Stikstof maakt meer kapot dan alleen natuur

In alle discussies over stikstof gaat het vooral over de schade die de natuur erdoor ondervindt. Maar het is een ‘veelkoppig monster’ met nadelige ...

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
78% is Stikstof in de lucht
+3
hans1980
.

(klik om te vergroten)

Erisman met de global goals speld
+2
klant
Se bin nog gekker dan een deur
+6
spotmelker
Laat er nu een beroepsgroep zijn die van dat verfoeide stofje zulk hoogwaardig en betaalbaar voedsel maakt dat het door artsen aan zwakkeren wordt aanbevolen en dat kinderen hun vitaminepillen niet meer hoeven te slikken. Dan zou je die toch koesteren?
BertK
Zolang de wereldbevolking groeit neemt de hoeveelheid stikstofverbindingen in de lucht toe.

Zolang we meer km's maken, elektrisch of fossiel neemt de hoeveelheid stikstofverbindingen in de lucht toe.

Zolang lachgas als euforisch middel met een ballonnetje of op andere wijze gebruikt wordt, hebben we mensen die een milieudelict plegen, distributeurs plegen economisch of milieudelict?

Kies maar een oplossing.
+1
casev2
Tja..... Van leven ga je dood. Maar op zich best wel knap dat ze het zo hebben weten te draaien dat we van bijna alles de schuld krijgen. Hoelang gaat het nog duren voordat de toeslagenaffaire ook onze schuld blijkt te zijn?
George
Quote Reactie van @casev2:
voordat de toeslagenaffaire ook onze schuld blijkt te zijn?

Die Omzigt heeft zich daar nogal in vastgebeten. Maar voor de boer hoor ik m ook weinig doen. Ik weet niet wat het is met die toeslagenaffaire maar weet wel dat wij nooit iets gehad hebben omdat wij gewoon zelf onze kinderen hebben opgevoed . Geen kinderopvang , geen vergoeding of weet ik wat. Als ik die mensen over die toeslagenaffaire zie klagen zijn dat veelal mensen die in ieder geval niet Nederlands van origine eruit zien . Als Pieter zich dan ook eens vastbeet in het onrecht wat echte NL boeren wordt aangedaan . Zou dat ook wel een zinvolle bezigheid voor m kunnen zijn.
pieta
Quote Reactie van @George:
zie klagen zijn dat veelal mensen die in ieder geval niet Nederlands van origine eruit zien

Dat komt omdat ze die groep er uit filterde en bij het kleinste foutje moesten ze alles terugbetalen. 😁 Daarom is het ook zo'n rel. Het is zowel discriminatie als disproportioneel.
+3
Frans1
@pieta er waren er bij die meer dan 100.000 euro moesten krijgen😳 over disproportioneel gesproken
+1
pieta
@Frans1 De overheid wil de vrouw aan het werk houden. Dus sponsoren ze de kinderopvang. Bij de toeslagenaffaire hebben ze een hele vuile sponsormethode er op nagehouden.
+1
George
Quote Reactie van @Frans1:
100.000 euro moesten krijgen

Ik vraag me dan toch af voor wat?
kanniewaarzijn
@George Voor meerdere jaren en meerdere kinderen denk ik. Het ging soms om meer dan 10 jaar.
+3
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Voor meerdere jaren en meerdere kinderen denk ik. Het ging soms om meer dan 10 jaar.

Dan heeft mijn vrouw veel verdiend door zelf naar de jong te kijken , of wacht even juist niks verdiend. Dus de opvang mag wel geld verdienen en de uitwerkende vrouw ook maar iemand die zelf kinderen verzorgt en doet opvoeden krijgt niks. Kan Omzigt ook nog wat regelen voor ons? Wij zijn echte Nederlanders , hebben ook echt 2 kinderen en hebben niet gefraudeerd. 😀
robbies
@George dat is 10.000 euro per jaar. Is dat zoveel? Als je zelf voor zo'n constructie kiest moet je achteraf niet liggen zeuren dat je niks gekregen hebt. 😉
+1
George
Quote Reactie van @robbies:
at is 10.000 euro per jaar. Is dat zoveel? Als je zelf voor zo'n constructie kiest moet je achteraf niet liggen zeuren dat je niks gekregen hebt.

