Onderzoeker Investico: ‘Weghalen agrarische piekbelasters niet overal de oplossing’

Een onderzoek van platform Investico deed gisteren veel stof opwaaien. Is het opkopen van agrarische piekbelasters de oplossing om het stikstofdossier los te trekken? Agrio stelde een van de onderzoekers, Adrián Estrada, een aantal vragen.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Mmmmmmmmmm

Quote:
Vraag: Is de timing bewust gekozen nu de begroting van LNV in de Tweede Kamer wordt behandeld?
Antwoord:
We hebben daar wel rekening mee gehouden. Niet omdat we een politiek doel hebben, maar wel omdat dit belangrijke informatie is voor de politieke besluitvorming.
puntertje
@Grasbaal Dit is zoiets als: We willen niet de bestaande macht bekritiseren maar u wel in de beoordeling mee laten nemen dat complotdenkers zeker gelijk hebben.
Bewust één stukje ergens uithalen en dan zeggen dit te doen om democratische processen te verbeteren? Dat is geen journalistiek maar opinie. Zeg dat dan ook flop-journalist.
producent
platform-investico.nl/over-ons/onze-missie/
ONZE MISSIE
Investico is een platform voor grondig en structureel journalistiek onderzoek
Wij versterken de democratische rechtsstaat door het voeden van het publieke debat. Niet door opgeklopte schandalen te presenteren, maar door in nieuws- en onderzoeksverhalen inzichtelijk te maken hoe besluiten tot stand komen in maatschappelijke kwesties die voor Nederland van belang zijn; waar de uitvoering mogelijk ontspoort en hoe de controle functioneert. Investico biedt tegenwicht tegen de korte adem en de incidentgerichtheid die het maatschappelijk debat vaak overheersen.
Goed onderbouwde onderzoeksjournalistiek kan alleen worden gerealiseerd met voldoende tijd en middelen. Investico is een non-profit organisatie die mede wordt gefinancierd door onafhankelijke, maatschappelijk georiënteerde geldschieters. Onze artikelen zijn geen producten om winst mee te maken. Dat geeft ons de tijd en de ruimte om kwesties tot op de bodem uit te zoeken.
Voor mediapartijen is Investico een waardevolle partner en aanjager van samenwerking. De redactie beschikt over specifieke onderzoeksvaardigheden zoals datajournalistiek en ‘wobben’. Bovendien heeft Investico de ervaring, tijd en focus om complexe, langlopende onderzoeksprojecten uit te voeren waarbij verschillende mediapartners betrokken zijn. De Groene Amsterdammer, Trouw, Argos en Nieuwsuur zijn onze vaste mediapartners. Daarnaast werken we ad hoc samen met andere partijen waaronder AD, regionale media, vakbladen en online-publicaties zoals Follow The Money en Vers Beton. Producties van Investico werd afgelopen jaar onder meer vertaald door The New Internationalist, Internazionale en Courrier International.

Dus gewoon een hypocriet clubje, met wel degelijk een gekleurde mening.
+9
John Spithoven
@producent Hier op het bedrijf i gisteren morgen een radio opname gemaakt voor Radio 1. Gisteren middag is er een filmploeg geweest van NOS journaal hier op het bedrijf. Opnames zijn er gemaakt en gemonteerd over dossier stikstof samen met Erisman. Op het allerlaatste moment werd de reportage ingetrokken. Reden was vaag. Vervolgens zie ik op nieuwsuur dat het onderwerp terug keert met Erisman en Bruin. Gezien het bovenstaande wordt mij nu wel duidelijk waarom. Ik vertelde niet het verhaal wat men wilde horen!
+2
Twentsch Land
Mocht zoiets op jou bedrijf ( geldt voor een ieder ) zorgen dat je ook zelf camera’s hebt geplaatst waar alles op komt te staan.

@John Spithoven
+1
John Spithoven
@Twentsch Land Goede hint
schoppenboer
@John Spithoven
Dirk Bruins deed het toch netjes?
Nijhof
@schoppenboer 🤫🤫
+1
John Spithoven
@schoppenboer Daar doelde ik niet op. Doelde op de relatie Investico en NOS. En een goed verlopen opname waarbij ik niet inging op verhaal piekbelasters.
jan.1
Quote Reactie van @John Spithoven:
Daar doelde ik niet op. Doelde op de relatie Investico en NOS. En een goed verlopen opname waarbij ik niet inging op verhaal piekbelasters.

Dat deed Dirk Bruins ook niet.Nieuws uur flopte.
boer.
@John Spithoven reactie op krantenartikelen worden niet geplaatst

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0