In Duitsland geen cent te verdienen aan melk ! door de producent......

Deel dit topic

Reacties

jg
RFC drukt er een paar miljard liter in de markt, geen kloten wordt er aan verdiend !
weurding
Gelukkig investeren ze in Nigeria.... jg
hookwood
@weurding Al meer dan 60 jaar inmiddels.
weurding
@hookwood als ik sommigen mag geloven is de mp ook al 60 jaar hetzelfde🙈
George
Quote Reactie van @weurding:
als ik sommigen mag geloven is de mp ook al 60 jaar hetzelfde

Da's overdreven , de melkprijs in ongeveer op 1980 niveau nu , da's pas 40 jaar.
diekman
Hier wel dan?
Fake nieuws
+2
KOC1981
Ik ben het eens dat de melkprijs te laag is en dat je vooral de laatste jaren door allerlei randzaken zoals assurantiebelasting, kosten voor aanvraag derogatie, afschaffen rode diesel,.... en zo nog een hele lijst. de kostprijs moeilijk onder controle kunt houden. Echter om nu met droge ogen te beweren dat, zoals het staatje in het artikel aangeeft, van 2014 tot nu slechts 75% van de kosten terugverdient kan worden is ook gewoon lachwekkend. dan was iedereen al lang kats failliet.
duitser
@KOC1981 duitsland heeft al jaren een doc melkprijs. Vraag de doc boeren maar eens
ted9
@duitser Kostprijs dan
+6
George
Quote Reactie van @ted9:
Kostprijs dan

Dat houdt gewoon op , de opbrengsten zijn gewoon (heel) veel te laag. Altijd dat kostprijsgeleuter. Kostprijzen zijn gewoon enorm gestegen , alles en iedereen wordt duurder , behalve wat de boer heeft. Dit kan niet!
duitser
@ted9 waarom zou ie hier lager zijn?
+1
Farmer_
@duitser In Duitsland zetten ze de aflossingen niet ff stil, ga je gelijk naar een andere afdeling.
Jaap40
@Farmer_ als je niet uitkijkt zit je hier ook zo in bijzonder beheer in geval van rente uitstel afstel lease afstel.
Waar mogelijk snel weer van die regelingen af zien te komen. Geef een bank geen stok om te slaan
hookwood
@KOC1981 Als je alleen met de melkopbrengst rekent dan vergeet je nog wel een paar posten in de boekhouding.....
+6
dewittemotor
@KOC1981 Als jij eens eerst een beetje gaat tellen zoals elk ander bedrijf in Nederland, dan ben jij ook zo failliet. Eerst een een vergoeding voor je uren inrekenen. Ook de uren van je vrouw, kinderen, vader, moeder. Dan hoef je nog niet eens een hoge uurvergoeding te tellen, dan is het bij velen al bekeken. Laat we de vergoeding over het vermogen maar even zitten. (doen ze op de bedrijventerreinen wel gewoon intellen, want ze huren het pand altijd: oftewel van een vreemde of van zichzelf met allerlei BV constructies.
Dan ga je gewoon nog eens twee weken per jaar op vakantie. Personeel huur je dan gewoon in, zoals elk ander bedrijf dat doet. en vervolgens zorg je er eens voor dat je om de andere week een weekend vrij bent voor met het gezin, arbeid huur je natuurlijk weer in.
Zelfs dan maak je nog werkweken, waar nagenoeg alle Nederlanders hun neus voor ophalen en die bijna niemand meer maakt in deze tijd, maar dan is er van jou winst niets meer over.

Nee, de enige reden dat onze bedrijven nog bestaan is dat wij ongelofelijk veel en vooral altijd werken. Er veel gratis arbeid beschikbaar is waar wij geen vergoeding voor krijgen/tellen en er ontzettend veel eigen vermogen is wat gratis ter beschikking staat aan de omgeving.

Zo kun je met truien breien nog de kost verdienen, maar ga nu niet beweren dat de melkveehouderij nog een tak is waar je veel kunt verdienen
+3
koeiboer
@dewittemotor jouw standpunt is mij helemaal duidelijk. Echter je vergeet te melden dat iedere zichzelf respecterende boer niet meer naar de vergaderingen van zijn coöperatie gaat. En die mafketels die wel gaan, beweren met droge ogen dat ze voor deze prijzen wel kunnen melken. Neem daarbij dat heel die districtsraad bestaat uit lapzwansen ( die thuis geen moer te vertellen hebben) die het woord van de directie Nooit in twijfel trekken dus daarmee altijd maar ja knikken. En je komt na 100 jaar coöperatief boeren op dit punt uit.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @dewittemotor:
Nee, de enige reden dat onze bedrijven nog bestaan is dat wij ongelofelijk veel en vooral altijd werken. Er veel gratis arbeid beschikbaar is waar wij geen vergoeding voor krijgen/tellen en er ontzettend veel eigen vermogen is wat gratis ter beschikking staat aan de omgeving.

Volgens mij zijn we niet in loondienst en is onze arbeidsvergoeding de winst die overblijft na inbreng van middelen. Dus uren berekenen heeft echt 0,0 nut. Ook op berekenen van inbreng van vermogen ga je niet failliet. Op betalen van facturen en te weinig inkomsten wel.

