Fors lagere winst voor FrieslandCampina door corona en reorganisatie

Ledenmelkveehouders van FrieslandCampina krijgen dit jaar geen contante nabetaling. Ook worden er geen ledenobligaties uitgegeven. Dat komt omdat het bedrijf in 2020 fors minder winst maakte.

Deel dit topic

Reacties

Greetje
Voor het eerst in m'n 23 jarige carrière als RFC lid terugbetalen... Het was te verwachten dat ook wij zouden meedelen in de corona shit😕
Twentsch Land
Het is wel weer een heel verhaal, en verhalen kun je maken zoals het je past !

Maar wat ik even niet snap is dat sinds de Corona de bevolking bewust meer is gaan uitgeven aan goed en gezond voedsel....dat had toch meer winst dan normaal moeten geven lijkt me.
Herbert
@Twentsch Land alle verkoop ging zo'n beetje via supermarkten, en bij die afnemers lukt het ze niet een goede prijs te krijgen?
+1
Twentsch Land
Zat al te wachten op zo’n antwoord ...... ik ken iemand die bij een heel groot bedrijf werkt op gebied van groente.....hij onderhandeld over de prijs met supermarkten.....vertelde mij vorig jaar dat het altijd zwaar onderhandelen is met supermarkten maar nu met de Corona was er veel extra vraag naar gezond voedsel.....omgekeerde wereld zegt hij ....supermarkten bellen mij nu ( eerst moest ik bellen ) of ik extra kan leveren....over prijs wordt niet gezeurd !

Dus !

@Herbert
Brutus64
Dit nieuws feit net ook als topic op radio 1, dit jaar wordt er geen geld gereserveerd, dus de vermogenspositie blijft zorgelijk ,
+2
hans1980
@Brutus64 ze vragen interim uitkering in mei terug te betalen daarnaast op den duur nog 10 cent per 100kg lappen om alles een beetje in de benen te houden.

Goed nieuws CO2 besparing is groter
+2
de jonge
@hans1980 Goed nieuws CO2 besparing is groter. inderdaad en waar blijft de winst daarvan dan? of is het alleen maar geld over de balk smijten en schiet het klimaat er in werkelijkheid geen ene ruk mee op
BertK
@Brutus64 Een beetje reorganisatie zorgt voor betere winstpositie.
Brutus64
@Brutus64 ik las net op de nos site, dat er toch nog 79 miljoen winst gemaakt is, maardat ze niet uitkeren, ik vind dat wel raar
+2
BertK
Corona hadden anderen ook last van, andere markten actief?
Realisme
@BertK of de boeken eens goed doorspitten of dat ze niet een failliet project hebben afgeschreven

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0