Schaarste 2

prijzen supermarkt 9% omhoog,Argentinie overweegt een exportverbod voor vlees ivm explosieve prijsstijging binnenland.Het lijkt erop dat de productie en consumptie in evenwicht zijn en er zelfs hier en daar tekorten ontstaan.De schaartse word merkbaar nu is het zaak dat de onderhandelaars van de zuivelcooperaties zich niet laten inpakken door de inkopers vd supermarkten maar hier een goede melkprijs uithalen!

Deel dit topic

arnold

Reacties

van Ittersum
Van zout water zoet drinkwater maken is geen probleem, enige probleem is dat de huidige waterprijs te laag is om het echt rendabel te maken. Wat gaat de consument doen als de zuivel en vlees , volgens die consument "te duur" bevonden wordt. Haken ze af of blijven ze trouw aan hun etenswaarden? De moderne consument die het met twee vingers in de neus het betalen kan haken in de regel als eerste af. Ben je dan weer terug bij af of heb je dan iets gewonnen?
+4
mlkvhoudr
@van Ittersum welke vleesvervanger ken jij die goedkoper is dan echt vlees?
van Ittersum
@mlkvhoudr wie zegt dat je elke dag vlees of vleesvervanger moet eten. Ik maak me geen zorgen om de ondereind van de maatschappij die haffelen er wel op los ,aar die gaan alleen voor het goedkoopste. Wil je echt een goede prijs maken zal je die boveneind van de maatschappij moeten behouden, die kopen kwaliteit
+1
Frans1
@van Ittersum het boveneind vreet kaviaar, en dat produceren wij niet😎
+2
mlkvhoudr
@van Ittersum van mij niet ik was poos terug bij visboer, 2 zalmwraps, een portie kibbellingen met saus en zalmrolletjes met pesto 45 euro en het is daar altijd druk maar ik kom nog uit de tijd dat Mien Moe de winkelwagen bij de Aldi voor 100 gulden vol had 🙂
Dus ik dacht wel sodetering wat duur....
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @van Ittersum:
de ondereind van de maatschappij

die in het programma dubbeltje op zn kant komen met drie dikke honden, hele fam een iphone, nikes en voorraad cocacola flessen in de gangkast zemelen dat ze een stukje maand overhouden aan einde van hun geld?
+1
Twentsch Land
Veel rokers zeggen te stoppen als tabak flink in prijs wordt verhoogd ! Naar 2 weken dampen ze er weer vrolijk op los ....

Idem...

Vaak is het maar voor even en wordt lekker eten toch weer gekocht.

@van Ittersum
van Ittersum
@Twentsch Land de laagopgeleiden....maar in het geheel in 6 jaar 20% minder. Maar goed dat dat niet met de zuivel is gebeurd trimbos.nl/kennis/cijfers/… (hoop ik)
+2
robbies
@Twentsch Land jarenlang gerookt en stevig ook. Zonder heel veel moeite gestopt, maar heel af en toe bij pure ontspanning heb ik nog weleens zin in een sigaret bij een pilsje.

Laatst waren we op vakantie en ik zei tegen mijn vriendin dat ze nog eens een pakje mee moest brengen om 's avonds op het terras bij een biertje een sigaret te kunnen roken. Tot mijn grote schrik kost een pakje tegenwoordig 10 euro. Blij dat ik van die behoefte af ben.
+1
Twentsch Land
Zelf ook jarenlang gerookt ! Op de top een baal zware shag per dag 😤

Ruim jaar geleden ook iemand hier op bezoek die zware van nelle rookt !

50 gram koste toen met vloei ruim 15,- euro .....zat even te rekenen van 15 x 365 dagen .....bijna 4500,- Echt waanzinnig ....als je 40 jaar rookt .... rook je in je leven een half huis op ....... heb zeker wel ( wisselend ) 5 jaar nog zin gehad om te roken en na die 5 jaar werdt het minder .......

Heb nu helemaal geen trek meer in roken ...ook niet bij een glas bier.