Ooit is het allemaal wel betaald wat er staat, en we gaan nog steeds in stappen vooruit. Iedereen heeft wel eens een periode dat je even op het randje zit van wat kan door welke reden dan ook. Als je aan het af betalen blijft komt het vanzelf naar je toe en ontstaat er op termijn door hogere omzet en lagere financieringslasten vanzelf weer lucht om een stap te zetten.
Melkboer16
@dewittemotor tja als je het zo bekijkt moet je gelijk stoppen!
Ik bekijk het ook van de andere kant!
Mijn werk is gelijk mijn hobby en ik ga altijd met plezier naar de koeien!
Ken van elke koe generaties terug en krijg voldoening van onze gewassen als ze er goed bijstaan!
Wij maken heel veel van onze kinderen mee omdat we vaak thuis zijn!
In de tijd dat we boeren is ons vermogen al meer als verdubbeld en dus ons pensioen!
In het bedrijfsleven moet je ook hard werken en veel uren maken als je een verantwoordelijke functie hebt en wilt houden.
En dan moet je pensioen opbouwen en dat is niet zo gestegen als mijn pensioen.
En als je vroeg doodgaat en je partner ook dan is al dat opgebouwde pensioen foetsie.
In ons vak blijft het vermogen gewoon en kunnen je nakomelingen er nog wat mee!
En maak eens een doorkijk naar andere sectoren als de melkveehouderij dan wordt er toch hier en daar veel geld verdiend
Noorderling
@Melkboer16. Hoe wil je je pensioen verzilveren als het bedrijf niet stopt?

Dat moet toch gewoon uit de explotatie gehaald worden ipv waardestijging van grond. Verder heb je gelijk dat het redelijk risicoloos leven is, alles mooi bij huis etc.
dewittemotor
@Melkboer16 Ik ben ook geen klager en ik zie ook zeker wel de positieve kanten van ons beroep. Maar mijn relaas hierboven is precies hoe het bedrijfseconomisch zit op de melkveebedrijven. Allemaal. Dat betekent ook dat een simpele arbeidsongeschiktheid van bijvoorbeeld een ouder al een groot verschil kan maken voor een bedrijf. Immers gratis arbeid in ene weg.
Melkboer16
@dewittemotor een ouder arbeidsongeschikt?? Man als ie boven de 60 is dan is het meeste werk er wel af! En anders neem ik toch aan dat elke boer toch een fatsoenlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft tot zijn 65e?!
Dat opa tot zijn dood stalstrooier moet blijven is niet meer van deze tijd en ongetrouwde oompjes is ook verleden tijd.
Begrijp je wel hoor maar kijk je eigen uren eens na als je geen 80 tot 100 koeien met bijbehorend jongvee in je eentje kan verzorgen!
Partner kan best buiten de deur werken want dat is in een (normaal) gezin ook zo!
+6
jvt
@Melkboer16 hier geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, bij verhuis de grens over wou geen een verzekering me nog hebben, gezien al nodige slijtage en het sarcoidoseverhaal. Kwam er op neer dat ongeveer alleen problemen met hart, hersenen en darmen niet uitgesloten waren maar ik wel de volle mep mocht betalen, hiervoor bedankt. En makkelijk lullen dat meeste arbeid bij 60 jaar wel eraf is, hier loopt geen opa en oma rond, dus elk uurtje is ofwel zelf ofwel betaalde arbeid, alhoewel kinderen ook wat beginnen mee te helpen. En dan kom je er echt wel achter dat dat hulpje van 8 uur in de week eigenlijk alleen maar werk doet wat op meeste plekken idd onbetaald door opa nog gebeurd, plus de rest. Nu zul je wel zeggen 8 uur in de week is ook niks, maar is toch weer een terechte uitgave, maar lul niet dat er zat te verdienen is. Doe het werk (weer) elke dag met prezier, maar begint me toch steeds meer tegen te staan dat eenieder maar gewoon prijs verhoogt, service verlaagd en wij steeds aan steeds meer eisen moeten voldoen en daar gewoon ondermaats voor betaald worden
+1
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
Partner kan best buiten de deur werken want dat is in een (normaal) gezin ook zo!

Succes met je werkende partner en 80 tot 100 koeien in je eentje!
Wat ben ik ontiegelijk blij dat ik vroeger nooit mijn 70 koeien met bijbehorend jongvee en 36 ha grond bewerken helemaal alleen heb hoeven doen. Zou ook wel belachelijk zijn om met een miljoenenzaakje van een uitwerkende vrouw afhankelijk te zijn zoals in een "normaal" gezin zoals jiij dat noemt.
dewittemotor
@George Ken er ook waar de vrouw op haar 53 nog buitenshuis moet gaan werken. En dat zijn noch niet eens de grote investeerders onder ons.
pieta
@dewittemotor Jij kent andere mensen als ik. 😁
pieta
Quote Reactie van @Melkboer16:
En anders neem ik toch aan dat elke boer toch een fatsoenlijke arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft tot zijn 65e?

