Hoop op snelle realisatie Nieuwkoops stikstofplan

Op het plan van de zestig boeren in de omgeving van Nieuwkoop wordt overwegend positief gereageerd. Die melkveehouders rond de Zuid-Hollandse plaats maakten donderdag bekend een deel van hun stikstofruimte te willen verleasen.

Deel dit topic

Reacties

hans1980
NH3 wordt NOx
BertK
@hans1980 huup huup Barba-truuk
+1
buorman
Quote Reactie van @hans1980:
NH3 wordt NOx


NH3 word €€€€€€...
Gerrit v Schaick
Het plan is echt niet alleen slecht. Geld wordt besteed aan blijvers ipv stoppers das positief.
verlease is tijdelijk om BV Nederland los te trekken. dat geeft minder druk van bedrijfsleven en politiek. Er worden allerlei voorwaarden gesteld aan beheer aanpassen kdw enz.
voorwaarde is dat pas melders worden geholpen. En daar gaat het mijn idee mank met de wens on het SNEL te regelen.
Verder moet je de overheid die graag selectief winkeld durven vertrouwen dat je na een paar jaar je verleasede stikstof zelf weer mag gebruiken als je dat wilt...
Realisme
@Gerrit v Schaick als een stopper uit eigen beweging de haven belt dan zeggen die geen nee mocht die stikstof een euro goedkoper zijn. Hiermee word extern salderen gewoon mogelijk natuurlijk. Wat ze zogenaamd proberen te voorkomen word werkelijkheid. Lijkt mij persoonlijk geen ramp alleen voor diegene die gratis hun oude stallen dachten op te knappen loopt het even anders
BertK
@Gerrit v Schaick Geld wordt besteed aan blijvers ipv stoppers? Structureel een deel verleasen is een vorm van gedeeltelijk staken van je bedrijf.
+1
Noorderling
@BertK of saldo op lege stal plaatsen draaien door de fosfaatrechten. Of overbrugging na intern salderen als je niet direct wilt verdubbelen maar spantvakjes prutsen.

Een ander laten werken voor je geld is ook ondernemen. Caravans in de kippenschuur, land verhuur, P/quotum verhuur, huisjes melken. Daar ben je toch ondernemer voor om het maximale er op korte en lange termijn uit te halen.
Gerrit v Schaick
@BertK lees ff het hele plan, ze willen tijdelijk verleasen en de mogelijkheid houden het stikstof indien gewenst weer zelf te kunnen benutten na een paar jaar. Ik zie ook nog genoeg problemen en was wat verbaasd toen dit gister ineens op de proppen kwam, maar ik hoor niemand met een beter idee.
Ik zit er niet heel ver vandaan maar bij een ander natuurgebied mijn stal is up to date en mijn vergunning is in orde. dus mijn plan is om voorlopig lekker af te wachten. Maar iedere situatie is anders en in die regio was er al een gebiedsplan van bovenaf bedacht en dan snap ik dat je met een eigen plan komt.
Ik ben vooral bang dat Carola zegt net als bij t LC, Bedankt voor de ideeen, maar we doen t op mijn manier, en de sector in de uitverkoop zet door het salderen op een ondoordachte manier open te zetten.
+1
Weidezicht
Zijn blijvers dan geholpen? Als het als NOx de sector uitmag, wordt veeteelt in nexerland een sterfhuisconstructie?
+1
Noorderling
@Weidezicht
Wat is je grond waard als er geen vee (in de buurt) gehouden mag worden? Daar zou ik als stopper eens over nadenken. Dan kan verleasen nog wel eens interessanter zijn en met de grond mee verkopen, al dan niet verweven in de grondprijs met landbouwvrijstelling.

Je ziet het nu al in de grondprijs. Bouwland gaat voor 7 tot 10euro weg waar grasland er net een 5voor staat.
JohnDeere7serie
@Noorderling vinger op de zere plek. Aan de andere kant, uitstoot vergunning zit op locatie /stal en er staat niet in de vergunning welk land erbij hoort bemest / beweid mag worden
Noorderling
@JohnDeere7serie extern salderen in de buurt is nog wel te organiseren, of stal voor (drachtig) jongvee. Dat vind z'n weg wel, geen mogelijkheid tot geld verdienen gaat z'n weerslag krijgen.
mlkvhoudr
@Weidezicht keuzes hè ik vind dat je een noodlijdende sector (als ik sommigen hier moet geloven):niet kostte wat kost ook overeind moet proberen te houden
Lukt het structureel niet om de inflatie bij te houden valt 80 % binnen 20 jaar van nu af.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0