@robbies
+1
harke
@Twentsch Land bier en sigaar of sigaret,het blijft lekker.
Het liefst nog een schaal bruin fruit dr bij
Twentsch Land
+1
pieta
Quote Reactie van @harke:
sigaret,het blijft lekker

Een sigaret stinkt gewoon. Ik snap niet dat iemand blijft roken. De enige reden die ik kan bedenken is dat je "er bij" wilt horen. Dat ze verslavend zijn als je ze eenmaal rookt en dat stoppen dan moeilijk is snap ik. Maar waarom begin je? Bier is lekker. Een sigaar ruikt lekker. Maar van sigaretten krijg je stank en over de longen gaat in het begin bepaald niet lekker.
+2
Frans1
@pieta als je niet gerookt hebt snap je het niet. Ik ben er ook af maar vind het nog steeds lekker ruiken.
pieta
@Frans1 Het gaat er om of je het lekker vond ruiken voor je de eerste sigaret nam, hoe het roken de eerste keer verliep en hoe lekker dat wel niet was. Naar mijn bescheiden mening begint 99% om er bij te horen. Waarbij moet je mij niet vragen. Maar beginnen omdat je het zo lekker vind (ruiken) geloof ik niet in. Maar daar kun je over van mening verschillen. Kijk van bier kun je nog zeggen: ik had dorst. Maar bij een sigaret gaat dat niet op. 😬
+2
Frans1
@pieta dat klopt, het lekker vinden ruiken komt door de verslaving. Het begin was bij mij experimenteren om het te kunnen inhaleren, want dat lukt in het begin niet zonder hoesten. En als dat lukt rook je door. Onze kinderen moeten niks van roken hebben, wij zijn gestopt met in huis en in de auto roken toen de kinderen geboren werden. Zij hoeven niet in onze rook te zitten. Sindsdien altijd buiten gerookt. Maar ben er al weer een mooi tijdje af gelukkig
pieta
Quote Reactie van @Frans1:
dat klopt, het lekker vinden ruiken komt door de verslaving. Het begin was bij mij experimenteren om het te kunnen inhaleren, want dat lukt in het begin niet zonder hoesten.

De een noemt het dan experimenteren, ik noem het er bij horen. Maar dat je gaat roken omdat het zo lekker ruikt of lekker smaakt is dus niet het geval.
pieta
@Frans1 En ik heb voor de lol er wel eens een keer staan stomen met een sigaret. Over de longen heb ik nooit gedaan. Maar zelfs enkel via de mond wat rook rond blazen geeft je een enorm vieze smaak.
Twentsch Land
Dan had jij het verkeerde merk 🤓

@pieta
+2
labella
@pieta het valt mij op dat tegenwoordig veel vrouwen roken, misschien omdat ze graag aan iets zuigen....
arie.j
Quote Reactie van @labella:
@pieta het valt mij op dat tegenwoordig veel vrouwen roken

I.v.m. bestralingen een 10 jaar geleden heel wat keren in de Daniel den Hoed te Rotterdam geweest
Stonden ze daar voor de ingang te roken...
Nou als je daar nog niet weet hoe slecht het is, en met welke gevolgen..
Maar de mensheid is veelal hardleers, zowel mannen als vrouwen
+2
George
Quote Reactie van @pieta:
Bier is lekker.

Meen je dat echt? Bier is ook niet echt lekker. Er zijn soorten die beter te drinken zijn maar over het algemeen is pils ook niet echt lekker. In tegenstelling tot Likeur of andere sterke drankjes is bier maar bittere troep.
+1
weurding
@George kruskovaq 👍
George
@weurding
Ken ik niet maar zal vast lekkerder zijn dan bier. Ik heb t even opgezocht en is een ikeur uit Kroatië .
Zelf drink ik de laatste tijd graag een borreltje Drambuie.
weurding
@George kempens kwartiertje, neemt mijn kameraad wel eens mee uit brabant
George
Quote Reactie van @weurding:
kempens kwartiertje, neemt mijn kameraad wel eens mee uit brabant

Zal wel een soort Schrobbelér zijn denk ik. Die smaken allemaal prima. Maar Drambuie moet je echt een proberen. Lekker straf spulleke , Whisky met honing.
pieta
@George Jij bedoelt al die soorten Ranja en dergelijke? Ik ben aan het bier gegaan na het sporten en op plekken waar het warm is. Als het koud is vind ik bier ook niet echt smaken.
+2
George
Quote Reactie van @pieta:
Jij bedoelt al die soorten Ranja en dergelijke?