Tot mijn 60. Premie brief gehad vd week. 5% omhoog. En we kunnen goed al tot ons 70 moeten.
George
@pieta
Ik ben 13 mei 2011 gestopt met de AOV . Nu ruim 9 jaar geleden. Liep tot mijn 60ste levensjaar. Dus tot en met 59 jaar beuren bij arbeidsongeschiktheid. Nog kleine 8 jaar nu moet ik dus zonder verzekering overbruggen.
+1
pieta
@George Ik zit ook wel eens te dubben om hem op te zeggen. Belasting betaalt gelukkig een flink stuk mee.
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
ens te dubben om hem op te zeggen

al dat geld wat je al naar de verzekering gebracht hebt had je beter in grond kunnen steken.
+6
Noorderling
@pietjepuk
Totdat je aan het begin van je carrière wat krijgt met een gezin of een opvolger hebt.

Het is met alle verzekeringen zo dat het weggegooid geld is als je ongeschonden de finish haalt, helaas is dat niet altijd vanzelfsprekend.
pietjepuk
@Noorderling 15 k per jaar wordt je ook niet vrolijk van. Bij kleine gebreken krijg je ook maar minimaal uitbetaald. Mankeer je echt iets waardoor je het werk niet meer kunt is het ook einde toko.
+1
Noorderling
@pietjepuk dat bedrag kun jezelf bepalen. Daarnaast kost een aov als dertiger nog geen derde van 50plusser. Als je je schaapjes op het droge hebt en je bent gered met een stukje grond verkopen is dat misschien beter. Maar netvwaar je staat en de ambities zijn van het gezin en vennoten.
pieta
@Noorderling Daar zit voor mij ook de overweging. Ik denk nog een paar jaar en als ik dan nog gezond ben stoppen met de aov.
pieta
Quote Reactie van @pietjepuk:
15 k per jaar wordt je ook niet vrolijk van

Zo duur is ie nou ook weer niet. Ik schat hem op 6.000.
+1
pietjepuk
@pieta Dan hebben ze mij flink opgelicht. moest iets van 15 k zijn voor 50k uitkering.
pieta
@pietjepuk Wanneer/welke leeftijd afgesloten? Ik heb een beroepsarbeidsongeschiktheidsverzekering. Ik dacht 6 maanden wachttijd uitkering ook tegen de 50.000 aan dacht ik.
pietjepuk
@pieta Ik was begin de 20 toen we hier mee bezig zijn geweest. en dacht ook dat het uitkering na 12 maanden was.
George
Quote Reactie van @pieta:
Ik zit ook wel eens te dubben om hem op te zeggen. Belasting betaalt gelukkig een flink stuk mee.

Tja altijd een 40% en bij jouw misschien wel 52% . Maar als stopper met melken en hobbyakkerbouwer en jongveeopfokker is hier de strategie wat je niet uitgeeft dat je dat ook niet eerst hoeft te verdienen. De verdiensten van een hobbyboer zijn zo groot ook niet.
Maar alles en iedereen op tijd kunnen betalen en een beetje een leuk leven lijden is ook genoeg. Ik mag niet klagen.
pieta
@George Als jij echt niets meer zou kunnen kan je vrouw het bedrijf ook nog wel runnen en er een redelijk inkomen uit halen. Wij "verhuurden" vroeger in Brabant ook wel land wat op eigen naam bleef.
+1
marcsterreborn
@pieta Als jij echt niets meer zou kunnen kan je vrouw het bedrijf ook nog wel runnen
Dat zou nog wel eens een flinke verbetering van het resultaat kunnen opleveren
+1
George
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Dat zou nog wel eens een flinke verbetering van het resultaat kunnen opleveren

Zou best kunnen dat een mislukt journalistje het nog beter zou kunnen dan ik , dan kan mijn vrouw het zeker!
pieta
@marcsterreborn Daar geloof ik niets van.
George
Quote Reactie van @pieta:
Als jij echt niets meer zou kunnen kan je vrouw het bedrijf ook nog wel runnen en er een redelijk inkomen uit halen. Wij "verhuurden" vroeger in Brabant ook wel land wat op eigen naam bleef.

Tja misschien wel maar ik was ook in 2011 toen ik met mijn AOV stopte wel in de positie dat ik met 36 ha grond vrij van lasten al wel 79 jaar kon worden als we ieder jaar 1 ha pot verteerden. 😄
+1
pieta
Quote Reactie van @George:
dat ik met 36 ha grond vrij van lasten al wel 79 jaar kon worden als we ieder jaar 1 ha pot verteerden.

Ik ben nu 44. Enige wat me er nog in tegenhoudt is de vraag of ik een opvolger heb. Met 1 hectare per jaar kan ik al 102 worden. 😁
+1
pietjepuk
@pieta sjors heeft het vrij. Jij ook?
pieta
@pietjepuk Ik hoef geen grond te verkopen om schuldenvrij te worden maar ik heb wel nog schuld.
pietjepuk
@pieta dat lukt hier nog niet maar fosfaat en koeien verkopen en wat grond ben ik ook schuldvrij. ieder jaar een bunder op maken kan ik ook al 75 worden.
pieta
@pietjepuk Hoe oud ben jij dan? 15.000 voor een aoc vind ik wel heel veel. Wij hebben in 2004 afgesloten. Ik was 28
George
@pietjepuk
Fosfaat gaat eerst de helft van naar de belasting , andere helft kun je pas van gaan aflossen.
weurding
@George hoeft niet. Kunt met voorzieningsinvesteringen heel wat regelen
+1
matt
@weurding dan blijft er nog minder over om af te lossen
weurding
@matt heb het er maar eens met je boekhouder over. Zal per geval verschillen. Hier pakte het heel goed uit
+2
pieta
Quote Reactie van @weurding:
Kunt met