Ik wist niet eens dat zoiets bestond , en ja 10000 euro vind ik best veel. Daar moet je al bijna 28 ha voor bewerken en betalingsrechten voor hebben. 😂 Zeuren doe ik niet maar hoe meer ik me er in verdiep , des te meer kom ik tot de conclusie dat ik persoonlijk die toeslagenaffaire minder belangrijk ben gaan vinden.
+1
robbies
@George dat mag, maar je hebt er wel een prehistorische blik op. Jouw vrouw vond het vast prima, die van mij ga ik niet houden als ik ze verplicht om thuis te blijven. Al moet er geld achteraan omdat we geen toeslag krijgen, dan nog laat ik ze maar partijen
+3
George
@robbies
Nou zo prehistorisch ben ik nu ook weer niet. Ik ben best modern maar dat de kinderen altijd maar in opvang en naschoolseopvang gepropt worden en dat ouders nauwelijks tijd en of zelfs zin hebben om er naar te kijken ben ik niet zo'n voorstander van. Opvoeding is erg belangrijk , ik vind dat dit tegenwoordig op heel veel plaatsen toch niet echt goed gaat. Als carrière en geld zo belangrijk is kun je misschien beter geen kinderen op deze wereld zetten. En als ze werken zo leuk vinden moeten ze de opvang zelf maar betalen. Maar dan blijft er te weinig van hun loontje over en moet de overheid bijspringen. Hoe meer ik er over na denk vind ik dat Pieter zijn tijd beter had kunnen besteden. 😁
+1
jack89138393
@George Je hebt hierin zeker een punt. Opvoeden is helemaal uit de tijd en dat is best gevaarlijk, want wie kan dat nu beter dan de ouder. Wanneer opvoeding grotendeels overgenomen wordt door onderwijs en (naschoolse) opvang, kan het spreekwoord 'Zoals de ouders zongen, piepen de jongen' in de prullenbak.
George
Quote Reactie van @jack89138393:
e hebt hierin zeker een punt. Opvoeden is helemaal uit de tijd en dat is best gevaarlijk, want wie kan dat nu beter dan de ouder.

Als je ziet hoe druk jeugdzorg het heeft en hoeveel geld daar vanuit de gemeente naar toe gaat dan is dat best zorgelijk , zoveel kinderen die in een hokje worden geplaatst met allerlei moderne termen en afkortingen. ADHD was vroeger gewoon een druk jong , maar ik hoor de meest bizarre dingen waar we gelukkig nog geen weet van hadden.
jack89138393
@George We zijn alweer wat verder in het alfabet, ik lees nu overal LHBTIQA+. Wat is het volgende? Ik hoop maar niet dat er kleinkinderen komen en een vroege dood is wat mij betreft welkom in deze kutwereld.
+1
George
Quote Reactie van @jack89138393:
hoop maar niet dat er kleinkinderen komen en een vroege dood is wat mij betreft welkom in deze kutwereld.

Hohoho ik hoop toch wel nog oud te worden en een paar kleinkinderen zou toch wel leuk zijn.
jack89138393
@George Zou leuk zijn ja, maar niet in deze wereld.
George
Quote Reactie van @jack89138393:
LHBTIQA+

