Verzekeren asbestdaken steeds lastiger

Steeds meer verzekeraars bieden bij het afsluiten van een nieuwe opstalverzekering geen of slechts beperkte dekking voor asbestdaken. Sommige verzekeren alleen tegen bepaalde voorwaarden.

Bron

Verzekeren asbestdaken steeds lastiger
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+3
jan.1
Saneerder zoekt ook werk:😬
+2
Dirk van Zetten
@jan.1 ieder jaar krijg ik een afslag op mijn WOZ taxatie voor mijn asbest. Best fijn om op die manier belasting te besparen.
jan.1
Quote Reactie van @Dirk van Zetten:
ieder jaar krijg ik een afslag op mijn WOZ taxatie voor mijn asbest. Best fijn om op die manier belasting te besparen.

Hier gaat de woz flink omhoog heb ik gelezen,gemeente komt veel geld te kort....Het was of zwembad sluiten of woz omhoog.
van Ittersum
@jan.1 gemeenten waren een paar jaar geleden heel slim bezig. Ze waren al die bezwaren wel een beetje beu, vooral toen de klad erin kwam. Ze hebben toen de waardes laag gehouden maar het bedrag per 1000 euro omhoog. Zeg maar 3x2 werd 2x3. Beiden 6, niks aan het handje. Tot de woningmarkt uit het slop kwam, toen werd het van 2x3 opeens 3x3 en dan praat je opeens over andere bedragen. En nog steeds kunnen ze de waardes relatief laag houden. Geen enkele persoon die zijn woning voor de woz waarde kwijt wil.....terwijl het bedrag per 1000 euro wel omhoog gaat
cjw73
Wordt er te weinig gesaneerd??? Als ze meer werk willen moet de prijs naar onder. Is bijna de helft duurder dan een paar jaar geleden.
+2
puntertje
Jaren geleden gesaneerd, toen gevraagd of ik korting op de verzekering kon krijgen immers, minder risico. Ik werd uitgelachen.
labella
@puntertje de verzekering wilde mijn gebouwen wel verzekeren alleen zonder dak, ik heb ze heel hard uitgelachen...
+1
Melkboer16
@puntertje precies en nu is het andersom!
Maar je moet je ook afvragen waarom je nu nog asbest hebt? Immers in het oorspronkelijke plan zou het toch in 2024 verboden zijn!
Beetje ondernemer is het allang kwijt🤗
+2
labella
@Melkboer16 en bedankt.
+1
Melkboer16
@labella tja die reactie verwachtte ik al!
Je weet al 20 jaar dat er omstreeks nu een einddatum zou zijn!
De jongste asbestdaken zijn van 1990 ongeveer en dus nu zo’n 30 jaar oud.
Maar ik zie veel asbestdaken liggen bij boeren die zichzelf superieur vinden en van alles ondernemen maar het asbest daar moet de overheid maar in bijdragen!
Gewoon weg ermee☺️
+6
labella
@Melkboer16 die asbestplaten moesten er hier van de overheden op anders kreeg ik geen bouwvergunning, dan moeten ze ook maar zorgen dat ze er weer af komen.
+1
Melkboer16
@labella dat is zeker meer als 40 jaar geleden en @Sjaakiee je kan het dom vinden maar hou jezelf eens een spiegel voor?!
Zo duur is zo’n dakkie saneren nou ook niet meer en dan ben je van het gezeik af!
Sjaakiee
@Melkboer16 we hebben al gedeelte gedaan alleen jongveestal nog.maar na 3 jaar droogte en een forse muizenschade schuif je weleens iets op.helemaal alst niet perse hoeft.
+5
Noorderling
@Melkboer16
Kost me maar een ton en wat levert het op?
onderbouw is net zo oud en gedateerd qua bouw. Ben een miljoen op weg voordat alles er weer bij is en dan gaan we elkaar vast pinnen op een datum. Dat bepaal ik zelf wel wanneer het mij uit komt, en anders mag men meedelen in de kosten. Hier kan men het geld kwijt zonder negatieve rente te betalen.
+1
van Ittersum
