’Bescherm de natuur, bouw in het groen’

Quote:
„Laten we voor iedere woning die we in de stad bouwen er ook eentje buiten de stad realiseren”, bepleit Coen van Rooyen.

We moeten dus juist die binnenstedelijke natuur beschermen. Dat doen we nu onvoldoende. In plaats daarvan beschermen we de 86% van Nederland die nog onbebouwd is. Veruit het grootste deel daarvan (meer dan de helft van het oppervlak van Nederland) is ’agrarisch groen’. Met andere woorden: boerenbedrijven. Kilometers weiland met af en toe een koe erop.

Natuurlijk leveren die velden typisch Nederlandse vergezichten op. Maar de gedachte dat dit groen per se beschermd moet worden, volgt rechtstreeks uit het verstoorde beeld dat we van de natuur hebben. We verwarren boerenindustrieterreinen met natuur.

Deel dit topic ’Bescherm de natuur, bouw in het groen’ (telegraaf.nl)

Nieuwsgrazer

Reacties

Weidezicht
Tja, voedsel hebben we niet nodig.....
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden bouw , landbouwgrond , natuur en telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!