Ik heb even gegoogled , tja wat triest weer.
+3
jack89138393
@George Met die onzin gaan we geen oorlog weer winnen... Prima dat er eens iemand is die niet lekker in zijn vel zit, maar dit loopt uit de hand.
+1
George
@jack89138393
Ja ongelooflijk.
de Tank
@jack89138393 met vooroordelen win je ook geen oorlog, sterker, daar beginnen ze mee.
jack89138393
@de Tank Hoe bedoel je dit?
+1
de Tank
@jack89138393 dat met jouw houding ook geen oorlog wordt gewonnen
jack89138393
@de Tank Klopt, maar het zijn geen vooroordelen in mijn ogen.
de Tank
@jack89138393 ik hoor zelden mensen van zichzelf zeggen dat ze vooroordelen hebben
jack89138393
@de Tank 'het zijn' is niet hetzelfde als 'ik heb'.
+1
jack89138393
@George Uiteindelijk is het allemaal onderdeel van dezelfde agenda waar ik het wel vaker over heb en waar wij boeren ook de dupe van worden. Geen identiteit meer, geen cultuur meer, mensen verdelen, gras vreten, geen bezittingen en we moeten toch nog gelukkig zijn. Communisme 2.0
Geen toeval dat deze onzin sinds 2013 explosief toeneemt, of het nu hormonen zijn in voedsel, toevoegingen in bepaalde vaccins of dat het gewoon aangepraat wordt ik weet het niet. Maar dat het niet klopt is me wel duidelijk en wij kunnen er met zijn allen wel elke keer voor dokken.
wyniasweek.nl/er-is-nu-al-een-tsunami-van-transgen…
Frans1
@jack89138393 dat klinkt niet echt vrolijk😳
+1
jack89138393
@Frans1 Als je boer bent en daarnaast vastberaden om je niet te laten chanteren door twee pipo's uit Den Haag dan ziet de toekomst er voorlopig niet rooskleurig uit. Maar dat wil niet zeggen dat ik de kop laat hangen, we gaan strijdend ten onder, maar dat het leuk gaat worden verwacht ik niet.
+2
kanniewaarzijn
@jack89138393 Ik sta er net zo in als jij. Strijden vind ik prima, maar ten onder is toch niet de bedoeling. Ik verwacht dat de groep opstandelingen steeds groter zal worden en dan gaan er rare dingen gebeuren. Je kent vast het citaat "geef het volk brood en spelen", zowel het brood als de spelen worden aangetast/afgepakt.
jack89138393
@kanniewaarzijn ] Opstand is een onderdeel van het plan, burgers die hun eigen land vernietigen zodat ze de zwarte piet toegeschoven krijgen en de overheid/EU alles voor een habbekrats in beslag kan nemen. Het klinkt allemaal gek, maar staat al jaren op internet en ik zie het voor mijn ogen gebeuren. Er is maar 1 ding wat ons kan redden en dat is dat we allemaal de neus dezelfde kant op krijgen en dat gaat in mijn ogen te langzaam. Tot nu toe speelt Rutte het spel om verdeling te zaaien veel te goed, zelfs onder boeren en dat is het laatste wat we moeten hebben.
pieta
@George Ook bij Jeugdzorg zitten mensen die zichzelf belangrijk vinden en aan het werk houden. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat ze niet ook goed werk doen. Wij hebben zelf een hele ruime ervaring met begeleiding binnen het gezin. En sommige van die mensen hebben zo ver van ons af liggende opvattingen dat je op een gegeven moment iets minder eerlijk wordt.
George
Quote Reactie van @pieta:
Ook bij Jeugdzorg zitten mensen die zichzelf belangrijk vinden en aan het werk houden.

Ja gewoon van dat bizar volk.
robbies
@George ben benieuwd hoe jij erin staat als jouw kinderen zo ver zijn dat ze aan nageslacht beginnen.
+1
matt
@robbies denk een kinderzitje voor op zijn fiets 😀))
George
Quote Reactie van @matt:
denk een kinderzitje voor op zijn fiets

We zijn voortaan erg op onze vrijheid gesteld en dat wil ik wel een beetje zo houden. Natuurlijk zullen we wel eens naar de jong willen kijken maar zeker geen 5 dagen per week.
+1
George
Quote Reactie van @robbies:
ben benieuwd hoe jij erin staat als jouw kinderen zo ver zijn dat ze aan nageslacht beginnen.

Zal ik je eens wat vertellen , nog steeds hetzelfde. Waarschijnlijk zullen ze ook wel gaan werken en kinderen dumpen in opvang. Maar dat hoef ik dan toch nog niet goed en of optimaal te vinden? Maar zover is het hier nog niet. Hebben wel al de leeftijd maar het is nog rustig. Ik ben ook niet verantwoordelijk voor het opvoeden van hun kinderen , dat zullen ze zelf met hun partner moeten doen en dan kunnen de ideeën verschillen met mij en daar bemoei ik me dan niet mee.
Maar hier zijn ze nu 24 en 26 jaar oud en hebben beide werk en een eigen huis , ik heb ze van de rotzooi af kunnen houden en het is tot heden redelijk gelukt. Wat ze van de volgende generatie maken is aan hun.
weurding
@George eigen huis ook met hulp van.... niks mee hoor, maar moesten ze het zelf helemaal financieren hing de vlag er ook anders bij, gaat eigenlijk net als met bedrijfsovernames🤭
George
Quote Reactie van @weurding:
hoor, maar moesten ze het zelf helemaal financieren