Ja Drambuie is maar 40% of likeur 43 ook al van die ranja. 😂
+2
duitser
@George puddingsaft noemen we dat hier. Doen wij over de pudding, stelt niets voor 😜
+1
Vdejong
@pieta warm bier is vies.
de Tank
Quote Reactie van @pieta:
Bier is lekker

1e biertje ook?
pieta
@de Tank Ja, ik heb mijn eerste biertje gedronken na kampioen te zijn geworden in de voetbaljeugd op een mooie zomeravond. Dus bij warm weer na het sporten met een ontzettende dorst. En dan smaakt koud bier. 😁 Maar ik heb ook wel eens bier gedronken tijdens de carnavalsoptocht bij ijzige koude dat het me echt niet smaakte.
+3
robbies
@pieta Een vriend van me had een keer een vriendinnetje uit Amerika. Stonden we met carnaval in de kroeg, vraagt hij aan haar: wat wil je drinken? I'm not thirsty, antwoordde zij. Mijn vriend - beetje ongeloofwaardig kijkend - vervolgens: "Jij denkt dat we drinken omdat we dorst hebben?
pieta
@robbies Wij hebben een keer een Canadees meegehad van 16 jaar oud. Dievond bierdrinken in het cafe geweldig, ook zonder dorst. Het enige waar ie zich wel over verbaasde was dat wij voluit meezongen met: Babes want to bang 😁 In het NL zou ik het ook raar vinden klinken.
+2
weurding
@robbies import hier begreep er niks van, met dorpsfeesten klem drinken en dan ook nog honger hebben na die tijd, schoven zo nog even wat schnitzels met brood naar binnen, hij had an een lege emmer wel genoeg😅
George
Quote Reactie van @robbies:
Laatst waren we op vakantie

En dan heel Holland afgeven op de koning omdat die naar Griekenland op vakantie ging in Coronatijd en Robbies gaat vrolijk op vakantie sigaretten lopen paffen. 😁
+1
Twentsch Land
Laten we het maar op houden dat die Griekenland reis dan maar niet zo erg was ........maar die dikke sigaren die hij daar misschien wel rookt 😉

@George
robbies
@George gewoon in Nederland Sjors.
+1
Jaap40
Schaarste is een mooi signaal voor de producent die kan leveren. In Nederland zal de consument enkel Schaarste ondervinden in de vorm van prijsstijging. Je zult maar in Afrika wonen en geen eten hebben.
sorry
@Jaap40 wordt het weer lonend om het zelf te verbouwen
+1
Bartlehiemboer
@Jaap40 Dan stelt Rutte Nederland weer open met gevolg meer woningnood
+1
Jaap40
@Bartlehiemboer je zou de mensen in hun eigen land moeten helpen en niet hierheen halen. Gebeurde vroeger ook.
sorry
Don't worry...kampina maakt het wel duur met al dat personeel..
+2
huub
Er is niet per se schaarste aan een product, er is een overvloed aan geld. Daardoor wordt alles duurder, volgens het CBS is de inflatie 1,9%. Iedereen weet dat het in de werkelijkheid veel hoger is.
+1
Vdejong
@huub kreeg vandaag het advies van iemand die met crypto currency werkt, als je geld hebt, koop er dan iets nuttigs voor, bijvoorbeeld onroerend goed. Met de enorme hoeveelheden geld die op dit moment gedrukt wordt, duurt het niet lang voor we een enorme inflstie krijgen.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @Vdejong:
iemand die met crypto currency

Het kan snel gaan, het vermogen van de Bitcoin miljonairs is gerekend van de top ook weer gehalveerd....
Nevergiveup
@Vdejong tja adviezen ? , niemand weet het , er kan maar zoiets onvoorziens gebeuren waar niemand op gerekend heeft.

