Stikstofwet nog voor de Kerst in de Kamer

De Tweede Kamer zal nog voor het eind van het jaar in debat gaan over het dinsdag gepresenteerde stikstofwetsvoorstel. Dit is conform de wens van minister Schouten om de wet zo spoedig mogelijk te behandelen. Maar zonder protest ging dit niet.

Deel dit topic Stikstofwet nog voor de Kerst in de Kamer (melkvee.nl)

De Tweede Kamer zal nog voor het eind van het jaar in debat gaan over het dinsdag gepresenteerde stikstofwetsvoorstel. Dit is conform de wens van minister Schouten om de wet zo spoedig mogelijk te behandelen. Maar zonder protest ging dit niet.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+1
Bekkink
Word er dus even door gedrukt
Albert Altena
Ze denken met "aannames" de boel nog kunnen fiatteren.
BertK
Kamer wil meer informatie over dit onderwerp, maar vanwege de drukke agenda is het niet duidelijk of meer voorlichting ingepland kan worden voor behandeling van het wetsvoorstel.

Doe maar wat.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BertK:
is het niet duidelijk of meer voorlichting ingepland kan worden voor behandeling van het wetsvoorstel.

Maakt toch niet uit! We weten al precies wie er voor deze "voorlichting" worden uitgenodigd. Dit deel kan je dus net zo goed overslaan.
BertK
@kanniewaarzijn Als je niet probeert wat invloed uit te oefenen, kan je beter ook ophouden met klagen en de dingen domweg pakken zoals ze komen. Slaap je wel beter.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @BertK:
wat invloed uit te oefenen

Invloed uitoefenen kan alleen met kritische mensen. Wat zij uitnodigen zijn altijd dezelfden, die ook altijd hetzelfde (gewenste) riedeltje afsteken. Zinloos dus.
+3
matt
Dat is ieder jaar zo met kerst dat er een wetje doorgedrukt word,dat begint al te
wennen 😀))
Nevergiveup
@matt paar uurtjes voor kerst reces 🤮
ted9
@matt net als met de voer maatregel
jg
Biedt de haast van de minister extra ruimte voor de oppositie om via moties aanpassingen te realiseren ?
verbi
Wat is het alternatief voorstel van GL en SP?
+5
de jonge
@verbi de keuze is reuze als de politiek het zou willen,andere reknmodellen,de norm omhoog bijstellen,uitgaan van een jaar waarin het meeste werd uitgestoten en zeggen de landbouw heeft al lang en breed aan de reductie voldaan..., maar ze willen niet,de landbouw moet eruit gedrukt,door een gemaakt probleem....
verbi
@de jonge Daar was ik dus al bang voor.Ik heb begrepen dat het wetsvoorstel wel een behoorlijk algemeen verhaal is met veel open einden dus weten we straks nog niet waar we staan. Bijvoorbeeld binnen 10 jaar grondgebonden zijn en alles verwerken maar hoe ze dat wil bereiken lees ik nergens.Het is alles bij elkaar een grote zooi en niemand die nog weet hoe het zit.Onze mooie landbouw van 10 jaar geleden willen ze het liefst morgen de nek omdraaien vooral de linkse kliek, die lullen over kringloop landbouw maar weten zelf ook dat dat niet werkt dat is hun doel ook niet weg met die landbouw dat is uiteindelijk hun credo. Triest diep triest.
Twentsch Land
Binnen 10 jaar grondgebonden !

Denk dat het voor sommige een zure appels is ..... of voldoende grond of vee weg tot aan grondgebonden.

@verbi
Bekkink
@Twentsch Land en wat houd grondgebonden in? Voer/mest contracten? Telt duitsland mee als je daar mais koopt?
Twentsch Land
Zou het allemaal niet weten maar die voer mest contracten binnen 10 of 20 km moet kunnen.
@Bekkink
de jonge
@verbi klopt helemaal,iedereen aan de vegatroep en voedingsuplementen en de rest is beton en industrie straks
hans1980
Onder de Corona rook
Nederland in LOKKI down en dat wijfie maar zeuren over stikstof , een niet bestaand probleem .
hans1980
Hoe?

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!