.nl/nieuws/binnenland/…
Greetje
Heb het met smaak gelezen, dank. Vooral omdat ze beginnen met de gedachte dat de aanval beter is dan de verdediging. Naast hun betaalde baan, my ass. @Jean-PierreK
demelkboer
Na de kippen en varkens worden nu de pijlen op de koeien gericht. En dat komt handig uit in het kader van het stikstof dossier
+2
Jaap40
@demelkboer precies, koeien stikstof maar weg en inleveren voor Schiphol.... wat een chaos in Nederland
Net zembla zitten kijken, bijna alle platform medewerkers worden ernstig ziek van de uitlaat gassen, wordt niets mee of aan gedaan.
komelker 2
Terug naar de grupstal.
Koeien boertje
@komelker 2 wel lekker warm dezer dagen
+1
Porky
Misschien dat de azijn zeikers van wakker dier ook eens op kan komen voor de mensen in verpleeg en bejaarden huizen? Daar schijnen er ook veel kreupel te lopen ! !
robotmelker
Dat Wageningen krijgt dat nog geld van de agrarische sector??
Jean-PierreK
@robotmelker, heb je het report gelezen? Wakker Dier heeft er voor betaald, krijgt vermoedelijk niet de uitkomsten waarop het gehoopt had. Vervolgens schrijft het er een polariserend stuk over en krijgt de gewenste aandacht waardoor het geen weggegooid geld is. Althans zo zie ik het.
Kars
De titel heeft meer betrekking op wat wakker dier voor de koeien wil. Volgebs dat soort figuren, moeten koeien jaarrond buiten lopen en letterlijk in de kou staan.
Taeke Brottner
Lekker jongens, weer mooi in de val van Wakker Dier getrapt. Lees het onderliggende WUR-rapport eens en je komt erachter dat dierwelzijn en -gezondheid in de melkveehouderij in tal van opzichten is verbeterd. Varkens, kippen en kalveren zijn weliswaar sneller verbeterd, maar die moesten (met behulp van druk van wet- en regelgeving) van veel verder komen dan melkveehouderij. Je kunt het ook opvatten als een compliment. Wakker Dier doet maar lekker z'n ding...
Porky
@Taeke Brottner dat weten wij , maar de burger trapt in dat gelul vd volk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's stalvoeren , melkveehouders en beter leven geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
21
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0