Ik weet daar het fijne niet van. Maar als het een voorziening is is het iets wat nog een uitgave gaat worden. Dus kun je met het bedrag aan voorziening nog steeds niet aflossen omdat je dat nodig hebt als je de uitgave gaat doen voor de opgenomen voorziening.
weurding
@pieta klopt. Hebt drie jaar om het bedrag te investeren. Maar belasting is de helft zegt george, ga je echter die helft investeren van de p opbrengsten in kort afschrijfbare zaken pakt den haag maar bitter weinig meer. Aflossen hoeft overigens niet iedereen meer maar kan ook nog gewoon met de opbrengsten van de grond die je houdt. Maar nogmaals; voor iedereen verschillend
pieta
Quote Reactie van @weurding:
Maar belasting is de helft zegt george, ga je echter die helft investeren van de p opbrengsten in kort afschrijfbare zaken pakt den haag maar bitter weinig meer.

Het is niet zo dat je dan enkel de helft die uit belasting betalen bestaat moet investeren. Dan moet je in theorie het gehele bedrag investeren. Tenzij je van het gehele bedrag al een deel op een andere manier hebt weg kunnen poetsen.
+2
weurding
@pieta jij hebt er vast meer kennis van dan ik. Weet alleen dat dit voor ons goed uit kwam. Wat een ander er van denkt moet ie zelf weten. Geen situatie gelijk
+3
pieta
@weurding Als je doet wat je denkt dat je moet doen doe je het altijd goed. 😁 Niks mis mee hoor. Ik ken er een paar meer die er een trekker van gekocht hebben en nog wel eens wat andere dingen. Maar jij snapt natuurlijk ook wel dat je er niet en de trekker en je schuld met hetzelfde geld kunt afbetalen.
+4
George
Quote Reactie van @pieta:
Maar jij snapt natuurlijk ook wel dat je er niet en de trekker en je schuld met hetzelfde geld kunt afbetalen.

Ja zo is dat , het is simpel als je van een ton aan verkochte fosfaatrechten de helft belasting wilt besparen moet je die ton helemaal investeren en houdt je niks er van over om af te lossen.
pietjepuk
@George aflossen is dat geen investering naar de toekomst. 😉
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
aflossen is dat geen investering naar de toekomst.

Jawel maar waar zeg ik dat het niet zo is?

Alleen ik denk dat het in het geval van Weurding niet zo van toepassing is omdat die niet al te veel hypotheek heeft en zich best wel een leuke trekker met belastingvoordeel kan veroorloven omdat ie daar veel schik in heeft. Die trekker kost hem overigens maar de helft.
Maar als je wilt aflossen van verkochte fosfaatrechten moet je eerst de helft belasting aftikken en de andere helft kun je gebruiken om af te lossen.
Heel veel anders dan wat ik nu zeg zal het niet zijn.
dewittemotor
@George En dan investeren in ijzer dat over 5 jaar versleten is. Heb je in feite al je geld verprutst. Kun je nog beter belasting betalen en dat waardevast beleggen dan er maar tractors voor kopen die je niet nodig hebt
George
Quote Reactie van @dewittemotor:
belasting betalen en dat waardevast beleggen dan er maar tractors voor kopen die je niet nodig hebt

Dat is een ieders keuze , ik heb er ook niet zoveel mee. Maar een trekker blijft toch in goede staat verrassend veel waard. Veel meer dan een auto.
Beleggen is ook niet zo mijn ding , daar heb ik geen verstand van. Maar als je geld hebt is een tweede woonhuis of ander onroerend goed wel een prima investering en brengt meer dan een nieuwe trekker.
Maar die trekker kost je door belastingvoordeel maar de helft en onroerend goed kun je niet kopen van de opbrengst van fosfaatrechten voordat je belasting hebt betaald.
Twentsch Land
Tractor/trekker en tractors is niet het zelfde !

Dacht dat arend de grond nog heeft en dan heeft hij dus een trekker/trekkers nodig. Indien bedrijfsmatig nog bezig is er ook op af te schrijven en als het ook nog zijn hobby is dan heeft hij groot gelijk......geld uit hebben staan is ook lang niet altijd feest.

@dewittemotor
pietjepuk
@Twentsch Land de witte motor heeft wel een punt. De trekker die weurding had kon nog met gemak tien jaar mee maar hij heeft er voor gekozen om hem in te ruilen voor een nieuwe. Door de hir kan hij niet afschrijven op de nieuwe trekker. ook komt de verborgen restwaarde van de "oude trekker" tevoorschijn. al bij al twijfel ik of het fiscaal wel voordelig is en niet nadelig. Weurding kan echter wel van zij nieuwe trekker genieten. ook wat waard.
Twentsch Land
Weurding kan echter wel van zij nieuwe trekker genieten. ook wat waard.

Dat is het meeste waard.

Ken hier in het gebied ook wat die gestopt zijn met melken en een nieuwe trekker hebben gekocht ....... mooi toch 😊

@pietjepuk
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Weurding kan echter wel van zij nieuwe trekker genieten. ook wat waard.Dat is het meeste waard.

