AgriNL: stikstofprobleem aanpakken via 113 regio’s

Elf van Nederlands grootste agribusinessbedrijven en LTO Nederland bepleiten een lokale gebiedsgerichte aanpak van de stikstofcrisis. De bedrijven en LTO, verenigd in AgriNL, lanceerden dinsdag een actieplan voor herinrichting van Nederland op regionaal niveau. In het plan stellen zij een opdeling voor van Nederland in 113 regio‘s. Per regio moet een herinrichtingsproces gestart worden.

Deel dit topic AgriNL: stikstofprobleem aanpakken via 113 regio’s (boerderij.nl)

Elf van Nederlands grootste agribusinessbedrijven en LTO Nederland bepleiten een lokale gebiedsgerichte aanpak van de stikstofcrisis. De bedrijven en LTO, verenigd in AgriNL, lanceerden dinsdag een actieplan voor herinrichting van Nederland op regionaal niveau. In het plan stellen zij een opdeling voor van Nederland in 113 regio‘s. Per regio moet een herinrichtingsproces gestart worden. Ruimte … Continued

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+2
Albert Altena
Ga als landbouw het probleem met stikstof maar naar je toe halen.
Het is slechts een druppel op de gloeiende plaat.
BertK
@Albert Altena Het probleem moeten we niet naar ons toe halen. Het probleem hoort bij de veroorzaker, dat is de overheid met het falende beleid (via ngo"s) en de stupide regelgeving.

De oplossing kan je wel leveren.

Als de landbouw dit onzinnige probleem op moet lossen kost dat geld en zullen we zelf bepalen of je als individuele boer daar aan mee wilt doen.

Beter is de onzin van het probleem aan te tonen, agriNL gaat dat niet doen, wie wel? Een grote en goede belangenbehartiger is er niet meer.

Een vrijwillige herstructurering van de landbouw door overheid betaald en door de landbouw ingevuld is het overwegen waard.
Noorderling
@BertK
Het overwegen waard, alleen als een partij onbetrouwbaar bleek te zijn is het de overheid. Het is eerst geven voordat je wat krijgt, ik zou m'n geld er niet op in zetten.

Geen praktijkkennis, geen visie en geen plan. Het wordt ook niet zomaar wat en maatregelen die men tot dusver neemt werken contraproductief.
+1
Albert Altena
@BertK Ik denk niet dat je begrijpt dat het naar ons toe halen cynisch bedoelt is.
+1
BertK
@Albert Altena Jawel, maar een aantal partijen (agriNL) is serieus. Op zich ook geen dom volk, maar ze staan er anders in dan jij en ik.
+3
STOPPEN met deze LARIEKOEK,en rap wat .
+1
Vdejong
Waarom 1,1,3 en geen 114?
jg
@Vdejong 113 n- gevoelige Natura gebieden ?
Vdejong
@jg oh, ik dacht aan telefoonnummer 113. Kwam me een beetje vreemd voor.
jan w
@Vdejong
113 is het nummer van zelfmoordpreventie. Denk dat ze er verder niet over nagedacht hebben.
+2
Vdejong
@jan w heb mijn twijfels
hans1980
Dus PAS boeren willen ruimte Nb boeren
+2
Farma_boerke
@hans1980 Nee de Nb ruimte is nodig om Lelystad airport te openen. De PAS boeren moeten maar wachten tot 2025 of er iets over is
JohnDeere7serie
De elf bedrijven die zich met LTO hebben verenigd in AgriNL zijn: Agrifirm, Avebe, De Heus, ForFarmers, Lely, Plukon, Rabobank, Cosun, FrieslandCampina, VanDrie en Vion.
Quote:
De meeste grond moet gaan naar agrarisch gebruik en natuur, maar er blijft ook 20.000 hectare over voor meer dan 1 miljoen woningen. Voor het plan is €1,5 tot €2 miljard per jaar nodig.

.
+2
demelkboer
Tis in den haag al lang in kannen en kruiken :

boerderij.nl/kamer-spreekt-zich-niet-uit-tegen-ont…

Eerst beetje vrijwillig, dan een beetje drang en dan een beetje dwang. Lees het rapport van PBL maar eens. Tot 2025 worden en grote happen uit de landbouw gesnoept. Eerst piekbelasters rond natura 2000 daarna is de rest aan de beurt. Dit is al lang geen ver van mijn bed show meer. Er wordt aan gestuurd op 30 % minder vee en rond natura 2000 tot 50% minder vee. {probleem met nitraat richtlijn en derogatie ook meteen opgelost. Brussel ook blij Geld is geen issue, geld kost niks, en het gaat allemaal buiten de rijksbegroting om.
labella
@demelkboer Het is nu wel duidelijk dat boeren van cda en vvd niks meer hoeven te verwachten!
+3
demelkboer
@labella de landbouw is tot wissel geld verworden. Rotterdam moet roken Lelystad moet open en er moeten 22 miljoen mensen in ned gepropt worden. Je hoeft dan alleen maar de helft an 25000 veehouders de nek op te draaien. Da's een simpele rekensom die VVD en CDA ook wel hebben gemaakt
+3
demelkboer
@demelkboer ps ik heb geen moeite met het feit dat er andere belangen in Nederland zijn dan die van declandbouw. Ik heb alleen een schurft hekel aan hoe het spel gespeeld wordt
demelkboer
@demelkboer bij johan Remkes als informateur hadden we het al wel kunnen weten. Stikstof is dossier nummer 1. En Remkes is de stikstof tsaar.
Vdejong
@demelkboer de tsaar is op een gegeven moment gevallen. Wat er voor terug gekomen is, is nog minder.
+2
@demelkboer ja tis gewoon een vies spel.
+2
Farma_boerke
@demelkboer Schouten houdt zich aan haar belofte zolang zij minister is GEEN halvering.
Maar ja 49,9999999999999% minder is nog steeds geen halvering. Kwestie van creatief met cijfers, zijn ze goed in in Den Haag en anders kan het RIVM wel helpen.

Je hebt leugens, grote leugens en statistiek en dan nog het RIVM
demelkboer
@Farma_boerke 30% landelijk, 50% (of 49,9999%)naast de Natura 2000 Gebieden in de buffer stroken.
Jan-T
Met het stikstof probleem, gaat net als bij het gas tekort.

Maar vind het zelf geen probleem dat de burger 35% meer voor het voedsel moeten betalen, Dan gaan ze maar 1 keer minder op vakantie.

Maar het zijn straks de zwakkeren van de samenleving die het weer voor de kiezen krijgen.
+1
Vdejong
@Jan-T de overheid springt wel bij voor de zwakkeren, de rijken blijven rijk, alleen de middenklasse valt buiten de boot
jan w
@Jan-T
In het Noorden is een grote fabriek gebouwd om Stikstof aan het Russische gas toe te voegen, dit omdat daar te weinig stikstof in zit wat schadelijke gevolgen heeft voor de aparatuur.
En dan gaat het gas naar Belgie en daar maken ze er weer N kunstmest van.
+1
Ard Eshuis
De eerste is er uit, De Heus heeft afgehaakt, nu de rest nog. RFC, Rabobank en LTO zullen uiteindelijk wel weer als enige overblijven...
+1
JohnDeere7serie
RFC zou NIET meer praten over onze rug over stikstof... In de advertentie staan ze ook nog is vooraan. Van van 3 en de Heus valt me nog het meeste tegen dat ze hun naam lenen voor deze onzin 😞 Hans Meeuwis die net 7 jaar directeur melkverwerking is geweest bij RFC 2014 - 2021 mag ook wel een toontje lager zingen bij zn nieuwe werk Cosun.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!