@labella bedrijfeconomisch is het gebouw in 25 jaar afgeschreven, ook de verzekering weet dat. En ook bij de eventuele uitkering. @Melkboer16 zegt het misschien bot maar in het kader van de vervanging heeft hij wel gelijk. sinds 1993 is asbest verboden + 25 jaar = 2018 , kreeg je er nog 6 jaar bij voor de vervanging. En zo redeneert de verzekering nog steeds. En wat is versleten of af...eindeloze discussie
+4
labella
@van Ittersum zolang een dak niet lekt is het niet af.
Noorderling
@van Ittersum
Ga voor de 50jaar. 4ton melk per ligbox afgeleverd. Moet toch ergens wat verdient worden.
Destijds met op de kop getikte partij bakstenen gemetseld ipv kalkzandsteen kelders. Keer nieuwe roosters erin en is technisch nog prima qua onderbouw. Helaas is de maatvoering behoorlijk gedateerd.
Melkstal is ondertussen 20 jaar oud, prima onderhouden en nergens rot. Melk een 100 koeien per uur, weinig elektronica en 90% zelf te repareren. Ga er niet op vooruit met wat anders dus zetten we maar mooi door.
+5
Sjaakiee
@Melkboer16 wat een dompraat
+1
tok achterhoek
@Melkboer16 beetje ondernemer investeert niet in onrendabele dingen
+1
koeboer
@tok achterhoek Sinds wanner is onderhoud van gebouwen onrendabel.
de jonge
@puntertje klopt,premie werd zeker hoger omdat de waarde van het gebouw hoger werd...
puntertje
@de jonge met toeslag voor zonnepanelen, jaaa, duurzaamheid komt niet gratis.
van Ittersum
@puntertje net op mijn bedrijfsloods zonnepanelen gelegd. Alleen de aanschafwaarde kwam bij de herbouwwaarde van het gebouw . Verder geen andere opslagen of dergelijke
cjw73
@van Ittersum nu in de stalling ruimte ofzo?
van Ittersum
@cjw73 ruimte heb ik zelf nodig, hobbyruimte enzo😉
ted9
@van Ittersum WOZ dan?
van Ittersum
@ted9 betaalde bij aankoop meer voor dit pand dan de WOZ waarde maar dat was een bewuste keuze. Die 30 panelen die ik nu heb maken amper het verschil, tijd zal het leren.
puntertje
.
grondlozeboer
@puntertje je zet er een punt achter?
+1
puntertje
@grondlozeboer Zou het bijna wel willen maar de volgende generatie lijkt net zo eigenwijs te zijn als ikzelf dus ik moet nog maar even door om dit mogelijk te maken.
Ynze Oenema
Zijn veel hopeloze ondernemers als ik @Melkboer16 moet geloven. Onze stal uit 1990 heeft nog een prima dak. Vervang hem pas als het moet, of van gekkigheid niet weet wat ik met het geld moet. Hoop op het laatste 😉 haha
Melkboer16
@Ynze Oenema ik bedoel ermee dat er veel zgn ondernemers zijn die veel in andere dingen investeren zoals grond en fosfaat en dan zeggen dat ze geen geld hebben voor het opruimen van het laatste asbest!
Ynze Oenema
@Melkboer16 zou ik persoonlijk ook stukken liever in investeren haha
+1
bio boer
@Ynze Oenema ik ook in steen en staal is niet zo interessant is voor het in gebruikt is is de waarde al bijna gehalveerd maar ja soms is het noodzakelijk
+1
bio boer
Is het erg dat ze het oude asbest vervanging niet vergoeden die post zou ook een keer komen als die niet af fikt de opruim kosten worden wel vergoed en de rest van de stal ook alleen je nieuweplaten niet
Zwaagdijk
@bio boer en zo is het, wij laten het asbest ook liggen, het is dicht en veel beter als beton platen. Als het brand wordt de opruiming vergoed. En meer niet. Dat is toch logisch.
sjuu
Je melkt geen liter meer door een nieuw dak, al knapt het wel op. Druk de winst ook nog lekker, als je hem ook nog ff isoleert.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!