Dat is het! Hij kan het zich makkelijk veroorloven dus waarom niet?
weurding
@pietjepuk het is wel een vooruitschuiving van "problemen". Er zal bij evt verkoop flink betaald moeten worden over de boekwinst op dat moment.maar dan zijn we 10 jaar verder. Overigens zie ik geen probleem in het feit dat iets na 10 jaar ingeruild wordt als het nog niet versleten is. Bij goed onderhoud brengt het nog wat op en laten we eerlijk zijn, als er niemand nieuw koopt komt er ook geen gebruikt op de markt. Maar waar hebben we het over? Een trekker... geen Mercedes van een ton nieuw die na 10 jaar geen 20000 meer opbrengt en waarvan de mrb en verzekering per jaar hoger ligt dan de afschrijving van een trekker😅
pietjepuk
Quote Reactie van @weurding:
het is wel een vooruitschuiving van "problemen". Er zal bij evt verkoop flink betaald moeten worden over de boekwinst

helemaal correct. zo zei iemand tegen mij kan nog wel een rondje doen met de winkelwagen door de winkel maar zal toch een keer langs de kassa moeten.

advies probeer ieder jaar zoveel belasting te betalen dat je tegen de hoogste schijf van 49.5% aan zit. dit is 37% Nu je nog een bedrijf hebt krijg je ook nog 14% mkb winstvrijstelling. je betaald dan maar 32%. staak je het bedrijf is het alles aan de volle 49.5%
weurding
@pietjepuk heb een goede boekhouder. Snap er zelf niet zo veel van. Op een gegeven moment gaat het net als bij george.... strekken we de benen blijft er genoeg over voor "de jong" 😅
George
Quote Reactie van @weurding:
Op een gegeven moment gaat het net als bij george....

Wat?
+1
weurding
@George merendeel gaa naar de jong 😄
George
Quote Reactie van @weurding:
merendeel gaa naar de jong

Ja wat moet je er anders ook mee , ik heb vorig jaar hier al dikke 2 ton aan ze uitgedeeld belastingvrij. Die ben ik al kwijt. 😄
diezel
Quote Reactie van @pietjepuk:
staak je het bedrijf is het alles aan de volle 49.5%

Laat je de fiscus toch je pre-pensioen betalen. Heb je dat % toch ongeveer gehalveerd.
Leuker konden ze het niet maken. 😄
Sorry, vergeet bovenstaande. Leef blijkbaar nog teveel in het verleden. Deze overbruggingsmogelijkheid is ook "om zeep"
pietjepuk
@diezel kan je niet volgen.
pieta
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Indien bedrijfsmatig nog bezig is er ook op af te schrijven e

Niet bij herinvestering. Dan heb je geen boekwaarde meer.
weurding
@George jij hoeft toch ook niet meer af te lossen
George
Quote Reactie van @weurding:
Hebt drie jaar om het bedrag te investeren.

Dat is de HIR , herinvesteringsreserve.
weurding
@George voorzieningsinvesteren ook 3 jaar.
George
@weurding
Oké ik heb daar geen verstand van.
weurding
@George ik ook niet😅
matt
@weurding pieta heeft al uitgelegd wat ik bedoel hieronder.
weurding
@matt zeg ook niet voor iedereen gelijk. Hier paste het wel. Ga niet tot in detail treden verder
pietjepuk
@weurding Vandaar de dikke kleppelbak en nieuwe trekker.
weurding
@pietjepuk je vergeet nog heel wat😁
pietjepuk
@weurding dat zal wel ja fosfaatrechten brengen nogal wat meer op. en een bijna nieuwe trekker op een nieuwe inruilen zet ook geen zode aan de dijk.
weurding
@pietjepuk ben jij nou zo dom of ik zo slim?
pietjepuk
@weurding ben dom geboren en heb niets bijgeleerd. Is erg zat.
weurding
@pietjepuk zal je bijscholen..... een trekker van 2009 is echt in 2017 theoretisch afgeschreven... rest mag je zelf invullen
pietjepuk
@weurding zal best afgeschreven zijn maar als je hem dan inruilt brengt hij nog leuk geld en dat komt toch als winst in de boeken. dus netto zet het geen zoden aan de dijk.
weurding
@pietjepuk jawel. Het toe te betalen bedrag kun je op afschrijven. En verder... ik gun iemand ook een pas ingereden trekker voor een leuke prijs😉
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @weurding:
toe te betalen bedrag kun je op afschrijven.