Ik vraag me af wat dat er mee te maken heeft maar dan had onze zoon dat zonder partner nog niet gekund nee. Maar onze dochter met haar vriend zeer zeker wel.
Maar gaat me erom dat ze geen handje ophouden , dat ze school hebben afgemaakt en direct na diploma aan het werk zijn gegaan zonder flauwekul .
+2
Achso
@George dus de dames eerst naar school laten gaan, vervolgens 10 jaar de deur op slot voor de kids. En daarna maar hopen dat de dames een baan krijgen als 30 jarige zonder beroeps ervaring.
Bij de overheid moeten mensen zitten die ‚s morgens de ogen open doen en zich afvragen wie ze vandaag weer eens het leven zuur zullen maken. Waarschijnlijk Napoleon syndroom of vroeger veel gepest ofzo. Normaal zijn ze niet in ieder geval
pieta
Quote Reactie van @George:
Ik ben best modern

Dat denk ik ook wel eens. Maar mijn pubers corrigeren me dan direct. 😁
Die van ons hebben nooit op enige kinderopvang gezeten. Ik ken ook ouders die dat wel hebben en ik kan daar toch maar weinig nadelige opmerkingen bij plaatsen.
George
Quote Reactie van @pieta:
Dat denk ik ook wel eens. Maar mijn pubers corrigeren me dan direct.

Dat valt hier eigenlijk wel mee , maar ze zijn hier al 24 en 26. Ik geloof echt niet dat ze me als ouderwets zien. Maar wil niet zeggen dat ze het overal met me eens zijn. Hoeft ook niet , het is goed dat ze zelf een mening ontwikkelen. Maar ik merk steeds vaker dat mijn dochter in eerste instantie flink tegengas geeft en het met mijn mening niet eens is over bepaalde onderwerpen maar vervolgens na een tijdje toch die ouwe weer gelijk geeft. En dat vind ik dan weer wel heel leuk. 😄
marcsterreborn
Quote Reactie van @George:
Ik geloof echt niet dat ze me als ouderwets zien


Klopt. Je bent een man van de wereld.
+2
George
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Klopt. Je bent een man van de wereld.

Dat weet ik zelf ook wel.
Die bevestiging van een links mislukt journalistje heb ik daarvoor niet nodig.
+2
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
dat is 10.000 euro per jaar. Is dat zoveel?

Ja, best wel. In die tijd verdiende je met een gewone baan 1400-1500 netto/maand
robbies
@Frans1 ik vraag me af of er in die tijd überhaupt toeslagen waren. Dus vergelijken is eigenlijk zinloos
+3
Frans1
@robbies ja, dat was in die tijd, naast dat ik in maatschap zat had ik een gewone baan met dat loon. En kreeg ook opvangtoeslag een paar jaar. Hopeloos systeem, vragen om problemen als je mensen zomaar op voorlopige cijfers zulke gigantische bedragen over maakt. Niet iedereen heeft in de gaten dat dat gecorrigeerd kan gaan worden, en malafide kantoortje schoten destijds ook als paddenstoelen uit de grond om maar een graantje mee te pikken. Dat zie je toch aankomen met zulk beleid. Pgb in de zorg is net zo'n gedrocht
+3
Weidezicht
@pieta ga er maar vanuit dat er her en der gerust gefraudeerd is. Misschien niet in alle fraudegevallen door de ouders zelf, maar dan wel door degene die die kinderopvang uitvoerde, en de toeslag voor die ouders aanvroeg. Net zoals de PB s voor eigen zorg inkoop. Daar zijn ook buro 's die zowel de pbs aanvragen (Persoonlijk Budget) als de zogenaamde zorg verlenen. Dat schijnt een miljoenenzwendel te zijn, veelal bij buitenlanders. Deels ook omdat die groep de taal noet goed machtig is, dus die worden ook wat makkelijker om de tuin geleid. (20 uur zorg per maand declareren en maar 8 uur per maand leveren) zelfs nu bij die beloofde 30000 euro die elk slachtoffer van de toeslagenaffaire krijgt, hebben zich weer mensen aangemeld die helemaal geen slachtoffer zijn.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
hebben zich weer mensen aangemeld die helemaal geen slachtoffer zijn.

