Vijftig boerenbedrijven in de vuurlinie: ‘Provincie Overijssel sjoemelt met stikstofregels’

De provincie Overijssel sjoemelt met stikstofregels, waardoor zo’n vierhonderd bedrijven, waarvan het merendeel agrarisch, ten onrechte een natuurvergunning krijgen. Dat melden MOB en de vereniging Leefmilieu. Voor vijftig bedrijven is een verzoek om handhaving ingediend.

Quote:
„Het provinciebestuur van Overijssel maakt rekensommen op basis van schimmige rekenregels. De rechter heeft in meerdere uitspraken scherpe kritiek geleverd op die rekenregels. Het provinciebestuur trekt zich willens en wetens niets aan van de bestuursrechter. Dit moet minachting voor de rechter worden genoemd. Op basis van valse rekensommen dreigt een grote toename van stikstof te worden toegestaan”, zegt juridisch raadsman Valentijn Wösten van MOB.

Deel dit topic

Reacties

+2
oubi
Aanklagen voor laster. Wat de Pr.Ov. doet is alleen maar uitvoeren wat de wet zegt. Dat is wat anders dan sjoemelen. TataSteel uit de rapporten strepen; dat is sjoemelen.
Thomas2000
Ze willen constructief meedenken met oplossingen voor de pas melders. Dat is goed nieuws.
Twentsch Land
Oprotten is ook constructief meedenken.

@Thomas2000
hans1980
Die MOB wil constructief meedenken , eigenlijk willen ze bij de provincies op de loonlijst lekker strepen in vergunningen

Ze zeggen ook industrie maar in praktijk enkel de makkelijkste prooi

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's overijssel , Agrarisch en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0