Dat is geen waar. dit bedrag streep je weg tegen de opbrengsten van de fosfaatrechten. Je hebt geen belasting hoeven te betalen over je fosfaatrechten maar hebt nu geen afschrijvingen van het aangeschafte materiaal. Belasting betalen doe je toch.
+2
weurding
@pietjepuk tuurlijk betaal je belasting. Maar als het niet kon deden we het niet. Ga er verder ook niet over uitwijden. Iedereen past op zijn manier op de toko en in overleg met de boekhouder kwam dit best gunstig uit de bus, en ben best materiaalgek. Wil me niet behelpen de laatste 10 jaar, nooit gedaan ook, al rijden we dan geen fendt🤫
Komt nog 1 ding bij..... in goede tijd verkocht... vergeleken met prijzen van p rechten nu op dit moment staat het eigenlijk voor nop in de schuur
hookwood
@weurding Staat niet meer op de site van De Vries dus ik neem aan dat ze hem al weer verkocht hebben. Wat heb je nu gekocht dan?
weurding
@hookwood zelfde weer. Claas arion Moest er even op wachten. Hadden inruil al in januari op site staan. Schijnbaar houden veel mensen veel in de gaten😆
hookwood
@weurding weer een zescilinder?
+1
weurding
@hookwood ja... loopt zo mooi😊
+1
matt
@weurding waar jij het over hebt is het fosfaatgeld herinvesteren om zo min mogelijk belasting te betalen.
De stelling was schuld aflossen van je fosfaat opbrengst.
+1
weurding
@matt ja klopt. Laat het daar maar bij👍
George
Quote Reactie van @pieta:
Ik ben nu 44. Enige wat me er nog in tegenhoudt is de vraag of ik een opvolger heb. Met 1 hectare per jaar kan ik al 102 worden.

Tja je hebt altijd baas boven baas. Dus je kunt ook stoppen met de AOV. 😄 Ik ben inmiddels 52 dus kan ik met ieder jaar een hectare 88 jaar worden. En dat is oud genoeg.
weurding
Mooi dat je er zo oud mee "kan" worden.zou er echter wel eerder voor zorgen dat je het kwijt bent @George
George
Quote Reactie van @weurding:
dat je er zo oud mee "kan" worden.zou er echter wel eerder voor zorgen dat je het kwijt bent

Ik hoor de jong niet klagen , heb ze al ruim toebedeeld. Maar ik geef nog niet alles weg. Ook ik ben een echte boer , veel vermogen wat vast zit in grond en nauwelijks iets te verdienen.
Noorderling
@George
Dat zijn keuzes die je zelf maakt, beetje granen telen kost niet veel tijd en moeite, maar levert bij voorbaat ook niks op. Er zijn ook hoger salderende gewassen waar wat mee te verdienen valt, alleen daar komt wat meer bij kijken.
Noorderling
@George
Dat zijn keuzes die je zelf maakt, beetje granen telen kost niet veel tijd en moeite, maar levert bij voorbaat ook niks op. Er zijn ook hoger salderende gewassen waar wat mee te verdienen valt, alleen daar komt wat meer bij kijken.
+1
George
Quote Reactie van @Noorderling:
voorbaat ook niks op. Er zijn ook hoger salderende gewassen waar wat mee te verdienen valt, alleen daar komt wat meer bij kijken.

Je kunt niet zonder lage saldogewassen , je hebt vruchtwisseling nodig . Aardappelen gaat maar eens in de 3-4 jaar op hetzelfde perceel , Bieten is de laatste jaren ook huilen wat opbrengsten betreft , dit jaar hebben we 5 ha uien. Ben benieuwd wat dat wordt.
Noorderling
@George
Melken op ruwvoer het beste salderen de rustgewas 😉
George
Quote Reactie van @Noorderling:
Melken op ruwvoer het beste salderen de rustgewas

Met het rustgewas fok ik jongvee op. En dat is mooi.
+2
weurding
@George snij ze eens door..... houdt je het ook niet droog🙈😁
hans1980
@George nu moet je 110 jaar worden? Je komt er niet door
+1
George
Quote Reactie van @hans1980:
nu moet je 110 jaar worden? Je komt er niet door

Jawel als je niet op let ben je er zo doorheen. Marco Borsato ging ook failliet , Johan Cruyff en vele veel rijkere mensen welke niet goed met hun geld om konden gaan.
pietjepuk
Quote Reactie van @pieta:
Premie brief gehad vd week. 5% omhoog.

voor een beetje uitkering zijn die premies niet te betalen. Of heb jij maar verzekering voor eerste 12 maanden?
+2
pieta
@pietjepuk Vooral voor na de eerste 12 maanden. De eerste 12 maanden kan ik zelf wel betalen.
George
Quote Reactie van @pieta:
ooral voor na de eerste 12 maanden. De eerste 12 maanden kan ik zelf wel betalen !

Dat had ik ook , het zogenaamde B risico alleen verzekerd bij blijvende arbeidsongeschiktheid.
Ik moest 6500 premie betalen voor ongeveer €50000 euro uitkering bij 100% arbeidsongeschikt.
Dit was 9 jaar terug!
Weidezicht
@pieta elke AOV stopt op je 60 ste, als het daarna nog kan is het helemaal onbetaalbaar.
pieta
@Weidezicht Niet waar. Wij hebben gewoon de keuze gekregen om hem langer te laten lopen toen de pensioenleeftijd werd verhoogd.
+1
diezel
Quote Reactie van @pieta:
En we kunnen goed al tot ons 70 moeten.

Het zou goed kunnen dat Pia het weer snel naar de 65 brengt. 😄
„Stervenswet D66 maakt oudere nog angstiger”
rd.nl/stervenswet-d66-maakt-oudere-nog-angstiger-1…
+2
pieta
Quote Reactie van @Melkboer16:
Begrijp je wel hoor maar kijk je eigen uren eens na als je geen 80 tot 100 koeien met bijbehorend jongvee in je eentje kan verzorgen!