Klopt, zelfs mensen die helemaal geen kinderen hebben. Maar dat neemt niet weg dat er ook veel mensen schofterig behandeld zijn.
Weidezicht
pieta
@Weidezicht Ik vind de methode van zoeken op (vreemde) naam wel te verklaren. En ja, er zal heus wel fraude gepleegd zijn. Het gaat mij enkel om degene die een klein foutje en vervolgens wordt berecht alsof ze een halsmisdaad zijn begaan. Wie echt fraudeert mogen ze van mij keihard aanpakken.
Weidezicht
@pieta oh, er zijn zeker echte slachtoffers. Natuurlijk is zoeken op naam wat heftig. Maar het is net als met dat etnisch profileren wat de politie doet/deed waar aantal mensen over vielen. Maar geen 1 korpschef of minister durft het hardop te zeggen, maar de agent op straat weet dat het zo is, als je 10 willekeurige auto,s aanhoud, vindt je weinig crimineels. Houd je op basis van een selectie 10 auto,s aan (donkere jonge mannen,/ te dikke auto,s voor de leeftijd/ donkere mannen met frans kenteken enz. Dan heb je veel vaker beet.
+2
de Tank
@Weidezicht dat beeld van frauderen dat boeren doen bestaat bij de buitenwereld ook, misschien beetje voorzichtig zijn met je conclusies als je niet vd Hoed en de rand weet. De basis van de overheid bij controle is wantrouwen, vind ik niet OK.
+1
pieta
Quote Reactie van @de Tank:
basis van de overheid bij controle is wantrouwen

Wantrouwen (een gezonde portie) moet je op de juiste plaats hebben. Ik snap goed dat ze controleren waar ze de grootste risico's lopen. Het lijkt op discriminatie maar het is het eigenlijk niet in zijn oorsprong.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de Tank:
De basis van de overheid bij controle is wantrouwen,

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.
+9
robbies
@George lekker makkelijk vanuit je stoel redeneren Sjors. Heb je enig idee hoeveel werk je als eenpitter in de kamer moet doen? Denk je dat Caroline alle dossiers kan doorgronden in haar eentje?

Koester mensen als Pieter. Ze komen mss niet op voor jouw zaak, maar wel voor het goede.
+1
George
@robbies
Ja voor mij is heel die toeslagaffaire een nutteloze zaak. Sorry zo zie ik het.
+4
robbies
@George en voor heel veel anderen is de boerenzaak een nutteloze
+5
Frans1
@robbies dat denken ze, tot er een keer tekort is
+1
weurding
@Frans1 dan nog krijg je de schuld😅
robbies
@Frans1 tekort is er allang. Het treft ons alleen niet, dus maakt niemand in Den Haag zich er echt druk om.
+1
George
Quote Reactie van @robbies:
tekort is er allang. Het treft ons alleen niet, dus maakt niemand in Den Haag zich er echt druk om

Er is niks tekort , tenzij jij gratis wilt produceren voor hongerige derde wereldlanden. Ik geloof niet dat jij je daar persoonlijk alleen voor aansprakelijk voelt om die wereld te gaan voeden op jouw kosten.
robbies
@George het boeit mij niet zoveel voor wie we moeten produceren. Maar dan wel gewoon de prijs betalen. Dat vind ik niet mijn verantwoordelijkheid.

Overigens is honger niet alleen een derde wereldaangelegenheid. Een half miljoen Nederlanders kunnen ook niet dagelijks eten betalen
+1
Frans1
@robbies In een land als NL is het meer een kwestie van prioriteiten stellen.
+1
robbies
@Frans1 is dat zo? Mijn vriendin vertelde vandaag dat een collega van haar bij Welkom energie zat. Moet per maand 450 euro per maand meer gaan betalen nadat het contract eenzijdig opgezegd werd. Sta je daar. Wat kan zij daaraan doen? Dat hakt erin.

