Hét Landbouw-verkiezingsdebat; 5 boeren voor 12 partijen

Twaalf politieke partijen gaan op 18 februari met elkaar het gesprek aan over de toekomst van de Nederlandse landbouwsector. Daarmee is het verkiezingsdebat van Team Agro NL, Food Hub en Agrio het grootste landbouwdebat.

Bron

Hét Landbouw-verkiezingsdebat; 5 boeren voor 12 partijen
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Jean-PierreK
Kent hier iemand Jan Klink & Pieter Grinwis?
Druk
@Jean-PierreK
Alleen Nynke is praktiserend, Jan-Cees en Jaco hebben wat groen bloed, de rest zijn wijsneuzen? Wat beschamend 😞
Taeke Brottner
Quote Reactie van @Druk:
Alleen Nynke is praktiserend

@Druk Eline Vedder en Cees de Jong op de CDA-lijst zijn allebei ook praktiserend boer.
Coen
@Taeke Brottner , die zijn beiden ver weggestopt op de CDA-kandidatenlijst en niet uitgenodigd voor dit debat, dan weet je dus ook al (bijna) zeker dat ze geen landbouwwoordvoerder zullen worden.
Taeke Brottner
@Coen Dat heeft er meer mee te maken dat CDA drie kandidaten heeft met een landbouwachtergrond, dan lijkt het me logisch dat ze de debatten onderling verdelen. Dat doen ze nu ook al. Bovendien is het helemaal niet zinvol om blind te staren op het landbouwwoordvoerderschap, aangezien er een heleboel thema's zijn die raken aan de agrarische sector, en je dáár ook maar beter iemand op kan hebben met een landbouwachtergrond: ruimtelijke ordening, voedselveiligheid, natuur, dierenwelzijn, etc. Dat ging mis bij Von Martels: die vond dat 'ie ook de landbouwportefeuille had verdiend, maar zag daarna niet in dat hij met zijn landbouwkennis juist ook op andere thema's van waarde kon zijn.
+1
Noordoost
@Coen mag toch ook hopen dat die Eline niet in de kamer komt, das nog tig x erger dan die Geurts
Bartlehiemboer
Heb vandaag wel lijstrekkersdebat over het Noorden gevolgd. D66 houdt vol aan halvering veestapel. De boeren moesten maar een paar kippen en koeien nemen maar geen megastallen. Wilders ging er fel op in. Hoe kunt u. Deze boeren zorgen voor ons eten en u zegt dood leuk halveren maar. Ze moeten juist een pluim krijgen. Wilders kreeg bijval van Omzicht. De rest van al de partijen riepen allemaal maar dat de boer beter betaald moest worden. Ook CU riep er in mee, CU heeft 4 jaar tijd gehad om ook maar iets voor ons te doen. Huichelaars.
Kringloper
@Bartlehiemboer al die linkse glupers mogen wat mij betreft verhongeren.
Melkweb
@Kringloper die linkse gluipers (de kiezer) zijn tevens wel je klanten van je rechtse en met liefde gemaakte producten. Oftewel: jij staat bijvoorbeeld in een winkel en die verkoper geeft maar af dat die boeren gluipers zijn....werkt dat productief voor hem of juist niet.

Met deze dilemma zitten we wel. Als de bevolking kiest voor dat soort volk, wie is dan fout? Die persoon die dat uitdraagt of een stap eerder de mensen die die mensen kiest?
+1
Twentsch Land
Cu is een combi van groen links en D 33 en een geloof.

@Bartlehiemboer
wimpie61
Laat het nog maar meer winter worden , zodat de supermarkten niet meer bevoorraad kunnen worden
Melkweb
@wimpie61 geeft een hogere kostprijs voor de retail, dus dat wordt als eerste kijken waar we dat terug kunnen halen. Bij de consument of de bij de producent?

Ik zou als manager inkoop kiezen voor producent, immers die kan toch nergens heen met zijn bederfelijke product

Dus niet zo slimme opmerking van je
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!