Op een goede manier lukt je dit niet in 40 uur.
Noorderling
@pieta
Gelukkig zitten we ook geen 10uur per week in de auto. Reken die uren ook maar eens door, veel jongens in de verkoop hebben ook vast salaris en moeten maar zien hoe en in welke tijd ze het rond zetten. Ben je ook zomaar 50-60uur van huis voor je 40uurs job. Overal is wat.
+3
pieta
@Noorderling Mij hoor je niet klagen. Maar in je eentje 100 koeien met jongvee en alles er omheen goed doen lukt niet in 40 uur in de week. Mij in ieder geval niet. Uit werken gaan heb ik ook gedaan en is ook niet alles.
+1
dewittemotor
@Melkboer16 Je kunt het wel niet willen zien, maar het is gewoon zo. Ik weet heel zeker dat toen die stallenbouwhausse aan de gang was een jaar of 5-8 geleden, dat die 30-40tigers met gezonde meewerkende ouders een flinke voorsprong hadden met het krijgen van een hypotheek bij de RABO dit i.t.t. bedrijven zonder de gratis achtervang.
Compleet krom natuurlijk.
+2
Melkboer16
@dewittemotor ik denk het niet?! Als die 30-40 ers zich toen zelf voor de gek wilden houden is daar aan toe maar een bank is niet gek!
Er staan legio van die stallen al weer leeg omdat de melkprijs niet meeviel en de voerprijs wel!
Wanneer die superondernemers dan en het werk niet klaar krijgen omdat opa stopte met stalstrooien en oma de kalfjes niet meer voerde en en de omzet er niet was dan heb je de goedkope arbeid verkeerd ingeschat.
+1
Melktank
@Melkboer16 als je geen opvolger hebt dan kun je een mooi pensioen krijgen..als bij ons de oudjes 80 zijn vreten ze nog uit onze koelkast want alles zit in het bedrijf
weurding
@Melktank zo lang ze maar niks te kort komen
Melktank
@weurding droge worst en een flesje 3 sterren jenever en alles is goed
Melkboer16
@Melktank dan heb je iets niet goed gedaan. Prima als ze hun vermogen in het bedrijf laten zitten maar hun eigen koelvries en wat ze er in stouwen is hun zaak!
Leuk voor je vrouw als oma de koelkast leeghaalt
verbi
@KOC1981 Ken er genoeg die ieder jaar fosfaatrechten verkopen om de boel een beetje draaiend te houden of grond.En ik weet ook wel dat je dat niet eeuwig volhoudt maar wel lang.
+2
pieta
Quote Reactie van @verbi:
Ken er genoeg die ieder jaar fosfaatrechten verkopen

En dat doen ze natuurlijk al vele jaren. 😁
+1
jan.1
Spantje bij bouwen en weer door:😀
+2
jg
@jan.1 Boerkes als jou hebben ze het liefst bij Lidl: blind door pezen tot de dood .
+2
George
Het is overal hetzelfde liedje , NL , Duitsland , België , het is overal nul komma nul met dat geboer. De opbrengsten zijn veel te laag voor de boeren. En dan in de gehele landbouwsectoren! Dit kan zo niet blijven duren.
+1
de Tank
Quote Reactie van @George:
Dit kan zo niet blijven duren.

geruststellende gedachte.
+2
PIONIER
@George Maar zie wel allemaal dikke trekkers en bmw s op demonstraties en profielfotos
Nevergiveup
@PIONIER Tja , hier in de straat ook al verschillende Tesla's. En die "werken" tegenwoordig nog thuis ook.
+1
PIONIER
@Nevergiveup Zullen wel geen boeren zijn want die kunnen niet zoon ding betalen.
Nevergiveup
@PIONIER Nee , dat bedoel ik ook , burgers hebben vaak ook al aardig wat onder de kont. Dus ach , grote trekker.

De bank heeft geld zat.
+2
weurding
@Nevergiveup tesla...... bestempeld als slechtste auto ooit... Moet je niet willen
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @weurding:
tesla...... bestempeld als slechtste auto ooit... Moet je niet willen

Ik heb hem nu bijna een jaar, geen enkel probleem gehad en het is elke keer een feestje om in te rijden. Elke maand gratis online updates, en elke maand is er weer meer mogelijk.
weurding
@Grasbaal heb maar een simpele auto, zit meer op dan ik gebruik of nodig ben, is natuurlijk van de zotte dat je als bestuurder zo veel mogelijkheden hebt op een toetsenbord dat je aandacht van de weg afgeleid wordt, overigens dat jij hem een jaar hebt zonder problemen neemt niet weg dat er zich giga veel problemen voordoen, google er maar op, is overigens niet uniek, een nieuwe auto rijden zonder problemen, beetje toyota doet het 10 jaar zonder ellende
+1
George
Quote Reactie van @Nevergiveup:
hier in de straat ook al verschillende Tesla's