Snap wel wat je zegt hoor, maar ik vind het een grof schandaal dat in een welvarend land als NL er overal geld voor is, maar dat er ook mensen zijn met honger. Een gedeelte zal daar zelf wel wat aan kunnen doen, maar lang niet allemaal
Frans1
@robbies dat ben ik met je eens, er zijn altijd mensen die net tussen wal en schip komen, en voor zulke mensen moet een vangnet zijn. Maar er zijn teveel opvreters doe daar weer misbruik van willen maken, en daar wordt weer een nieuw wal en schip gecreëerd
ted9
@robbies een tekort kan ook snel weer voor een overaanbod zorgen door te hard stijgende prijzen met vraaguitval tot gevolg
+1
Koeien boertje
@George t is hetzelfde als met het journaal vanavond, d'r waren meer witte pieten in Rotterdam dan witte bezoekers van het sinterklaasfeest.
Hoe hebben ze de pieten gevonden
+5
weurding
@Koeien boertje ze zullen die zwarte toch niet wit geschminkt hebben...
+1
jack89138393
@George Je krijgt een toeslag (voorschot) en dat zijn enorme bedragen (zomaar een paar duizend per maand bij twee of drie kinderen) gebaseerd op je inkomen. Als dan na een jaar de belastingaangifte gedaan wordt is er een toetsing waar je recht op had, tevens is er een toetsing of je de juiste kinderopvang hebt gekozen. De eerste jaren hebben ze de toetsing niet zo goed uitgevoerd en mensen kregen dus eigenlijk uitstel van controle. Na enkele jaren werd de toetsing wat strikter en bleek dat sommige mensen volgens de regeltjes geen recht hadden (soms omdat de kinderopvang dingen fout had gedaan) op de toeslag en konden dan alles of een deel terugbetalen. Veelal was het geld wel betaald aan de kinderopvang dus die mensen hadden geen geld en konden tienduizenden euro's terugbetalen.

Tweede schandaal: er zijn verhalen dat mensen toeslagen hebben aangevraagd op een DigID inlogcode van iemand anders. Er was dan na inloggen zelfs het bankrekening nummer gewijzigd en het geld werd overgemaakt naar de fraudeur terwijl de persoon waarvoor werd aangevraagd van niets wist. De overheid heeft te gemakkelijk de DigID-gegevens verstrekt en burgers werden de dupe doordat ze soms een mega-aanslag kregen terwijl hen niets bekend was.
+1
Weidezicht
@jack89138393 bij aanvraag, kun je zelf je (verwachte) inkomen invullen. Als je die dus (on)bewust heel laag invult, krijg je maximale toeslag. Dat geld ontvang je elke maand op je rekening. En dan pas bij je volgende belastingaangifte, volgt de toets of je teveel hebt ontvangen. Masr ja, dan is het geld bij de meesten al op. En heb je een schuld bij de belastingdienst.
cornelissen
@Weidezicht En volgens mij ,als de opvanglokatie fraudeerde was je daar zelf verantwoordelijk voor en moest je dus ook terugbetalen wat de opvanglokatie rechtstreeks van de overheid kreeg.
Misschien ,dat het voor de kleine kinderen beter was voor hun ontwikkeling, maar ( macro)economisch heb ik hier nooit geen grote voordelen in gezien. Het kost in ieder geval een vracht geld.
Mensen met een hoger inkomen maakten er vaak ook geen gebruik van ,gezien de hogere eigen bijdrage of de werkgever moest nog een duit in de opvang doen.
Zij deden vaak om beurten een ouder een dag vrij en de kinderen van andere opvangen, was je goedkoper uit.
Nu wilt men kennelijk de eigen bijdragen voor iedereen laten vervallen, heb je in ieder geval geen uitvoeringskosten.
Dus kunnen de kinderen van de kinderen van @George er ook gebruik van maken zonder eigen bijdrage.
Weidezicht
@cornelissen zelfs bij een behoorlijk hoog inkomen, krijg je nog serieus geld terug voor je kinderopvangkosten.
jack89138393
@Weidezicht Het idee er achter vond ik ook niet slecht, je kunt als ouder meer uren werken en er is ook nog een kinderopvang die erdoor aan het werk kan. Dus win-win zou je zeggen
George
Quote Reactie van @jack89138393:
je kunt als ouder meer uren werken en er is ook nog een kinderopvang die erdoor aan het werk kan. Dus win-win zou je zeggen

Voor mij is het een win win situatie als de opvoeding van kinderen goed gelukt is en dat ze werken en hun eigen kost verdienen en niet hun handje ophouden zodat ze door de hele maatschappij gehouden moeten worden.
Kars
[@jack891383 nouja ik heb liever dat ze gewoon meteen aan opvang betalen dan wij krijgen dan opvang moeten betalen. Ambtenaartjes aan het werk houden.
jack89138393
@Kars Die bedragen zijn zo hoog, dan werk je voor niks. Dus dat gaat niemand doen
jack89138393
@Weidezicht Klopt, in dat geval is het eigen schuld. Maar als je een foutje hebt gemaakt bij het zoeken naar de juist kinderopvang is het domme pech. Als iemand fraude heeft gepleegd met je DigID is het eigenlijk misdadig.
bnnvara.nl/kassa/artikelen/…
+1
hans m
Altijd het zelfde liedje; appels en peren vergelijken. Ammoniak en stikstof dioxide op een hoop gooien, kun je de boer de schuld geven. Als dergelijke hoogleraren en wetenschappers nog steeds niet het verschil weten, zijn ze geen knip voor de neus waard. Waarschijnlijk weten ze wel beter, maar de media is een expert in het verdraaien van feiten.
+1
kanniewaarzijn
Kunnen ze niet in navolging van RADAR een soort loden leeuw in het leven roepen voor de meest fantasierijke "wetenschappers"? Wat een klucht!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jack89138393:
Dan komt dit wel in aanmerking

