Onze boeren produceren vooral voor export en niet voor 'ons'



Originele beschrijving

Boeren die alles voor 'ons' produceren? Na een rondje in de supermarkt lijkt de vork toch wat anders in de steel te zitten.

Deel dit topic

Reacties

Farmer_
Linkse NPO
j h p
Wat een eikel, de supers slepen het overal vandaan en wij krijgen de zwarte piet.
Porky
@j h p klopt ,mn vrouw zag peulen in de supermarkt liggen , land van herkomst " senegal", kan het nog gekker? Hoeveel km vliegen is dat ? Onee foutje, de luchtvaart vervuilt niet. En als ik dan zeg dat de wereld knettergek is krijg ik van sommige medepikkers hier te horen dat IK raar doe.
+1
apel
Mss maar eens esstafette rondes houden bij de supers. gewoon met een man of vier vijf gaan staan flyeren en uitleggen aan de consument hoe het zit. Is vertellen wat er buiten nederland mag gespoten worden en wat er aan medicijnen gebruikt word. Een week lang. dan heb je de meeste consumenten wel gehad. Maar ja of de consument er gevoelig voor is??
Woutertje77
@apel agractie.nl/stickeractie/ en stickers plakken en korte acties bij distributie centra
gerrie-hul
@apel kijk maar eens naar de onderkant van de zuivel Dan zie je be staan Komt heel veel uit België onder de naam Campina Moeten ze wel goed kijken
+2
van Ittersum
Tegenvraag moet nu dus zijn: waarom gaat alles naar het buitenland en halen jullie buitenland hier heen. Fijn al die excuuscultuur XXL. Kern blijft dus buiten schot: wil je dat de producent een eerlijk prijs krijgt JA/NEE?
+1
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
Tegenvraag moet nu dus zijn: waarom gaat alles naar het buitenland en halen jullie buitenland hier heen. Fijn al die excuuscultuur XXL. Kern blijft dus buiten schot: wil je dat de producent een eerlijk prijs krijgt JA/NEE?

Ja dat klopt van Ittersum , jij hebt tijd zat tegenwoordig nu je het zaakje kwijt bent dus kun jij mooi de supermarkten af gaan met die vraag. Co mee om te filmen.
marcsterreborn
@George Its in het noorden en jij in het zuiden op pad. Is dat wat?
+1
van Ittersum
@George Hoofdkantoor van bv Jumbo is genoeg en laat die nou eens in Veghel staan.
+1
Bartlehiemboer
Zijn we niet eens klaar met uitleg naar consument/kamer/nunl reageerders of wat ook maar? Welke andere branche moet dat ook? We hebben wel wat anders te doen dan al die goodwill. Consumenten kijken helemaal niet naar land van herkomst als een paprika er mooi uit ziet en is hij goedkoper dan degene ernaast gaat de goedkoopste de winkelwagen in. We moeten bij de EUtop zijn als dit anders moet.
van Ittersum
@Bartlehiemboer daarom hebben de supermarkten het eigen merk in gevoerd. Kunnen makkelijker switchen, het lijken wel boeren
+2
Biestie
Is het niet tijd dat de boeren zelf een supermarktketen oprichten? Soort boerenbond met eten.
En ja dat zal vast niet zo gemakkelijk zijn als gedacht maar kun je wel de hele verticale keten beheersen van boer tot bord.
Bartlehiemboer
@Biestie Daar sta ik helemaal achter. Kleinschalig zie je die wending ook al. Ben wel bang dat binnen de kortste keren de graaiers alweer de dienst uit maken
buorman
Quote Reactie van @Biestie:
maar kun je wel de hele verticale keten beheersen van boer tot bord.


Je vergeet de koper/consument, die beheers je niet die moet je verleiden/overtuigen.
Maar dat doen de overige supers ook, desnoods met nog meer buitenlandse zuivel
+1
dwers
Aantal liters melk voor Nederlandse consumptie ÷Aantal melkveehouders, kom je rond de 200.000 liter per bedrijf voor Nederlanderse consumptie.
Kan iedereen zelf uitrekenen hoeveel % hij voor buitenland produceert .
Kanaal
Heeft iedereen de laatste zin wel gelezen in het artikel ?

Maar vooral: wat is er mis met Nederlandse piepers en sperzieboontjes? Helemaal niks toch?

Deze journalist wijst ook naar de supermarkt.
+5
puntertje
Ooit eens op een koffieplantage geweest. Wat blijkt?, die mensen daar drinken niet alle koffie zelf op. Ze vertelden dat de omstandigheden voor koffieproductie daar veel beter waren dan voor bijvoorbeeld melkkoeien en dat ze dus beter en milieu efficiënter daar koffie konden produceren en melkproductie beter over konden laten aan meer gematigde klimaat gebieden. Dat betekent 2 keer milieu winst, en zolang 'milieu bewuste' consumenten hun gewenste quinoa niet bij supermarkten kopen die dit per vliegtuig laten aanrukken vallen de milieu effecten voor transport erg mee. Ze noemden dat internationale handel, de basis voor welvaart.
Als een journalist zijn éénzijdige stukjes zit te typen in een hippe barista bar zou hij/zij/het (we zijn tegenwoordig ruimdenkend) daar eens over na kunnen denken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0