Die zijn zo verrekte saai en lelijk hé.
hookwood
@George Maar wel veel sneller dan die beemer van jou!
George
@hookwood
Ehhh zou kunnen , niet veel maar wel sneller. Maar 7,3 sec van 0 naar 100 km/u is voor mij snel genoeg en dat voor een zuinige 2 liter 4 cilinder dieselmotor waarmee je met een tank van 55 liter dieselolie in een ruk door naar Oostenrijk kunt rijden zonder bij te tanken. En op de Duitse autobahn zal die Tesla3 met zijn topsnelheid van 210 km/u niet bij kunnen houden 😁
Bovendien ziet een Gran Coupé van buiten en van binnen er een heel stuk beter uit dan zo'n saaie Tesla en is de bouwkwaliteit op een flink hoger niveau van de Zuid Duitse auto. Bij mij zitten na dikke 5 jaar alle bumpers er nog gewoon aan. 😁
Dan vind ik die 1,4 seconde tijdsverlies van 0 naar 100 km/u iets minder belangrijk , dat haal ik met een ruim 20 km hogere topsnelheid wel weer in. 😂

autoblog.nl/nieuws/…

autoblog.nl/nieuws/…
weurding
@George snel optrekken kost banden. Zit je achter een 3 cilindertje aygo oid heeft het al helemaal geen nut
George
Quote Reactie van @weurding:
snel optrekken kost banden. Zit je achter een 3 cilindertje aygo oid heeft het al helemaal geen nut

Klopt een beetje vlot doortrekken is wel leuk maar of dat inderdaad 5,9 sec is voor de Tesla of 7,3 sec voor de Gran Coupé is te verwaarlozen. Maar mijn eerste set banden Bridgestone Run Flats hebben er 95000 KM op gelegen. Heb weer exact dezelfde banden laten leggen toen ook weer Bridgestone met BMW stermarkering.
+1
weurding
@George snel optrekken en snel stilstaan, 1000km redelijk achter elkaar flink doorpuffen is niet eens mogelijk met een e auto, moet ie weer aan de schandpaal 😉
matt
@George straks een keer een nieuwe vind ze wel mooi 👌
Echt vernieuwend

+1
George
@matt
De nieuwe Gran Coupé komt volgend jaar zomer. En dan weer wachten tot deze er weer jong gebruikt zijn . Dus nog een jaartje of anderhalf verder en dan zitten we al bijna in 2023. 😄
George
@matt
Kijk Matt zo een moet het dan worden in 5 deurs Gran Coupé uitvoering welke medio 2021 uitkomt. Deze 2 deurs Coupé komt eind dit jaar bij de dealers.


matt
@George ja ik vind die mooi,komt er ook met electromotor.
Alleen vind die veel te laag voor ons.
Jannus
@George Vind het een lelijk ding maar goed,ze houden de asfalt werkers aan het werk met dat geschuif over de grond 😛🤩
+1
George
@Jannus
Dat kan , ik vind m prachtig in deze uitvoering.
weurding
@PIONIER dat zijn de gestopten wa
PIONIER
+1
George
Quote Reactie van @PIONIER:
Maar zie wel allemaal dikke trekkers en bmw s op demonstraties en profielfotos

Vind je dat erg ? Tja die trekkers schijnen tegenwoordig op enkele uitzondering na bijna allemaal geleased te worden heeft een directeur van een LMB me verteld.
En als de geleasde BMW's of auto's van de straat af moesten had ik meer ruimte op de weg.
PIONIER
@George Links of rechtsom zal het betaald moeten worden.
George
Quote Reactie van @PIONIER:
Links of rechtsom zal het betaald moeten worden.

Natuurlijk dat ben ik met je eens. Maar het lijkt er op dat hoe verder ze met hun zinkend schip afdrijven toch nog hoop houden dat tijden veranderen en denken dat het tij zal keren.
Veel keuze hebben ze ook niet.
+4
duitser
@PIONIER ach ja. Moeten we ook nog in afgetrapte auto’s rijden en Landwerk doen met trekker van 1970?
+4
George
Quote Reactie van @duitser:
ach ja. Moeten we ook nog in afgetrapte auto’s rijden en Landwerk doen met trekker van 1970?

Ja want anders wordt je kostprijs te hoog. 😄 😂

Hig.
+2
weurding
@duitser ja graag... D 13006 svp😅
George
@weurding
Robuust 900 Allrad
PIONIER
@duitser rij hier in een auto met bijna 3 ton op de teller en een trekker van 1998 met 6500 uur. Gaat prima.
+1
duitser
@PIONIER nog geen 300 uur per jaar met de trekker. Kan nooit uit.
+2
weurding
@duitser jawel, rijdt er zelfs nog minder mee, geld kun je beter in de schuur parkeren dan op de bank 😉
matt
@PIONIER auto uit 99 en trekker uit 76 met kapotte teller.
George
Quote Reactie van @matt:
auto uit 99

Dat strookt niet met je profielfoto.
matt
@George 🤫
+1
Jaap40
@matt kan allemaal, als je maar niet stil komt te staan en reparaties bij de smid. Dat is onderhand ook zo veel ye duur. Ik ben van op tijd vervangen na veel draaiuren per ja a r
+1
George
Quote Reactie van @Jaap40:
veel draaiuren per ja a r

Dan moet je ook veel werken. 😄
matt
@Jaap40 met die trekkers van tegenwoordig wel,zit veel te veel op en aan
Dat allemaal kapot kan.
Daar moet je op tijd afscheid van nemen.
+1
weurding
@matt valt mee, voor sommigen is het juist een behoud dat de trekker voor hen denkt en doet 😂
verbi
@PIONIER Allemaal lease
+2
George
Een auto met minder kilometers en jongere trekker tijd ook prima. 😄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
172
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
0