Beetje zakgeld is momenteel ook wel makkelijk. 💰
+1
Jaap40
@Nevergiveup zakgeld is makkelijk maar geld heeft weinig waarde. Pas als voor voedsel flink betaald gaat worden heeft geld zijn waarde pas weer terug. Kan nog wel even duren dus....of toch niet.
Nevergiveup
@Jaap40 zeker , maar ik bedoel ermee , niet afhankelijk zijn van de bank.
Frans1
@Nevergiveup wanneer ben je afhankelijk van de bank? Alleen als je een financiering wilt krijgen ergens voor, verder niet. Zo lang jij doet wat er afgesproken is heb je van de bank geen last
Nevergiveup
@Frans1 "zolang jij doet wat afgesproken is " Tja .....
Frans1
@Nevergiveup moet ik nu raden wat je bedoelt of wat
Nevergiveup
@Frans1 haha ,

Slaven moeten altijd doen wat de baas zegt.

Maar laten we zeggen , je kunt gerust wat van de bank hebben , zorg dat ze je niet in de tang hebben , blijf zelf baas.

Je ziet wat er gebeurd zoals nu met Covid ....
Zwaagdijk
@Nevergiveup soms doe je effe een grote stap, dan moet het even een paar jaar mee zitten. Als je het niet doe kom je ook niet vooruit
+1
Jaap40
@Nevergiveup komt er gewoon op neer dat diverse investering fosfaatrechten, stikstofreductie maatregelen, te dure grond, allemaal kosten zijn waardoor Nederland zich niet meer concurrerend kan ontwikkelen tov ons omringende landen.
Kansloze missie dus?
Bank is zo erg nog niet. De stap die bedrijven na de bank wagen omdat de bank niet meer wil.....
huub
@Nevergiveup wij hebben afgelopen jaar prive nog geïnvesteerd in vastgoed, daarmee zijn we 'afhankelijk' van de bank. Uiteindelijk is dit wel de snelste weg naar financiële onafhankelijkheid.
van Ittersum
@huub van inkomen naar vermogen...firenederland.nl/financieelonafhankelijk/
+1
huub
@van Ittersum ik ben al bekend met de FIRE beweging, vooral populair onder mensen met een studieschuld en zonder eigen huis.
jjthefrenchman
@huub wat een geniaal antwoord.
huub
@jjthefrenchman ik denk niet dat ik ver van de waarheid af zit.
+1
Melkboer16
Schaarste aan levensmiddelen merk je nu al in de supermarkt. Een kuipje echte boter is al een halve euro duurder als een jaar geleden en dan hebben we het over 250 gram.
Zien we al gedeeltelijk terug in melkprijs en daar komt nog meer bij.
Zodra de restauratie weer open gaat en de vakanties weer los gaan knalt de melkprijs omhoog.
achterhoeker2
@Melkboer16 De supermarkt drukt de marge omhoog, omdat ze enigste zijn die open zijn ,gaat de prijs omhoog, gewoon omdat het kan, waarschijnlijk moet de inkoop vd pakje boter omlaag, om de zelfde reden .
+2
George
Schaarste aan levensmiddelen? Welk land ben je dan geweest?
+1
Melkboer16
@George er is in de westerse wereld idd geen schaatste!
Maar toch gaat de prijs nu omhoog en niet de top of middeninkomens gaan dat merken maar de club waar Linkse partijen voor zeggen op te komen.
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
er is in de westerse wereld idd geen schaatste!

Schaarste aan levensmiddelen merk je nu al in de supermarkt schreef je zelf!
Melkboer16
@George de prijzen gaan omhoog omdat men dezelfde of hoger marge wil!
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
de prijzen gaan omhoog omdat men dezelfde of hoger marge wil!

Dat is geen schaarste.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!