Klopt. Net als dat stikstofgeneuzel van die 2 clowns. Wat Syp Wynia beschrijft in dat artikel is exact wat er gebeurt bij de WUR: men telt van alles bij elkaar op met bizarre uitkomsten als gevolg, maar blijft stug volhouden (Jan Douwe van der Ploeg omschreef het al eens treffend): "We hadden gelijk, we hebben gelijk en we zullen altijd gelijk hebben". Want "als de theorie niet spoort met de praktijk, is de theorie goed maar de praktijk deugt niet". Dit heeft natuurlijk niks met wetenschap te maken en is inderdaad door de gemiddelde Nederlander zó onderuit te halen. Geen enkele zelfreflectie, geen enkele kritische noot.
+1
nescio
@kanniewaarzijn Deze video stond er al eerder op maar is helaas verwijderd blckbx.tv/videos/headwind21/ vanaf min 36:30 een fragment over het toetsen van wetenschappelijk onderzoek. Zo toetsen Erisman en zijn 20 collega’s elkaar en is het wetenschappelijk bewijs!
+1
jack89138393
@nescio Wetenschap vandaag de dag is veranderd in betaald de gewenste uitslag in rapportvorm schrijven.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @nescio:
Zo toetsen Erisman en zijn 20 collega’s elkaar en is het wetenschappelijk bewijs!

Ons kent ons inderdaad en wat ook in de video naar voren komt is dat die zgn. wetenschappers de vooruitgang blokkeren. Wij zeggen hier wel eens: "als de medische wetenschap ook op deze manier aan de gang was geweest, dan waren we nu nog aan het aderlaten.

Of (en dat is ook nog een mogelijkheid), het is kwaadaardigheid. Kwaadaardigheid met een bepaald doel. Maar zelfs dan kan ik me niet voorstellen dat je als hoogstaand "wetenschapper" je naam aan een dergelijk lachwekkend verhaal verbonden wilt zien. Ik zou me in ieder geval doodschamen!!
+1
j h p
Wat me toch het meest opvalt uit dit stukje is dat ozon opeens slecht geworden is.
Julius
@j h p Alleen ozon op grote hoogte (tientallen kilometers) is belangrijk voor de aarde, ozon dicht bij de grond is schadelijk.
j h p
@Julius Blixem ook maar afschaffen dan.
BertK
@j h p Ozon reageert met ammoniak tot zuurstof en onschadelijk N2
j h p
@BertK Waar blijft de H3
+4
labella
Dat stikstof de aarde opwarmt komt mij raar voor, Ik vries mijn sperma altijd in met stikstof..
+11
George
@labella
Voor wie ben je dat aan het sparen? 😂
Ik dacht je veegt het af met een tissue. 😂 😂
+1
Frans1
@George 🤣🤣
+5
labella
@George ik ben aan het sparen voor een boostershot 😀
j h p
@labella
Zoiets als deze scary movie scene op 3.30 😂
+1
Jhannes
Die 2 hebben hun proefschrift ook bij Diederik gedaan zeker
Frits1
Zag van de week bij op1 kaarten met de lucht vervuiling voor de corona en tijdens de lockdown. In de lockdown is de lucht een stuk schoner, terwijl de agrarische sector gewoon door draaide....
Weidezicht
@Weidezicht ff de petitie tekenen. Baadt het niet, schaadt het niet.
nescio
Weer een stuk van een luie journalist. De nadelige gevolgen van stikstof worden onmiskenbaar genoemd. Noem het een crisis en 99 % van de journalisten neemt het voor waar aan. Met deze vooringenomenheid, zonder het verder te onderzoeken, hoef je de rest van het artikel niet meer serieus te nemen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
105
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN